Dimensiuni de cuverturi de pilote euro

Dimensiuni de cuverturi de pilote euro
 1. Dimensiuni existente
 2. Determinați dimensiunea
 3. Ce țesătură să alegi

Dimensiunile cuverurilor de pilote conform standardelor europene sunt considerabil diferite de omologii lor din Rusia. Și au o gamă largă. Printre acestea poti alege marimi una si jumatate, duble si chiar mega, precum si un produs pentru copii si familii. Prin urmare, pentru a cumpăra acest produs, trebuie să veniți pregătit la magazin.

Dimensiuni existente

Dar înainte de a alege merită să te hotărăști asupra tipurilor de plapumă. Cele mai comune sunt formatele unu și jumătate și dublu. Acestea corespund următorilor parametri:

 • unu și jumătate - 215x155 cm;
 • dublu - 200x220 cm;

Aceste dimensiuni sunt considerate standard. Iar seturile, care includ astfel de huse de pilote, se numesc de obicei „Standard”, „Euro 1”.

Există însă formate care nu se încadrează în conceptul de „standard”. Astfel de cuverturi de pilote diferă prin dimensiunea lor față de normă.

 • Euromaxi, in care husa de in are volume de 220x240. Un astfel de set se mai numește și „Euro 2”, „Euro Plus”. Și, de asemenea, „King Size”, a cărei husă de pilota este concepută pentru o pilota uriașă cu dimensiunile 260x220.
 • Setul de familie contine 2 cuverturi de pilota cu dimensiunile 215x143.

În ceea ce privește căștile pentru copii, există două opțiuni.

 • Pepinieră: 147 x x112. Acest set este destinat nou-născuților. Dar poate fi folosit mai mult timp, până la aproximativ 2 ani. În acest caz, merită să luați în considerare creșterea copilului.
 • Copil: se potrivește cu o husă de pilota standard de una și jumătate. Și este potrivit pentru copiii care dorm deja pe un pat obișnuit. Se distinge de un produs dintr-un set obișnuit doar printr-un desen luminos, copilăresc.

Dacă pătura nu corespunde deloc normei, este prea mică sau prea mare la scară, atunci va trebui să coaseți lenjeria de pat pentru ea singur sau la comandă.

Determinați dimensiunea

O husă de pilota este un lucru care protejează pilota de poluare și mirosuri neplăcute din mediul înconjurător, precum și de contactul cu corpurile persoanelor care dorm sub ea. Mărimea husei de pilota Euro este selectată în funcție de dimensiunea păturii. În funcție de scară, acestea sunt împărțite în unu și jumătate, dublu și euro. Dar dacă îți este dificil să compari produsul și aceste concepte, atunci cea mai ușoară modalitate este să măsori pătura în sine. De regulă, produsul are o formă dreptunghiulară.

Prin urmare, trebuie să aflați lungimea și lățimea acestuia:

 • pregătiți un centimetru sau o bandă de măsură;
 • lungimea se măsoară pe direcția verticală de la marginea superioară a pânzei la cea inferioară, strict perpendiculară;
 • lățimea se determină prin întinderea laturii corespunzătoare a păturii și a centimetrului pe orizontală de-a lungul unei linii drepte, de la marginea stângă la dreapta.

Pătura nu corespunde întotdeauna vizual dreptunghiului. De exemplu, dimensiunea 210x220 arată ca un pătrat. Dar lățimea și lungimea sa nu sunt aceleași. Prin urmare, indiferent cât de pătrat ar părea produsul, măsurați-l conform regulilor.

Cunoscând formatul produsului dvs. de dormit, nu va fi dificil să alegeți o husă pentru acesta. Atunci când alegeți o husă de pilota, rețineți că dimensiunile acesteia trebuie să corespundă strict cuverturii de pilota. Discrepanța dimensiunii nu este permisă mai mult de 5 cm, dar este mai bine către dimensiunea mai mare a husei de pilota.

De exemplu, in urma masurarii paturii s-au obtinut urmatoarele cifre: 200x230 cm.In acest caz, husa plapuma trebuie sa corespunda acestor cifre. Sau, maximul pe care ți-l poți permite este 205x235. Dacă husa este mai mare decât pătura în sine, atunci se va rătăci constant într-un fel sau altul. Dacă mai puțin - pânza va merge în pliuri, se va îndoi. Toate acestea vă vor afecta calitatea somnului.

Merită să acordați atenție încă un punct: unde este fanta din husa pilota. Produsele cu găuri în mijloc este puțin probabil să se găsească în lenjeria euro. Au mai rămas două opțiuni.

 • O gaură mică pe lateral. Este extrem de incomod să treci o pătură în ea.
 • O fantă mare cu fermoar sau nasturi, situată pe o latură în lățime, este ideală pentru a pune ușor husa.

Puteți achiziționa o husă de pilota împreună cu un set complet de lenjerie de pat sau un articol separat. În orice caz, pachetul trebuie să fie marcat cu dimensiuni. Poate determina cu ușurință dacă acest produs este potrivit.

Ce țesătură să alegi

De o importanță deosebită atunci când alegeți o husă de pilota este țesătura din care este confecționată. Dacă se alege o țesătură sintetică, este dificil de prezis cum se vor comporta după spălare. Poate că se vor micșora și atunci va fi dificil să potriviți pătura în husă.

Este mai bine să acordați preferință țesăturilor naturale din bumbac. Varietatea lor este foarte mare. Calico, chintz, cambric sunt cei mai frecventi reprezentanți ai acestui grup. Dar cele mai înalte calitate sunt satinul și percalul.

Satinul este o țesătură foarte frumoasă. Are un luciu natural care amintește de mătase. Această țesătură este foarte ușor de utilizat. Practic nu se sifoneaza, nu se rostogoleste si retine bine caldura. Diferă prin rezistență ridicată la uzură și preț accesibil. Nu se micșorează după spălare, astfel încât cumpărătorul nu trebuie să-și facă griji cu privire la dimensiunea produsului.

Percale aparține pânzelor de elită, scumpe. Dar este perfect pentru așternut. Materialul este moale și plăcut la atingere, respirabil bine. Destul de robust și durabil. Dar merită luat în considerare faptul că suprafața sa se încrețește ușor în timp din cauza densității mari a firelor. Acest lucru duce la o contracție a materiei cu aproximativ 2%.

Țesăturile potrivite pentru lenjerie de pat sunt mătasea și inul. De asemenea, nu își pierd prezentarea mult timp și nu se deformează.

De asemenea, ar trebui să acordați atenție culorii husei de pilota. Tonul clasic este alb. Este ideal pentru un somn sănătos și armonios. Culorile albastru și roz au același efect. Modelele prea mari de pe lenjeria de pat excită sistemul nervos, iar elementele mici de pe acesta, dimpotrivă, au un efect relaxant.

Alegerea plapumii potrivite nu este dificilă dacă urmați toate recomandările. Iar varietatea sortimentului va face posibilă alegerea unui produs chiar și de cele mai incredibile dimensiuni.

Pentru informații despre cum să determinați corect dimensiunea lenjeriei de pat, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila