Perne din puf de lebădă

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Dimensiuni (editare)
 3. Materiale (editare)
 4. Producătorii
 5. Cum să alegi?
 6. Cum să ai grijă?

Puful de lebădă adevărat este un material foarte scump, așa că pernele și păturile fabricate din această umplutură sunt uneori destul de scumpe și, prin urmare, nu sunt de fapt disponibile pentru oamenii obișnuiți.

Dar datorită tehnologiilor moderne, producătorii prezintă consumatorilor de astăzi o umplutură artificială foarte populară „puf de lebădă”, care are caracteristici de calitate excelente și un preț foarte rezonabil, iar lenjeria de pat făcută din acesta nu este mai rea decât produsele din materii prime naturale.

Avantaje și dezavantaje

Orice material, indiferent dacă este sintetic sau natural, are avantajele și dezavantajele sale. Nici puful sintetic nu face excepție aici, iar utilizarea lui zilnică are atât aspecte pozitive, cât și negative. Avantajele produsului:

 • Astfel de perne vor atrage persoanele care sunt predispuse la reacții alergice sau persoanele cu pielea foarte delicată.
 • Fibrele artificiale nu sunt un mediu bun pentru dezvoltarea diferitelor bacterii, așa că nu veți găsi niciodată ciuperci sau acarieni într-o astfel de pernă.
 • Pernele din astfel de puf sunt aproape lipsite de greutate, dar in acelasi timp sunt destul de elastice, isi pastreaza bine forma, puful din ele nu se pierde niciodata si nu se sifoneaza in timp.
 • Este foarte ușor să îngrijești astfel de produse - pot fi spălate la mașină și nu au nevoie de condiții speciale pentru depozitare pe termen lung.
 • Puful din aceste accesorii nu va capta mirosuri neplăcute și nu va mirosi.
 • Acest material de umplutură se usucă foarte repede.
 • Aceste perne vă vor ține de cald.
 • Schimb de aer de înaltă calitate în orice produs din puf de lebădă.
 • Husa din material textil va ține cu ușurință în jos și nu îi va permite să iasă din produs.
 • Puful sintetic de lebădă este mult mai ieftin decât puful natural.
 • Aeritate și greutate redusă. Vei aprecia imediat aerisirea pernelor de dormit.
 • Datorită siguranței sale complete, un astfel de material de umplutură poate fi utilizat în produsele pentru copii.
 • Structura umpluturii permite producerea de perne de diferite forme și dimensiuni.
 • Durată lungă de viață - până la 5 ani cu grijă bună.

Nu există atât de multe dezavantaje la dispozitivele de dormit realizate din acest material popular:

 • Puful de lebădă absoarbe umezeala, așa că această pernă nu este potrivită pentru profanii care transpira adesea în timp ce dorm.
 • Poate provoca supraîncălzirea oamenilor dacă este utilizat într-o încăpere caldă.
 • Poate absorbi electricitatea și, prin urmare, necesită uneori tratament cu un agent antistatic.

Dimensiuni (editare)

Înainte de a alege cea mai potrivită pernă pentru tine, trebuie să afli exact ce dimensiuni poți găsi pentru aceste produse. În acest caz, trebuie să vă bazați nu numai pe preferințele dvs. de gust, ci și pe dimensiunea fețelor de pernă din setul de lenjerie de pat.

Lungimea unei perne standard nu poate depăși lățimea saltelei dacă este un pat de o persoană sau două perne nu poate fi mai mare decât lățimea patului pe care dorm două. Produsele de înaltă calitate în înălțimea lor nu pot fi mai late decât umărul standard al unui adult - 14-15 cm.

Produsele bune de dormit sunt cel mai adesea produse sub formă de dreptunghi sau pătrat. Uneori se mai pot vedea perne de 700x700 mm, dar astazi sunt aproape inlocuite de modele de 500x700 mm, precum si de 400x600 mm si de perne sub forma de patrate 500x500 mm, 400x400 mm.

Majoritatea producătorilor ruși au început recent să ia un exemplu din standardele europene și produc în mare parte perne cu dimensiuni de 50x70 cm.

Materiale (editare)

Puf adevărat sunt colectate manual din sânul sau abdomenul lebedelor adulte, de obicei în sezonul năpârlirii obișnuite a acestor păsări nobile. Indicatorii de calitate ai pufului natural depind de tipul specific de lebede.

Doar 30-40 de grame de puf sunt îndepărtate dintr-o pasăre (prin urmare, masa principală a umpluturii naturale este pene). Pufulele cosmetice sunt făcute din puf natural de lebădă, iar articolele de uz casnic sau jachetele de puf sunt foarte scumpe. Cumpărarea pufului fals vă ajută să vă protejați mediul de viață.

O pernă de puf originală este realizată conform unei anumite tehnologii: puful este împărțit în „compartimente”, astfel încât produsul să poată fi restaurat rapid, sau un astfel de dispozitiv de dormit constă dintr-un număr de straturi simultan: există un strat dur sub gât și un strat moale sub spatele capului. În rândurile exterioare există predominant puf moale, în rândurile interioare există un amestec de pene și puf.

Absorbând orice fel de umiditate, perna de puf nu se poate usca singură și, prin urmare, acarienii pot apărea constant în ea.

Puful sintetic este un material practic, versatil. Principiul fabricării sale este foarte simplu. În procesul de realizare a unui astfel de puf, se obțin microfibre subțiri. Ele sunt rulate în spirală și tratate suplimentar cu silicon pentru o durabilitate mai bună și calități sporite de consumator.

Pentru producerea unui astfel de puf, se iau fibre de poliester - se poate obține folosind un compus în care există mulți acizi bazici. În același timp, păsările nobile nu pierd nimic și munca manuală obișnuită, care este serios implicată în asamblarea pufului de lebădă, este economisită semnificativ.

Produsele finite sunt dense și elastice, deoarece aspectul fibrelor obținute nu le permite să iasă prin textile pe linia de cusătură.

Dispozitivele gata de dormit cu un astfel de material au o gamă întreagă de proprietăți necesare pentru a crea un confort maxim pentru profan în timpul somnului și în timpul odihnei. Totodata, pernele cu material interior din puf sintetic sunt atat la exterior cat si la atingere foarte asemanatoare cu produsele realizate din materii prime naturale. De importanță nu mică este materialul din care este realizată husa de pernă.

Alege materiale textile care îți vor fi plăcute, care vor permite pielii să respire eficient și vor ajuta la eliminarea umezelii de pe corp. Din punct de vedere al compoziției, trebuie să fie neapărat o țesătură naturală: bumbac, in, mătase, lână.

Fiecare dintre țesăturile enumerate are propriile sale calități pozitive:

 • bumbac - material moale, hipoalergenic, ieftin si usor de intretinut, si desi lenjeria nu are o suprafata moale, este doar grozava pentru vremea calda;
 • mătase suficient de blând și foarte plăcut la atingere, foarte util pentru piele, dar prea capricios pentru îngrijire și necesită o manipulare delicată. Țesătura de lână poate încălzi corpul, ameliorează durerile de cap, dar necesită anumite produse pentru îngrijire de calitate.

Atunci când alegeți un material pentru o față de pernă, este important nu numai materia primă în sine, din care va fi creat acest material, ci și tipul de țesut al bazelor firului, adică chiar tipul de țesătură este important. Pentru puf, trebuie să folosiți o față de pernă densă, astfel încât pene mici pufoase să nu treacă prin ea.

Din acest motiv, este folosit în mod obișnuit ca bază a capacului. bumbac tec, deoarece acest material are cea mai densă textură și o grosime decentă a firului. Nici un pat cu pene nu va aluneca prin tec, iar o țesătură atât de densă va da o formă stabilă pentru o pernă ușoară din puf.

Este foarte important ca o țesătură atât de densă nu numai că păstrează puful din interiorul produsului, ci și împiedică pătrunderea prafului în pernă - la urma urmei, uneori este dificil să spălați un produs din puf.

Teak face o treabă excelentă de a păstra puful în carcasă: firele țesute strâns nu vor lăsa să intre puf sau praf.În același timp, ca toate celelalte țesături din materiale de bumbac, tecul este plăcut la atingere, higroscopic și ajută pielea să respire calm.

Producătorii

Un număr destul de mare de companii interne sunt angajate în producția de masă de perne de puf de lebădă de înaltă calitate, care sunt la mare căutare în rândul consumatorilor de diferite vârste.

 • Companie "Design de arta" ofera produse moi si calduroase numite "Artpostel" din puf de lebada fals cu fata de perna din 100% teak. Compania produce, de asemenea, manșete din fibre sintetice.
 • Companie „Textil” produce perne a căror calitate umplutură corespunde cu materialul puf real. Compania folosește principii tehnologice avansate pentru prelucrarea fibrelor de puf și produce o țesătură cu uscare rapidă ca acoperire.
 • Companie "Lână" pe langa o gama larga de seturi de pat diferite, prezinta perne din seria Atlantis, care au efect ortopedic. Husa produsului este din bumbac natural. Această pernă folosește cusături de contur, care vă vor oferi confort maxim și somn de bine.
 • Firma de textile "Adele" de la Ivanovo prezintă perne din puf din seria Avangard. Aceste produse arată grozav, nu absorb mirosurile neplăcute și sunt destul de elastice.
 • Companie "Ecotex" cunoscut pentru produsele sale sub marca comercială „Swan's Pooh”. Fabricile sale folosesc o microfibră de ultimă generație numită DownFill pentru a face perne. Napernikul este format din lenjerie de bumbac 100% (percal).
 • Un producător cu un nume strălucitor "Pilushkino" introduce produse numite Snow. Microfibra este folosita ca material interior, iar fata de perna contine 100% bumbac. Aceste perne sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru copii.
 • Puf și pene ferm "Agro-Don" produce perne de puf sub formă de fire goale siliconate. Un astfel de produs cântărește 1,5 kg. Perna „Lady Lel” de la același producător va oferi confort în timpul viselor și odihnă datorită „efectului de memorie”, cu ajutorul căruia va repeta forma gâtului, umerilor și capului persoanei adormite.
 • Perne de la producator „Batuk-textil” potrivit pentru persoanele obișnuite cu probleme ale vertebrelor cervicale. Compania promite volumul și elasticitatea materialului interior, restabilirea rapidă a formei produsului, multe dimensiuni, hipoalergenicitate.
 • Pernă de puf de la o casă de comerț "Bagheera" din material sintetic care seamănă cu puful adevărat. Husa este realizată din țesături 100% bumbac. Poti comanda si modele din material jacquard.

Cum să alegi?

În primul rând, atunci când alegeți o pernă bună, trebuie să acordați atenție fetei de pernă. În ciuda caracteristicilor excelente ale materialului interior, dispozitivul de dormit poate să nu fie de o calitate foarte bună dacă capacul său este din materiale sintetice. Din acest motiv, produsele cu adevărat bune au o husă din calicot grosier și satin.

Înălțimea produsului poate fi de o importanță deosebită. Trebuie ales, tinand cont de pozitia in care dormi cel mai des.

Dacă dormi mai mult pe partea ta, atunci cel mai bine este să duci produsul mai sus, dar dacă îți place să dormi pe spate, atunci trebuie să alegi un produs scăzut. Pentru acele persoane care isi schimba pozitia tot timpul, cel mai bine este sa alegi ceva mediu sau sa doarma cu doua perne deodata - atat cu medie cat si cu joasa.

Dacă decideți să cumpărați o pernă nouă pentru dvs., atunci când alegeți un produs în magazin, trebuie să o țineți în propriile mâini, bazându-vă în același timp pe senzațiile tale de la atingere, pentru ca mai târziu să fii cât mai confortabil și cât mai plăcut. dormi pe modelul ales.

Calitatea cusăturii este de asemenea importantă, deoarece cusăturile inegale, cusăturile strâmbe, vorbesc elocvent despre calitatea scăzută a produsului.Pernele excelente de-a lungul întregii lungimi au fie o cusătură cu trecere dublă la exterior, fie o cusătură cu bandă decorativă cusută între cele două margini ale țesăturii pe interior pentru a o face mult mai puternică.

Toate caracteristicile produsului ar trebui să fie enumerate pe eticheta produsului: din ce țesătură este făcută husa, compoziția completă a umpluturii sale, greutatea acestuia și nu greutatea produsului în sine, informații despre cum să îngrijești produsul și date despre țara de origine vor fi postate aici.

Foarte des, numele companiei care produce produsul influențează alegerea unui produs puf.

Puteți chiar să distingeți un producător responsabil de perne după aspectul produsului. Perna ar trebui să aibă ambalaj de înaltă calitate, cel mai adesea este o pungă individuală de plastic durabilă. Acesta este singurul mod de a fi siguri că acest produs a fost transportat și depozitat la calitate înaltă. De asemenea, în condiții normale, acest lucru va ajuta la păstrarea aspectului excelent și a aspectului curat al produsului fără probleme.

Durata de viață a unui dispozitiv de dormit din umplutură sintetică, sub rezerva tuturor condițiilor de funcționare, siguranță și întreținere, este de 5-6 ani.

Cum să ai grijă?

Pernele umplute cu puf sintetic de lebădă sunt ușor de îngrijit. Se recomandă să le aerisească cât mai des pe stradă sau pe balcon. Și dacă apare o astfel de nevoie, atunci aceste produse vor supraviețui perfect atât spălării, cât și clătirii într-o mașină de spălat.

Cea mai importantă condiție în acest caz este alegerea unui mod de spălare delicat și setarea temperaturii la cel mult 40 de grade. De asemenea, trebuie să știți că este strict interzisă folosirea agenților de albire pentru spălarea produselor din puf nobil, a cărui componentă este clorul.

Pufului sintetic nu le plac temperaturile ridicate și sursele apropiate de foc direct, din acest motiv cel mai bine este să uscați produsul în mod natural - pe o frânghie afară.

Experții permit să stoarce lucrurile din puf într-o centrifugă. Puful nu se teme decât de tipurile cu adevărat agresive de agenți de albire, deoarece aceștia pot perturba structura microfibrei sale.

După spălare, trebuie să agitați bine articolul, astfel încât puful să nu se transforme în cocoloașe. Când depozitați produsele în pungi transparente în vid, forma lor nu suferă deloc.

Acest videoclip vă va arăta cum să spălați pernele la mașină.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila