Cuverturi Terry

Conţinut
 1. Cuverturi Terry
 2. Caracteristici, avantaje, dimensiuni
 3. Cearșaf de pat
 4. Popularitatea produselor din bambus
 5. Cum să alegi?
 6. Cum să ai grijă?

Cuverturi Terry

Cât de plăcut este să stai în fața șemineului sau a televizorului cu o ceașcă de băutură caldă, înfășurată într-o pătură din țesătură, după o plimbare pe vreme ploioasă sau rece și cu vânt. Așa ceva vă va încălzi plăcut și vă puteți bucura de această căldură. Astăzi vom vorbi despre cuverturile de pat terry.

Caracteristici, avantaje, dimensiuni

Daca te hotarasti sa achizitionezi acest tip de cuvertura de pat ca terry, atunci vei face alegerea potrivita, deoarece acesta este un produs foarte practic. Este foarte durabil și frumos. Fabricat din material natural, moale și delicat, poate rezista la o cantitate mare de spălări. Și cel mai important lucru este că terry are efect de masaj. Din punct de vedere al raportului calitate-preț, acest tip de material textil este considerat una dintre cele mai de succes opțiuni.

Țesătura Terry are capacitatea de a menține căldura, de a absorbi și de a evapora instantaneu umezeala. O astfel de țesătură este ușor de îngrijit. Este durabil și nu își pierde culoarea și moliciune chiar și după o perioadă lungă de utilizare.

Atunci când faceți o achiziție, fiți atenți la ce fel de terry este făcută cuvertura de pat.

Mahra poate fi de diferite tipuri de păr și densitate. Și conțin, de asemenea, aditivi sintetici în diferite cantități. Cuverturile de pat sunt din bumbac, in, bambus, velur și alte țesături.

Atunci când alegeți așa ceva, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea. Pentru a face acest lucru, merită să evaluați ce dimensiuni are patul sau canapeaua dvs., unde urmează să o așezați. După ce luați măsurători, adăugați aproximativ 20 cm la aceste cifre. De exemplu, dacă patul are 200x220 centimetri, atunci o pătură de 220x240 centimetri este potrivită pentru el.

Dacă doriți ca marginile să ajungă pe podea, atunci trebuie luată în considerare și înălțimea mobilierului în sine.

Cuvertura de pat Terry de înaltă calitate poate rezista până la 100 de spălări sau mai mult. În același timp, este capabil să-și mențină starea originală unică. Este inacceptabil să spălați cuverturile din spongios împreună cu lucruri care au elemente de fixare dure sau alte elemente decorative care se vor agăța de grămadă.

Cearșaf de pat

Lenjeriile de pat sunt foarte convenabile de folosit. Datorită versatilității lor, pot servi atât ca cearșaf, cât și ca cuvertură de pat. Astfel de produse au diferite dimensiuni: 150x200, 150x210, 200x220, 140x200 cm.În ceea ce privește o dimensiune precum 240x180 cm, doar o foaie îi poate corespunde.

Un alt tip versatil de lenjerie de pat este cearceaful-pătură-pătură.

Un astfel de produs poate fi acoperit ca un cearșaf sau o cuvertură de pat și, de asemenea, îl puteți ascunde. Cel mai adesea, velurul sau bumbacul este folosit pentru coaserea unor astfel de cuverturi de pat.

Modele din velur

Velourul este unul dintre cele mai populare materiale pentru realizarea unor astfel de modele. Este o țesătură delicată care combină elemente de catifelare și strălucire. Tesatura velur nu necesita intretinere atenta, are o suprafata lanosa, placuta la atingere. O astfel de țesătură este considerată semi-naturală. Echipamentele moderne fac posibilă producerea de velur de calitate excelentă din fibre sintetice.

Cuvertura de pat din velur va servi drept un decor luxos și exclusivist pentru dormitorul dumneavoastră. Poate fi folosit și ca un cadou original și sofisticat pentru noii coloniști, aniversări și tineri căsătoriți. Atunci când alegeți un astfel de produs, nu uitați să țineți cont de schema de culori a interiorului dvs. pentru a-l completa elegant și grațios.

Un astfel de accesoriu textil este capabil să aducă armonie în orice spațiu și să-l umple cu energie caldă.

Opțiuni din bumbac

Daca ai nevoie de un cearceaf cald si practic, atunci alege un produs din bumbac. Te va servi mult timp si cu fidelitate, creand o atmosfera calda in casa ta.

Un astfel de produs va putea da note de bucurie și confort oricărei camere. Este un lucru funcțional, durabil și practic. Astfel de produse au o gamă largă, așa că nu vor fi dificultăți în alegerea unui stil, culoare, mărime și stil.

Modelul este accesibil și este ideal ca cadou pentru rude și cei dragi.

Cuvertura de pat din velur sau tery poate fi decorată cu strasuri sau paiete. Sunt atașate cu un adeziv durabil și sigur pentru oameni. Ornamentele pot fi, de asemenea, cusute. Astfel de produse trebuie să li se acorde o atenție deosebită în ceea ce privește îngrijirea. Nu pot fi spălate la viteze mari și în apă fierbinte; călcarea trebuie făcută numai pe partea greșită.

Având în vedere caracteristicile terry și velur, este ușor să faci o alegere atunci când cumperi un cearșaf de pat.

Popularitatea produselor din bambus

Pentru prima dată, bambusul a fost folosit pentru a crea produse pentru casă la sfârșitul secolului al XX-lea. Iar primii producători de astfel de mărfuri au fost meșteri din China. Lăstarii de bambus sunt folosiți la fabricarea fibrei de bambus. În acest caz, se folosesc doar acele plante care au crescut în zone ecologic curate.

Astăzi, fibra de bambus este folosită pentru producția de prosoape, fețe de pernă, huse de plapumă, îmbrăcăminte și tricotaje pentru copii, inclusiv cuverturi de pat terry. Produsele din țesătură de bambus se remarcă prin moliciune și strălucire naturală. Au aspect asemănător cu cașmirul și mătasea. Au o higroscopicitate excelentă și capacitatea de a absorbi cu 60% mai multă umiditate decât omologii din bumbac.

Sunt plăcute la atingere și ușor de spălat. Nu irită pielea și sunt hipoalergenice. Produsele nu absorb mirosurile neplacute si nu acumuleaza sarcini electrice.

Cum să alegi?

Câteva sfaturi simple:

 • Pentru a obține o cuvertură de pat de bună calitate, trebuie să acordați atenție cât de mult bambus este în țesătură. Produsul poate fi 100% bambus, sau poate conține bumbac în compoziția sa. Dacă există bumbac, produsul va fi mai puternic și mai durabil decât un produs din bambus pur.
 • Acordați atenție lungimii grămezii. Dacă grămada este scurtă, atunci lucrul nu se va absorbi bine. Și dacă grămada este prea mare, produsul nu va arăta foarte plăcut din punct de vedere estetic. Este mai bine să optați pentru un model cu o lungime medie a grămezii.
 • Cu siguranță ar trebui să întrebați producătorul. Dacă producătorul este China, atunci merită să ne amintim că el este strămoșul produselor din bambus.
 • Densitatea produsului afectează în mare măsură durabilitatea acestuia. Dacă această cifră este mai mare de 450 g / m3, atunci o astfel de cuvertură de pat este de o calitate excelentă și va dura mulți ani.
 • Cuverturile de bambus sunt o opțiune excelentă pentru relaxare pe plajă. Motivul este că au proprietatea unui efect de răcire. Deoarece principalul avantaj al acestor produse este hipoalergenicitatea, ele pot fi utilizate în siguranță pentru cei care suferă de alergii și copiii mici.

Cum să ai grijă?

Astfel de produse trebuie spălate la o temperatură de 30 de grade. Nu folosiți înălbitor sau detergenți care conțin clor. Astfel de produse vor deteriora materialul.

După spălare, trebuie să stoarceți cu ușurință produsul și să-l așezați orizontal pentru ca acesta să se usuce. Pânză Terry se usucă mai repede decât alte materiale. Cât despre fierul de călcat, acesta nu trebuie încălzit peste 110 grade pentru a călca un astfel de prosop. Dacă această temperatură este întotdeauna respectată, va face posibilă păstrarea proprietăților unice ale produsului pentru o lungă perioadă de timp.

Urmează o recenzie video a unei cuverturi de bambus.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila