Umplutură pentru perne

Conţinut
 1. Tipuri de umpluturi și caracteristici
 2. Care e mai bun?
 3. Recenzii

Cheia unui somn sănătos și odihnă bună este o pernă confortabilă. În decubit dorsal, este foarte important ca capul și gâtul să fie nu numai confortabile, ci și în poziția corectă. În caz contrar, în loc de o bună dispoziție dimineața, vei avea dureri de cap și rigiditate la nivelul coloanei cervicale.

Pernele vin în diferite dimensiuni și înălțimi, concepute pentru copii sau adulți. Pătrat tradițional, dreptunghiular popular, rolă neobișnuită, oval decorativ sau arcuit pentru călătorii și zboruri, precum și ortopedice. Dar alegerea unei perne este importantă nu numai ca formă, trebuie să ții cont și cu ce este umplută.

Tipuri de umpluturi și caracteristici

Producătorii produc perne de două tipuri: cu umplutură naturală sau sintetică. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici de calitate și indicatori de performanță, avantaje și dezavantaje. Pe baza acestora, fiecare cumpărător își alege o opțiune potrivită. Și alegerea este largă și variată.

Umplutura naturala a pernei poate fi materiale de origine animala sau vegetala. Fiecare dintre ele este bun în felul său, dar nu fără dezavantajele sale.

Merită să luați în considerare mai detaliat fiecare tip de umplutură de lenjerie de pat pentru a înțelege care dintre ele este mai bună.

Materiale de origine animală

Cererea pentru astfel de perne se datorează tocmai compoziției lor naturale. Dar pentru cei care suferă de alergii și pentru copii, acestea nu sunt potrivite, deoarece pot deveni un teren de reproducere pentru căpușe. În plus, nu pot fi spălate pentru a evita deformarea umpluturii. Și curățarea chimică nu este întotdeauna convenabilă, accesibilă și ecologică.

Acest tip include puf, pene și lână (lână de oaie și cămilă) umpluturi. Au nevoie de ventilație regulată și uscare la soare. Deoarece higroscopicitatea ridicată a materialului nu este bună pentru produs. Umiditatea nu funcționează bine pe puf și lână.

O pernă din păr de cal este considerată o achiziție utilă pentru persoanele cu coloana vertebrală nesănătoasă.

Păr de cal Este un material care oferă suport adecvat pentru capul persoanei adormite. În plus, este durabil, suficient de ventilat și absoarbe ușor umezeala. Singurul umplutură dintre animale care nu provoacă reacții alergice.

Perne umplute cu plante

Poziția de lider în ceea ce privește costul este umplutură de mătase, deoarece producerea sa necesită coconi de viermi de mătase în cantități mari. Pernele umplute cu el sunt moi, usoare, hipoalergenice, inodore si predispuse la deformare. Sunt ușor de îngrijit, spălate manual la mașină și, după uscare, revin la forma inițială.

Fibră de bambus. Material cald și moale, prietenos cu mediul, cu proprietăți bactericide. Are structură similară cu vata sau poliesterul de căptușeală. Fibra de bambus este foarte durabilă. Pernele din bambus au o proprietate unică care le deosebește de altele - lucrează pentru a păstra tinerețea și frumusețea.

Frunzele de bambus conțin pectină, care este un antioxidant natural. În timpul somnului, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Achiziționând o pernă cu fibră de bambus, obțineți nu numai lenjerie de pat, ci și ceva asemănător cu o cosmeticiană personală de noapte. Acest fapt îl plasează pe una dintre înaltele poziții în clasamentul luptătorilor pentru titlul de „cel mai bun material de umplutură pentru perne”.

Dar astfel de calități remarcabile ale materialului au dus la faptul că din ce în ce mai mulți oameni încearcă să-l contrafăcă și să-l vândă ca fiind natural.Prin urmare, atunci când cumpărați, verificați cu atenție articolul pe care îl cumpărați. Evaluați calitatea croirii, disponibilitatea etichetelor și informații despre producător. Încercați să atrageți aer prin pernă, dacă funcționează - în fața dvs. este o fibră naturală bună.

Fibră de eucalipt. Tehnologia de fabricare a gunoiului de eucalipt a fost dezvoltată încă din anii 1990. Dar abia la începutul secolului XXI a fost îmbunătățit atât de mult încât a avut loc o adevărată revoluție în industria textilă. Producția se bazează pe împletirea fibrelor naturale și a firelor sintetice din compuși cu molecule înalte. Firele de celuloză se caracterizează printr-o bună higroscopicitate și ventilație. Pernele umplute cu eucalipt au devenit o mană cerească pentru locuitorii tropicilor fierbinți și pentru persoanele cu transpirație crescută.

Materialul are proprietăți excelente de deodorizare. Uleiurile esențiale se evaporă și, odată cu ele, toate mirosurile neplăcute. Perna rămâne uscată, fermă și moale la atingere. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji că „oaspeții neinvitați” se vor instala în el. În această fibră nu se dezvoltă bacterii și insecte. Dar proprietățile antibacteriene ale eucaliptului au un efect foarte benefic asupra sănătății. Inspirând toată noaptea o aromă delicată, vindecătoare, îți este garantat un somn neîntrerupt până dimineața și o trezire viguroasă.

Perna de eucalipt are proprietăți vindecătoare unice.

Somnul sănătos asigură odihnă completă pentru întregul corp. Această fibră naturală de lemn este moale, mătăsoasă și are un miros plăcut. Conform tehnologiei, umplutura de eucalipt este combinată cu materiale sintetice, dar formează baza materialului produs.

umplutură din bumbac - materie prima ideala pentru umplerea pernelor datorita plasticitatii si higroscopicitatii sale. Dormitul pe un astfel de produs este confortabil chiar și la căldură. Bumbacul se absoarbe bine, dar miroase prost și se usucă mult timp. Un alt dezavantaj este fragilitatea materialului din bumbac.

Dar dormitul pe o pernă de bumbac este cald și confortabil. Bumbacul este plastic, datorită căruia vertebrele gâtului și brâului umăr sunt într-o poziție naturală în timpul somnului. Promovează formarea corectă a vertebrelor unui corp în creștere și ameliorează adulții de durerile de cap matinale.

O astfel de pernă ia forma corpului fără a-l forța să se adapteze la sine. Un înlocuitor excelent ecologic pentru produsele din puf și pene.

Coji de hrișcă. Acest material de umplutură nu este nou pentru țările asiatice, rezidente din SUA și Canada de mult timp. Nu trebuie să fii om de știință pentru a înțelege că calitatea somnului depinde direct de înălțimea, densitatea, dimensiunea și umplerea pernei. Pentru somn, este indicat să alegeți o pernă joasă, astfel încât capul și coloana cervicală să fie situate în poziția corectă din punct de vedere anatomic. Perna cu material natural - coaja de hrisca sau cum se spune altfel - coaja are si proprietati ortopedice. Datorită căptușelii sale naturale, naturală, asigură un somn sănătos și confortabil.

Mulți consumatori își fac griji cu privire la igiena unui astfel de pat. Îndoiește-te de puritatea lor interioară și hipoalergenicitatea. Dar nu-ți face griji.

În coaja de hrișcă, praful nu se acumulează, iar însoțitorii săi sunt acarienii. Acest fapt a fost de mult dovedit de știință. Alergicii și astmaticii pot dormi pe perne cu coajă de hrișcă fără teamă.

Dar pentru a scăpa complet de îndoieli, puteți îngheța produsul în 24 de ore. Și bucurați-vă de toate beneficiile sale.

Umpluturi sintetice

Materialele artificiale de nouă generație sunt foarte potrivite pentru umplerea pernelor. Combină ușurința, moliciunea, confortul, igienic și hipoalergenic. Nu acumulează praf și mirosuri, rămân în formă mult timp.

Unele tipuri de sintetice ies în evidență în special.

Holofibră. Țesătură elastică 100% sintetică din poliester cu arcuri. Folosit pentru producerea de perne ortopedice. O caracteristică a holofibrelor este elasticitatea sa crescută.Este nevoie de puțin timp să te obișnuiești să dormi pe o astfel de pernă.

Materialul nu va dăuna persoanelor care suferă de alergii. Uneori holofiber este combinat ca umplutură cu lână de oaie, crescând gradul de rigiditate. Pernele sunt puternice, durabile, după spălare la mașină, nu își schimbă calitățile în rău. Se usucă rapid, își păstrează aspectul inițial mult timp.

Fibră. Material sintetic ecologic, realizat cu cea mai recentă tehnologie. 100% poliester cu proprietăți unice:

 • non-toxic;
 • nu emite și nu absoarbe mirosuri;
 • respiraţie;
 • menținând cald și uscat.

Forma spirală și golurile fibrelor oferă pernei elasticitate și păstrarea formei pentru o lungă perioadă de timp. Materialul nu este ușor inflamabil și este complet sigur pentru toate categoriile de vârstă.

Holfitex. Se referă la noi fibre de poliester goale siliconate de înaltă tehnologie. În structură, fibra nu este arcuri, ci bile. Prin aceasta și prin gradul de izolare termică, holfitex este similar cu puful artificial. Este folosit cu succes pentru umplut perne și pături.

Holfitex este un material hipoalergenic care nu absoarbe mirosurile străine. Moderat elastic, respirabil, confortabil pentru somn lung. Păstrează calitățile consumatorului pentru o lungă perioadă de timp. Insectele nu încep în el și microorganismele (mucegai, putregai) nu se dezvoltă. Alegerea optimă pentru cei care suferă de alergii.

Microfibră - un nou „cuvânt” în producția de lenjerie de pat. Un material inovator care este relevant pentru cei care suferă de alergii datorită hipoalergenicității și netoxicității sale absolute. in afara de asta, astfel de perne au mai multe avantaje:

 • rezistență la deformare și decolorare;
 • plăcut la atingere ca textură;
 • microfibra absoarbe bine umezeala;
 • curăță perfect de murdărie;
 • material practic, inofensiv, respirabil;
 • o selecție extinsă de culori de perne;
 • moliciune și confort în timpul somnului.

Umplutură de silicon. Cel mai bun silicon are o structură de mărgele. Datorita formei rotunjite, fibrele nu se rostogolesc, iar produsul isi reda volumul si este folosit timp indelungat. Dimensiunea maxima a pernelor produse este de 60x40 cm.Nu se produc perne mari cu fibra siliconica.

Pernele din silicon nu au husă detașabilă ca și omologii lor din pene. Toate cusăturile de pe produs sunt ascunse. Probele de calitate scăzută au cusături faciale, ceea ce indică faptul că, eventual, materii prime folosite au fost folosite în pernă. Prin urmare, este recomandat să cumpărați lenjerie de pat numai în magazine specializate.

Siliconul este un material cu proprietăți ortopedice care „îți amintește” de forma corpului. Pentru persoanele cu osteocondroză și care se confruntă adesea cu dureri de cap, o pernă cu o astfel de umplutură este cea mai potrivită. Un produs bun nu numai că se adaptează la persoana adormită, dar își ia instantaneu forma inițială după ce sarcina este îndepărtată.

Alegerea unei perne din silicon trebuie abordată cu scrupulozitate. Asigurați-vă că perna nu miroase. Agitați produsul pentru a verifica calitatea cusăturilor și asigurați-vă că în interior nu există decât bile de silicon. Spălați o astfel de pernă separat de alte lucruri într-un mod blând cu un detergent neutru. Din păcate, siliconul este un material de scurtă durată. Se prăbușește de la spălare și de la temperaturi ridicate și pur și simplu în procesul de utilizare activă. Așteptați-vă să vă înlocuiți perna la 2-3 ani de la cumpărare.

O variantă mai scumpă pentru o pernă ortopedică este latexul. Spuma de cauciuc cu multe orificii de ventilație este un material natural realizat din lapte brazilian Hevea. Acest copac este originar din America de Sud și Africa. Dar există și un analog sintetic al latexului.

Mulți producători amestecă fibre naturale și artificiale pentru a reduce costul pernelor din latex. Dacă umplutura constă din materii prime 85% naturale și 15% sintetice, conform GOST este considerat 100% natural.În zilele noastre, produsele fără adaos de materiale sintetice sunt considerate o raritate. Prețul unei perne din latex depinde și de tehnologia producției sale. Danlop este un latex mai dur și mai puțin costisitor. Talalay este mai moale și mai uniform, dar și mai scump.

Avantajele latexului sunt durabilitatea și zgomotul. Dar, în cazuri izolate, poate apărea o reacție alergică.

În plus, pentru prima dată în timpul funcționării, poate emite un miros dulce specific neascuțit. În procesul de utilizare a produsului, acesta se evaporă.

Care e mai bun?

Cu această alegere, este dificil să determinați cel mai bun ambalaj pentru dvs. Dar, cu siguranță, ar trebui luate în considerare numai materiale de umplutură de înaltă calitate și producători de încredere. Recenziile consumatorilor care folosesc deja o pernă pentru a dormi de un tip sau altul vor ajuta, de asemenea, să se determine.

Fiecare dintre materialele de umplutură luate în considerare are propriile sale avantaje specifice față de altele. Dar există și unele dezavantaje. Practic, lenjeria de pat modernă este hipoalergenică, bună permeabilitate la aer, higroscopicitate și prietenoasă cu mediul. Aceste calități sunt foarte importante pentru un somn sănătos și sănătatea generală.

Pentru somn, alege o pernă după mai multe criterii:

 • intinde-te pe perna, apreciind confortul si elasticitatea acesteia;
 • pentru dormit sunt de preferat formele pătrate sau dreptunghiulare;
 • o perna ideala pentru adulti cu dimensiunile de 50x70 cm, iar o perna pentru copil - 40x60 cm;
 • inaltimea pernei pentru cei carora le place sa doarma pe lateral se alege in functie de latimea umerilor. Practic, pernele sunt produse de la 10-14 cm, dar sunt diferite;
 • concentrați-vă pe fermitatea saltelei. La o saltea tare este necesară o pernă inferioară, iar la o saltea moale, una înaltă;
 • de asemenea, este important ce fel de husă are perna - țesătura ar trebui să aibă o astfel de densitate, astfel încât să nu lase umplutura să treacă prin ea însăși, iar materia subțire se va uza rapid;
 • prezența cusăturilor elastice - pot fi verificate pentru rezistență trăgând ușor materialul în direcții diferite;
 • este mai bine să alegeți umpluturi hipoalergenice;
 • verificați prezența etichetelor care indică producătorul, compoziția produsului și recomandări pentru îngrijirea acestuia (ar fi util să întrebați vânzătorul despre disponibilitatea unui certificat de calitate);
 • perne pentru care este permisă spălarea manuală sau într-o mașină de spălat - o achiziție economică, profitabilă și durabilă;
 • pentru a preveni durerea și disconfortul în regiunea cervicotoracică, optați pentru o variantă de pernă mai rigidă;
 • umpluturi în pernele folosite de gravide și copii nu ar trebui să fie doar hipoalergenice, ci și respirabile și să stabilească bine poziția capului, umerilor și gâtului, în plus, materiale rigide care își restabilesc rapid forma și nu necesită bătăi regulate, care nu sunt supuse deformarile sunt de preferat;
 • in caz de transpiratie crescuta, alege materiale de umplutura higroscopice precum fibra de bambus sau latexul.

Recenzii

Consumatorii care au apreciat pe deplin aceste substanțe de umplere în procesul de somn și odihnă își împărtășesc impresiile. Este interesant și util să vă familiarizați cu ele înainte de a alege un anumit tip de pernă.

Dacă produsul a fost achiziționat dintr-un magazin online de încredere sau dintr-un punct de vânzare cu amănuntul, care este responsabil pentru calitatea mărfurilor și oferă garanții, cumpărătorii răspund numai pozitiv la perne. Dar se întâmplă ca pentru unii consumatori perna achiziționată să fie suspectă în timpul operației.

Se întâmplă că, deschizând perna, se dovedește a fi o umplutură complet diferită, și nu cea indicată pe etichetă. Este recomandat să verificați etichetele, să verificați cu vânzătorii un certificat de calitate și conformitate. Nu cumpărați lenjerie de pat de la comercianții care vizitează și piețele spontane. În acest caz, economiile se vor transforma în cheltuieli și mai mari în viitor. Deoarece o achiziție de proastă calitate nu va dura în mod corespunzător pentru o lungă perioadă de timp.

Unii producători economisesc țesături pentru coaserea huselor de pernă.Drept urmare, consumatorii se plâng de foșnet și chiar de scârțâit atunci când folosesc perna. Aceasta nu este norma pentru un produs de calitate. În mod normal, sunetele și mirosurile din exterior nu ar trebui să distragă atenția de la somn. Ei se plâng în recenzii în principal de falsuri, când se așteptau să obțină un produs cu căptușeală de înaltă calitate pentru o sumă forfetară, dar au primit un produs de iarnă sintetic ieftin.

Cumpărăturile în locații de renume au întotdeauna succes.

În acest caz, consumatorii laudă comoditatea pernelor, faptul că își păstrează forma originală timp de 2-3 ani de utilizare regulată. Este ușor și simplu de verificat calitatea umpluturii și conformitatea acestuia cu compoziția declarată pe etichetă la acele modele în care există fermoar cusut. Și astfel, husele sunt realizate doar de acei producători care garantează pentru produsele lor și nu ascund nimic cumpărătorilor.

Cei care au avut cândva ocazia să încerce o pernă de mătase în afaceri nu mai vor să doarmă pe altceva. Să fie una dintre cele mai scumpe opțiuni, dar servește mult timp și oferă un somn sănătos și o odihnă bună. Umpluturi de înaltă calitate în pernă înseamnă absența senzațiilor dureroase în regiunile cervicotoracice și umerilor dimineața și o dispoziție bună pentru întreaga zi.

Pernele capitonate sintetice atrag clienții prin moliciune și întreținere ușoară. Se pot spăla adesea într-o mașină automată și nu își pierd splendoarea și elasticitatea după centrifugare. Aceștia notează în special calitatea înaltă a fibrei și confortul acesteia în contextul faptului că puteți regla singur înălțimea pernei. Producătorii responsabili atașează velcro sau un fermoar pe husă pentru a accesa căptușeala. Mulți oameni scot temporar o parte din el, în timp ce noul produs este încă foarte luxuriant și destul de înalt.

Pernele din pene în recenzii sunt descrise extrem de rar și cel mai adesea nu din partea cea mai bună... În principal datorită rigidității, nodulității umpluturii și calității huselor, permițând pene și puf să treacă.

Concluzia generală, judecând după recenzii, este următoarea: consumatorii preferă să cheltuiască o sumă mare de bani și să obțină mai mult confort, timp de utilizare a produsului și ore de somn sănătoase.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila