Rolă de pernă

Rolă de pernă
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Vizualizări
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Materiale (editare)
 5. Cum să-l alegi pe cel potrivit?
 6. Îngrijire
 7. Interioare frumoase

Mulți oameni apelează în fiecare an la neurologi și maseori cu problema durerilor de spate, a coloanei cervicale, a durerilor de cap. Și cineva este foarte îngrijorat de picioare, care lâncezesc și dor necontenit. Unde este legătura? În ambele cazuri, o persoană se poate ajuta singură permițând corpului său să se odihnească în timpul somnului. Acest lucru necesită o saltea bună, o pătură și o pernă. Mai mult, pernele, cu ajutorul cărora o persoană stătea mai degrabă decât stă întinsă, au rămas în secolul al XIX-lea sau în instituții medicale. În zilele noastre, pernele joase sunt din ce în ce mai folosite acasă. Și pentru a calma durerea în diferite părți ale corpului uman - perne cu role.

Caracteristici și Beneficii

Perne cu role au venit la noi din Est. Erau solide, de exemplu, din lemn. Inițial, au servit la păstrarea coafurilor înalte pentru femei. Dar s-a dovedit că astfel de dispozitive accelerează relaxarea și aliniază coloana vertebrală pe patul de dormit. Doar această poziție a corpului (întins pe spate, plasând o rolă sub gât), conform chinezilor și japonezilor, poate ameliora durerea, poate distribui corect greutatea corpului pe pat. Ni se pare ciudat, suntem obișnuiți cu saltelele și pernele moi și plătim pentru asta cu sănătatea noastră. Prin plasarea rolei sub gât și/sau partea inferioară a spatelui, permitem coloanei vertebrale să ia o poziție confortabilă pentru aceasta. În acest moment, mușchii spatelui și gâtului se relaxează, sângele începe să circule mai bine, alimentarea cu sânge a creierului se îmbunătățește, iar durerea dispare.

Angajații de birou și persoanele care lucrează constant cu capul în jos (de exemplu, ceasornicarii) au adesea atacuri de cefalee din cauza unei poziții anormale a coloanei cervicale. Șoferii au o boală profesională - osteocondroză; pot pune periodic o pernă mică sub spate în mașină. O pernă lungă îi va ajuta pe acești oameni să se relaxeze.

Prin plasarea unei astfel de perne sub genunchi, vei îmbunătăți funcționarea vaselor de sânge din picioare. Plasarea unei role pe pat sau canapea sub călcâie va face ca sângele să se miște în sus. Acest lucru va ușura durerea care provine din venele dureroase. Poziția corectă a corpului în poziție orizontală, o postură relaxată va duce la faptul că veți putea adormi calm și nu vă treziți în timpul somnului de la debutul durerii.

În primele zile, nu încercați să folosiți rola tot timpul. Este nevoie de ceva pentru a te obișnui. Starea se poate chiar agrava la început. Dar odată cu adaptarea, se va da seama că durerea dispare.

Toate aceste exemple arată că pernele au un efect de vindecare. Și acesta este avantajul lor față de pernele convenționale. Dacă plasați suportul mic sub mâini pe masă, veți fi mai confortabil cu tastatura. Nu trebuie să ții mâinile pe greutate. Degetele vor zbura relaxate peste tastatură, având, așa cum era de așteptat, o formă de pensulă rotunjită. Nu vă veți freca încheieturile de blatul mesei.

Dar un astfel de produs este, de asemenea, un plus frumos pentru interior. Pe o canapea sau pat, într-o creșă sau sufragerie, o astfel de frumusețe va fi pe loc. Dacă alegeți materiale hipoalergenice ca umplutură, acestea vor oferi o asistență neprețuită persoanelor care suferă de alergii și copiilor mici. Rola poate îndeplini și o funcție de protecție pentru un copil mic care se joacă pe podea. Pune câteva dintre aceste perne lângă canapea, astfel încât micuțul tău să nu vrea să se târască dedesubt. Acoperiți colțurile ascuțite pentru a preveni lovirea bebelușului. Și dacă alegi țesătură cu litere, cifre, animale pentru husă, atunci o astfel de jucărie o poate ajuta pe mama să învețe.

O pernă umplută cu componente solide va avea un efect de masaj asupra corpului. Iar o rolă cu ierburi uscate parfumate este o adevărată sesiune de aromoterapie. Nu degeaba în stațiunile din sud ni se oferă astfel de suveniruri cu ienupăr și oregano, lavandă și mentă, sunătoare și cedru. Aromele acestor ierburi favorizează un somn bun și ajută la relaxarea sistemului nervos.

Ce pot să spun - chiar și animalelor de companie le place să se joace cu o rolă sub formă de os delicios. Și le face plăcere să doarmă pe el.

Deci, o pernă tip role este:

 • îngrijire ortopedică la domiciliu;
 • prevenirea bolilor venoase;
 • aromaterapie;
 • aparat de masaj;
 • plăcere estetică;
 • bariera de protectie;
 • simulator de antrenament;
 • tetiera în timpul unei călătorii sau unui zbor;
 • jucărie pentru animale de companie.

Vizualizări

Pernele tip role diferă unele de altele:

 • Formă: poate fi cilindric sau cu marginea teșită, sub formă de os, sub formă de semicerc (potcoava) etc.;
 • Decorarea peretelui lateral: neted, ca o pălărie de top, cu „coada” ca o bomboană, cu ciucuri oriental, cu diverse volanuri etc.;
 • Scopul aplicatiei: sub cap, gat, spate, genunchi, calcai, adica ca remediu ortopedic; decorativ pentru o canapea, canapea, pouf, suport pentru mâini sau picioare;
 • Tip de umplutură: pentru fermitate, aromaterapie, masaj;
 • "Maestru": Pernele pentru copii ar trebui să fie într-o husă moale de siguranță.

Dimensiuni (editare)

Sentimentele tale și funcționalitatea așteptată a rolei te vor ajuta să alegi dimensiunea. Dacă aceasta este o pernă de călătorie, atunci ar trebui să fie cu aproximativ un sfert mai mică decât circumferința gâtului, dar, în același timp, ar trebui să fie liber să o puneți. Această metodă de descărcare a coloanei cervicale nu trebuie să fie strânsă, iar capacul trebuie să permită aerului să treacă bine (pentru ca gâtul să nu transpire). Este posibil ca acest suport să nu conțină umplutură solidă, deoarece greutatea bagajului contează pe drum, ceea ce înseamnă că tetiera poate fi pur și simplu umflată cu ușurință.

Perna ca tetieră poate fi folosită și atunci când este întinsă pe o parte. Pentru o astfel de utilizare, este potrivit un produs, a cărui înălțime poate fi determinată după cum urmează: aceasta este distanța dintre umăr și gât plus 1 - 2 centimetri pentru perforarea așteptată. Dar dimensiunile tuturor membrilor familiei sunt diferite. Dacă vă străduiți să achiziționați un articol individual pentru lățimea umerilor, poate îl puteți face singur?

Cu toate acestea, un suport de 8-10 cm înălțime se va potrivi multora, dar dacă salteaua este moale, alegeți un model mai înalt. Pernă clasică orientală - lungă. Dacă este o pernă de canapea, atunci lungimea pernei poate fi egală cu lățimea scaunului de canapea. Dacă acesta este un dispozitiv pentru pat, atunci, cel mai probabil, lungimea va corespunde unei perne obișnuite, cui îi place: de la 50 la 70 cm. Poate fi și o jucărie pentru copii sub forma unui câine teckel cu o lungă corp.

Materiale (editare)

Din punct de vedere structural, o pernă sub formă de rolă este o husă în care se află umplutura. De obicei, o față de pernă de bază este cusută pentru umplutură, care este umplută și cusută complet. Iar capacul este un element detașabil, astfel încât să îl puteți spăla sau să îl înlocuiți cu altul. Produsul este umplut cu materiale naturale și artificiale: dure și moi. Perna trebuie să fie strâns ambalată.

Naturale includ:

 • coajă de hrișcă, din care fluxul de sânge va crește, locul dureros va începe să se încălzească mai repede; va apărea un efect de masaj;
 • ierburile și ramurile moi de ienupăr și cedru vor lucra ca maseori și aromaterapeuți;
 • vatelia mai familiară nu va da un miros plăcut deosebit, dar se va descurca bine cu rolul de umplutură pentru sprijinirea mâinilor și picioarelor.

Umpluturi artificiale:

 • tăiat în bucăți de spumă, latexul va umple ușor spațiul bazei. Un astfel de material de umplutură nu miroase, este ușor elastic și este hipoalergenic;
 • spuma poliuretanică își amintește forma corpului și se adaptează acesteia. Spuma poliuretanică este un material foarte ușor, va fi convenabil pentru copii să se joace cu o astfel de pernă;
 • spuma foarte elastică Cure Feel cu gel răcoritor, pe lângă efectul de memorie, vă permite să simțiți efectul răcoririi asupra corpului.Un astfel de gel, potrivit clienților, păstrează tinerețea.

Indiferent de materialul pe care îl alegeți, acesta ar trebui să fie:

 • sigur;
 • convenabil;
 • hipoalergenic;
 • durabil.

O husă pentru o pernă cu role ar trebui aleasă în funcție de atribuțiile sale funcționale: o pernă de dormit este ambalată într-o față de pernă înlocuibilă, o rolă de canapea poate fi realizată din microfibră moale sau pânză aspră, brodat cu fir de aur în stil clasic sau cusut din bucăți. de resturi de țesături diferite într-un stil mozaic...

Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Cum să alegi o astfel de pernă printre produsele gata făcute? În primul rând, măsurați în avans distanța de la gât la umăr și lăsați-vă ghidat de aceasta. Dacă este posibil, încercați produsul în magazin. Dacă acesta este un departament de mobilă, întinde-te pe pat, pentru că trebuie să dormi pe o astfel de pernă. Nu ar trebui să strângă prea mult sub greutatea ta. Fii pregătit pentru faptul că nu te vei obișnui imediat cu o astfel de lenjerie de pat.

De asemenea, amintiți-vă de pozițiile preferate.: dacă dormi doar pe burtă, atunci în principiu nu poți pune gâtul pe o pernă, dar pentru a-ți alinia spatele, acesta va avea chiar locul sub burtă. Numai în acest caz, rola nu ar trebui să fie înaltă. Pentru cei care dorm în poziție fetală - ca o minge - nici o astfel de pernă nu este potrivită. Pretul pernei va depinde atat de umplutura cat si de husa. O pernă de tetieră umflată cu aer costă de la 500 de ruble, iar o pernă anatomică din material Cure Feel cu efect de răcire - 7500 de ruble. O pernă japoneză cu broderie de aur nu va fi accesibilă pentru toată lumea, deoarece prețul unei bobine de ață costă 18.000 de ruble.

Ca urmare a alegerii tale, vei găsi fie un produs ortopedic bun, fie un element decorativ frumos.

Îngrijire

Un astfel de produs nu necesită îngrijire specifică din partea dvs. Deoarece umplutura este cusută într-o față de pernă de bază specială, trebuie doar să îndepărtați husa și să o spălați (curățați-o). În funcție de țesătura și elementele decorative ale husei, este permisă spălarea manuală sau la mașină. Dacă acesta este un lucru de casă pentru un copil sub forma unei jucării cu ochi, un nas, codițe lipite de pernă, atunci nu ar trebui să-l spălați în mașina de spălat.

Când spălați țesăturile naturale, nu uitați că apa fierbinte le va micșora. În astfel de cazuri, se recomandă spălarea manuală în apă rece sau spălarea delicată la 30 de grade la mașina de scris. Pernele din piele se pot descurca probabil cu curățarea umedă. Dacă, totuși, este nevoie să spălați rola în sine (desigur, nu din ierburi și coji de hrișcă), atunci îndepărtați capacul și încercați să puneți perna în mașină. Spălarea în acest fel va usca mai ușor.

Lăsați apa să se scurgă după spălarea manuală. Verificați eticheta pentru a vedea dacă poate fi strânsă. Se recomandă uscarea feței de pernă cu umplutura atârnată sau răsturnată constant pentru a se usca uniform. Nu uscați lângă sau pe baterii și evitați expunerea la lumina puternică a soarelui - nu toate materialele ca acestea. Este mai bine să uscați perna pe un balcon ventilat sau afară.

Interioare frumoase

Pernele ortopedice nu necesită decorare. Opțiunea de călătorie este adesea învelită în microfibră sau lână. Pernițele de pat se îmbracă în lenjerie de pat. Dar pentru uz decorativ, sunt utilizate diverse opțiuni pentru proiectarea pernelor. Forma cilindrică este cea mai comună pentru role. Este convenabil pentru dormit, joacă și decorare. O rolă teșită este de obicei folosită ca cotiere pe canapele. Dar este, de asemenea, convenabil să te întinzi pe el pentru a te odihni.

Nasturii mari strălucitori sunt cusuți pe cilindri cu un perete lateral plat ca decor, fețele, florile etc. sunt brodate pe pernele pentru copii.Dar aceasta poate fi și o versiune clasică, cu o margine frumoasă de culoare contrastantă sau țesătură cu o altă textură. Opțiunea de bomboane implică utilizarea unei huse multicolore, împletitură. Sau poate un ambalaj strict de bomboane cu cozi scurte și șnururi aurite.

Patul este adesea decorat cu un număr mare de perne de diferite dimensiuni: standard, perne, suporturi.Va fi frumos atunci când decorați în mansardă, în stil modern și în alte stiluri. Dar combinația de culori va fi diferită: dacă aveți îndoieli cu privire la alegerea corectă a culorilor, consultați paleta. Dar țineți minte regula: nuanțele apropiate ca ton sau culorile contrastante arată armonios. Pentru modele în culori liniștitoare, nu utilizați mai mult de trei culori.

Orice opțiune aleasă ar trebui să fie în armonie cu mediul înconjurător. Decorul este realizat într-un stil oriental, ceea ce înseamnă că va fi luminos, mult și scump. Minimalismul poate face cu o rolă într-o singură culoare, dar va fi o soluție contrastantă pentru o canapea. O jucărie pentru copii ar trebui să fie plăcută ochiului. Alegerea ideilor este mare.

Cum să faci o pernă cu role cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila