Perne din bambus

Conţinut
 1. Ce este și cum arată?
 2. Beneficiu și rău
 3. Soiuri
 4. Comparație cu alte materiale de umplutură
 5. Compoziţie
 6. Dimensiuni (editare)
 7. Evaluarea producătorilor
 8. Cum să-l alegi pe cel potrivit?
 9. Cum se spală?

În urmă cu câțiva ani, pernele cu umpluturi neconvenționale erau exotice. Astăzi, ochii fug de la o astfel de varietate. Ele oferă diverse opțiuni pentru umpluturi: umpluturi tradiționale de origine animală și umpluturi neobișnuite de plante. Printre acestea din urmă, pernele din bambus ocupă un loc aparte. Să-i cunoaștem mai bine.

Ce este și cum arată?

Pernele din bambus se disting prin umplutură. Fibra de bambus este folosită ca ea, este făcută numai din bambus tânăr, care nu are mai mult de 4 ani. Bambusul este o plantă perenă veșnic verde, o familie de cereale, originară din Asia. Această plantă este uimitoare în rata de creștere - într-o zi se întinde pe mai mult de un metru.

Bambusul trăiește în condiții de umiditate ridicată, cu toate acestea, datorită proprietăților sale unice, nu este susceptibil la putrezire, infecții, ceea ce, la rândul său, face posibilă obținerea de materii prime naturale, ecologice.

Există două moduri de a face fibre:

 • Mecanic. Materiile prime din bambus sunt zdrobite, se adaugă enzime și firele sunt extrase din masa moale omogenă rezultată. În mod similar, fibrele sunt obținute din cânepă, in. O astfel de prelucrare este neproductivă și laborioasă, drept urmare produsele fabricate din astfel de fibre sunt scumpe. Marcat „in bambus”, ceea ce înseamnă lenjerie de bambus.
 • Chimic. Pe tulpinile de bambus zdrobite se adaugă diverși reactivi chimici, sub influența cărora se transformă într-o masă lipicioasă omogenă. După aceea, masa sub presiune este trecută prin dispozitive metalice cu multe găuri mici și plasată într-o soluție specială pentru a conferi duritate. În procesarea ulterioară, toate substanțele chimice sunt îndepărtate din fibrele rezultate. Vâscoza se face în același mod. Spre deosebire de inul de bambus, acest material are un cost redus, ceea ce înseamnă că este mai răspândit. Este marcat cu „viscoză de bambus”, adică viscoză de bambus.

Trebuie remarcat faptul că fibrele obținute prin aceste metode nu pot fi distinse unele de altele. Nu diferă nici ca aspect, nici ca performanță. Singura diferență este în marcajul de pe etichetă și preț.

Fibra de bambus este moale, așa că este foarte rar să găsești perne cu umplutură 100%. Astfel de produse nu vor dura mult. Fibrele moi nu își vor menține forma și se vor aglomera în prima lună de utilizare. Producătorii rezolvă această problemă adăugând alte materiale de umplutură, cum ar fi puful, la umplutura naturală din bambus. Prin urmare, o pernă bună umplută cu plante nu va conține mai mult de 70% fibre de bambus.

Beneficiu și rău

Odată cu creșterea popularității pernelor din bambus, proprietățile lor magice cresc și ele. Puteți găsi adesea descrieri care numesc bambusul aproape elixirul tinereții, doar pentru a vinde produsul. Luați în considerare proprietățile reale ale fibrelor de bambus.

 • Ecologia și naturalețea. Bambusul nu necesită o varietate de îngrășăminte și pesticide pentru a crește. Fibrele, indiferent de metoda de fabricație, nu conțin substanțe chimice nocive și sunt sigure pentru sănătate.
 • Hipoalergenic. Datorită conținutului de antibiotice naturale, aceste perne nu rețin acarienii care provoacă alergii și astm bronșic.
 • Antibacterian. Antibioticele naturale conținute în materiile prime interferează cu activitatea vitală a bacteriilor și microbilor.
 • Permeabilitatea aerului. Pernele umplute cu fibre de bambus sunt respirabile și se usucă rapid. În căldura verii, va fi răcoros pe o astfel de pernă, iar iarna va fi cald.
 • Igienă. Umplutura este inert chimic, adică nu absoarbe diverse mirosuri și nu acumulează praf.
 • Confort. Pernele de bambus de calitate sunt foarte moi si rezistente in acelasi timp. În recenziile lor, consumatorii vorbesc despre îmbunătățirea calității somnului.
 • Întreținere simplă. Perna poate fi spălată fără stors într-o mașină automată convențională. Datorită respirabilității, se usucă rapid. Calitățile umpluturii se păstrează după un număr mare de spălări. Pentru a menține forma pernei în timpul utilizării, trebuie să o bateți uneori.
 • Buget și versatilitate. Pernele din bambus sunt ușor disponibile și sunt potrivite pentru toată lumea, inclusiv pentru astmatici, alergici și nou-născuți.
 • Higroscopicitate. Umiditatea este absorbită rapid și se evaporă la fel de repede. Pernele din bambus sunt grozave pentru persoanele cu transpirație excesivă.
 • Durabilitate. Perna din bambus își păstrează proprietățile chiar și după un număr mare de spălări. Și durata de viață a unor astfel de perne este de 5-7 ani.

Fibra de bambus are nu numai proprietăți pozitive:

 • Umplutură din bambus, datorita moliciunii sale exceptionale, trebuie selectate individual. În caz contrar, utilizarea unui astfel de produs poate duce la dureri la nivelul gâtului, în special în prezența proeminențelor și a osteocondrozei.
 • Prezența falsurilor. Imaginea unui panda sau bambus de pe carcasă nu garantează achiziționarea unui produs original. Datorită hype-ului pentru pernele din bambus, mulți producători neglijenți folosesc aceste simboluri pentru pernele obișnuite. Studiați cu atenție eticheta cu compoziția.
 • Higroscopicitate în climă umedă poate fi un dezavantaj. Perna va absorbi umezeala și nu se va usca, în cele din urmă va duce la deteriorarea produsului.
 • Umplutura din bambus se încrețește rapid își pierde forma, așa că trebuie depozitat numai într-o formă aplatizată. Producătorii recomandă biciuirea pernei mai des, de preferință înainte de fiecare utilizare.

Soiuri

Există multe tipuri diferite de perne din bambus. Există trei tipuri:

 1. Anatomic. Perne standard obișnuite. Sunt de diferite dimensiuni și înălțimi. Acestea sunt selectate în funcție de preferințele persoanei.
 2. Ortopedice. Perne mai scumpe. Ele susțin coloana vertebrală în poziția corectă drept urmare sunt potrivite pentru cei care dorm pe o parte. Recomandat persoanelor cu boli ale coloanei vertebrale.
 3. Transformatoare. Pernele care schimba forma sunt confortabile deoarece iti permit sa faci un guler moale. Convenabil pe drum și în călătorie.

După metoda de umplere cu fibre de bambus, se disting și două tipuri.

 1. Umplutură din bambus se amestecă cu orice alte 70% până la 30%.
 2. Perne cu două camere. Husa acestor perne conține fibre de bambus și se numește matlasată. Perna în sine este modelată de un material de umplutură diferit. În acest design, se dovedește că capul persoanei se află pe fibra de bambus, iar o altă umplutură conferă pernei forma și volumul.

Comparație cu alte materiale de umplutură

În ciuda tuturor avantajelor pernelor din bambus, vreau totuși să știu cât de mult beneficiază acestea în comparație cu umpluturile tradiționale și nu numai. Să facem o analiză comparativă.

Toate materialele de umplutură după origine sunt împărțite în trei grupuri mari: vegetale, animale și artificiale. Să luăm în considerare fiecare.

Umpluturi de legume

Pe lângă bambus, umpluturile vegetale includ și mătase, coajă de hrișcă, eucalipt și alge. Principalele avantaje ale unor astfel de materiale de umplutură sunt naturalețea și efectul antiseptic.

Moliile și acarienii nu se depun în ele. Persoanele alergice ar trebui să cumpere perne cu umplutură din plante.

Fiecare dintre umpluturi are propriile sale caracteristici.

 • Coji de hrișcă. Are urmatoarele avantaje: efect ortopedic si efect de masaj, compozitie naturala, igiena si cel mai mic cost dintre umpluturile vegetale. Nu provoacă alergii și nu este un teren propice pentru bacterii. Dezavantajele includ rigiditatea, duritatea, durata de viață scurtă (2 ani) și sunete specifice în timpul funcționării. Produsele cu umplutură de hrișcă trebuie uneori uscate în lumina soarelui. Spălarea unor astfel de perne este contraindicată.
 • Mătasea este foarte moale și durabilă. Absoarbe bine apa, are capacitatea de termoreglare, hipoalergenic. Poate fi spalat acasa. O pernă de mătase va dura aproximativ 15 ani, ceea ce este un record absolut nu numai în rândul umpluturii de legume. Pernele de mătase se disting prin costul lor ridicat.
 • Eucalipt are proprietăți medicinale datorită utilizării uleiurilor esențiale în producția de perne. Restul are proprietăți asemănătoare bambusului. Cu toate acestea, pierde în valoare pentru el. Umpluturile din bambus sunt semnificativ mai puțin costisitoare.
 • Alge. Sunt higroscopice și elimină bine mirosurile neplăcute. Au efect antibacterian. Principalul dezavantaj este impracticabilitatea. Pernele umplute cu alge pot fi curățate numai chimic.

Umpluturi pentru animale

Umplutura tradițională de origine animală, pe care au dormit strămoșii noștri, este puful sau pene. Cel mai popular este considerat a fi puful de lebădă sau de gâscă. Lâna de cămilă a devenit o nouă tendință.

Este dificil să compari produse atât de diferite precum puful și fibra de bambus. Cu toate acestea, acesta din urmă are un avantaj incontestabil - umplutura de bambus nu va deveni un teren de reproducere pentru acarieni și este perfectă pentru cei care suferă de alergii, spre deosebire de puf.

 • Penele și puful sunt similare în caracteristicile lor. Sunt convenabile de utilizat, conduc bine căldura, absorb apa, își păstrează perfect forma. Principalul dezavantaj al pernelor din pene și puf este dispoziția lor la acarieni. Acestea din urmă trăiesc și se înmulțesc în interiorul pernei și provoacă, de asemenea, alergii la persoanele predispuse la aceasta. Astfel de perne nu pot fi spălate. Umplutura trebuie curățată cu echipamente speciale de două ori pe an, precum și uscată în mod regulat la soare și ventilată în aer liber. Durata de viață a unor astfel de perne este de aproximativ 5 ani.
 • Lână. Are un efect benefic asupra articulațiilor, are proprietăți de termoreglare, este respirabil și absoarbe bine apa. Nu își menține forma mult timp și nu este recomandat persoanelor alergice și astmaticilor din cauza acarienilor. Articolele din lână devin, de asemenea, un loc preferat pentru molii. Produsele din lână pot fi curățate numai prin curățare chimică. Produsul din lână va dura 3-5 ani. Costul este de două ori mai mare decât pernele din pene.

Umpluturi artificiale

Umpluturile artificiale sunt cele mai ușor și mai ieftine opțiuni de întreținut. Principalul lor avantaj este ușurința de întreținere și costul redus. Să luăm în considerare cele mai populare opțiuni:

 • Holofibră. Avantajele sale includ capacitatea de termoreglare, higroscopicitate, permeabilitate la aer, elasticitate, hipoalergenicitate și rezistență la uzură. Îl poți spăla acasă, la o mașină de scris obișnuită. Durata de viață a unui produs cu holofibră ca umplutură este de 5 ani.
 • Sintepon. Nu absoarbe mirosurile, respirabil, hipoalergenic. În timpul funcționării, se mototolește în bucăți, drept urmare are o durată de viață scurtă - 2 ani. Curățarea se poate face într-o mașină de spălat.
 • Silicon. Are capacitatea de a se recupera rapid după spălare, „respiră”, respirabil și hipoalergenic. Potrivit pentru spălat la mașină. Are tendința de a acumula electricitate statică, ceea ce poate provoca disconfort. Va dura aproximativ 7 ani.

Compoziţie

Proprietățile unui produs, cum ar fi o pernă, depind nu numai de caracteristicile umpluturii, ci și de caracteristicile materialului care alcătuiește husa. Producătorul produselor de calitate va indica pe etichetă datele produsului. Rețineți că procentul de fibre de bambus din material de umplutură trebuie să fie mai mare de 50%.

Este grozav dacă husa este din eco-bambus, așa-numita fire de bambus cu fibre de bumbac. Cu toate acestea, o husă din satin, bumbac sau tec ar fi o opțiune bună. Datorită caracterului practic și durabilității sale, microfibra este adesea folosită ca material pentru huse.

Cea mai practică opțiune ar fi o husă detașabilă cu umplutură matlasată din fibră de bambus. Se poate spala separat de perna. În plus, aceste huse sunt cu fermoar, ceea ce vă permite să reglați rigiditatea produsului, reducând cantitatea de umplutură.

Dimensiuni (editare)

Pernele din bambus sunt disponibile in dimensiuni standard: 70x70, 50x70 cm.Pernele pentru copii se gasesc in urmatoarele dimensiuni: 50x50 si 40x40 cm.Dimensiunea de 50x70 cm este considerata tipica pentru produsele mai putin luxuriante si inalte. Perfect pentru cei care preferă să doarmă pe burtă sau pe spate. Pentru cei cărora le place să doarmă pe o parte, este mai bine să opteze pentru perne de 70x70 cm, deoarece acestea vor elimina stresul inutil asupra coloanei vertebrale și vor ameliora disconfortul.

În prezent, multe companii oferă lenjerie de pat personalizată. Cu toate acestea, fiți pregătiți pentru faptul că va fi dificil să găsiți accesorii pentru un produs cu dimensiuni nestandard, cu alte cuvinte, va trebui să coaseți singur fețele de pernă.

Evaluarea producătorilor

O pernă din bambus va avea toate calitățile de mai sus doar dacă produsul este de înaltă calitate și nu este un fals. Luați în considerare cei mai populari și de încredere producători. Există atât companii autohtone, cât și străine. Acestea din urmă se remarcă printr-un cost de producție mai ridicat.

 • Producătorul din Moscova „Anna Textile”. Prețul mediu este de 900 de ruble. Umplutura este fibră de bambus. Material husă interioară - 100% bumbac. Materialul husei exterioare este satin jacquard. Dimensiune 50x70 cm.
 • „Cartofi de canapea”. firma ruseasca. Materialul husei și blatului este similar cu cel al companiei "Anna Textile”, Cu toate acestea, prețul este mai mare și se află în intervalul 1150-1350 de ruble. Dimensiune 50x68 cm.
 • Arden. producator francez. Spre deosebire de opțiunile anterioare, compania oferă perne cu fibră de bambus matlasată și umplute cu puf artificial. Prețul este mai mare și se ridică la 1300-1500 de ruble. Pernele sunt disponibile in doua dimensiuni 50x50 cm si 70x70 cm.
 • Arya. De asemenea, producție rusească. Umplutură naturală din bambus. Materialul husei exterioare este bumbac. Dimensiune 70x70 cm. Prețul mediu este de 1200 de ruble.
 • Primavelle „Bambus”. Compania rusă oferă un produs similar cu cel al companiei anterioare. Același material, umplutură, preț. Cu toate acestea, dimensiunea este diferită - 50x70 cm.
 • TD Dargez "Bombay". producator rus. Folosește fibre de bambus și poliester ca umplutură într-un raport de 60% până la 40%, respectiv. Material de acoperire - microfibră. Dimensiuni 50x70 cm și 70x70 cm.Prețul este cel mai mic dintre cele prezentate - 500-700 ruble.

Cumpărătorii notează prezența unui fermoar, care vă permite să reglați cantitatea de umplutură și, în consecință, moliciunea pernei.

 • Tango „Bambus”. producție ruso-chineză. Dimensiuni 50x70 cm și 70x70 cm. Prețul este de 1020-1220 ruble. Husă din bumbac și umplutură din bambus. Producătorul garantează utilizarea țesăturilor și vopselelor naturale.
 • „Tulpina de bambus” a naturii. Producătorul autohton oferă o husă matlasată din bumbac cu bambus. Umplutura este fibră sintetică. Costul este de 1100 de ruble. Dimensiune 70x70 cm.
 • Fibră de bambus Verossa. Compania rusă oferă o tehnologie Twine Zone neobișnuită. Pernele sunt împărțite în două compartimente. Unul dintre ele, cel exterior, este umplut cu bambus, celălalt, cel interior, este umplut cu poliester. Husa este obișnuită - bumbac. Dimensiunea este nestandard de 68x68 cm Prețul este de 850 de ruble.

Când cumpărați, ar trebui să acordați atenție nu numai prețului, ci și designului produsului.

Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Alegerea unei perne nu este ușoară. Dacă, de exemplu, cumpărați mobilier, îi puteți evalua caracteristicile, atunci un astfel de număr nu va funcționa cu așternutul. Calitatea somnului depinde de ei și deci viața în general. Dar există, desigur, câteva recomandări.

 • Decideți tipul. Luați în considerare necesitatea unei huse detașabile, a unui fermoar și a unui fel de căptușeală.
 • Înălțimea pernei este selectat individual și depinde de poziția de dormit preferată. Pentru persoanele care sunt obișnuite să doarmă pe laterale, pernele înalte sunt potrivite și, dimpotrivă, pentru cei cărora le place să doarmă pe spate sau pe burtă - cele joase. Pentru cei care nu s-au hotărât este mai bine să aleagă ceva între ele. Multora le place sa doarma pe doua perne, caz in care este posibil sa se schimbe inaltimea.
 • Marimea. Diverse opțiuni sunt la vânzare, cu toate acestea, cea mai populară este dimensiunea 50x70 cm. Astfel de perne vă permit să economisiți material în timpul fabricării, dar nu își pierd proprietățile. Într-un vis, o persoană se mișcă orizontal, întorcându-se dintr-o parte în alta, adică este suficientă o pernă de 50x70 cm.
 • Atenție la materialul husei. Simte-l - ar trebui să se simtă bine la atingere. Densitatea sa este, de asemenea, importantă. Țesătura subțire nu va rezista mult, după ceva timp, umplutura va ieși prin ea. Materialul husei afectează și felul în care vă îngrijiți perna, mai ales dacă aceasta nu este detașabilă.
 • Când cumpărați orice material textil merită să acordați atenție calității cusăturii. Nu ar trebui să existe fire proeminente, linia trebuie să fie uniformă, fără distorsiuni. Producătorii responsabili folosesc cusături duble atunci când fac perne.
 • Tine minte, că producătorul de produse de calitate este interesat să facă cunoscută firma. Eticheta trebuie să conțină numele companiei, numărul de telefon și adresa acesteia. Eticheta trebuie să indice compoziția produsului, greutatea, țara de origine.
 • Acordați atenție compoziției. Cantitatea de fibre de bambus din material de umplutură ar trebui să fie între 50% și 70%.
 • Bambusul este respirabil. Pentru a verifica umplutura, inhalați aer prin pernă. Dacă încercarea are succes, atunci perna este într-adevăr umplută cu fibră de bambus.
 • Atentie la pret. Un preț prea mic este un motiv să ne gândim la autenticitatea produsului propus.

Criteriile generale pentru alegerea unei perne din bambus au fost descrise mai sus. Alegerea unei perne pentru un bebeluș, în special pentru un nou-născut, necesită mai multă atenție. Pentru acesta din urmă, sunt la vânzare perne plate speciale. Husa sa este realizata din materiale naturale hipoalergenice.

Merită să ne amintim că fiecare vârstă are nevoie de propria înălțime a pernei. Deci, pentru copiii sub un an, este mai bine să folosiți o pernă cu o înălțime de cel mult 2-3 cm. Pentru copiii preșcolari, pernele cu o înălțime de 3-5 cm sunt potrivite, iar pentru școlari, perne cu o înălțime de 10 cm sau mai mult poate fi deja utilizată.

Atunci când alegeți, acordați atenție pernelor cu fermoar. Volumul acestora poate fi reglat, ceea ce este foarte important pentru poziția corectă a oaselor în timpul somnului. Acest lucru este deosebit de important pentru un copil.

Cum se spală?

Pernele din bambus sunt nepretențioase, cu toate acestea, există mai multe recomandări, datorită cărora vor rezista mult mai mult. Ciclul de spălare poate varia în funcție de materialul de acoperire. Citiți instrucțiunile înainte de spălare.

Deși este scris pe numeroase site-uri că pernele din bambus au un efect benefic asupra pielii datorită pectinei pe care o conțin, pernele curate au un efect cu adevărat benefic.

Perna din bambus trebuie spălată o dată la 3-4 luni, copiii trebuie spălați mai des - o dată la 2-3 luni.

Cel mai convenabil mod de a spăla pernele din bambus este într-o mașină de spălat. Un produs bun nu își pierde calitățile nici după un număr mare de spălări. Instrucțiuni scurte:

 1. Examinați cusăturile. Dacă s-au dispersat, atunci umplutura va trebui să fie colectată deja în mașină.
 2. Mai bine să se spele în modul de spălare manuală, dar în lipsa ei, cel obișnuit va face.
 3. Temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade. Apa fierbinte este suficient de corozivă pentru a scurta durata de viață a produsului.
 4. Folosiți produse de curățare lichide. Pernele nu se clătesc bine când se adaugă detergent solid. De asemenea, cel mai bine este să vă abțineți de la a utiliza înălbitor.
 5. După spălare, este logic să clătiți perna de două ori.
 6. Strângerea nu este recomandată. În unele cazuri este interzis, citiți instrucțiunile.
 7. Uscarea ar trebui să se facă prin simpla așezare pe pernă, răsturnând-o din când în când - deci se usuca mai bine. Nu uscați perna la soare, aceasta îi va afecta grav starea.
 8. Bateți produsul înainte de utilizare.

O pernă de bambus cu îngrijire adecvată vă va oferi un somn odihnitor și plăcut pentru o perioadă lungă de timp.

Puteți urmări o scurtă prezentare generală a unuia dintre aceste produse în videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila