Perne din lana de oaie

Conţinut
  1. Particularități
  2. Modele
  3. Cine este pentru?
  4. Cum să ai grijă?

Textilele de casă trebuie selectate cu deosebită atenție, deoarece astfel de lucruri ar trebui să ofere proprietarilor confort și confort. Cea mai înaltă calitate și cele mai solicitate în acest moment sunt produsele din lână de oaie. Astăzi veți afla despre pernele realizate din acest material ecologic.

Particularități

Producătorii moderni oferă consumatorilor un număr mare de seturi de pat - cu o varietate de umpluturi. Produsele cu lână de oaie sunt considerate de foarte înaltă calitate și utile. Desigur, au atât argumente pro și contra.

Cel mai adesea, umplutura pentru perne este din lână merinos. Aceasta este o rasă de oi, care sunt crescute în Kârgâzstan, China și Australia. Lâna acestor animale este extrem de delicată, elastică și ideală pentru umplerea hainelor de dormit.

Lâna de oaie este un material organic. Are o serie de caracteristici distinctive de care ar trebui să fii conștient.

Astfel de materii prime se uzează mult mai repede decât sinteticele convenționale. Dar, pe de altă parte, pernele cu lână de oaie nu electrizează și nu conțin substanțe toxice.

Când cumpărați așa ceva, trebuie să vă amintiți că este necesară o atenție specială. Așternuturile umplute cu material natural trebuie tratate cu grijă și grijă, astfel încât să reziste cât mai mult posibil.

Lâna de oaie este considerată o materie primă ușor disponibilă și nu este insuficientă. Se obține foarte simplu. Oile sunt tunse, iar apoi lâna rezultată este așezată pe o suprafață plană, îndreptată, scuturată și piesele defecte sunt îndepărtate. După aceea, materialul este spălat bine, zgâriat și tratat cu compuși speciali de protecție.

Un avantaj important al acestui material natural este sa conductivitate termică.

O pernă cu o astfel de umplutură va rămâne caldă mult timp datorită caracteristicilor termoreglatoare pe care le posedă lâna de oaie.

Există întotdeauna aer între fibrele materialului, astfel încât pernele naturale mențin perfect temperatura optimă a corpului. Dar este de remarcat și faptul că astfel de lucruri nu vor contribui la supraîncălzire. Această calitate este deosebit de plăcută atunci când în afara ferestrei este o vară fierbinte.

Lâna de oaie este diferită higroscopicitate... Pernele cu o astfel de umplutură absorb până la 30% umiditate. Dar dacă le atingi, vor rămâne la fel de uscate ca înainte. Această proprietate este bună pentru dormit.

Adesea, noaptea, o persoană transpiră, iar umezeala se acumulează pe piele, provocând multe neplăceri. În plus, bacteriile dăunătoare se pot răspândi în aceste condiții.

Având o pernă din lână, poți uita de astfel de probleme, deoarece va absorbi excesul de umiditate, contribuind la un somn plăcut și sănătos.

Lenjerie de pat naturala cu umplutura din lana merinos nu emana mirosuri neplacuteîn ciuda originii animale. În astfel de materii prime bacteriile nu se înmulțesc, nu apar ciuperci.

Lâna de oaie are proprietăți bactericide și este considerată unul dintre cele mai ecologice materiale.

Dacă, totuși, un miros neplăcut a început să emane din pernă, atunci acest lucru indică faptul că lucrul este de calitate scăzută - sau umplutura sa nu a fost procesată corespunzător.

Perne din lana merinos nesupus contaminării... O astfel de lenjerie de pat are o structură de fibre fine, pe care praful nu se depune.

Mulți experți notează excelentul efect terapeutic din produse similare.Pernele de lână au un efect benefic asupra stării pielii feței, articulațiilor, coloanei vertebrale și a corpului în ansamblu – mai ales când vine vorba de răceli.

Pernele de lână au câteva limitărica orice alt lucru.

Lâna de oaie este alergen... Nu acumulează praf în sine (spre deosebire de alte materiale), dar cu toate acestea este o materie primă organică și poate să nu fie potrivită persoanelor care suferă de reacții alergice.

Aceste lenjerii de pat sunt foarte sunt ușor ratate... Chiar și fleece de cea mai înaltă calitate care a fost supusă procesării complete se va desprinde în timpul funcționării. De regulă, procesul de zdrobire a materialului durează aproximativ un an. Umplutura de lână mată nu își va pierde utilitatea, dar nu va oferi suficient suport pentru gât, cap și umeri în timpul somnului și al odihnei.

Este de remarcat faptul că produsele din lână merinos nu au efect ortopedic. Această umplutură este prea moale și flexibilă și, prin urmare, nu poate oferi suport anatomic complet.

Modele

Pernele ecologice din lână de oaie sunt disponibile în diferite versiuni:

  • Cu umplutură de lână. Astfel de soiuri sunt compuse 100% din lână de oaie. Există produse care conțin un procent mic de fibre sintetice. Este necesar pentru a crește durata de viață a pernei naturale. Fibrele sintetice împiedică fixarea rapidă a articolului și îl fac mai voluminos. Aceste lenjerii de pat sunt printre cele mai scumpe. Cel mai adesea, cunoscătorii de materiale ecologice apelează la ele.
  • Pernă în pernă. Aceste opțiuni sunt la fel de populare. Carcasa lor interioară conține umplutură artificială. Poate fi puf de lebădă sau popularul holofiber. Lâna merinos este conținută în teaca exterioară a acestor articole. Acest material de umplutură are proprietăți ortopedice bune și face lucrul mai accesibil.

Pernele cu astfel de umplutură au aceleași caracteristici terapeutice și termice ca articolele scumpe cu 100% lână de oaie.

  • Produs din lana. Conținutul intern poate fi complet diferit: de la materii prime organice sau naturale. Deasupra este o husă din lână naturală de înaltă calitate. Astfel de materiale se încălzesc bine (din cauza căldurii uscate), dar nu sunt întotdeauna potrivite pentru dormit. Mulți oameni sunt incomod de contactul constant al pielii cu blana, deoarece este înțepător. Produsele moderne din lână pot fi nu numai foarte confortabile, ci și atractive. De exemplu, un produs tricotat poate fi folosit ca un decor interior interesant și drăguț. Folosind această tehnică, puteți crea perne adorabile de jucărie tricotate, într-o varietate de forme.

Cine este pentru?

Pernele ecologice de înaltă calitate umplute cu lână merinos sunt ideale pentru persoanele care suferă adesea de răceli. Este de remarcat faptul că în compoziția materialului natural există o substanță specială - lanolină, care facilitează manifestările multor boli asociate cu pielea.

O pernă de lână va fi o soluție excelentă pentru persoanele care îngheață frecvent și ușor. Acest lucru se datorează caracteristicilor termice excelente ale unor astfel de lucruri.

Lâna naturală de oaie se descurcă bine cu manifestările de osteocondroză și radiculită, ameliorând o persoană de durere.

Pernele naturale sunt potrivite pentru copii. Ele vor proteja copilul de răceli și de nevoia de a se întinde pe materiale sintetice neplăcute. O pernă din lână merinos va fi foarte utilă unei persoane în vârstă, deoarece favorizează circulația sângelui în tot corpul în timpul somnului.

Cum să ai grijă?

Pernele din lână de oaie sunt răspândite astăzi și sunt ieftine, dar mulți cumpărători nu știu cum să aibă grijă de astfel de lenjerie de pat.Ele trebuie tratate cât mai atent posibil. Nu vărsați ceai/cafea sau alte lichide pe aceste articole. Încercați să evitați contaminarea gravă. Se recomandă să scoateți pernele la aer curat la fiecare șase luni, pentru a nu emana un miros neplăcut.

Nu se recomandă spălarea la mașină a produselor din lână. Mai bine să o faci manual.

Temperatura apei nu trebuie să depășească 30 de grade, altfel lucrul se poate deforma și se poate deteriora fără speranță. Nu stoarceți niciodată perna din lână de miel și nu o clătiți prea puternic. Procedând astfel, umplutura poate cădea.

Husele de lână pot fi spălate la mașină, dar înainte de aceasta trebuie să selectați modul „lână” sau „delicat”. Nu este recomandat să uscați astfel de lucruri pe o baterie. Este mai bine să le scoateți la aer curat și să le întindeți pe o suprafață plană până când sunt complet uscate.

Urmează o recenzie video a unei perne din lână de oaie.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila