Cuverturi de pat din bambus

Conţinut
 1. Trăsături distinctive
 2. Cum să alegi?
 3. Cum să ai grijă?

Închide ochii, întinde mâna înainte și simte moliciunea, căldura, tandrețea, grămezi de păr care curg plăcut sub palma mâinii tale. Și se pare că cineva foarte amabil îi pasă și te protejează. Ce este? Aceasta este o pătură, o cuvertură de pat din bambus natural.

Trăsături distinctive

Când intri într-un magazin de textile, poți vedea perne și pături umplute cu bambus, saltele și pături din fibră de bambus. Este clar că folosirea bambusului acolo unde crește este un lucru obișnuit. De ce a devenit atât de popular printre noi este întrebarea. Să încercăm să găsim răspunsul.

Pentru a produce fibre ecologice, o plantă veche de trei ani este zdrobită și ținută în lichid sub presiune. După curățare și pieptănări repetate, pânza devine aerisită, ușoară și durabilă. Rezultatul acestui proces este fie umplutură pentru perne și pături, fie fir pentru lenjerie. Și un astfel de produs nu va fi ieftin, deoarece procesul este destul de laborios.

Metoda chimică cu utilizarea sodei caustice accelerează semnificativ înmuierea fibrelor de bambus, iar hidrogenul sulfurat înălbește firele mai repede. Un astfel de produs poate fi considerat prietenos cu mediul? Probabil ca nu. Dar costă și mult mai puțin. Și fiecare dintre noi alege singur, concentrându-se pe informațiile de pe etichetă.

Deci, vorbind despre fibrele naturale, merită remarcate și alte trăsături distinctive ale bambusului:

 • Această cuvertură de pat este creată pur și simplu pentru cei care răcesc constant: are efect antibacterian. Bamboo kun previne înmulțirea bacteriilor în țesut. Microorganismele pur și simplu nu trăiesc aici.
 • Datorită aceleiași componente, pătura ta nu va absorbi mirosurile plăcute și neplăcute: mirosul ușor de iarbă te va însoți constant.
 • Efectul respirabil va permite corpului să se odihnească cu adevărat sub o astfel de pătură.
 • Moliciunea cașmirului și netezimea mătăsii în aruncări cu somn scurt.
 • Usor de spalat si durabil. Produsele nu se estompează și nu se deformează nici după spălarea la mașină.
 • Durabilitate. Banii pe care i-ai cheltuit pentru achiziționarea unei pături-pături se vor întoarce la o sută de ori cu căldură și confort.
 • Se crede că fibrele de bambus îmbunătățesc circulația sângelui, hidratează pielea și relaxează mușchii.
 • Natura hipoalergenică a materialului natural va permite persoanelor care suferă de alergii și bebelușilor să-l folosească.
 • Antistatic. Astfel de produse nu sunt electrificate.
 • Coloranții naturali utilizați în momentul vopsirii nu vor rămâne pe tine și nu se vor scurge în timpul spălării.

Da, într-adevăr, o astfel de pătură în carouri merită atenție. Există nuanțe la care trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați?

Cum să alegi?

Toate cele de mai sus se aplică cu adevărat pentru cuverturile de pat din bambus natural. Și pentru ca toate acestea să fie așa, aveți nevoie de:

 1. Găsiți o pătură naturală, nu trebuie să conțină fire sintetice.
 2. Nu utilizați niciodată o pătură ca pătură: în husa de plapumă, vilozitățile se vor mototoli, iar cuvertura dvs. de pat de lux va deveni cretă.
 3. Nu-l utilizați în încăperi cu umiditate foarte mare: fiind un material higroscopic excelent, pătura dumneavoastră va fi constant umedă.
 4. Amintiți-vă că un avar plătește de două ori: un covor 500-600 nu vă va oferi ceea ce vă așteptați după ce ați citit acest articol. Cele mai frumoase cuverturi de pat din bambus costă până la 100 USD.

Materiile prime pentru păturile naturale din bambus sunt produse în principal de chinezi și taiwanezi. Este un soi special Moso, mai degrabă tropical decât ornamental. Dar pentru a reduce costul produselor, produc produse de diferite compoziții și procente:

 • 100% bambus;
 • un amestec de „bambus - bumbac” (în diferite procente);
 • microfibră de bambus realizată din fibre despicate artificial.

În Rusia se vând pături chinezești, portugheze, turcești, precum și cuverturi de pat fabricate direct în Rusia. Cel mai adesea, țesătorii Ivanovo fac pânze sută la sută din bambus. Totuși, ca și cele turcești. Alți producători preferă să furnizeze țesături mixte pe piața rusă.

Suntem obișnuiți cu textilele turcești de calitate, iar cuverturile de pat nu fac excepție. Pături cu pilon lung și scurt, culori luminoase și culori pastelate, pe paturi și canapele, pentru copii și adulți, 100% naturale sau cu adaos de bumbac și microfibră. Alegerea este uriașă, prețurile sunt mai mari decât cele rusești, dar rezonabile.

Dimensiunile păturii sunt diferite. Ele diferă de la un producător la altul.

Pentru copii, alegeți pânze de 150 pe 200 (220) cm. Pentru adolescenți - 180 pe 220 cm. Pentru adulți - 200 pe 220 cm.

Dacă pătura va fi folosită ca cuvertură de pat pe o canapea, fotoliu sau saltea, măsurați-vă mobila. De regulă, lățimea produsului ar trebui să fie suficientă nu numai pentru scaunul scaunului, ci și pentru cotiere.

Patul este de obicei acoperit cu perne. Din acest motiv, cuvertura de pat trebuie sa fie cu 10-20 cm mai lunga decat salteaua.Canapeaua este acoperita astfel incat patura sa nu traga de-a lungul podelei.

Cum să ai grijă?

Pentru a vă păstra pătura cât mai mult posibil, spălați-o în modul delicat. Este mai bine să folosiți detergenți lichizi neagresivi. Granulele de detergent de rufe nu se pot clăti din grămada lungă. Deoarece fibrele în sine sunt pufoase, o cantitate mare de detergent poate duce la multă spumă.

Nu folosiți mult detergent. Experții spun că înălbitorii pe bază de oxigen pot fi folosiți pentru a înmuia păturile de bambus înainte de spălare.

Setați modul de centrifugare la lumină. Este recomandabil să uscați un astfel de produs în poziție orizontală. O opțiune bună este să o întindeți pe sforile uscătorului. Nu așezați lângă dispozitive de încălzire: în primul rând, este periculos și, în al doilea rând, poate micșora fibrele naturale. Dacă aveți un uscător de rufe și aveți nevoie urgentă de a usca rapid, nu uscați la temperaturi ridicate, altfel produsul se va „strânge” foarte mult.

Cât despre călcat, informațiile sunt pur și simplu contradictorii: cineva scrie că trebuie să călci la o temperatură de 110 de grade cu abur. Alți autori descurajează cu tărie folosirea unui vas cu abur. Alții susțin că trebuie să încălziți fierul de călcat cât mai mult posibil și să aburiți cuvertura de pat. Cel mai probabil depinde de compoziția țesăturii. Dar uită-te la etichetă și este mai bine să o faci în momentul achiziției.

Protejați păturile de umezeală. Nu uitați să uscați dacă pătura se udă.

Dacă observi o molie lângă cuvertură de pat, atunci, în primul rând, mai ai o pătură naturală; în al doilea rând, folosiți echipament special de protecție pentru molii. Materialele naturale nu le place să fie depozitate în pungi de plastic. Îndoiți pătura și puneți-o deschisă pe raft. Și dacă este necesar, scoate-l, înfășoară-te confortabil în el, ia o ceașcă de ceai fierbinte și o carte nouă - viața este un succes!

Un videoclip cu o recenzie a cuverturii de bambus, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila