Perne din lână de cămilă

Perne din lână de cămilă
 1. Un articol de dormit cu proprietăți unice
 2. Caracteristici, avantaje și dezavantaje ale umpluturii
 3. Ce este mai bun decât lâna de oaie și bambusul?
 4. Indicatii si contraindicatii
 5. Cum să alegi?
 6. Cum să ai grijă?

Pentru un somn plăcut și sănătos, nu doar un pat și o saltea sunt importante - o pernă este un atribut indispensabil pentru o noapte bună de odihnă. Una dintre cele mai bune opțiuni este o pernă din lână de cămilă, care nu numai că te va ajuta să dormi, dar te va ajuta și la menținerea sănătății, frumuseții și tinereții.

Un set de lenjerie de pat cu proprietăți unice

Lâna de cămilă este, de obicei, obținută din „navele deșertului” bactriane cu două cocoașe - cei mai mari reprezentanți ai familiei lor, remarcați și prin cea mai groasă haină. Caracteristica principală a acestei cămile sunt cele două cocoașe ale sale, care sunt principalii „furnizori” de lână.

Cămilele sunt crescute în multe țări, dar cea mai valoroasă lână este cea dată de bactrianii mongoli.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje ale umpluturii

La fel ca lâna oricărui animal, cămila este împărțită în mai multe tipuri. Puful este considerat cel mai valoros. Particularitatea acestei lâni constă în structura părului - este gol din interior, ceea ce îl face neobișnuit de ușor și moale. În plus, acest material natural conține cantități mari de lanolină, o ceară animală care are un efect pozitiv asupra bunăstării umane.

Datorită particularităților lânii de cămilă, pernele cu o astfel de umplutură au multe avantaje:

 • Nu atrag praful și murdăria, creează o barieră naturală care protejează dormitorul de câmpurile electromagnetice (neutralizează efectele materialelor statice și ale electricității).
 • Perna elimină umezeala cu ușurință (sudoarea generată în timpul somnului) și apoi o evaporă la fel de ușor.
 • Aceste produse sunt foarte ușoare și moi.
 • Lâna de cămilă nu își pierde calitățile de foarte mult timp, prin urmare, un produs cu o astfel de umplutură, dacă este utilizat corespunzător, va fi foarte durabil.
 • Lanolina protejează lâna de mai mult decât de murdărie, dar și din dezvoltarea diferitelor bacterii și microorganisme dăunătoare omului.
 • Blana de cămilă permite aerului să treacăajutând la păstrarea răcoroasă vara și caldă iarna.

În ceea ce privește impactul asupra sănătății umane, proprietățile benefice ale pufului de cămilă au fost apreciate de vechii egipteni. Pernele cu această umplutură contribuie la:

 • Înmuierea mucoasei nazofaringiene în timpul somnului, ele împiedică pătrunderea bacteriilor patogene în organism.
 • Expansiunea vaselor de sânge și a capilarelor, datorită căruia circulația sângelui se îmbunătățește, iar țesuturile și mușchii primesc mai mult oxigen. Acest lucru are un efect pozitiv asupra pielii: culoarea acesteia se îmbunătățește, riscul de apariție a ridurilor este redus.
 • Eliminarea toxinelor din organismacumulate în timpul zilei.
 • A scăpa de durerile de cap obișnuite si oboseala cronica.

În plus, părul de cămilă ajută la ameliorarea durerilor de spate, articulațiilor și musculare.

Dezavantajele pernelor de cămilă de lână includ cel mai adesea următoarele:

 • Lâna cade rapid dacă nu este îngrijită corespunzător, și este aproape imposibil să-l readuceți la starea anterioară. O astfel de pernă devine inutilizabilă.
 • Puful de cămilă poate fi favorizat de acarienii de praf, care provoacă alergii. Apropo, această problemă nu este încă pe deplin înțeleasă, iar oamenii de știință nu pot spune că acești acarieni pot începe în umplutură.
 • Cost destul de mare produse.

În plus, vorbind despre deficiențele materialelor de umplere a pufului de animale din deșert, merită remarcate câteva concepții greșite care derutează uneori oamenii:

 • Concepție greșită # 1... Miros urât. Lâna de cămilă are o aromă dulce specifică, dar ca urmare a prelucrării practic dispare. Când vine vorba de un produs de calitate, îl poți mirosi doar dacă ai un simț al mirosului hipersensibil.
 • Concepție greșită # 2. Este foarte cald să dormi pe astfel de perne; Sunt cu adevărat calde, dar căldura lor este „uscata”. Proprietățile materialului îi permit să absoarbă umezeala, lăsând suprafața uscată și reținând căldura.
 • Concepție greșită # 3. Părul cămilei este înțepător. Puful folosit la fabricarea lenjeriei de pat este foarte delicat si nu are „spini”. Dacă o lână mai grosieră este folosită ca umplutură, atunci se poate furnica cu adevărat. Cu toate acestea, dacă este procesată corespunzător, această „înțepătură” oferă chiar un efect de masaj plăcut, mai degrabă decât să provoace disconfort.

Important! Sunt puține minusuri, dar ar trebui luate în considerare înainte de a cumpăra o pernă umplută cu lână de la „corabia deșertului”.

Ce este mai bun decât lâna de oaie și bambusul?

Principalii „concurenți” ai materialelor de umplutură din lână de cămilă sunt materiale precum lână de oaie și bambus... Cu toate acestea, chiar și față de aceste materiale naturale, puful de cămilă are avantaje neîndoielnice. Atât materialele de umplutură din bambus, cât și cele de lână absorb suficient de repede umezeala. Caracteristicile structurale ale pufului animal permit acestei umidități să se evapore mai târziu, dar celuloza nu are această proprietate. Pernele din bambus se udă rapid și durează foarte mult să se usuce.

În plus, fibrele de bambus din interiorul pernei se pot deforma, ducând la o pierdere treptată a volumului. Este imposibil să restabiliți integritatea umpluturii de bambus, în timp ce umplutura de lână este biciuită suficient pentru a face perna din nou pufoasă și moale. În ceea ce privește comparația dintre lâna de cămilă și oaie, acestea sunt foarte asemănătoare în calitățile lor, dar prima este mult mai ușoară, mai caldă și mai puternică.

Indicatii si contraindicatii

Desigur, alegerea umpluturii pentru o pernă este o chestiune de gust și posibilități financiare. Cu toate acestea, există categorii de persoane cărora li se recomandă medicii profesioniști să folosească produse cu puf de cămilă pentru somn. Acestea includ persoane:

 • cu boli ale sistemului nervos periferic (nevralgie, neuropatie și altele);
 • cu reumatism;
 • cu sciatică;
 • cu diferite tipuri de artroză;
 • cu artrită;
 • cu osteocondroză și unele boli ortopedice;
 • boli ale organelor ORL;
 • cu boli dermatologice ale pielii.

În plus, aceste perne sunt perfecte pentru persoanele cu aport de sânge afectat și cu un sistem imunitar slăbit. În ciuda credinței larg răspândite că lanolina poate fi dăunătoare pentru astmatici, în unele cazuri, medicii recomandă totuși persoanelor care suferă de această boală să folosească perne de cămilă pentru a dormi. Experții pun la îndoială și proprietățile ortopedice ale produselor cu un astfel de material de umplutură. Sunt considerate a fi prea moi pentru a susține gâtul și capul suficient de bine în timpul somnului. Prin urmare, utilizarea unor astfel de perne nu este recomandată celor care suferă de dureri de gât.

Cum să alegi?

Este clar că numai lâna naturală de cămilă are toate proprietățile și avantajele vindecătoare. Prin urmare, atunci când alegeți o pernă cu o astfel de umplutură, este important să evaluați cu atenție calitatea și naturalețea materialului. Trebuie amintit că puful natural al „navelor deșertului”:

 • mult mai ușor opțiuni artificiale;
 • foarte moale, delicat și neted la atingere;
 • la ardere emană un miros specific de „animal”.

Desigur, este puțin probabil să vă permită să dați foc fibrelor din magazin, dar toată lumea poate simți și evalua greutatea.

Merită să examinați cu atenție eticheta. Trebuie neapărat să indice „100% lână de cămilă”... Inscripția „lână de cămilă” fără a specifica procente poate însemna că umplutura conține foarte puțin sau deloc produs natural. Pentru a nu obține un fals și pentru a nu irosi mulți bani, experții recomandă cumpărarea de perne doar în locuri dovedite. În magazinele companiei, puteți întotdeauna nu numai să studiați în detaliu umplutura, ci și să vă familiarizați cu toate certificatele de calitate.

Când cumpărați, trebuie avut în vedere faptul că producătorii moderni oferă adesea produse combinate (din două secțiuni). Aceste perne constau dintr-o husă superioară de lână și un miez din fibre de poliester. Componenta din poliester face așternutul mai ferm și mai puțin alergen. Cu toate acestea, nu interferează cu proprietățile vindecătoare ale pufului.

Aceste perne sunt considerate astăzi cele mai confortabile și practice.

Cum să ai grijă?

Se crede că este dificil să aveți grijă de pernele din puf de cămilă, dar nu este:

 • Produsele cu o astfel de umplutură pot fi spălate într-o mașină de spălat. Principalul lucru este să urmați o serie de reguli specifice. Puteți spăla doar în modul de spălare delicată, la o temperatură a apei de cel mult 300 C și fără funcția „centrifugare”.
 • Spalat pe maini. Este de preferat la mașină. Procesul constă în preînmuiere timp de 15 minute în apă caldă și stoarcere ușor. Înainte de înmuiere, se adaugă un detergent în apă și se agită până se dizolvă complet.

De asemenea, este necesar să clătiți produsul cu apă caldă. Dacă este necesar, această procedură se repetă de mai multe ori. Apăsați perna cu mișcări longitudinale ușoare. La stoarcere, acesta nu trebuie rasucit sub nicio forma, pentru a nu deteriora fibrele de lana. Curățarea chimică poate fi folosită și ca opțiune pentru curățarea lenjeriei de pat. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că această metodă reduce foarte mult cantitatea de lanolină și poate duce la o deteriorare a calității produsului. Nu este recomandat să folosiți această metodă prea des. În ceea ce privește detergenții pentru spălarea pernelor de cămilă, este mai bine să folosiți acele produse care sunt destinate produselor din lână. Cea mai bună opțiune ar fi produsele cu adaos de lanolină. Puteți folosi detergenți lichizi și șampoane.

Produsele uscate cu o astfel de umplutură ar trebui să fie în încăperi bine ventilate sau în aer liber. Dar nu la soare! Se recomandă uscarea periodică a pernelor între spălări. Pentru a face acest lucru, acestea sunt așezate pe o suprafață orizontală plană și bine îndreptate. Pot fi curățate cu un aspirator sau pur și simplu eliminate. Pentru a obține cel mai bun efect de la spălare și uscare, este mai bine să o faceți în sezonul cald.

Este necesar să aerisești lenjeria de pat chiar și după cumpărare, înainte de a o folosi. Acest lucru va ajuta așternutul să se oxigeneze și să se îndrepte. Păstrați pernele cu lână în zone uscate și bine aerisite, dar nu în pungi de plastic. În același timp, experții sfătuiesc să limiteze lumina directă a soarelui asupra lor. Utilizarea huselor detașabile este recomandată pentru o protecție suplimentară a produselor.

În plus, pentru ca lenjeria de pat să nu-și piardă proprietățile utile și moliciunea mai mult timp, înainte și după utilizare, acestea trebuie biciuite din toate părțile. Această procedură previne aglomerarea stratului și formarea de bulgări.

Pentru o prezentare generală a pernei din lână de cămilă, vedeți acest videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila