Perna de ienupar

Conţinut
 1. Aplicație ienupăr
 2. Umplutură Heather
 3. Forme
 4. Pernă - simulator
 5. Alegerea corectă
 6. Folosim cu grija
 7. Ce spun cumpărătorii?

Amintește-ți cum ursul a numit ariciul din ceață, l-a așteptat să bea ceai și a aruncat în aer samovarul și a pregătit crenguțe de ienupăr. Amintește-ți sentimentele tale: auzi cuvântul „ienupăr” și sugi în aer, încercând să simți mirosul unui copac spart, rășină mirositoare, crenguță proaspătă, con de pin pe care tocmai l-ai frecat în mână. Nu întâmplător pernele de ienupăr devin din ce în ce mai populare în fiecare zi. Despre ele vom vorbi în articolul nostru.

Aplicație ienupăr

Arborele de conifere veșnic verde este cunoscut de mult în medicină, are multe alte nume: ardysh, arsa, ienupăr, veres, elelenets, yalovets. Fizioterapeuții și aromaterapeuții folosesc rășina, ace de pin, lemnul și fructele în tratamentul sistemului respirator, hematopoietic și nervos. Experții culinari au o atitudine pozitivă față de uleiul de ienupăr, iar producătorii de alcool îl folosesc ca agent de aromatizare pentru gin. Produsele afumate de cea mai buna calitate sunt fumigate cu ace, lemne si conuri.

Lemnul este folosit pentru a face căzi și alte recipiente, precum și creioane. Meșteri - sculptorii în lemn realizează standuri și alte meșteșuguri care sunt foarte populare. Motivul este o aromă puternică și persistentă care apare la începutul procesării și rămâne mult timp. De aceea, așchii și crenguțe mici ale acestei plante sunt folosite ca umplutură pentru perne.

Umplutură Heather

Achiziționând o pernă pentru dormit cu o astfel de umplutură parfumată, veți experimenta proprietățile sale benefice:

 • relaxarea sistemului nervos;
 • starea de spirit crescută și un val de vitalitate;
 • întărirea sistemului imunitar;
 • rezistență crescută la răceli;
 • normalizarea somnului;
 • ameliorarea durerii și prevenirea acesteia la nivelul coloanei cervicale;
 • îmbunătățirea alimentării cu sânge a creierului;
 • tratamentul durerilor de cap;
 • scăderea presiunii;
 • îmbunătățirea activității sistemului respirator;
 • tratamentul dermatitei.

Astfel, cumpărarea sau realizarea unei astfel de perne de ienupăr va avea un efect benefic asupra dumneavoastră și a membrilor familiei dumneavoastră. Agitați perna în mod regulat înainte de utilizare și în timpul utilizării ulterioare pentru a preveni aglomerarea rumegușului. În plus, aroma se va intensifica cu agitare.

Forme

În formă, o pernă de ienupăr poate fi:

 • standard cu dimensiunea de 60x60 cm sau 50x70 cm;
 • decorativ 30x40 cm;
 • o pernă-rolă cilindrice de aproximativ 8 cm înălțime și până la 70 cm lungime;
 • orice altă formă care are un sens estetic sau sacru pentru purtător.

Pe de o parte, puteți dormi pe toate formele de perne, pe de altă parte, decorativul și rolele sunt folosite pentru a decora orice cameră. Și atunci toată casa va fi parfumată cu arome arha.

Pernă - simulator

Aplicând o pernă pe articulațiile dureroase de trei ori pe zi, durerile de la brațe și picioare pot fi ameliorate. În acest caz, perna cu role poate fi folosită ca simulator pentru prevenirea și tratamentul bolilor sistemului musculo-scheletic. Iată două exerciții simple pentru o pernă umplută cu ienupăr:

 1. Stați pe spate. Puneți rola sub spatele inferior. Adu-ți genunchii cât mai aproape de piept. Degetele mari de la picioare se ating. Brațele sunt întinse de-a lungul corpului, cu palmele în jos. Faceți acest exercițiu zilnic timp de 5 minute.
 2. Exercițiul este similar, dar rola trebuie plasată între omoplați.

După astfel de exerciții, trebuie să te ridici, întorcându-te anterior pe partea ta.

Nu te smuci niciodată înainte.La început, este posibil să simțiți o durere neplăcută la nivelul coloanei vertebrale, dar cu fiecare nouă zi, durerea se va retrage. Pe măsură ce dormi, perna umplută cu rumeguș va căpăta forma corpului tău. O pernă cu crenguțe uscate îți va răsări frumos sub cap.

Alegerea corectă

Acordați atenție mirosului atunci când alegeți perne de rumeguș. Dacă nasul tău a prins chiar și un ușor miros de mucegai, nu lua un astfel de exemplar. Ciuperca a început deja aici și nu are rost să o eliminați. Perna ta ar trebui să miroasă ca ace de pin și rășină. Când este apăsat, rumegușul nu ar trebui să izvorască.

Este de remarcat faptul că atunci când deschideți o astfel de pernă, puteți găsi acolo rumeguș din diferite păduri.

Un pic de rumeguș de ienupăr va da mirosul, iar restul pentru masă. A te simți înșelat este întotdeauna neplăcut. Prin urmare, puteți cumpăra rumeguș într-o pungă transparentă, astfel încât să vedeți ce cumpărați. Și coaseți singur capacul.

Un producător onest va oferi husei un fermoar, astfel încât să puteți vedea cu ce este umplută perna. În cazul autoproducției, este logic să împachetați mai întâi umplutura într-o față de pernă închisă din țesătură groasă de bumbac. Faceți husa în sine din material natural, deoarece ar trebui să fie respirabilă și să creați un sentiment de unitate cu natura.

Folosim cu grija

Din păcate, există persoane care trebuie să consulte un medic înainte de a folosi o pernă. În primul rând, aceștia sunt alergici. Pentru persoanele cu piele subțire și pereți vasculari slabi, o astfel de pernă poate părea foarte tare și poate lăsa vânătăi pe corp. Astmaticii pot experimenta, de asemenea, disconfort și complicații de sănătate. Uleiurile esențiale puternice ne afectează pe fiecare dintre noi în mod diferit. Concentrați-vă pe propriile sentimente și pe recomandările medicului.

Ce spun cumpărătorii?

Cele mai pozitive recenzii se găsesc în special pe perna de ienupăr. Există o mulțime de astfel de recenzii. Dar sunt și cei cărora perna nu le-a potrivit: durerile de cap s-au intensificat, s-a produs o cădere.

Amintește-ți de tine: când ajungi dintr-un oraș poluat într-o pădure de pini, de multe ori începe să te doară capul. Motivul este cantitatea mare de fitoncide secretate de pin (5 kg pe zi dintr-o pădure tânără de pini). Ienupărul secretă de 6 ori mai mult din această substanță. Iată răspunsul la întrebarea despre durerile de cap. În acest caz, fie ar trebui lăsat corpul să se obișnuiască cu mirosul de căldură, fie perna ar trebui abandonată.

De asemenea, clienții recomandă depozitarea pernei într-o pungă bine legată, astfel încât mirosul să dureze mai mult.

Dar îl cumpărăm pentru a-l folosi, merită să ascundem un astfel de miracol într-o pungă. Dar produsul trebuie protejat de umiditate și foc din apropiere. Un manechin mic poate servi ca un parfum natural în mașină. Ideal pentru călătorii lungi sau ambuteiaje.

Veți afla mai multe despre pernele de ienupăr în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila