Perne anti-decubit

Conţinut
 1. Acțiune și domeniu de aplicare
 2. Vizualizări
 3. Scop
 4. Modele și mărci populare
 5. Sfaturi de selecție
 6. Recenzii

Pentru a organiza cea mai acceptabilă distracție a pacientului imobilizat și pentru a evita apariția unor zone moarte sub formă de escare pe piele, este necesar să se utilizeze produse medicale speciale. Una dintre cele mai reusite masuri preventive in acest caz este folosirea pernelor anti-decubit.

Acțiune și domeniu de aplicare

O pernă împotriva escarelor este extrem de necesară pentru acele persoane care, din cauza prezenței diverselor boli sau în urma unei operații grave, sunt nevoite să ducă doar un stil de viață mincinos sau sedentar. Din acest motiv, pe pielea lor apar ulcere dureroase - ca urmare a unei încălcări a circulației normale a sângelui în acele părți ale corpului pe care pacientul se află mult timp.

În acest caz, corpul apasă puternic pe piele cu toată greutatea ei. Principalele locuri de ulcerație sunt zone precum:

 • fese;
 • coloana cervicală și sacră.

O pernă anti escare previne apariția acestei patologii pe corpul uman. În plus, utilizarea acestor produse este din ce în ce mai recomandată ca fiind una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de ulcerele care au apărut deja (în combinație cu alte proceduri).

O astfel de pernă poate fi utilă pentru ameliorarea durerii nu numai atunci când stau întins, ci și pentru cei bolnavi care pot sta așezați. Este necesar mai ales pentru cei care nu se pot mișca singuri din cauza unei boli grave sau a unei răni recente.

O pernă anti escare va ameliora presiunea excesivă din anumite zone și va îmbunătăți circulația sângelui printr-un efect special de masaj. Va preveni frecarea și deplasarea zonelor pielii.

Pe lângă pacienții care sunt forțați să stea sau să se întindă, aceste produse sunt utilizate cu succes de persoanele care suferă de forme severe de alte boli - de exemplu, au disfuncții ale aparatului organelor de mișcare. Pernele anti escare sunt recomandate pentru probleme precum paralizia, arsurile severe.

În plus, pernele anti-decubit pot fi folosite și de oamenii obișnuiți - pentru a calma oboseala, pentru a reduce o sarcină gravă asupra coloanei vertebrale și pentru a scăpa de durerea din ea. Aceste produse sunt perfecte pentru cei care suferă de sciatică sau de o boală precum osteocondroza - aceștia sunt șoferi, lucrători de birou.

Aceasta înseamnă că pernele anti-escare pot fi folosite nu numai într-un pat obișnuit și într-un scaun cu rotile destinat persoanelor cu dizabilități, ci și la birou, pe un scaun auto.

Vizualizări

Produsele antidecubit folosite pentru vindecarea rănilor mari de pe piele pot fi împărțite în diferite tipuri - totul depinde de materialul interior. Cel mai adesea, gelul sau aerul ajută la repetarea contururilor corpului bolnavului. Puteți găsi produse care constau dintr-un material interior din spumă, o pernă combinată.

Orice tip de umplutură are propriile sale caracteristici:

 • Cei mai buni experți numesc o pernă cu gel anti-decubit.... Ajută la normalizarea circulației sângelui în acele locuri în care pacientul are nevoie în primul rând. O astfel de pernă unică poate susține perfect corpul unui pacient care se află în poziție șezând. Nu va aluneca și va reduce semnificativ presiunea în zonele cele mai problematice.

Gelul de silicon oferă un efect de răcire, care reduce transpirația pacientului.

Merită remarcat, totuși, că tampoanele de gel anti-depresiune pot fi o mulțime de griji dacă sunt deteriorate accidental. În același timp, ele cântăresc mult, așa că s-ar putea să nu fie potrivite pentru acei pacienți care au mâinile slabe.

 • Pernele ortopedice împotriva escarelor pot fi numite destul de ieftine și ușoare.care constau din cauciuc spumă, spumă cu memorie, precum și latex. Aceste perne se adaptează perfect oricărui corp. O astfel de pernă anti escare va distribui uniform presiunea creată de greutatea corporală a persoanei. Cu un astfel de produs, orice pacient va fi mai confortabil nu numai într-un pat obișnuit, ci este potrivit și pentru un scaun cu rotile.
 • Cel mai adesea, în magazine găsești perne anti escare., pentru care umplutura este cauciuc spumos... De fapt, acest material este latex sintetic. Durata sa de viață este mai mică decât cea a latexului natural, dar, în același timp, o astfel de spumă de cauciuc ajută perfect la eliminarea presiunii în exces în anumite zone ale corpului.
 • Produsele anti-decubit sunt populare din latex natural... Acesta este un material de umplutură de înaltă calitate, care este elastic, este foarte rezistent. Poate atenua eficient presiunea acolo unde oasele ies, acest material este perfect respirabil.
 • Exista si produse impotriva escarelor, facute poliuretan... Acest material de umplutură este similar cu spuma, care are efect de memorie. Acest material este foarte des ales pentru produsele de protecție împotriva incendiilor împotriva escarelor.

În sine, este un material elastic care devine moale sub influența căldurii corpului bolnavului și își repetă complet forma.

Efectul de memorie a formei oferă produsului capacitatea de a distribui calitativ greutatea unei persoane, reducând presiunea în zonele cele mai problematice la zero.

 • Pernele gonflabile anti-decubit sunt adesea folosite în viața de zi cu zi.... Astfel de produse sunt umplute cu aer, pentru a căror plasare sunt prevăzute celule speciale. Această pernă de aer este potrivită pentru a găzdui un pacient de pat - cu selectarea corectă a gradului de umplere.
 • Multe companii produc perne anti-escare.prin combinarea a tot felul de componente pentru a folosi mai bine caracteristicile lor de calitate. Vă puteți îndrepta atenția către perna din poliuretan anti-decubit, care are inserții speciale de gel (în zonele cu cea mai mare presiune).
 • O altă opțiune foarte populară este poliuretan cu celule de aer mici... Spuma garanteaza o pozitie stabila a produsului si usurinta in utilizare. Celulele de aer, care se află în zona de cea mai mare presiune, sunt necesare pentru a proteja pielea.
 • Produs antialergic antidecubit, al cărui umplutură este coajă de mei, este popular și astăzi. Urmează bine forma corpului uman și este anti-alergenic datorită semințelor de mei. Cojile sunt atât de mici fulgi care permit umpluturii să se deplaseze cu ușurință în interiorul pernei.
 • Astăzi găsești și diverse perne cu efect anti-decubit și folosind în compoziția unei pietre (jad) sau magneți... O pernă de masaj cu jad poate restabili și normaliza energia unei persoane bolnave, va îmbunătăți circulația sângelui, va avea un efect bun asupra funcționării măduvei osoase, va ajuta la tratarea problemelor asociate cu splina, va ameliora inflamația internă și iritațiile externe pe pielea.

Un astfel de produs tratează hemoroizii, eczemele și lichenii; astăzi, multe companii chineze vând perne de masaj și anti-decubit cu jad. Opțiunile de magnet sunt, de asemenea, foarte căutate pe piața de asistență medicală.

Expunerea constantă la câmpul magnetic oferă un efect pozitiv asupra întregului organism uman, crescând în același timp cantitatea de oxigen din celule, afectând reducerea inflamației și oferind un efect decongestionant.

Scop

Produsele pentru pacienții imobilizați la pat vor ține cont de toate caracteristicile corpului persoanei căreia îi sunt destinate. De obicei aceste produse sunt combinate si sunt potrivite pentru protejarea coapselor, spatelui, coatelor si picioarelor pacientului. Sunt perfecte pentru capul lui.

Produsele speciale pentru scaune vor proteja persoanele bolnave și persoanele în scaun cu rotile de ulcere la nivelul pelvisului, spatelui inferior, degetele de la picioare și omoplați. Ele pot fi plasate sub călcâie și folosite pentru a proteja coatele.

Modele și mărci populare

Produs anti escare al unei companii americane Roho foarte popular în rândul consumatorilor. Un astfel de produs asigură prezența unui număr suficient de camere prin care se realizează mișcarea aerului. Acest efect face posibilă distribuirea cât mai uniformă a presiunii corpului pacientului, reducerea umflăturilor și îmbunătățirea fluxului de sânge către organe.

Fiecare dintre celulele acestei perne are propria sa husă separată. Dimensiunile acestor camere variază în funcție de efectul dorit - de la nivel preventiv până la nivel terapeutic.

Un alt model de pernă împotriva escarelor companiei Rojo a numit Quadtro Select Low concepute pentru persoane în scaune cu rotile. Forma acestuia poate fi schimbată cu o singură mișcare a mâinii. Datorită acestei funcții, o persoană care se deplasează într-un scaun cu rotile va putea schimba poziția corpului fără asistență. Acest produs va oferi un suport excelent și o plasare optimă.

Perna anti-decubit Mozaic sfătuiți să cumpărați pentru prevenirea ulcerelor de presiune. De asemenea, este foarte eficient în stadiile foarte incipiente ale ulcerației. Acest produs ajută la distribuirea uniformă a sarcinii pe zonele cu probleme ale corpului uman. Utilizarea unei astfel de perne poate preveni apariția ulcerelor cutanate - sau poate reduce semnificativ dimensiunea ulcerelor existente.

Sfaturi de selecție

Gama de modele moderne anti-decubit este foarte larga, asadar ar trebui să cunoașteți anumite reguli pentru alegerea lor:

 • Trebuie să știți exact care locuri de pe corpul uman sunt zone de risc pentru dezvoltarea ulcerelor de presiune. Produsele trebuie selectate strict în conformitate cu scopul lor.
 • Dimensiunile produsului trebuie să corespundă pe deplin anumitor parametri (înălțime, greutate) ai persoanei care îl va folosi în mod continuu. Ar trebui să știi exact unde va trebui să folosești perna - pe un scaun, pat sau scaun cu rotile.
 • Ar trebui să alegeți un produs care cântărește mai mult de 1 kg.
 • Oferă preferința acelor modele care sunt fabricate din materiale anti-alergenice, respirabile și rezistente la umezeală.
 • O pernă anti escare ar trebui să fie cât mai ușor de curățat, trebuie să aibă o husă detașabilă care să fie ușor de spălat, dezinfectat sau chiar de șters cu o cârpă umedă cu agenți speciali de curățare.

Există și contraindicații atunci când utilizați astfel de perne. De exemplu, orice specialist vă va sfătui să nu cumpărați astfel de produse fără a vă consulta medicul. O pernă aleasă necorespunzător nu poate decât să înrăutățească starea unei persoane.

Perna de aer nu trebuie utilizată niciodată pentru utilizarea în scaunul cu rotile, deoarece suprafața sa nu este foarte stabilă (din cauza mișcării aerului în interiorul produsului). Va fi extrem de dificil pentru o persoană care stă într-un scaun cu rotile să își mențină echilibrul, ceea ce poate fi periculos.

Recenzii

Consumatorii vorbesc foarte bine despre perna de gel WC-G-C (fabricată în China), care are ca umplutură spumă densă și gel siliconic. Acest model are legături de prindere, acoperire anti-alunecare. Pretul produsului este destul de accesibil.

Produsul Vita Care este ușor și foarte confortabil. Efectul anti-decubit este obținut datorită spumei poliuretanice de înaltă calitate, caracterizată prin elasticitate, care are capacitatea de a „reține” forma, precum și camerele cu aer din interiorul acestui produs.

Perna special concepută Roho Group va oferi protecție pentru spate și coccis.

Pentru o prezentare mai detaliată a pernei anti-decubit, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila