Prosoape din bambus: proprietăți, avantaje și dezavantaje

Conţinut
 1. Istoria apariției
 2. Compoziție și proprietăți principale
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. Scop și dimensiuni
 5. Producători populari
 6. Caracteristici de îngrijire
 7. Recenzii

Prosoapele din bambus sunt incredibil de populare și respectate de clienți. O astfel de popularitate se datorează calității extraordinare, aspectului atractiv și senzațiilor plăcute de la atingerea lor. Au multe avantaje și sunt considerați pe drept lider printre produsele similare.

Istoria apariției

Materia primă pentru fabricarea prosoapelor din bambus este, în mod ciudat, bambusul. Inițial, a fost considerată un locuitor al tropicelor și subtropicalelor, dar acum planta poate fi găsită în aproape fiecare colț al planetei: în America, Africa, Asia, Europa și Australia. Aceasta este o cultură fără pretenții, în cultura căreia nu se folosesc aditivi chimici. Prin urmare, produsele fabricate din acesta sunt ecologice și sigure.

Pentru prima dată, prosoapele din această materie primă au început să fie fabricate în China în anul 2000. Un popor întreprinzător a dezvoltat o tehnologie pentru transformarea celulozei de bambus în fibre asemănătoare viscozei. Este de remarcat faptul că pentru acest proces nu se folosesc tulpinile plantei, care au o structură destul de rigidă, ci miezul acesteia. Este mai moale și mai flexibil.

Astăzi, astfel de produse pot fi găsite peste tot. Ele diferă prin compoziție, calitate și preț.

Compoziție și proprietăți principale

Prosoapele din bambus sunt împărțite în 2 tipuri principale. Primul include pânze care sunt 100% bambus și se numesc lenjerie de bambus. Sunt marcate cu logo-ul de lenjerie de bambus. Acest material este realizat prin acțiune mecanică enzimatică, rezultând o țesătură cu o grămadă mică și groasă. Produsele au un preț de cost ridicat, dar și o calitate adecvată.

A doua opțiune este un amestec de fibre de bambus și bumbac. Procentul acestora poate fi în mai multe variante: 70/30, 60/40, 50/50, 40/60. Pe eticheta unor astfel de produse, veți găsi marcajele sub formă de „viscoză de bambus” sau „raion de bambus”, adică viscoză de bambus sau mătase de bambus. Al doilea tip de materie este amestecat, costul său este mai mic decât opțiunea anterioară. Dar are un anumit avantaj, deoarece pânza mixtă, atunci când absoarbe umezeala, nu devine la fel de grea ca exclusiv bambusul.

Ambele tipuri de produse sunt disponibile pe piata textila. Dintre principalele lor calități, se pot distinge proprietățile antibacteriene. Bambusul conține o substanță numită bambus, care poate ucide bacteriile patogene. Pânza nu este tratată cu substanțe chimice suplimentare pentru a oferi un efect similar. Aceasta este proprietatea sa naturală.

Până la 70% dintre bacterii mor pe suprafața produsului pe zi. Datorită acestei calități, un prosop din bambus este foarte des folosit în îngrijirea copiilor mici. Mai mult, această proprietate nu se pierde nici după un număr mare de spălări. Panza de bambus este foarte placuta, delicata, moale la atingere. Nu este iritant, ceea ce este foarte important și atunci când este aplicat la bebeluși. La urma urmei, pielea lor este foarte sensibilă la influențele externe. De asemenea, va fi o descoperire pentru adulții cu piele sensibilă. De remarcat, totuși, moliciunea accesoriului se pierde pe măsură ce crește conținutul de bumbac.

Este posibil să observați o ușoară strălucire „de mătase” pe suprafața prosopului din bambus. Oamenii neinițiați se întreabă dacă este sintetic sau nu.Strălucirea ușoară și naturală este starea naturală a fibrei de bambus, așa că astfel de preocupări sunt nefondate. Țesătura din bambus este hipoalergenică. Acest efect îi este dat de naturalețea 100% și de absența necesității de a prelucra materialul cu compuși chimici. Din acest motiv, astfel de produse sunt indicate pentru copii, alergici și pacienți cu astm.

În ceea ce privește densitatea țesăturii, aceasta este de aproximativ 400g/m², ceea ce este destul de în concordanță cu cerințele pentru textile de casă.

Prosopul de ceai din bambus absoarbe bine apa, ceea ce este foarte importantîntrucât spălarea mâinilor în bucătărie în timp ce pregătim mâncarea este o procedură standard. Nu absoarbe mirosurile alimentare. Combinând aceste calități, prosopul nu necesită schimbare mult timp.

Avantaje și dezavantaje

Prosoapele din bambus se remarca prin calitatile lor pozitive in comparatie cu alte produse similare.

 • Higroscopicitate Este una dintre cele mai importante proprietăți ale unui prosop. Unele țesături, mai ales sintetice, nu absorb bine apa, lăsând o senzație neplăcută de piele umedă. Prosoapele din bambus sunt foarte higroscopice. Sunt cei mai buni la absorbția umezelii din tipurile prezentate de aceste accesorii, depășind chiar și specimenele de bumbac și de trei ori.
 • Putere. Pânza de bambus este foarte puternică și durabilă, spre deosebire de același bumbac. Cu o îngrijire adecvată, nu se deformează, nu se estompează sau își pierde culoarea, poate suporta câteva sute de spălări fără a-și schimba starea inițială.
 • Prietenia mediului. Este o țesătură sigură care nu provoacă alergii, iritații sau alte reacții negative.
 • O alegere largă. Prosoapele din bambus vin într-o gamă largă care depășește orice alte prosoape din țesătură. Sunt prezentate într-o varietate de culori. Există atât opțiuni monocromatice, cât și combinate. În plus, produsele pot conține broderii sau modele. Există modele jacquard, adică cu relief. Se aplică de către mașină prin tăierea pufului.
 • Pânză de bambus este respirabil si se usuca foarte repede dupa ce se uda. Nu absoarbe mirosurile.
 • Ușurință de îngrijire. Poluarea de orice intensitate este ușor și rapid îndepărtată de pe suprafața materiei.

Dezavantajele unui astfel de produs includ probabilitatea de contracție (cu aproximativ 10%) în caz de îngrijire necorespunzătoare, posibilitatea de creștere a fungilor, precum și un cost mai mare în comparație cu alte tipuri de acest textil.

Scop și dimensiuni

Prosopul din bambus diferă nu numai prin varietatea de culori, ci și prin dimensiune. Produsul poate fi găsit în diferite proporții: foarte mic - sub formă de șervețele, și mediu și mare. Parametri principali:

 • 100x150 - cea mai mare dimensiune a unui prosop care este considerat un prosop de plajă;
 • 70x140 - optiune sauna;
 • 50x100 - această dimensiune este potrivită pentru a usca pielea după un duș;
 • 50x90 - formă „față”;
 • 50x70 - această dimensiune este folosită în bucătărie;
 • 30x50 - servetele care pot fi folosite dupa bunul plac, dar de cele mai multe ori sunt folosite pentru bebelusi.

Având în vedere că țesătura de bambus este cea mai potrivită pentru copii, există produse speciale destinate în mod special acestui grup. Acestea includ halate de baie cu glugă, urechi și alte atribute distractive. Sunt decorate în culori vibrante cu desene și imprimeuri pentru copii. Puteți cumpăra un prosop din bambus individual sau ca set, ceea ce va fi o idee grozavă de cadou.

Producători populari

China și Turcia sunt lideri în producția de prosoape din bambus. Desigur, produsele turcești sunt de calitate superioară, rezistență la uzură și durabilitate. Prețul mediu pentru un prosop chinezesc este de 5 USD, în timp ce un articol din Turcia te va costa în medie 10 USD. Cele mai populare mărci-producători ai acestor textile includ următoarele.

 • Bonita - compania este renumită pentru prețurile accesibile pentru produsele sale.Iar particularitatea sa sunt firele aurii din decor. Costul unui prosop facial este de 550-600 de ruble.
 • Tac - Produse turcesti de diverse culori si modele, marimi sunt si ele disponibile in gama. Există exclusiv soiuri de bambus. O formă de baie poate fi achiziționată pentru 1200 de ruble.
 • urs panda - pânze în culori calde cu sigla panda. Potrivit ca opțiune pentru copii.
 • Sveta - produse de calitate superioara in culori pastelate si atenuate, decorate in seturi cadou. În medie, costul unui prosop de baie este de 2500 de ruble.
 • Bulevar casual - o marcă de elită, costul unui prosop de baie este de aproximativ 4000 de ruble. Produsele sunt de înaltă calitate.
 • Luxberry - este un brand portughez. Textura țesăturii este realizată într-o formă neobișnuită, dar în culori clasice. Produsele sunt concepute în stil european.

Există o mare varietate de alți producători, fiecare vizează un anumit public. Produsele lor au un anumit stil de execuție, diferă în calitate și, în consecință, în cost.

Caracteristici de îngrijire

Cu o utilizare și îngrijire corespunzătoare, un prosop din bambus vă va servi cu fidelitate mulți ani. Produsul nu se teme de spălare într-o mașină automată, dar necesită respectarea anumitor condiții.

 • Temperatura apei nu trebuie să depășească 30-40 °. Dacă spălați prosopul în apă prea fierbinte, probabil că se va „strânge”.
 • Trebuie să folosiți o spălare delicată și o centrifugare.
 • Nu utilizați ingrediente puternice, înălbitori. Nu este nevoie să folosiți balsam sau balsam, deoarece prosopul nu devine dur după spălare.

După uscare, această țesătură nu necesită călcare. În procesul de utilizare a unei pânze de bambus, este posibil să observați că firele sunt scoase din ea. Este destul de normal. Tăiați cu grijă orice fire proeminente cu foarfecele.

Recenzii

Cei care au simțit vreodată efectele unui prosop din bambus spun că nimeni altcineva nu recunoaște. Printre principalele caracteristici pozitive se numără o bună absorbție a umidității, moliciune și mătăsos, absența mirosurilor neplăcute după mai multe șervețe fără spălare. Mulți oameni se concentrează pe senzațiile plăcute ale unui prosop, descriindu-le ca o „atingere de tandrețe”.

Unii utilizatori întâlnesc produsul pentru prima dată în vacanță în Turcia și când vizitează din nou stațiunea, încearcă să cumpere câteva piese. S-ar părea că în țara de origine a acestor accesorii nu ar trebui să existe probleme în achiziționarea lor. Dar totuși, există capcane. Este recomandat să nu cumpărați pânze în piețe sau bazaruri, unde există posibilitatea de a fi prins pentru un fals. Cea mai bună opțiune ar fi mărfurile din magazinele din fabrică sau din magazinele hoteliere. Aici vei primi un produs 100% de calitate.

Lenjeria de bambus cumpărată în Turcia vă va costa de 2 ori mai ieftin decât în ​​Rusia. Un prosop din bambus este o opțiune excelentă atât pentru utilizarea de zi cu zi, cât și pentru cadou. Calitate înaltă, ușurință în utilizare și îngrijire nepretențioasă îl fac un accesoriu de baie de neînlocuit, care te va răsfăța mulți ani.

Pentru informații despre cum să alegeți prosoape de bambus, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila