Perne de gel pentru dormit

Conţinut
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Modele
 3. Sfaturi de selecție
 4. Reguli de îngrijire
 5. Recenzii

Un stil de viață sedentar și munca la birou duc adesea la probleme cu coloana vertebrală și incapacitatea de a se relaxa complet în timp ce dormi. De aceea, o atenție deosebită trebuie acordată lenjeriei de pat, deoarece acestea sunt cheia unei nopți bune de odihnă. Pernele cu gel de dormit sunt unul dintre cele mai populare produse noi, potrivite pentru toate vârstele și tipurile de corp.

Caracteristici și Beneficii

Inițial, perna cu gel pentru somn a fost ideală pentru pacienții sedentari care sufereau de escare de presiune și erupții cutanate de scutec. Cu toate acestea, după câțiva ani, tehnologia a făcut un pas mai departe, iar pernele ortopedice cu gel au început să fie cumpărate din ce în ce mai des de pe rafturile magazinelor. Secretul popularității lor constă într-o serie de avantaje pe care modelele obișnuite de iarnă sintetică și puf nu le au.

Principalul avantaj al pernelor de gel constă în tehnogelul medical special care le stă la baza.

Un astfel de gel are un fel de memorie, adaptându-se absolut la toate mișcările corpului uman. Când te întinzi pe pernă, greutatea este distribuită rapid și uniform, prevenind senzația de presiune. Îmbrăcămintea capătă o formă individuală, reducând astfel sarcina asupra coloanei vertebrale și a articulațiilor.

Astfel de perne sunt indispensabile persoanelor cu dureri de spate și osteocondroză.

Gelul din care este făcută perna are alte proprietăți interesante. Se simte puțin rece, ceea ce vă permite să dormi confortabil chiar și în cele mai călduroase zile. Permeabilitatea ridicată la aer oferă, de asemenea, un efect revigorant - o astfel de pernă nu se va murdări și nu va acumula praf. Conține materiale și funcții antimicrobiene benefice, datorită cărora persoanele cu astm sau alergii se vor simți mult mai bine.

Modele

Astăzi, multe companii sunt angajate în producția de perne cu umplutură cu gel, cu toate acestea, două merită evidențiate - Askona și Ormatek. Acești producători de top s-au impus de mult timp ca companii care combină calitatea și prețul rezonabil pentru produsul lor:

 • Modele Albastru clasic și verde clasic by Askona este alegerea perfectă pentru un somn confortabil. Cel mai bun gel de umplere cu funcție de memorie va permite coloanei vertebrale să se relaxeze complet și să distribuie uniform presiunea corpului. Iar suprafetele de masaj revigoratoare verzi si albastre nu numai ca dau senzatii placute in timpul somnului, ci si intineresc pielea.
 • Modelul este, de asemenea, o alegere bună. Contur roz... O astfel de pernă poate fi considerată cu două fețe, pe de o parte există o umplutură de gel, iar pe de altă parte - un material cu funcție de memorie. Datorită prezenței rolelor pentru gât, proprietarul poate găsi cu ușurință o înălțime și o poziție confortabilă a pernei. Ca și în alte modele ale companiei, suprafața produsului are proprietăți de masaj.
 • Compania Ormatek este pregătită să ofere consumatorilor săi opțiuni excelente pentru copii și adolescenți. De exemplu, o pernă Verde pentru juniori perfect pentru adolescenții moderni care au zilele programate la minut. Forma produsului poate fi ajustată cu ușurință la caracteristicile corpului, ceea ce va asigura un somn sănătos și o dezvoltare adecvată a coloanei vertebrale în creștere. În plus, materialul pernei are proprietăți de termoreglare și absoarbe rapid excesul de umiditate.
 • Modelele inovatoare cu gel de răcire s-au dovedit, de asemenea, excelente - AquaSoft și AirGel... Ambele produse reglează bine schimbul de căldură în timpul somnului și permit, de asemenea, vertebrelor gâtului să fie în poziția corectă.Suprafața pernelor are proprietăți igienice ridicate - astfel de modele nu se murdăresc și sunt absolut hipoalergenice.
 • Perna anti-decubit cu umplutura de masaj „Trives TOP-141” perfect pentru pacientii sedentari. Acesta este unul dintre cele mai bune modele care poate oferi confort nu numai în poziție culcat, ci și în poziție șezând. Perna va ajuta pacientul să scape de durerile de tragere și de tensiunea musculară la nivelul coloanei vertebrale. Această opțiune va fi ideală și pentru cei care se reabilesc după leziuni și leziuni.

Sfaturi de selecție

Alegerea pernelor de gel pentru dormit trebuie abordată cu atenție, deoarece somnul bun și trezirea ușoară dimineața vor depinde de calitatea produsului. Experții sfătuiesc să cumpărați perne numai de la un producător de încredere. Magazinele mici și site-urile necunoscute de pe Internet pot face un deserviciu dezamăgindu-te complet după doar câteva luni de utilizare a produsului.

În primul rând, trebuie să ții cont de poziția ta în timpul somnului, pentru că toată lumea este obișnuită să doarmă în moduri diferite.

Daca iti place sa adormi pe burta sau pe lateral, incearca modele cu perne. Aceste suporturi vor ajuta la poziționarea corectă a gâtului fără a exercita presiune asupra vertebrelor. Cei cărora le place să doarmă pe spate sunt sfătuiți să achiziționeze perne cu depresie centrală.

Mărimea viitoarei achiziții joacă, de asemenea, un rol important. Dimensiunile standard, confortabile pentru dormit, în pernele de gel sunt de obicei de 40x60 cm. Sunt comune și alte modele, de exemplu, 41x61 cm, 50x35 cm, 40x66. Regula principală aici nu este să urmăriți moda, ci să alegeți dimensiunea care este convenabilă exclusiv pentru dvs.

Înălțimea corectă este o altă componentă a unei perne de calitate și de aceasta depinde somnul profund, mai ales la adolescenți și persoanele cu boli ale coloanei vertebrale. Adesea, înălțimea poate începe de la opt centimetri, dar este recomandat să optați pentru modele de cel puțin 10-12 cm. Bărbații cu umeri lați și cu o construcție impresionantă ar trebui să aleagă o pernă mai înaltă - cel puțin 13 cm.

Când cumpărați un produs, asigurați-vă că întrebați despre calitatea husei. Cel mai bine este ca acestea să fie modele detașabile de care poți avea grijă de tine și fără probleme.

Reguli de îngrijire

Atunci când achiziționați o pernă cu umplutură cu gel, trebuie să țineți cont de faptul că așa ceva necesită îngrijire. În ciuda faptului că astfel de perne se murdăresc mai rar decât pernele obișnuite din puf, trebuie totuși să respectați câteva reguli de bază:

 • Produsul nu trebuie să fie în lumina fierbinte a soarelui sau într-un loc excesiv de umed.
 • De asemenea, modelele cu funcție de memorie nu pot fi spălate în mașină, încercați să curățați cu detergenți agresivi, strângeți și răsuciți. Astfel de acțiuni pot duce la deformarea pernei și va fi dificil să o refaceți ulterior.
 • De fapt, îngrijirea produselor ortopedice este mai ușoară decât pare. Pentru ca achiziția să dureze mult, trebuie doar să o difuzați la fiecare câteva luni.
 • Dacă capacul este detașabil, poate fi ușor separat și șters cu o cârpă umedă, iar produsul în sine poate fi agățat la aer curat timp de câteva ore.

Recenzii

Pernele cu gel sunt o noutate comparativa in domeniul produselor de odihna si somn. În ciuda acestui fapt, majoritatea covârșitoare a consumatorilor au evaluat produsul excelent și sunt de acord să renunțe complet la utilizarea pernelor obișnuite. Practic, această dragoste pentru ei este asociată cu capacitatea produselor de a lua orice formă și de a oferi un somn confortabil de noapte. Cumpărătorii sunt unanimi în faptul că este mult mai ușor să te trezești dimineața, datorită faptului că noaptea coloana vertebrală își menține poziția corectă.

S-au spus o mulțime de cuvinte măgulitoare despre funcția de răcire a pernelor. Husele speciale usor de intretinut te pastreaza racorii chiar si in zilele caniculare.

Femeile care sunt mulțumite de efectul de masaj al suprafeței și de capacitatea acesteia de a întineri pielea vorbesc deosebit de bine despre produs.

Pentru mai multe informații despre perna de gel Ecogel Classic Green, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila