Pături mari tricotate din lână merinos

Conţinut
 1. Caracteristici, avantaje și dezavantaje
 2. Producători și modele
 3. Pături în interior
 4. Caracteristici de îngrijire

Textilele de casă din lână naturală sunt recunoscute ca fiind cele mai plăcute de utilizat. Astfel de lucruri sunt utile mai ales atunci când în afara ferestrei este o iarnă geroasă sau o toamnă ploioasă. În aceste perioade, este atât de important să fii cald și confortabil. Păturile de înaltă calitate din lână merinos pot ajuta în acest sens.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Un material precum lâna merinos este foarte popular și iubit în întreaga lume. Din el sunt făcute o varietate de lucruri: de la haine frumoase până la textile confortabile pentru casă. De asemenea, produsele fabricate din materii prime similare sunt adesea achiziționate pentru copii de diferite vârste.

Merino este o rasă de oi din lână fină. Se credea cândva că acestea erau animale australiene, deși, în realitate, erau aduse ilegal din Europa către Continentul Verde. În prezent, merinos sunt crescute în diferite părți ale lumii. Lâna unei astfel de oi este formată exclusiv din puf. Datorită acestei caracteristici, dintr-un astfel de material se obține o fire foarte moale și plăcută la atingere pentru tricotat.

Principalul avantaj al modelelor din lână de oaie este caracteristicile lor termoreglatoare. Acestea mențin o temperatură constantă a corpului, așa că fiind sub o astfel de pânză, nu vei transpira și nu vei fi prea fierbinte. Această caracteristică este relevantă în special dacă sunteți în căutarea unei pături de înaltă calitate pentru un copil mic. Cuverturile din lână moale de oaie absorb perfect umezeala și o scot afară, astfel încât să se evapore rapid.

Mulți experți sfătuiesc să cumpărați astfel de lucruri, deoarece acestea asigură menținerea unui microclimat optim pentru organism.

Nu orice material se poate lăuda cu capacitatea de a micromasaj. O pătură din lână merinos are această proprietate. Materialul natural masează ușor și discret suprafața pielii, ceea ce are un efect benefic asupra alimentării cu sânge și a bunăstării generale a unei persoane.

Aceste cuverturi de pat nu provoacă reacții alergice. Lâna merinos conține un procent mare de lanolină.

Datorită prezenței acestor componente, astfel de cuverturi au proprietăți antibacteriene și nu provoacă iritații pe piele.

Mulți consumatori optează pentru astfel de lucruri, deoarece au proprietăți bune de respingere a murdăriei și nu sunt murdare. Rareori se murdăresc și nu absorb murdăria.

Desigur, ca orice alt material, lâna merinos are dezavantajele ei. O astfel de pătură de lână trebuie tratată cu grijă și îngrijită corespunzător. Trebuie să spălați aceste lucruri numai în modul de spălare delicată, precum și să uscați și să călcați cât mai atent posibil.

Modelele din lână naturală nu sunt ieftine. Dar astăzi, cuverturile și păturile din lână de alpaca sunt în frunte. Astfel de produse pot fi prezentate ca un cadou unei persoane dragi, rude sau prietene. Astăzi, în multe magazine, păturile de lână se vând în huse elegante, care sunt ideale pentru decorarea unei prezentări utile.

Produsele naturale au proprietăți medicinale. Acest lucru se datorează faptului că lanolina din compoziția lor este grăsime animală cu calități speciale de vindecare. Astfel de lucruri sunt recomandate pentru a fi utilizate pentru diferite boli ale pielii, precum și boli ale sistemului musculo-scheletic și articulațiilor.

Producători și modele

Din fericire, mulți producători produc astăzi pături de lână merinos de înaltă calitate și naturală. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre ele:

 • Woolie. Această tânără companie rusă produce pături de designer, tricotate mari, multicolore, la prețuri accesibile. Woolie poate realiza, de asemenea, produse personalizate care se potrivesc perfect dimensiunilor mobilei tale.
 • IngalPaka. Sortimentul acestui brand include pături calde și de înaltă calitate din diferite materiale. Cu toate acestea, unele dintre cele mai populare sunt modelele din lână merinos. Aceste copii de la IngalPak se disting prin durabilitatea și ușurința de îngrijire. Păturile de marcă sunt ieftine. Puteți alege o opțiune potrivită la un preț de 3400 de ruble.
 • "Lână". Acesta este un alt brand rusesc popular, specializat în producția de pături de lână merinos de înaltă calitate. Sortimentul producătorului „Runo” este plin de opțiuni multicolore care au un cost scăzut (de la 2500 de ruble).
 • Holtie. Acest brand autohton oferă consumatorilor textile de înaltă calitate realizate din materiale naturale. Păturile delicate din lână merinos cu diverse culori sunt la mare căutare. Hainele pot fi nu numai monocromatice, ci și decorate cu imprimeuri geometrice.
 • Drobe. Acest producător lituanian produce pături frumoase din 100% lână merinos extrafină, în diverse modele și imprimeuri în culori contrastante. Unele modele sunt împodobite cu ciucuri adorabili pe margini.
 • Matherm Este un cunoscut producător german care oferă cuverturi de pat de calitate din lână merinos cu un tratament special al fibrelor - superwash. Astfel de materii prime sunt lavabile la mașină și au o suprafață mătăsoasă.
 • Vladi. Modele simple și durabile de cuverturi din merinos sunt produse de marca ucraineană Vladi. Sortimentul său este reprezentat de modele în carouri cu ciucuri.

Pături în interior

Pătura din merino arată foarte armonioasă și atractivă în multe interioare. Puteți aplica așa ceva în moduri diferite, în funcție de direcția stilistică a situației. Principalul lucru în care părerea designerilor este unită este că nu este nevoie să ascundeți un astfel de produs în spatele ușilor închise ale dulapurilor. O pătură moale naturală trebuie plasată într-un loc vizibil.

De regulă, o pătură confortabilă tricotată este folosită ca cuvertură de pat. Acest model este perfect pentru interior într-o tastă blândă și soft. De exemplu, poate fi clasice atemporale sau stil romantic jucăuș. Un astfel de lucru va arăta deosebit de impresionant și organic într-o cameră mare luminoasă, cu un pat elegant, realizat în tonuri lăptoase sau bej. Merită să completați pătura cu perne decorative potrivite ca stil și culoare, tricotate folosind o tehnică similară.

De asemenea, păturile de lână sunt adesea folosite pentru a decora mobilierul din camera de zi. Ele pot completa cu succes interioarele în stil mansardă, ieșind în evidență în mod eficient pe fundalul decorațiunilor brute ale pereților. Fără îndoială alege o pătură din lână merinos pentru o cameră de țară sau scandi. Dar să nu credeți că așa ceva nu va arăta în direcții moderne. Un produs de calitate poate fi amplasat într-un interior high-tech sau modern.

În ansamblurile moderne, produsele de grosime mică aduc note unice de lux și aristocrație. Păturile tricotate mai luxuriante și pufoase fac interioarele puțin naive și chiar emoționante. Dacă doriți să jucați în mod eficient contrastul dintre designul monocrom al camerei și lâna naturală caldă, atunci ar trebui să obțineți o pătură într-o culoare mai strălucitoare și mai saturată. Poate fi un model suculent de portocală, coral, cărămidă, turcoaz etc.

O astfel de cuvertură de pat luminoasă și frumoasă poate fi așezată pe o canapea. Dar mulți proprietari consideră că această utilizare a unui lucru este prea nepoliticos. În astfel de condiții, pătura de lână își va pierde rapid din prezentare. Este indicat să aruncați pur și simplu produsul peste cotieră sau pe marginea canapelei, astfel încât să se întindă ușor neglijent, căzând.

Dacă ați achiziționat o pătură mică de lână, atunci aceasta poate fi folosită ca pelerină pentru un fotoliu. De exemplu, dacă există 2-3 astfel de articole de interior în hol, atunci merită să cumpărați mai multe cuverturi mici și să le așezați pe scaunele / spătarul mobilierului. Ansamblul va fi mai atractiv și mai complet dacă este completat de o pereche de perne decorative similare pe canapea.

O pătură caldă din fire de lână va arăta grozav în interiorul unui dormitor pentru copii. Un lucru gros tricotat poate fi așezat într-un pătuț sau așezat pe podea, astfel încât micul utilizator să fie cât mai confortabil și cald posibil să se joace și să se târască pe o astfel de suprafață.

Caracteristici de îngrijire

O îmbrăcăminte din lână naturală vă va rezista suficient de mult dacă îi oferiți îngrijirea potrivită:

 • Dacă pe suprafața unei pături mari tricotate a apărut o contaminare superficială și ușoară, atunci aceasta poate fi îndepărtată cu o perie uscată obișnuită.
 • Temperatura apei în care urmează să spălați lucrul nu trebuie să depășească 30 de grade.
 • Pentru spălare se recomandă utilizarea produselor specializate și a formulărilor lichide, care conțin lanolină.
 • Nu ondulați sau frecați materialul în timpul spălării. Nu ar trebui să stoarceți o pătură de lână folosind o centrifugă, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea ei fără speranță și la pierderea formei.
 • După spălare, pătura trebuie strânsă puțin, fără a depune un efort inutil sau a o scoate. Acest lucru este pentru a elimina excesul de apă din material.
 • După spălare, pătura trebuie uscată corespunzător. În niciun caz nu utilizați mijloace de încălzire suplimentare: uscătoare de păr, încălzitoare portabile, baterii etc. Sub influența acestor articole, articolul își poate pierde din prezentare și devine dur la atingere.
 • Pentru a usca un produs din lână, trebuie să îl aplatizați și să îl așezați orizontal pe o suprafață perfect plană.

Dacă vă este frică să curățați singur așa ceva, îl puteți trimite la curățătorie chimică. Dar nu este recomandat să faceți acest lucru prea des, altfel haina își va pierde aspectul atractiv și multe calități pozitive.

Puteți învăța cum să tricotați singur o pătură de lână merinos din următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila