Dimensiuni perne

Conţinut
 1. Particularități
 2. Ce sunt ei?
 3. Forme
 4. Tabel cu dimensiunile pernei de dormit
 5. Sfaturi de selecție

Un somn bun pentru orice persoană este cheia sănătății și unei dispoziții excelente pentru întreaga zi. Cu toate acestea, fără anumite condiții, este puțin probabil să reușiți să dormi suficient. Este nevoie de liniște, aer curat și lenjerie de pat confortabilă. Acestea includ lenjerie de pat, o saltea confortabilă, o pătură caldă și o pernă moale de dimensiuni adecvate.

Particularități

Astăzi, producătorii produc multe modele cu o varietate de umpluturi care au propriile lor caracteristici. Materialele folosite pentru umplerea pernelor sunt fie artificiale, fie naturale.

Cel mai numeros grup sunt materiale de umplutură sintetice.

 • Cea mai economică opțiune este un produs de iarnă sintetic, ușor, care nu provoacă reacții alergice. Pernele umplute cu căptușeală din poliester sunt ușoare și ușor de spălat. Iernizatorul sintetic este mai potrivit pentru pernele decorative.
 • Holofiberul moale de umplutură hipoalergenic se distinge prin caracteristici bune. Produsele de dormit cu fibre holofiber sunt ușoare și se spală perfect la mașină. Această umplutură este utilizată pentru o mare varietate de dimensiuni de perne.
 • Fibra de poliester Komel este realizată din bile mici acoperite cu silicon. Materialul este perfect respirabil, nu există alergie de la el. Cel mai adesea este folosit pentru umplerea pernelor destinate copiilor (de exemplu, dimensiunea 40x60).
 • Spuma poliuretanica cu aditivi speciali sau memorix - o umplutură excelentă pentru pernele ortopedice. Acest material are o respirabilitate excelentă și un efect de memorie.

Materialele naturale includ materiale de umplutură atât de origine animală, cât și vegetală.

 • Puful și penele sunt cele mai comune umpluturi realizate din materiale naturale. Există produse umplute doar cu puf și există perne care includ atât puf, cât și pene. Pernele din puf și pene se încălzesc bine și absorb excesul de umiditate, sunt de obicei produse de producători în dimensiunile 68 × 68, 60 × 60, 50 × 70, 40 × 60 și 40 × 40.

Există o părere că produsele din puf și pene sunt un habitat favorabil pentru căpușe, dar mulți producători fac tratament anti-acarieni și ozonare, care protejează pernele de efectele acestor dăunători. În plus, husele de înaltă calitate pentru astfel de perne nu permit eliminarea umpluturii.

Cu toate acestea, această umplutură are și un minus - este dificil de curățat. Datorită absorbției crescute a acestui umplutură, este necesară uscarea periodică a pernelor.

 • Pernele umplute cu lână se găsesc cel mai frecvent în dimensiunile 40x80, 50x70 și 40x60. Avantajul acestui material de umplutură este o bună conductivitate termică și permeabilitatea aerului. Au un miros specific, au nevoie de îngrijire specială.

Materialele de umplutură din materiale naturale de origine vegetală combină două calități: sunt hipoalergenice și respirabile.

Latexul excelent care păstrează forma se găsește cel mai adesea în pernele ortopedice, care sunt dreptunghiulare și de dimensiuni mici, cum ar fi 50 × 70, 50 × 80, 45 × 80. Un astfel de produs oferă cea mai confortabilă poziție pentru capul și gâtul unei persoane adormite.

 • Recent, fibra de bambus câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Materialul higroscopic, rezistent la uzură, cu efect antibacterian, este folosit ca umplutură pentru perne de toate dimensiunile. Produsele 70 × 70 și 50 × 70 sunt deosebit de populare.
 • Coaja de hrișcă, care are efect de masaj, se pune cel mai adesea în perne mici. Cel mai adesea acestea sunt produse 40 × 60, 50 × 60 și 50 × 70.Pernele de cocă nu pot fi spălate, puteți doar să le aspirați și să le uscați la soare.

Ce sunt ei?

În zilele noastre, pernele pot fi împărțite în articole decorative, modele de dormit și articole ortopedice speciale.

În prezent, producătorii produc perne într-o varietate de dimensiuni. Există atât opțiunile standard obișnuite, cât și produse cu dimensiuni foarte specifice.

 • În timpul erei sovietice, erau solicitate produse mari, cu o dimensiune de 70 × 70 cm. Încă se produc, dar treptat dau loc pernelor cu dimensiunea de 50 × 70 cm.Această dimensiune este standardul pentru toate țările Uniunii Europene și Statele Unite.
 • În Rusia, cele mai populare sunt trei dimensiuni: 70 × 70 cm, 50 × 70 cm si 60 × 60 cm Fetele de perna incluse in setul de pat corespund si ele acestor dimensiuni.
 • Fetele de pernă 70 pe 70 sunt incluse în seturile de 1,5 paturi, 2 paturi, familie și euro. Fetele de pernă în mărimile 50 pe 70 sunt de obicei incluse în seturile de familie și euro. Fețele de pernă 60 cu 60 sunt create mai rar și se găsesc cel mai adesea în camere cu 1,5 paturi sau fac parte din seturi de familie și euro.
 • Pentru copii, există un standard de dimensiune - este de 60 × 40 cm. În prezent, această dimensiune este standardul european adoptat nu numai în Europa, ci și în Rusia.
 • Produsele non-standard includ perne speciale pentru femeile însărcinate: 30 × 170 cm, 35 × 190 cm, 35 × 280 cm, 35 × 340 cm și multe alte dimensiuni.

Este posibil să distingem nu numai lungimea și lățimea acestui produs pentru dormit, ci și valoarea responsabilă pentru confort - aceasta este înălțimea. Depinde de tipul de umplutură și de densitatea ambalajului. De regulă, această valoare variază între 6-16 cm.

Pernele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Sunt concepute pentru a decora interiorul unei camere. În general, lungimea și lățimea pernelor sunt aceleași. Cele mai populare dimensiuni sunt 40 pe 40, 50 pe 50, 45 pe 45.

Nu uitați de existența pernelor ortopedice. Aceste tipuri sunt create special pentru prevenirea anumitor boli ale sistemului musculo-scheletic. Unele sunt concepute pentru a dormi pe spate, altele pentru a dormi pe o parte, iar altele pentru a sforăi. Există produse care nu sunt plasate sub cap, ci, de exemplu, sub partea inferioară a spatelui. Sunt destinate persoanelor care petrec mult timp fie la computer, fie conducând o mașină.

Pernele pot fi de diferite lungimi și înălțimi – în funcție de scop.

Lungimea variaza intre 40-80 cm, iar latimea acestor produse este intre 30-50 cm.Aceste intervale sunt apropiate de valorile standard.

Nu uitați că există o astfel de valoare precum înălțimea, care depinde de tipul de umplutură. De regulă, variază în intervalul de 6-16 cm. Înălțimea medie a unor astfel de produse este în intervalul 10-14 cm. Înălțimea de la 8 la 11 cm, de regulă, este destinată persoanelor de construcție mare. O înălțime de 10-14 cm este cea mai convenabilă pentru persoanele a căror înălțime depășește 165 cm, iar o pernă de 13-16 cm este potrivită pentru persoanele care au mai puțin de 165 cm înălțime.

Forme

Formele pătrate și dreptunghiulare sunt opțiuni tradiționale și sunt considerate cele mai potrivite pentru dormit. O pernă pătrată sau dreptunghiulară este testată în timp și se potrivește cu marea majoritate a oamenilor. Pentru produsele pătrate, lungimea este întotdeauna egală cu lățimea. Produsele de dormit dreptunghiulare au lățimi și lungimi diferite.

Produsele înguste cu formă dreptunghiulară sunt deosebit de populare. Cu o formă dreptunghiulară, punerea umerilor pe pernă nu va funcționa, iar acest lucru este bine, deoarece numai capul și gâtul ar trebui să fie pe pernă. Prin urmare, dimensiunea 50 × 70 este optimă din punct de vedere fiziologic.

Sunt disponibile și perne ortopedice, care au o varietate de forme, grade de rigiditate și locație a îndoiurilor.

Produsele cu proeminențe și caneluri sunt opțiuni anatomice.

Proeminența este în zona gâtului și o crestătură specială este în zona capului. Această formă neobișnuită asigură un somn plăcut și sănătos - datorită poziției naturale a capului și a gâtului.Trebuie amintit că astfel de produse nu vindecă bolile, ci doar asigură poziția corectă a coloanei vertebrale.

Pernele sunt disponibile și sub formă de rolă, potcoavă și cerc. Rola și potcoava sunt opțiuni portabile și permit unei persoane să se relaxeze în timpul zborului, ameliorând tensiunea musculară în timpul tururilor lungi cu autobuzul și călătoriilor lungi cu mașina. Aceste opțiuni nu sunt potrivite pentru utilizarea zilnică.

Forma rotundă nu este foarte convenabilă ca element de somn permanent. Această pernă este mai potrivită ca decor decorativ.

Tabel cu dimensiunile pernei de dormit

Fiecare poate alege un produs pe placul lui. Fiecare țară are propriile dimensiuni de perne. Cele mai populare sunt dimensiunile pernelor adoptate în trei țări.

Țară

Dimensiuni standard

Dimensiuni personalizate

Rusia

70x70

50x70

60x60

40x40

50x50

50x60

75x75

Statele Unite ale Americii

50x85

50x100

50x75

-

-

-

-

Europa

40x80

50x75

65x65

80x80

-

-

-

Veți afla mai multe despre cum să alegeți perna potrivită în următorul videoclip.

Sfaturi de selecție

Capul, gâtul și umerii au nevoie de un sprijin bun, așa că perna ar trebui să facă treaba bine. Atunci când îl alegeți, trebuie să luați în considerare forma, dimensiunea și rigiditatea. Pentru fiecare persoană, acești indicatori sunt diferiți și depind de poziția corpului în timpul somnului, fizicul, dimensiunea și forma danei.

În funcție de postura luată în timpul odihnei nopții, trebuie să achiziționați produse de diferite forme.

 • Pentru cei cărora le place să doarmă pe o parte, este mai bine să aleagă o pernă cu o înălțime de aproximativ 16 cm. În această poziție, partea înaltă a produsului va asigura poziția corectă a gâtului - fără îndoirea excesivă. Pentru cei cărora le place să-și petreacă cea mai mare parte a somnului pe burtă sau pe spate, o versiune plată este potrivită.
 • Pentru persoanele cu umerii largi, este mai bine să alegeți o pernă mare pufoasă, cu o dimensiune de cel puțin 50x70. Înălțimea produsului este selectată în funcție de lățimea umerilor. Cea mai bună opțiune este atunci când înălțimea produsului este egală cu lățimea umerilor.

În plus, trebuie luată în considerare dimensiunea danei.

 • O pernă foarte mică este potrivită pentru un pătuț rotund - 40 × 60. De regulă, dimensiunea pernei corespunde mărimii danei.
 • Pentru un pat dublu mare se aleg doua produse. Înainte de a face o achiziție, este mai bine să aflați lățimea saltelei și (pe baza valorii obținute) să achiziționați produse, a căror lățime totală nu va depăși dimensiunea danei. Pentru un pat de o persoană cu lățime de 80 cm, toate pernele vor funcționa în general.
 • Dacă doriți, puteți cumpăra o pernă în funcție de dimensiunea dumneavoastră individuală., deoarece producătorii oferă o varietate de opțiuni. Dar trebuie reținut că, din cauza dimensiunii nestandard ale produsului, va trebui fie să modificați fețele de pernă, fie să cumpărați fețe de pernă suplimentare de dimensiunea necesară. Această opțiune nu este pentru toată lumea.

Astăzi, gama de produse fabricate este foarte largă și poți alege o pernă nu numai pentru pat, ci și pentru orice loc de dormit, inclusiv pentru un covor de gaz.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila