Perne pentru copii

Conţinut
 1. Copiii au nevoie de o pernă?
 2. Criterii de calitate
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Excipienți
 5. Vizualizări
 6. Culori și modele
 7. Producători de top
 8. Cum alegi să dormi într-un pătuț?
 9. Idei pentru decorarea unei crese cu perne decorative

Toți adulții luăm perna de la sine înțeles. Suntem conștienți de acest lucru doar atunci când este necesar pentru somn și odihnă zilnică după o zi obositoare. Când apar copiii, apar noi întrebări: este nevoie de o pernă, la ce vârstă și după ce ar trebui să ne ghidăm atunci când o alegeți.

Copiii au nevoie de o pernă?

Pediatrii recomandă copiilor sănătoși, fără patologii cunoscute, să folosească o pernă de la doi ani și mai mult.

Funcția principală a pernei este de a sprijini coloana vertebrală în coloana cervicală pentru a preveni deformarea.

Proporțiile corpului bebelușilor diferă de cele ale adulților. Capul este mare în raport cu corpul. Aceste caracteristici anatomice permit bebelușilor să nu folosească niciun dispozitiv și să doarmă fără efort excesiv.

Medicii se concentrează pe poziționarea corectă a capului și corpului copilului în același plan. Uneori, un scutec pliat de mai multe ori este pus sub capul bebelușilor în primele luni de viață. Acest dispozitiv va ajuta la reducerea numărului de regurgitații și la prevenirea pătrunderii vărsăturilor în tractul respirator. O alta varianta este sa ridici salteaua la capul patului, urmarind absenta deformarii.

Dacă un nou-născut a fost diagnosticat cu anomalii fiziologice, atunci o pernă specială poate fi folosită așa cum este prescris de un ortoped.

Va ajuta la relaxarea sau întărirea mușchilor gâtului, pentru a corecta starea cu torticolis congenital. Pentru copiii de doi ani și peste, experții recomandă o pernă joasă, dreaptă, cu un nivel suficient de rigiditate.

Ideal dacă lățimea este corectă pentru pat pentru a preveni rostogolirea acestuia. Este important ca capul să fie mereu pe estradă, iar umerii să se sprijine pe saltea.

Criterii de calitate

Este foarte important să vă consultați cu experți înainte de a alege o pernă și să folosiți recomandările acestora atunci când cumpărați.

 • Un produs de înaltă calitate, după apăsare, revine la starea inițială în câteva secunde.
 • Husa trebuie să fie detașabilă și cusută din țesături naturale: bumbac, chintz, in.
 • Coloranți hipoalergenici.
 • Umpluturile pot fi atât naturale, cât și sintetice. Principalul lucru este că nu conțin substanțe dăunătoare sănătății.
 • Cusăturile sunt doar interioare, elastice și durabile.
 • Lipsa mirosurilor neplăcute.
 • Prezența certificatului de conformitate al producătorului indică buna credință a acestuia.
 • Este necesară indicarea perioadei de utilizare.
 • Ornamentările convexe sunt inacceptabile.
 • Înălțimea optimă este un parametru individual egal cu jumătate din lățimea umerilor.

Dimensiuni (editare)

Standard

De regulă, lățimea pernei este selectată în funcție de dimensiunea patului bebelușului, aproximativ 40 până la 60 de centimetri. Lungime convenabilă pentru copiii mici - 30 până la 40 de centimetri. Vă permite să vă plasați confortabil capul și gâtul.

Înălțimea este direct legată de lungimea umerilor, așa că produsul trebuie schimbat în funcție de înălțime. În primul an de viață, este de aproximativ 4 cm, la împlinirea vârstei de trei ani - 6 cm.Acest criteriu depinde și de preferințele copilului. Dacă copilul doarme pe spate - perna este mai jos, pe lateral - mai sus.

Dimensiunea tradițională rusească a unei perne pentru copii este de 40x60 cm, dimensiunea europeană este de 50x70 cm.Dimensiunile 35x45 cm sunt tipice pentru nou-născuți.

Non-standard

Lungimea și lățimea sunt diferite de standard și pot varia. Este important ca lățimea să se potrivească cu lățimea saltelei.

Excipienți

Cerințe:

 1. Rezistenta la uzura.
 2. Hipoalergenic.
 3. Respirabilitate ridicată.
 4. Higroscopicitate. Materialul nu numai că ar trebui să absoarbă ușor, ci și să evapore rapid apa.
 5. Lipsa componentelor nocive și a compușilor chimici periculoși.

Atunci când alegeți, nu vă puteți concentra doar pe indicatorii de preț, adesea modelele din materiale diferite costă la fel. Prin urmare, este mai bine să acordați atenție caracteristicilor de calitate.

Natural

Umpluturile din acest grup au cea mai mare permeabilitate. Cu toate acestea, astfel de modele sunt greu de întreținut. Unele dintre ele provoacă alergii.

 • Down este cel mai vechi în sens istoric. Nu cade, higroscopic. Principala calitate este moliciunea, ceea ce face ca acest aspect să fie imposibil de utilizat în produsele destinate copiilor. În plus, puful și umpluturile cu pene provoacă alergii și nu tolerează spălarea. Modelele din pene de gâscă și puf, care au suferit procesări pe mai multe niveluri, au o elasticitate suficientă.
 • Lână. Fibrele naturale care alcătuiesc compoziția își păstrează perfect forma, aerul și umiditatea permeabile, ceea ce va preveni apariția erupției de scutec la un copil. Acest tip de umplutură este capabil să reducă durerile musculare și, prin urmare, este utilizat pentru opțiunile ortopedice. Principalul dezavantaj este că, fără îngrijire adecvată, există posibilitatea apariției unui acarien de praf, un agent cauzator al reacțiilor alergice. Durata de viață este scurtă, deoarece apar bulgări în timpul utilizării. Pentru a face produsul mai durabil, este mai bine să utilizați un amestec combinat de lână și fibre sintetice.
 • Hrişcă. Una dintre cele mai bune soiuri pentru bebeluși. Coaja, datorită fluidității sale, se adaptează ușor la caracteristicile anatomice. Originea sa naturală garantează absența mirosurilor nocive și a alergenilor. Rigiditatea unei astfel de perne poate fi ajustată prin turnarea sau adăugarea unei părți din coaja de hrișcă, dacă este necesar. Particulele mici permit aerului și umidității să treacă, au un efect relaxant asupra mușchilor gâtului și îmbunătățesc circulația sângelui. La utilizare s-au remarcat următoarele dezavantaje: greutate; foșnet, cu care nu toată lumea se poate obișnui. În caz de contaminare, umplutura trebuie să fie ventilată, capacul trebuie spălat.
 • Latex. Cea mai bună opțiune pentru o pernă pentru un copil. Materialul cu proprietăți anatomice pronunțate este ușor de curățat. Structura poroasă filtrează perfect curenții de aer. Durata de viață este mai lungă decât alte tipuri de umpluturi. Există un singur dezavantaj - prețul ridicat.
 • Bumbac. Este foarte solicitat datorită proprietăților sale ridicate de termoreglare. O soluție eficientă pentru copiii cu transpirație crescută. Vata este economică din punct de vedere al costurilor, dar își pierde rapid forma și acumulează mirosuri.
 • Eucalipt. Este util pentru cei care suferă de alergii și astmatici datorită proprietăților sale deodorante. Substanțele esențiale din compoziția fibrelor vindecă pielea, au proprietăți antibacteriene și vindecătoare. La fabricarea umpluturii prin procesul de prelucrare a tulpinii plantei de eucalipt cu celuloză din lemn, se păstrează compatibilitatea cu mediul. Aceste perne creează o senzație de răcoare la căldură și caldă la frig. Materialul de înaltă calitate se caracterizează prin cel mai înalt grad de rezistență la uzură. Spălarea este posibilă într-o mașină de spălat la o temperatură care nu depășește 30 de grade. Se recomandă uscarea produselor în forma lor naturală, în plus, ventilația este necesară în scop preventiv.
 • Bambus. A apărut pe piață destul de recent, datorită progresului tehnic. Fibrele de bambus sunt în mod inerent foarte dure, așa că a fost necesară tehnologia de procesare pentru a le înmuia. Calitatea pernelor este asemănătoare cașmirului.Produsul se caracterizează prin acțiune antimicrobiană; rezistența la umiditate asociată cu structura poroasă a fibrelor; proprietăți antistatice pentru a preveni acumularea de praf. Materialul oferă rigiditatea și elasticitatea necesare și are, de asemenea, un efect ortopedic. Printre altele, este foarte durabil și termoreglator. Pernele cu o umplutură similară pot fi folosite de bebelușii care suferă de dermatită și alergii. Pediatrii le prescriu pentru prevenirea bolilor sistemului musculo-scheletic. Materialul nu se teme de spălarea la mașină la temperaturi ridicate. Ridarea este corectată prin scuturare ocazională. Dacă sunt folosite într-o cameră umedă, pernele trebuie să fie ventilate.
 • Preparate din plante. Accesoriile de dormit de acest tip au un efect terapeutic asupra sistemului nervos, ajută la restabilirea forței, au un efect hipnotic și aromoterapic. Taxele selectate cu competență elimină oboseala cronică, relaxează perfect. Extractele de plante medicinale sunt folosite pentru inhalare, facilitează respirația, cresc imunitatea. Pentru un copil, utilizați perne din plante cu prudență și numai cu consultarea unui medic, deoarece este posibilă intoleranța individuală la anumite tipuri de plante.

Sintetic

Modificările obținute artificial sunt hipoalergenice. Sunt ușor de întreținut și pot fi curățate cu mașina de spălat. Principala proprietate negativă este permeabilitatea scăzută a aerului, care poate cauza transpirație crescută și erupții cutanate la copii.

Fibre sintetice

 1. Holofibră. Are rigiditate maxima datorita structurii sale elastice. Cea mai potrivită opțiune pentru copii. Este ușor de îngrijit, nu se teme de spălat la mașină. Este necesar să scuturați periodic perna pentru a îndepărta zonele matusite.
 2. Comforl. Materialul sunt bile sintetice din fibra siliconata tratata termic. Diferă prin rezistența crescută la deformare. Pentru a reveni la aspectul inițial, este suficient să bateți perna. Un analog al holofibrei poate fi utilizat în produsele pentru copii cu selectarea corectă a nivelului de rigiditate.
 3. Sintepon. Se caracterizează prin costuri reduse și respirabilitate. Acest tip de umplutură se prăbușește rapid, făcând perna inconfortabilă și de scurtă durată. Primele două tipuri de umpluturi sintetice sunt mai potrivite pentru un copil decât un produs de iarnă sintetic.
 4. Thinsulate sau puf de lebădă. Cel mai moale dintre toate tipurile prezentate. Nu este potrivit pentru copii.

Spumă sintetică

 1. Memoriform. Material pe termen lung și costisitor care poate lua și aminti forma corpului. Unul dintre tipurile populare de umpluturi pentru pernele ortopedice pentru copii. Dezavantajul este termoreglarea scăzută, secretul componentelor care compun compoziția, așa că trebuie să ai încredere în producător.
 2. Spumă poliuretanică (PPU). Opțiune cu buget redus, cu durată de viață scurtă. Posedă elasticitate bună, nivel mediu de rigiditate. Punctul negativ este posibilitatea eliberării de substanțe nocive și supraîncălzirea.

Vizualizări

Pernele pentru bebeluși pot fi clasificate în funcție de destinația lor.

Cu efect ortopedic

Astfel de accesorii sunt destinate prevenirii și tratarii defectelor anatomice la copii, cum ar fi o postură proastă, scolioză, dureri de spate, torticolis, anomalii în formarea craniului, scăderea tonusului mușchilor cervicali sau afectarea vertebrelor.

 • Una dintre optiunile pentru pernele ortopedice este perna din spuma cu memorie. Cel mai popular material inovator este Memoriform. Pentru bebelușii cu puțin peste doi ani, utilizarea este posibilă numai la recomandarea medicului.
 • O pernă fluture cu o crestătură în mijloc pentru cap este convenabilă de utilizat dacă un copil are nasul înfundat în timpul unei răceli.
 • Versiunea sub formă de trapez înclinat este utilizată cu regurgitare frecventă sau salivație abundentă.Unghiul de înclinare nu trebuie să depășească 20 - 30 de grade. De obicei este plasat sub saltea.
 • Pozitionarele sunt realizate sub forma unor role care fixeaza corpul intr-o anumita pozitie, ceea ce il impiedica sa se rastoarne in timpul somnului.

Perna vindecătoare a lui Freyk

Produsul este format dintr-o rola, care se pune intre genunchii bebelusului, si curele care fixeaza picioarele in pozitia fiziologica dorita.

Este prescris nou-născuților cu dezvoltarea luxației șoldului, displaziei șoldului. Astfel de produse sunt recomandate pentru complicații ușoare.

drum

Scopul principal este de a fi folosit pentru călătorii lungi. Promovează fixarea capului și gâtului copilului în timp ce doarme în poziția „șezând”, reduce sarcina asupra vertebrelor cervicale. De obicei, produsul are forma unei gogoși, deoarece ar trebui să se înfășoare strâns în jurul gâtului.

Pentru un scaun auto pentru copii, opțiunile ergonomice sunt produse sub forma unei căști sau a unui model format din două părți - cea superioară sub formă de „bagel” și cea inferioară pentru spatele capului. Orice modificări aduse pernelor trebuie să fie moi, hipoalergenice, să nu se teamă de spălare și să aibă elemente de reținere pentru a preveni impacturile și deviația bruscă atunci când vehiculul se mișcă.

Uneori, pentru călătorii, se folosesc perne de jucărie, care sunt sub forma unui animal rostogolit într-o minge sau coada acestuia, care este fixată pe gât. Este important să rețineți că forma nu trebuie să depășească calitatea și funcționalitatea produselor destinate călătoriilor lungi.

Decorativ

Un tip special folosit pentru decorul camerei și jocuri. Diverse opțiuni și culori sunt populare în rândul copiilor, dar nu sunt potrivite pentru dormit. Inițial, trebuie să decideți pentru ce va fi folosită perna.

Pentru copiii mici, este indicat să nu folosiți bijuterii sub formă de piese mici care prezintă pericol de intrare în gură.

Pentru persoanele în vârstă, orice decor poate servi ca bază pentru decor: funde, snur, panglici, nasturi, dantelă, margele, fermoare, aplicații. În orice caz, designul ar trebui să permită o husă detașabilă pentru spălare regulată.

Pernele decorative pentru canapele întruchipează imaginația proprietarului. Ele pot fi sub formă de jucării și apoi va exista un element al jocului. Animalele haioase, bufnițele, florile ajută să se bucure confortabil de odihnă și, în unele cazuri, îi ajută copilului să se culce.

Produsele care dezvoltă motricitatea fină sunt umplute cu bile de silicon, plăcute la atingere. Astfel de modele sunt numite și „anti-stres”. Rotund sau pătrat, alungit sau triunghiular, în formă de jucărie sau orice altă formă a unei astfel de perne oferă liniște și relaxare.

Bolsters, care sunt animale cu corp lung, pot fi plasate pe pervaz sau lângă ușă.

Puteți mulțumi copilul cu o pernă personalizată originală, folosind data nașterii, sub forma unei scrisori preferate. Produsele patchwork în stilul patchwork arată grozav în interiorul unei camere pentru copii. Ele adaugă confort.

Culori și modele

Atunci când alegeți o schemă de culori, este important să luați în considerare funcția pe care o va îndeplini perna.

 • Pentru dormit, nuanțele pastelate neutre sunt cele mai bune, deoarece perna ar trebui să liniștească copilul, să nu deranjeze.
 • Dacă produsul este un element de decor, atunci trebuie combinat cu tonurile generale ale interiorului. În acest caz, combinațiile contrastante pot fi interesante.
 • O pernă de jucărie ar trebui să fie expresivă și colorată. Pentru aceasta, se folosește o țesătură cu imprimeuri strălucitoare, culori fanteziste.

Producători de top

Printre marea varietate de producători moderni, există mai mulți dintre cei mai populari:

 • Bradex. O firmă israeliană cu o rețea largă de reprezentanți în multe țări ale lumii. Pe lângă produse pentru adulți, catalogul este reprezentat de o gamă largă de modele pentru copii: de la ortopedice la jucării.
 • Linia de confort. Produsele acestei fabrici din Moscova sunt dezvoltate pe baza cercetărilor folosind tehnologii moderne.Lansarea produselor este axată pe bugetul cumpărătorului. Cele mai populare sunt pernele din spumă cu memorie.
 • Extravagant. Din 1993 lucrează pe piața rusă. Compania oferă o varietate de jucării - perne și accesorii decorative pentru copii. Toate produsele sunt fabricate din materiale sigure certificate.
 • Ormatek, Ivanovo. Din ianuarie 2001, produce o gamă largă de produse pentru somn. Inclusiv perne ortopedice pentru copii cu profil variabil și perne de călătorie. Produsele acestei companii sunt foarte apreciate de Societatea Rusă a Somnologilor.
 • Trelax. Compania oferă modele pentru copii de la trei ani, urmărind formele anatomice ale corpului copilului, ceea ce vă permite să relaxați mușchii gâtului și să le creșteți tonusul. Prețurile variază de la mediu la mare, însă calitatea face ca achiziția să fie profitabilă.
 • Bebe Confort. Compania produce modificări folosind materiale de umplutură sintetice. Forma ajută la facilitarea respirației, ameliorarea tensiunii de la coloana vertebrală, drept urmare modelul este aprobat de ortopedii.

Cum alegi să dormi într-un pătuț?

Alegerea pernei depinde de vârsta, mărimea corpului și caracteristicile anatomice ale copilului. Pentru copiii de șase luni, 1, 2, 3 ani, în general, nu este necesar. La această vârstă, un medic îl poate prescrie pentru tulburări posturale și alte complicații asociate cu deformarea sistemului musculo-scheletic.

Pediatrii recomandă o pernă joasă și densă pentru bebelușii de la trei ani și peste. Înălțimea este selectată pe baza faptului că capul și corpul ar trebui să fie situate la același nivel. Lățimea este egală cu lățimea pătuțului.

Atunci când proiectează o dană, ei preferă să țină cont de sexul copilului. Pentru fete se folosesc culori delicate: toate nuanțele de roz, violet deschis, alb, bej. Băieții preferă albastru, verde, gri. Este popular să folosiți culori neutre potrivite pentru toată lumea. Este deosebit de important dacă în familie există copii de diferite sexe.

Idei pentru decorarea unei crese cu perne decorative

Creșa este lumea întreagă pentru copil. Prin urmare, este important ca bebelușul să fie confortabil și confortabil. Când decorați, este mai ușor să vă concentrați asupra altor textile din cameră: perdele, lenjerie de pat, tapițerie. Este ușor să adaugi originalitate și confort cu ajutorul pernelor. Copiii adulți vor aprecia elementele umoristice.

Animalele și păsările sunt populare printre copii pentru decorare.

Copilul poate da preferință altor forme. De exemplu, o pernă în stil nautic.

Pentru micile prințese, opțiunile mai blânde sunt relevante.

Pentru a adăuga elemente educaționale în interiorul firimiturii, puteți folosi perne sub formă de cifre și litere.

Este interesant și practic să decorezi o pepinieră cu role. De exemplu, pe pervaz - de la curenți.

Sau sub usa, ca izolatie.

Folosește orice texturi, idei, principalul lucru este că îți place copilul.

Videoclipul arată cum să coaseți o pernă pentru copii „nor cu picioare” cu propriile mâini.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila