Naperniki pernă

Conţinut
  1. Particularități
  2. Tipuri de țesături
  3. Tehnologia de cusut
  4. Cum să restabiliți cu propriile mâini?

Lenjeria de pat de calitate garantează un somn sănătos și sănătos. Cel mai versatil atribut este o pernă care oferă suport pentru cap, gât și coloana vertebrală. Baza oricărei perne (indiferent de formă, dimensiune și umplutură) este o husă din material textil, și anume un napernik.

Particularități

Naperniki au fost inventate cu mult timp în urmă. Conceptul de „napernik” a fost format dintr-un derivat al cuvântului „penă”. Funcția principală a feței de pernă este de a proteja împotriva zgomorii umpluturii de puf și pene în exterior. Cu cât materialul folosit ca husă este mai dens, cu atât este mai puțin probabil ca perna ta preferată să se transforme într-un obiect subțire și dur care nu este potrivit pentru dormit.

Pentru a preveni acest lucru, țesătura aleasă pentru husă nu trebuie doar să fie densă, ci și să conțină o cantitate suficientă de fibre naturale pentru a asigura un bun schimb de aer.

Tipuri de țesături

Teak este cel mai des folosit ca material folosit pentru coaserea lenjerelor de pat. Conceptul în sine provine din cuvântul englezesc „căpușă”, care caracterizează țesătura densă din bumbac sau in, caracterizată prin rezistență ridicată.

Material de tec este cea mai bună opțiune pentru coaserea huselor. Datorită calităților sale, oferă protecție maximă împotriva subțierii pernelor. Teak este fabricat din fibre naturale. Materia primă este cel mai adesea bumbacul, mai rar inul. Datorită tehnologiilor speciale, fibrele naturale sunt împletite folosind o metodă simplă sau twill.

Pentru ca un lemn de tec să poată fi folosit ca cutie de pat, acesta trebuie să aibă anumite calități. Teak pufos are o densitate de 140-150 g/m². Această densitate oferă o bună protecție, dar în același timp permite ca husa să rămână moale.

Unii producători adaugă la material pentru a reduce costul țesăturii de tec fibre sintetice... O cantitate excesivă din ele vă permite să creșteți densitatea, dar un astfel de material, de regulă, are o textură aspră. Când este folosită, o astfel de față de pernă emite sunete de foșnet.

Pentru a îmbunătăți calitatea tecului, un producător bun folosește tehnologii speciale. Pentru a crește densitatea și a reduce permeabilitatea, țesătura este tratată cu o compoziție specială de ceară, dar în toate este bine să respectați măsura. Dacă țesătura este prea saturată cu această compoziție, pot apărea aceleași probleme ca și în cazul unui material cu umplutură sintetică. Aceasta este rigiditatea și foșnetul naperlului.

Alte materiale pot fi folosite ca fata de perna. Sunt cele mai potrivite opțiuni pentru umpluturi artificiale.

Foarte des folosit ca husa de perna stambă, constând din fibre de bumbac în țesătură simplă. Principalele avantaje ale țesăturii includ următorii indicatori: higroscopicitate, permeabilitate la aer, rezistență la spălări multiple. Pânza grosieră calico nu este electrificată și este accesibilă.

Uneori, un material mixt este folosit ca husă de pernă - asta este polibuton... Acest material (pe lângă fibrele de bumbac) conține fire de poliester sintetic. Acest material rezistent la uzură, durabil și ușor de întreținut este o alternativă bună la calico.

Țesăturile mai scumpe (și mai puțin utilizate ca perne de pernă) includ satin, cambric și percal... Se folosesc fie împreună cu o husă suplimentară, fie pentru umpluturi speciale (puf 100% sau umpluturi artificiale foarte scumpe).

Tehnologia de cusut

Pentru ca perna să servească cât mai mult posibil, este necesar să se acorde atenție nu numai calității materialului, ci și tehnologiei de cusut. Husele pot fi cusute în două moduri: cu și fără țevi. Dacă produsul este cusut fără margini, atunci se folosește o cusătură specială de absorbție a șocurilor cu 5-6 ochiuri pe 1 cm.

În același timp, marginile produsului sunt supuse suprapunerii, ceea ce împiedică scurgerea tăieturii și, de asemenea, conferă husei un aspect estetic din partea greșită. Această metodă este fiabilă și foarte des folosită pentru coaserea lenjerelor de pat.

Când utilizați tubulatura, nu este nevoie de o cusătură dublă. Cantul este o barieră suplimentară care nu permite umpluturii de puf și pene să treacă prin cusătură. Cantul în sine este realizat din material dens. Este cusut între două tăieturi de produs - de-a lungul întregului perimetru.

Cum să restabiliți cu propriile mâini?

Pentru a pune în ordine o pernă umplută cu puf și pene, trebuie să vă pregătiți pentru unele dintre dificultățile care apar în timpul acestui proces.

Trebuie să faceți totul cu atenție și fără agitație nejustificată., atunci nici un astfel de eveniment nu va aduce probleme deosebite.

Mai întâi, trebuie să deschideți cusătura exterioară a produsului și să scoateți cu atenție umplutura din puf, care trebuie să fie înmuiată în apă caldă (cu pulbere de spălat dizolvată anterior). De regulă, două ore sunt suficiente pentru înmuiere. După aceea, umplutura se pune într-un vas cu apă curată și se clătește bine. Apoi se spală și se clătește din nou.

Pentru stoarcere, umplutura se pune intr-o fata de perna speciala si se trimite la masina de spalat, pornind programul cu rotatii minime. Puteți face fără o mașină de centrifugare, dar apoi umplutura se va usca puțin mai mult.

Uscarea trebuie efectuată într-o cameră cu un schimb de aer destul de bun, dar protejată de umiditate excesivă (balcon închis, logie). După învârtire, trebuie să rupeți ușor bulgări de puf. Acest lucru ar trebui făcut în mod regulat - pe parcursul întregului proces de uscare (pentru a preveni degradarea). După uscare completă, curățați puful și umplutura cu pene este plasată într-o nouă față de pernă.

Pentru informații despre cum să spălați umplutura de puf și pene în mașina de spălat, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila