Cuverturi de pat din matase

Conţinut
 1. Particularități
 2. Soiuri
 3. Soluții de culoare
 4. Indicații de stil
 5. Cum să alegi?
 6. Îngrijire

Locul principal în dormitor este ocupat de pat, așa că este foarte important să îl decorați cu o cuvertură frumoasă. Este folosit nu doar ca decor, ci are și o funcție practică, deoarece protejează lenjeria de pat de praf. O cuvertură de pat din mătase este o alegere excelentă.

Particularități

O cuvertură de pat din mătase este considerată un element de bogăție și lux, deoarece atrage atenția prin aspectul său luxos. Mătasea naturală este destul de scumpă, așa că persoanele cu venituri mari își pot permite o astfel de pătură.

Producătorii moderni se concentrează pe cumpărătorul mediu, așa că oferă adesea produse din mătase artificială. Arata impresionant si frumos. Avantajul mătăsii artificiale este că poate fi vopsită cu ușurință. Modelele luminoase vor ajuta la decorarea interiorului, la adăugarea de noi culori sau la a deveni un punct culminant al designului dormitorului.

O caracteristică a cuverturii de mătase este luciul, aspectul frumos și durabilitatea excelentă. Producătorii moderni folosesc tehnologii care vă permit să combinați mătasea cu izolația. Această combinație se caracterizează prin rezistență crescută la uzură și, de asemenea, prelungește durata de viață a produsului.

Cuverturile de mătase se caracterizează prin rezistență la șifonare și diferă și prin faptul că nu alunecă. Aceste avantaje le fac practice și populare. Astfel de produse sunt hipoalergenice, prin urmare sunt potrivite chiar și pentru persoanele predispuse la alergii.

Soiuri

Mătasea este unică, dar, în același timp, diferiți producători oferă diferite versiuni ale acesteia. Depinde de grosimea și structura fibrelor, de tipul de țesut și, de asemenea, de aditivi. Singurul lucru pe care toate tipurile de mătase au în comun este calitatea lor excelentă.

Principalele țesături utilizate de producători pentru cusut cuverturi de pat:

 • Atlas - acest tip de tesatura este realizata din matase sau intr-un ansamblu cu alte materiale, dar se caracterizeaza prin celebra impletitura din satin. Particularitatea acestei țesături este că are o parte inferioară mată și o față lucioasă.
 • Mătase sălbatică - această țesătură are o textură originală și o strălucire moderată.
 • Mătase satinată - materialul este caracterizat prin țesut satinat. Atrage atentia prin suprafata sa lucioasa, matasoasa si neteda.

Soluții de culoare

Mătasea este disponibilă într-o gamă largă de culori, nuanțe și culori. Dintre varietatea uriașă, puteți alege opțiunea ideală pentru dormitor, ținând cont de preferințele personale și de stilul interior ales. Patria mătăsii este China, așa că multe cuverturi de pat sunt adesea decorate cu modele și hieroglife luxoase. Modelele cu imaginea florilor arată frumos și blând. Pentru întruchiparea direcțiilor de stil restrâns, opțiunile sunt prezentate în culori pastelate, fără model.

Designerii oferă cuverturi de pat din mătase cu diverse imprimeuri. Sakura delicată sau un copac neobișnuit adaugă rafinament și frumusețe produselor. Modelele cu desene 3D arată foarte impresionant. Ele vor contribui la oferirea dormitoarelor originalitate și unicitate.

Atunci când alegeți culoarea cuverturii de mătase, merită să luați în considerare zona camerei.

De exemplu, modelele deschise la culoare sunt ideale pentru dormitoarele mici, deoarece le vor face vizual mai spațioase. Pentru camerele mari, puteți achiziționa în siguranță o cuvertură de pat luminoasă și atrăgătoare. Acesta va sublinia măreția patului, făcându-l elementul principal al interiorului.

Indicații de stil

Cuverturile de mătase sunt versatile, deoarece pot fi folosite într-o varietate de stiluri:

 • Clasic. Într-un interior clasic, o cuvertură de pat din mătase ar trebui să fie folosită ca element luminos al interiorului. Va aduce noi culori, va adăuga eleganță și frumusețe. Produsul ar trebui să fie discret și monocromatic; este mai bine să refuzați desenele pretențioase. Atunci când alegeți un model într-un stil clasic, ar trebui să respectați conservatorismul, concizia și rigoarea.
 • Stil baroc. Dormitorul baroc arată armonios cu produsele din mătase. Pentru a sublinia vechimea, o soluție bună ar fi un model până la podea cu volan. Acest pat va fi mereu în centrul atenției. Pentru a sublinia stilul baroc din interiorul dormitorului, merită să alegeți opțiuni în culori restrânse. Modelele de auriu, visiniu sau roșu atenuat arată rafinat.
 • Gotic. Cuvertura de pat din matase va accentua perfect stilul gotic in interiorul dormitorului. Ar trebui să fiți atenți atunci când alegeți o schemă de culori. Acest stil nu-i plac culorile strălucitoare; ar trebui să fie preferate tonurile atenuate.
 • Provence. Pentru întruchiparea stilului Provence, modelele ușoare sunt ideale. Merită să fiți atenți la cuverturile de pat cu motive florale sau ornamente discrete. Un astfel de produs va adăuga romantism și tandrețe la interior.
 • Avangardă. Pentru această direcție de stil, o cuvertură de pat matlasată sau netedă ar fi o alegere excelentă. Alegerea culorii produsului depinde de schemele de culori de bază ale dormitorului. Cuvertura de pat pare interesantă în contrast. Pentru un interior ușor, cuverturile de pat întunecate sunt potrivite, iar pentru dormitoare întunecate - modele ușoare.
 • High Tech. Un bun plus pentru interiorul high-tech este o cuvertură de pat strălucitoare, cu o textură netedă. Atunci când alegeți o culoare, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la opțiunile întunecate.

Cum să alegi?

Atunci când alegeți cuverturi de mătase, trebuie să luați în considerare câteva nuanțe importante:

 • Interior dormitor joacă un rol important în alegerea unui produs. Ar trebui să se potrivească armonios în designul general al camerei, precum și să se potrivească cu paleta de culori a interiorului.
 • Preferinte personale cumpărătorul joacă un rol important, pentru că va folosi această pătură și o va vedea în fiecare zi.
 • Calitatea produsului Este un alt criteriu important. Cuverturile de mătase ar trebui achiziționate de la producători de încredere care controlează calitatea produselor fabricate.
 • Marimea. Cuverturile de mătase sunt disponibile în diferite dimensiuni, așa că ar trebui să începeți de la modul în care va fi amplasată cuvertura de pat pe pat. De exemplu, poate să se bage sub saltea sau să acopere complet patul și să ajungă la podea. Modelele de pe podea, decorate cu volane, arată spectaculos. Această opțiune va adăuga aerisire și bogăție interiorului.

Îngrijire

Cuverturile din raion sunt electrostatice, datorită cărora atrag praful, așa că această cuvertură de pat trebuie îngrijită în mod regulat. Pentru a-l păstra mereu proaspăt și curat, trebuie să efectuați câțiva pași simpli. O astfel de pătură poate fi spălată cu o mașină de spălat, dar cu siguranță ar trebui să utilizați modul delicat și temperatura apei nu trebuie să depășească 30 de grade. Pentru a elimina petele, merită să folosiți doar acei detergenți care nu conțin clor.

Nu strângeți astfel de cuverturi pentru a nu deteriora firele. Este mai bine să folosiți uscare naturală, evitând în același timp lumina soarelui asupra produselor. Cuverturile de matase nu au nevoie de calcat. Dar dacă produsul este ușor șifonat, atunci puteți folosi un fier de călcat cald, după ce ați umezit puțin produsul.

În următorul videoclip, puteți vedea și mai multe varietăți de cuverturi de mătase.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila