Perne pentru scaun: tipuri și alegeri

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Vizualizări
 3. Forme
 4. Culori
 5. Sfaturi de selecție
 6. Exemple frumoase

Un taburet este acel atribut al mobilierului, un fel de scaun fără spătar, care, desigur, este în fiecare casă. Se vede la bucătărie, serviciu, scris, masa copiilor.

Când stăm pe un scaun, cea mai mare parte a încărcăturii este pe coloana vertebrală. Prin urmare, având grijă de sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, este indicat să folosiți perne speciale. Aceste produse vor fi discutate în articol.

Avantaje și dezavantaje

S-ar părea că o pernă pe un scaun - care poate fi mai primitiv, dar nu atât de simplu.

 • Minimizează stresul asupra coloanei vertebrale și asigură fluxul de sânge în zona pelviană. Există modele care au funcționalitate suplimentară - corectează postura și normalizează circulația sângelui.
 • Perna contribuie la o distracție mai confortabilă.

Dacă vorbim despre deficiențe, atunci, după cum spun utilizatorii experimentați, acestea nu au fost observate, principalul lucru este să alegeți pernele potrivite pentru scaune.

Dar chiar și pentru acest produs aparent necomplicat, există anumite cerințe:

 • realizate din materiale durabile de înaltă calitate care permit aerului să treacă;
 • lipsa alunecării;
 • ușurință de îngrijire și curățare;
 • prezența funcțiilor ortopedice.

Fiecare dintre cerințele de mai sus este foarte importantă și trebuie îndeplinită de producător. Toate informatiile despre produs sunt indicate pe ambalajul original.

Experții spun că acest produs poate și ar trebui să fie folosit de gravide, pentru care confortul și comoditatea sunt foarte importante, precum și de adolescenții al căror corp se află în proces de creștere activă.

Vizualizări

Pe piața modernă a textilelor de casă, există o gamă largă de perne moi pentru scaune de la diferiți producători. Există multe tipuri de produse. În primul rând, ele diferă prin scopul lor funcțional - sunt decorative și ortopedice.

 • Decorativ. Sunt folosite în interior pentru a crea o atmosferă mai confortabilă și mai confortabilă, pentru a masca defectele de suprafață. Produsele decorative tricotate sunt la mare căutare în rândul consumatorilor.
 • Ortopedice. Acest produs a fost special conceput pentru persoanele care petrec mult timp în poziție șezând. Există mai multe tipuri de tampon ortopedic moale pe scaun.
  • Senzomotorii - susține coloana vertebrală într-o poziție confortabilă pentru lucru și, cel mai important, în poziția corectă. Are functii de masaj.
  • În formă de pană - postura unei persoane care stă pe o pernă în formă de pană va fi întotdeauna bună. Datorită ei, coloana vertebrală nu se îndoaie, iar oboseala scade. Ajută la reducerea ratei bolilor care apar în timpul muncii sedentare.
  • de susținere - corectează coloana lombară.

Și, de asemenea, toate pernele diferă, pe lângă scopul lor, și prin formă, culoare, material de fabricație.

Forme

Când cumpărați o pernă moale pentru un scaun, ar trebui să vă concentrați pe forma scaunului de mobilier - trebuie să se potrivească perfect cu el.

 • Produs rotund - cea mai populară formă. În cele mai multe cazuri, o astfel de pernă are o gaură caracteristică în centru. Este preferat de cei care petrec mult timp în poziție șezând la locul de muncă. Acest model vă permite să luați partea lombară a posturii dorite și confortabile pentru lucru. Este versatil în utilizare, reduce stresul în regiunea șoldului și este rezistent la sarcini și greutate grele.
 • Forma rectangulara Potrivit pentru scaun dreptunghiular sau pătrat.Astfel de modele sunt solicitate în rândul consumatorilor, ceea ce se datorează unui număr de avantaje - o selecție largă, oboseală și stres reduse, fixare excelentă.

Culori

În ceea ce privește schema de culori, în acest caz alegerea nu este deloc limitată. Producătorii fac același model în culori diferite. Un produs poate fi realizat într-o culoare sau mai multe.

Pentru cei care iubesc culorile luminoase și jucăușe, o pernă este o alegere bună. roșu, galben, roz sau alte nuanțe saturate... Dar pentru iubitorii unui stil reținut, vă sfătuim să achiziționați un model în gri, negru, albastru închis sau maro.

Fiecare client alege culoarea produsuluiținând cont de starea de spirit, locul de utilizare și, bineînțeles, de designul și decorarea interioară a încăperii în care va fi amplasată perna. Totul ar trebui să fie adecvat și armonios.

Sfaturi de selecție

Trebuie să alegeți o pernă pentru un scaun, luând în considerare mulți factori.

 • Materialul din care este cusut produsul. Cel mai adesea, producătorul folosește poliuretan, latex, poliester. Cele mai durabile și fiabile perne sunt fabricate din latex, durata lor de valabilitate este de aproximativ 10 ani. Cele mai simple și de scurtă durată sunt produsele din poliester, prin urmare, poliuretanul este mijlocul de aur.
 • Umplutură - cauciuc subțire din spumă pentru mobilier, produs sintetic de iarnă sau puf sintetic, coji de hrișcă sau floarea-soarelui, bucăți mici de fire sau țesături nețesute, holofiber sau materiale de umplutură libere dintr-o fracțiune fină ar trebui folosite.
 • Tipul de atașare a pernei la suprafața scaunului - poate fi legături, benzi, velcro sau benzi elastice.
 • Forma.
 • Culoare și design.
 • Marimea.
 • Disponibilitate de funcții suplimentare.
 • Programare.
 • Producător.
 • Preț.

Toată lumea înțelege perfect asta cu cât produsul este mai bun și mai sigur pentru sănătate, cu atât este mai scump... Dacă alegeți, de exemplu, o pernă ortopedică, luați în considerare absolut toate criteriile de selecție, studiați informațiile furnizate de producător.

Puteți cumpăra un produs moale pentru un loc atât în ​​magazinul online, cât și într-un magazin special de textile, de unde vă puteți familiariza cu produsul în detaliu.

Dacă ai abilități și dorință de cusut, profită de asta și coase singur perna.

Exemple frumoase

Dacă alegeți perna potrivită pentru un scaun, atunci aceasta va deveni un plus frumos pentru orice cameră și nu doar un mijloc de a atinge obiectivul, în acest caz, un scaun confortabil pe scaun.

Pentru fiecare cameră și design diferit, puteți găsi modelul de pernă perfect.

 • Bucătărie - un model decorativ combinat de formă rotundă sau pătrată este potrivit.
 • Cabinet - acest loc este conceput pentru lucru, așa că cel mai bine este să folosiți o pernă ortopedică.
 • Sufragerie - în această cameră petrecem mult timp, întâlnim oaspeți. Produsul pentru scaun ar trebui să fie frumos, original, stabil și să aibă funcționalitate suplimentară.
 • Perne pentru scaune bebelusi ei selectează astfel încât copiilor ca ei, strălucitori, muți neobișnuit.

Daca nu ai gasit un model care sa iti satisfaca pe deplin dorintele, il poti comanda sau il poti realiza singur.

Cum să faci rapid și ușor o pernă pe un scaun cu propriile mâini, vezi videoclipul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila