Perne din puf și pene

Conţinut
 1. Daune și beneficii
 2. Soiuri de umplutură
 3. Care este mai bine: puf sau pene?
 4. Naperniki
 5. Forme
 6. Dimensiuni si greutate
 7. Durata de viață
 8. Evaluarea producătorilor
 9. Cum să-l alegi pe cel potrivit?
 10. Cum să ai grijă?

Pernele din puf și pene sunt printre cele mai comune lenjerie de pat. De obicei, puful de gâscă sau de lebădă este folosit ca umplutură. Unele modele includ puf și pene moi pentru confort în timpul somnului. Astfel de modele sunt la mare căutare, deoarece atrag atenția prin naturalețe și confort.

Daune și beneficii

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit perne umplute cu pene sau puf din diferite păsări pentru dormit, dar merită luată în considerare siguranța acestui produs.

Persoanele care suferă de alergii ar trebui să fie foarte atenți, deoarece pot fi alergici la pene și puful diferitelor păsări.

Mulți experți subliniază că pernele din puf și pene au multe calități pozitive:

 • Puful și penele sunt materiale de umplutură naturale cu o ventilație excelentă. Acestea trec bine aerul și se caracterizează, de asemenea, prin proprietăți excelente de izolare termică. Veți simți confort și comoditate în orice perioadă a anului.
 • Modelele cu pene și puf elimină perfect excesul de umiditate din cap, care se formează în timpul somnului.
 • Materialele de umplutură se caracterizează prin moliciune și ușurință. Își recapătă rapid forma și se disting, de asemenea, prin elasticitate și rezistență.
 • Modelele de puf și pene sunt durabile atunci când sunt îngrijite corespunzător.
 • Astfel de perne sunt deja tradiționale. Încă nu există material de umplutură sintetic care să se compare cu modelele de puf și pene.

Insa, pe langa beneficii, pernele cu umpluturi naturale au si cateva dezavantaje:

 • Dificultate la plecare. Dacă nu respectați regulile de utilizare a produsului, atunci acesta va pierde toate avantajele de mai sus.
 • O pernă din pene sau puf nu este potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu alergii trebuie să fie foarte atente atunci când aleg un astfel de produs.

Soiuri de umplutură

Cel mai adesea folosit la fabricarea pernelor din pene și puf penaj de gâscă sau rață... Modelele din pene naturale de gâscă sunt la mare căutare, deoarece se caracterizează prin elasticitate, moliciune, elasticitate bună, precum și proprietăți excelente de izolare termică.

O pernă umplută cu pene de gâscă și puf este de mai bună calitate decât o bucată de rață.

O penă de gâscă poate fi gri sau albă, prin urmare, în funcție de culoare, materialul pentru șervețel este selectat. Puful alb nu se vede prin țesătură, așa că pentru o astfel de pernă puteți folosi huse din materiale scumpe, subțiri. Modelele cu puf gri sunt de obicei prezentate în huse închise la culoare, cusute din țesături dense.

Produsul de gâscă siberiană reține perfect căldura, garantând o noapte de odihnă confortabilă. Puful își păstrează bine forma și se caracterizează și prin aerisire.

Perna realizata din puf de eider și pene este o opțiune destul de populară.

Eiderul aparține rațelor scufundătoare și trăiește în climatele reci, prin urmare puful său se caracterizează prin proprietăți excelente de izolare termică. Particularitatea pufului de eider este că cântărește foarte puțin și te ține de cald. Puful este recoltat manual, deoarece este luat din cuiburile păsării și înlocuit cu fân moale uscat. Datorită proprietăților lor unice, astfel de perne sunt scumpe și sunt articole exclusive.

Mulți producători folosesc lână de cămilă la fabricarea pernelor.

De obicei, astfel de produse sunt în două secțiuni, deoarece lâna naturală cade rapid într-o minge sub sarcină grea. Datorită utilizării pufului de pasăre sau poliesterului de căptușeală, produsul poate rezista până la 5 ani.

Toate pernele pot fi împărțite în mai multe categorii în funcție de raportul dintre pene și puf:

 • Modelele de puf trebuie să aibă mai mult de 85% puf, în timp ce restul de 15% trebuie să aibă o penă mică.
 • Opțiunile de puf și pene au o proporție egală de puf și pene.
 • Produsele cu pene au peste 50 la suta penita. Nu sunt solicitate, deoarece se caracterizează prin planeitate și durată scurtă de viață.

Există mai multe categorii conform GOST:

 • Extra - conține peste 90 la sută puf de gâscă.
 • Prima categorie - conținutul de puf de gâscă poate varia de la 85 la 90 la sută.
 • A doua categorie - produsele au mai puțin de aproximativ 85 la sută jos.

Conform clasificării europene a produselor din puf și pene, acestea sunt împărțite în următoarele categorii:

 • Clasa premium - pernele contin peste 90 la suta puf alb de gasca.
 • Cea mai înaltă categorie - produsele constau din puf de gâscă alb sau gri, în timp ce acestea trebuie să aibă de la 70 la 90 la sută puf de gâscă.
 • Prima categorie - perna conține puf de gâscă alb sau gri, care umple produsul de la 50 la 70 la sută.

Producătorii moderni folosesc o varietate de materiale la fabricarea pernelor pentru a crea un nivel maxim de confort în timp ce se relaxează.

Pentru a da elasticitate produsului, multe companii nu folosesc o pană, ci inserții de latex cu efect de memorie a formei. Astfel de opțiuni se caracterizează prin proprietăți ortopedice excelente. Dar pernele cu inserții de latex sunt mai scumpe decât opțiunile convenționale.

Modele false nu sunt în niciun fel inferioare omologilor naturali și, de asemenea, atrag atenția la un preț accesibil.

Tehnologiile moderne fac posibilă crearea de substituenți artificiali excelente pentru materialele naturale.

Opțiunile de puf artificial se caracterizează prin hipoalergenicitate, elasticitate și ușurință de îngrijire. Sunt ușoare și au o permeabilitate excelentă la aer.

O umplutură destul de populară este eco-pufă. Produsele cu umplutură ecologică se disting prin funcționalitate și nivel ridicat de confort. Sunt ideale pentru un somn sănătos și sănătos.

Care este mai bine: puf sau pene?

 • Perna din puf și pene este una dintre cele mai comune opțiuni. Este o pungă plină cu pene și puf, care se numește napernik. În plus, pe o astfel de pernă este pusă o față de pernă. În funcție de cantitatea de pene și puf, se determină moliciunea produsului. Dacă perna conține mai multe pene, atunci este mai rigidă.
 • Modelul puf și pene are un preț diferit. Opțiunile scumpe conțin mai mult puf decât pene. Proporțiile pot fi variate, deoarece procentul de puf din pernă poate varia de la 2 la 90 la sută. Fiecare cumpărător alege pentru sine cea mai optimă opțiune, ținând cont de preferințele personale.
 • Modelele care includ adăugarea unei pene fine se caracterizează printr-o rezistență crescută la uzură. Își păstrează perfect forma și, de asemenea, servesc mulți ani. Un produs din pene este compus în mare parte din pene, se distinge prin elasticitatea și rigiditatea sa.
 • Modelul de semi-pipumă este la mare căutare deoarece oferă multe beneficii. Isi recapata rapid forma initiala, se caracterizeaza prin moliciune si ventilatie excelenta. Când este umedă, perna cu semi-pene se usucă suficient de repede.

Naperniki

Atunci când alegeți o pernă, este foarte important să acordați atenție nu numai umpluturii, ci și fetei de pernă, deoarece confortul și confortul produsului depind de aceasta. Producătorii moderni folosesc o varietate de țesături atunci când coase lenjerii de pat.Foarte des se folosesc satin, cambric, bumbac, bumbac cambric, tec, jacquard satinat, muselina de matase sau matase.

Lenjeria de pat din lemn de tec este la mare căutare astăzi, care constă din bumbac natural și se distinge și printr-o țesătură specială densă și impregnare, care împiedică puful să zboare din pernă.

Liderii de necontestat în fabricarea fețelor de pernă de înaltă calitate și durabile sunt companii austriece și germane. La fabricarea materialelor pentru fețe de pernă, acestea folosesc diverse compoziții pentru a conferi pernelor proprietăți suplimentare. Sunt adesea folosite uleiuri aromatice, vitamina E, extract de aloe vera, ioni de argint și alge marine.

Țesăturile de pernă sunt adesea de origine chineză, dar asta nu înseamnă că produsele lor sunt inferioare. Sunt diverși producători.

Produsele de calitate scăzută se caracterizează printr-o rugozitate a țesăturii, iar atunci când sunt folosite, foșnesc, astfel încât să puteți recunoaște cu ușurință un produs de calitate.

Forme

Forma standard de pernă este pătrată sau dreptunghi. Majoritatea producătorilor produc produse în aceste forme, deoarece se disting prin comoditate și funcționalitate.

O pernă pătrată sau dreptunghiulară este excelentă pentru un somn confortabil.

O pernă rotundă arată originală și neobișnuită. De obicei este folosit ca decor. Câteva produse mici și rotunjite vor adăuga confort și confort locului de dormit.

Dimensiuni si greutate

Astăzi puteți comanda o pernă de orice dimensiune, ținând cont de preferințele și dorințele personale. Lățimea standard a produsului variază de la 30 la 50 cm, dar lungimea poate fi de la 40 la 80 cm.

Rolul decisiv în alegerea mărimii pernei îl joacă lățimea saltelei. Pentru un pat dublu, puteți folosi o opțiune care va ocupa jumătate din saltea.

Dacă dormi pe un pat de o persoană, atunci reține că lățimea pernei și a saltelei ar trebui să fie aceeași. Un model mare va duce la disconfort, deoarece va atârna constant pe laterale, ceea ce va duce la neplăceri în timpul somnului.

Dacă vorbim despre înălțimea produsului, atunci nu există restricții. Te poți baza complet pe gustul tău. Daca iti place sa dormi pe spate, atunci perna poate fi foarte inalta. Pentru cei cărora le place să doarmă pe o parte sau pe burtă, o opțiune scăzută este mai bună, deoarece nu vă va interfera cu respirația.

Mulți producători oferă perne din puf și pene în dimensiunea 70x70 cm, deoarece fețele de pernă sunt de obicei în această dimensiune.

Dacă această opțiune vi se pare mare, greoaie, atunci ar trebui să acordați atenție produselor care măsoară 60x60 cm.O astfel de pernă este ideală pentru un adult. Comoditatea și confortul sunt garantate tuturor. Modelele cu dimensiuni de 68x68 cm sunt la mare cautare.

Greutatea modelului este un indicator al calității. O pernă de puf este întotdeauna mai ușoară decât o pernă din pene. Dacă luați un produs jos cu dimensiuni de 70x70 cm, atunci greutatea acestuia va fi de aproximativ de la unu la un kilogram și jumătate. O pernă de această dimensiune din puf și pene va cântări între unu și jumătate până la trei kilograme.

Iar cel mai greu este primul model, deoarece greutatea acestuia variază de la 2,5 la 4 kilograme.

Durata de viață

O pernă de calitate se caracterizează printr-o durată lungă de viață. Dacă respectați regulile de utilizare a produsului, acesta poate dura de la 10 la 20 de ani.

Recomandări cheie:

 • Pernele din puf și pene trebuie spălate de trei sau patru ori pe an, în timp ce temperatura ar trebui să fie de 60 de grade. Este destul de problematic să efectuați o astfel de procedură acasă, deoarece umplutura trebuie să se usuce bine. Puteți contacta specialiștii care se ocupă de curățarea unor astfel de perne. Curățarea produselor constă în faptul că umplutura este îndepărtată de pe pernă, dezinfectată sub razele ultraviolete, spălată, uscată și folosită pentru a umple o nouă husă de pernă.
 • Pernele trebuie să fie ventilate în aer proaspăt la soare și, pe cât posibil, să facă KO.Acest lucru va scăpa de praf, precum și de acarieni.

Deși pernele din pene și puf nu au un termen de valabilitate specific, dacă nu respectați regulile pentru produsele de curățare, atunci nu este recomandat să le folosiți pentru o perioadă lungă de timp. Astfel de produse necesită înlocuire după aproximativ 3-5 ani.

Evaluarea producătorilor

Astăzi, mulți producători ruși și europeni oferă perne elegante, de înaltă calitate, fabricate din umpluturi naturale.

Mulți cumpărători lasă recenzii pozitive despre perna din puf Chicago de la marca rusă. "Dargez"... Acest produs este format 90 la suta din puf natural din prima categorie, iar fata de perna este cusuta din percal. Producătorul oferă mai multe culori. Singurul dezavantaj este costul ridicat.

Producătorii de perne de elită folosesc numai materii prime naturale. De exemplu, o companie italiană Daunex oferă modelul elegant Nuvola din puf de gâscă 100% gri. Napernikul este realizat din twill. Acest produs este certificat, prin urmare, garantează respectarea mediului și siguranță.

Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Pentru a alege perna potrivită din puf și pene, merită să luați în considerare câteva nuanțe:

 • Fiecare pernă trebuie să aibă o etichetă, pe care producătorul indică raportul dintre pene și puf, precum și varietatea acestora.
 • Miros neplăcut indică o calitate slabă. Ar trebui să refuzați o astfel de achiziție.
 • Perna merită verificată. Dacă te îndoiești, atunci nu ar trebui să scârțâie, să foșnească sau să foșnească. După această acțiune, ea ar trebui să revină rapid la forma sa inițială.
 • Produsele de calitate nu vin niciodată ieftine... Această regulă se aplică și pernelor din puf și pene.
 • Merită să examinați cu atenție toate cusăturile șervețelului. Doar o cusătură de înaltă calitate garantează că puful nu va zbura din pernă.
 • Înălțimea pernei joacă un rol important. Ar trebui aleasă în funcție de ce poziție de dormit este cea mai confortabilă pentru tine. Dacă îți place să dormi pe o parte, ar trebui să fii atent la obiectul înalt. Pentru cei cărora le place să doarmă noaptea pe spate sau pe burtă, este mai bine să acorde preferință opțiunilor joase. Pentru persoanele care se răstoarnă adesea în timpul somnului, merită să achiziționeze opțiuni de înălțime medie, astfel încât acestea să poată fi ajustate cu ușurință la poziția aleasă.
 • Este important să alegeți o pernă pentru elasticitate. Cea mai comună opțiune este modelul cu elasticitate medie. Raportul dintre pene și puf afectează elasticitatea produsului. Dacă modelul conține mai multe pene, atunci va fi elastic.

Cum să ai grijă?

Pentru ca pernele din puf și pene să vă ofere întotdeauna confort și confort, precum și un somn sănătos, ar trebui să respectați câteva reguli care se referă la îngrijirea lor:

 • Ar trebui cel puțin o dată pe an Bine uscați perna la soare în aer curat. Este mai bine să aerisești produsul de două ori pe lună.
 • Dacă se dorește, produsul poate fi dus la curățătorie chimică, dar amintiți-vă că o astfel de curățare afectează volumul pernei, așa că este mai bine să faceți una dintre cele două perne. Curățătoria chimică nu numai că oferă o curățare de înaltă calitate a pufului și a penei, dar oferă și o nouă față de pernă. Fiecare produs se pretează la curățare de înaltă calitate folosind un produs împotriva căpușelor și a altor insecte.
 • Perne de puf de calitate excelentă nu se teme de spălat la mașină, ceea ce simplifică foarte mult procesul de curățare a produselor.
 • O dată pe lună o pernă merită curățat de praffolosind un cracker de in. Nu folosiți bețișoare pentru a elimina praful, deoarece acestea pot deteriora penele în sine, ceea ce va afecta negativ structura produsului.
 • După spălare, perna de puf ar trebui să fie uscați departe de aparatele de încălzire și razele soarelui. Ar trebui să fie orizontal.

Pe lângă recomandările de mai sus, este necesar să se efectueze îngrijirea zilnică a produsului.Constă în faptul că perna trebuie bătută bine dimineața după somn, acest lucru va permite ca puful să fie saturat cu oxigen și să-și ia forma inițială pentru întreaga zi.

Pentru depozitarea pernelor din puf și pene, merită să folosiți huse speciale, care sunt realizate exclusiv din țesături naturale. Este strict interzisă depozitarea produselor în huse etanșe.

Periodic, pernele trebuie ventilate la aer curat, dar trebuie evitată vremea umedă sau umedă.

Veți afla mai multe despre cum să spălați pernele în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila