Pături albe

Conţinut
 1. Caracteristici, argumente pro și contra
 2. Tipuri și modele
 3. Materiale și textura
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Cuvertură de pat în carouri: idei de design

Interiorul casei este baza unei atmosfere confortabile. Poate al doilea accesoriu ca important după un covor într-un stil armonios este o pătură moale. Fiind o invenție a montanilor scoțieni, care s-au învelit în ea pentru a se salva de frig, astăzi este la cerere în fiecare casă. Accentul designerilor este pus pe pături albe: acestea ies în evidență favorabil pe fundalul omologilor colorați, au o mulțime de avantaje și respectă anumite reguli de design.

Caracteristici, argumente pro și contra

Păturile albe sunt accesorii de mobilier speciale, unice.

Pe lângă funcția estetică, astfel de produse servesc mai multor scopuri. Ei:

 • fiind accesorii de mobilier stilate și de statut, ele aduc un sentiment de gust delicat fundalului general al camerei;
 • poate deveni o pătură temporară, acoperind utilizatorul în timpul odihnei sau somnului;
 • dacă este necesar, se transformă ușor într-o pătură de cocon, încălzind o persoană, dacă camera este răcoroasă;
 • decorează perfect un loc de dormit, dându-i un aspect frumos și îngrijit.

Astfel de produse arată superb, datorită culorii sunt capabile să creeze iluzia de lumină și căldură. Nuanța uniformizează orice combinație contrastantă de elemente de interior, este o verigă de echilibrare care este potrivită în absolut orice stil de design.

Avantaje

Păturile albe au multe avantaje. Fiind personificarea purității și a tandreței, ei:

 • poate fi realizat dintr-o mare varietate de materii prime: compoziție naturală, artificială sau fibre mixte;
 • diferă într-o varietate de texturi, realizate din materiale de diferite volume, ceea ce vă permite să alegeți un produs ținând cont de propriile preferințe;
 • potrivit pentru diferite tipuri de mobilier (pat, canapea clasică sau modulară, fotoliu, pătuț);
 • au o gamă largă de dimensiuni, ceea ce este convenabil pentru alegerea unui model pentru parametrii specifici de mobilier;
 • pot fi accente individuale ale unei camere sau completate cu accesorii sub formă de puf, perne decorative, huse pe spătarul fotoliilor sau scaunelor;
 • sunt atribute frecvente ale sedintelor foto in asteptarea bebelusului si a primei sale sedinte.

dezavantaje

Pătura albă este complet nepractică. Este frumos, aduce o mare de pozitivitate oricărui design, dar în ceea ce privește caracterul practic, acesta este cel mai vulnerabil ton al paletei de culori. Are nevoie de spălare și curățare frecventă mai mult decât alții, pentru că până și cea mai mică pată este vizibilă pe el.

Din cauza culorii, o astfel de pătură nu este potrivită pentru nicio cameră: este complet nepotrivită în interiorul bucătăriei, sufrageriei și creșei: locuri în care există un risc mai mare de contaminare. Camera ideală pentru un astfel de produs este un dormitor.

O astfel de pătură nu este adesea concepută pentru a fi folosită ca husă pentru scaun: indiferent cât de blândă este operația, se murdărește rapid, iar spălările frecvente duc la pierderea atractivității, îngălbenirea tonului și deformarea formei.

Tipuri și modele

Conform metodei de producție, păturile albe sunt împărțite în pături produse în serie pe echipamente profesionale și independent acasă, folosind un ac de croșetat și de tricotat, o mașină de cusut, precum și mijloace improvizate.

Modelele sunt împărțite în trei grupe:

 • țesute, din materiale textile;
 • nețesute create din fire sau prin pâslă;
 • blana, din lana animala sau imitatie sintetica.

Cuverturile de pat pot fi pe o singură față sau pe două fețe. În primul caz, acestea sunt modele care presupun anumite reguli de funcționare, în al doilea, păturile pot fi folosite cu ambele părți față de corpul sau suprafața mobilierului.În plus, există produse două în unu, care amintesc mai mult de două pături legate prin nasturi, diferiți ca grosime și greutate.

Materiale și textura

Sortimentul de modele de pături albe este extins. Produsele pot fi complet monocromatice, intercalate cu păr gri, un ușor adaos de contrast sub forma unei componente monocrome. Cu toate acestea, în orice caz, albul rămâne culoarea dominantă.

Textura păturii este supusă particularităților stilului și dimensiunilor camerei. Poate fi legat de un anumit subiect sau nu, fiind o pată albă pentru a dilua contrastele întunecate. Selecția modernă a unor astfel de produse vă permite să alegeți un model pentru fiecare gust.

Opțiunile textile sunt tradiționale pentru a avea mai mult atracție, sunt diluate cu un imprimeu simplu, pentru o potrivire perfectă, adăugând un set de fețe de pernă. Modelele cu o suprafață de blană sunt reglate pentru a crea confort. Sunt cele mai moi și mai plăcute la atingere. Astfel de accesorii sunt atrase la atingere, cu toate acestea, adesea grămada își pierde atractivitatea după spălare, ceea ce afectează aspectul general al produsului.

Produsele tricotate sunt mai creative și arată adesea lumii noi direcții în stil, surprinzând prin unicitatea reliefului și versatilitatea combinării produsului finit cu majoritatea opțiunilor de design interior. Aceste pături albe sunt mai practice.

Dimensiuni (editare)

Gama de dimensiuni a păturii albe nu diferă de omologii obișnuiți. Modelele pot fi standard, personalizate, late, înguste, pătrate, ovale sau dreptunghiulare. Cele mai populare dimensiuni ale unor astfel de produse sunt parametrii de 100x100, 80x120, 110x140, 120x180 cm (dimensiuni ale produselor pentru copii), 140x190, 140x200, 150x200, 160x200, 180x200, 180x200, 180 cm, 180x200 cm (pentru adulți).

Cuvertură de pat în carouri: idei de design

O pătură albă poate arăta o vedere împrăștiată a aspectului elementelor interioare. Privind cât de frumos arată în diferite stiluri de design, vreau să-mi decorez casa cu un produs similar. Cu toate acestea, de fapt, nu orice pătură va arăta frumos în condiții care sunt departe de aranjamentul ideal al designerilor; trebuie luate în considerare și alte articole. Și totuși, unele informații combinate pot fi luate în considerare.

 • Plaid alb este relevant în dormitor în tonuri monocrome... Ameliorează camera de senzația de depresie asociată cu lipsa luminii. O versiune simplă de alb nu va funcționa aici: este mai bine să alegeți un model cu un contrast legat de negru: un carouri alb-negru cu un imprimeu simplu de dantelă.
 • Adesea două nuanțe nu sunt suficiente, dar nu vreau să schimb ideea generală. Apoi merită să adăugați o mică notă: verdeață de flori proaspete. Orice altceva rămâne neschimbat, deși puteți experimenta modelul alegând opțiunea cu imprimeu animal într-un imprimeu zebră. Pentru ca contrastul celor două nuanțe să fie mai moale, le poți combina cu tonul gri al pernelor.

Dacă adoptați o abordare mai aprofundată a designului camerei, puteți crea o atmosferă confortabilă din nuanțe clasice.

 • Bejul sau crem sunt grozave pentru o combinație neutră.... Puteți adăuga o nuanță „vii” în modelul de covor, perdele, bordură mică. Nu uitați de florile proaspete: vorbesc despre un living.
 • Carodul alb este în armonie cu scara maroal. Poate decora o canapea bej, se potrivește bine cu un covor lung de culoarea nisipului și salvează ziua dacă există o mulțime de nuanțe închise, distragând atenția de la ele.
 • Pentru cei care iubesc culorile strălucitoare și o mare de lumină, poți accentua patul cu o pătură albă cu o textură de tricot gros sub formă de împletituri mari și țesături voluminoase. Un astfel de accesoriu devine un decor al patului, mai ales dacă este susținut de perne cu o textură similară.

Pentru ca designul să nu devină plictisitor, este mai bine să faceți forma pernelor diferită și este mai bine să adăugați un accent luminos sub forma unui covor visiniu și a unei lămpi de masă la culori deschise.

 • Iubitorii de experimente cu texturi multiple cu lucruri care îți vor plăcea un carouri alb față-verso cu părți tricotate și textile.Aceasta este o tehnică de design inteligentă: în funcție de dorința dvs., puteți schimba stilul și starea de spirit a camerei.

Mai mult, dacă completați pătura cu perne în spiritul ambelor părți (datorită texturii sau elementelor decorative), puteți obține o infuzie maximă în design.

Pentru informații despre cum să tricotați o pătură albă pentru un copil, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila