Cum să pliezi prosopul compact?

Conţinut
 1. Tipuri de prosoape
 2. Modalități clasice de pliere a produsului
 3. Figuri decorative
 4. Sfat

Utilizarea rațională a suprafeței utilizabile a dulapurilor, dulapurilor și genților de călătorie nu este o sarcină ușoară pentru fiecare gospodină. Majoritatea familiilor locuiesc în apartamente standard, unde adesea nu este posibilă echiparea vestiarelor sau instalarea dulapurilor încorporate cu un număr mare de rafturi. Gospodinele cu experiență au învățat să rezolve această problemă prin plierea compactă nu numai a articolelor de garderobă, ci și a lenjeriei de pat și a prosoapelor. Lucrurile bine pliate și ordinea pe rafturi nu numai că pot îmbunătăți starea de spirit a tuturor membrilor familiei, ci și pot crește semnificativ capacitatea dulapului, deoarece ocupă mai puțin spațiu.

Această procedură nu necesită mult timp și poate fi o experiență interesantă pentru toți membrii familiei.

Tipuri de prosoape

Pe rafturile magazinelor specializate găsești un număr mare de produse textile. Pentru fabricarea prosoapelor, producătorii folosesc diverse materiale, a căror alegere depinde de scopul produsului:

 • waffle - pentru bucătărie, picioare, față și mâini;
 • lenjerie - pentru bucătărie și mâini;
 • bumbac - un tip universal de produs;
 • velur - pentru baie și duș;
 • bambus - un tip modern de textile de casă cu proprietăți antibacteriene și hipoalergenice, astfel de produse au o durată lungă de valabilitate și sunt potrivite pentru copii;
 • microfibră - un tip artificial de prosoape care sunt ușoare și nu necesită călcare.

Modalități clasice de pliere a produsului

În cărți despre economie casnică și în secțiuni ale revistelor pentru femei despre menaj puteți găsi câteva dintre cele mai comune moduri de a plia prosoapele în mod compact:

 • clasic - pliați produsul pe lungime de trei ori, apoi fiecare margine la mijloc și combinați marginile;
 • Franceză - pliați a patra parte a produsului la mijloc și partea opusă centrului, pliați prosopul în jumătate și apoi încă de trei ori;
 • metoda spa - pliați o parte a produsului cu un unghi și apoi în jumătate. Rotiți produsul într-o rolă și puneți colțul în buzunarul rezultat.

Pentru a împături un prosop mare de baie, luați două colțuri pe partea scurtă și pliați două bucăți din cele trei bucăți împreună. Dimensiunea textilului pliat va fi egală cu ultima secțiune. Partea rămasă trebuie să fie rulată în centru și conectată la marginile sale. Îndoiți haina astfel încât cuta mai mică să rămână pe două treimi din prosop. Produsele de mână trebuie luate de colțuri pe partea lungă și pliate în jumătate. Luând marginea îndoită a prosopului, trebuie să-l pliați în trei părți. Apoi, trebuie așezat pe un raft de dulap cu marginile îndoite în centru.

Produsul de față este pliat în jumătate pe o suprafață curată și plană, iar apoi procedura trebuie repetată. Metoda de pliere triplă face posibilă utilizarea marginii ca element decorativ. Această metodă poate deveni baza pentru plierea unui produs sub formă de triunghi.

Rularea articolelor este cea mai populară metodă de a plasa articole mari nu numai pe rafturile dulapului, ci și în sertarele dulapului, valizele și gențile de călătorie. Experții buni în menaj recomandă depozitarea verticală, care economisește spațiu cât mai mult posibil și vă permite să organizați îngrijit un număr mare de articole.

Metoda ruloului american este potrivită pentru diferite dimensiuni de prosoape.Metoda unică necesită puțin timp și nu permite produselor să se șifoneze. Pentru a da un aspect deosebit ruloului, acesta poate fi legat cu bandă decorativă sau împletitură.

Figuri decorative

O nouă tendință în textilele decorative pliabile pentru casă este crearea de diferite forme. Produsele neobișnuite decorează nu numai rafturile din baie, ci și dulapurile din dormitoarele pentru copii și adulți. Pe paginile revistelor speciale puteți găsi un număr mare de exemple de creare a formelor și o descriere detaliată a lucrării. Cele mai populare forme de prosoape sunt:

 • Lebădă;
 • păun;
 • o maimuta;
 • elefant;
 • şarpe.

Lebedele realizate din prosoape mari pe patul dormitorului nu numai că vor surprinde persoana iubită, dar vor crea și o atmosferă de romantism. Pentru a le crea, trebuie să luați două prosoape mari albe și să le întindeți pe suprafața patului. Ghidați colțurile de jos spre centrul produsului și rulați-le cu grijă într-o rolă. Baza comună va deveni nasul păsării, iar partea de mijloc va fi gâtul lebedei. Restul produsului va deveni corpul. Pentru a crea aripile, veți avea nevoie de un produs textil mic suplimentar. Lumanari parfumate si petale de trandafir vor completa armonios aceasta compozitie.

Mamele grijulii vor putea să-și mulțumească copiii cu figuri interesante de animale amuzante. O maimuță răutăcioasă cu siguranță vă va amuza copilul și îl va face să zâmbească. Pentru a-l crea, trebuie să luați două prosoape de dimensiuni diferite și un cuier. Un elefant, un crab, un șoarece și un șarpe vor încânta și copilul. Pentru a le crea, trebuie să studiați cu atenție schemele speciale care sunt prezentate în revistele tinerelor gospodine.

  Schema de culori a textilelor joacă un rol principal în crearea animalelor decorative.

  Textilele de casă împăturite sub formă de cămașă sau cravată vor arăta armonios pe raftul bărbaților. Lucrul cu prosoape de casă este un proces creativ și nu este deloc necesar să urmați cu strictețe schemele standard. Fantezia și gândirea extraordinară sunt principalele ajutoare ale oricărei gospodine.

  Sfat

  Înainte de a plia frumos articolele spălate, trebuie să le uscați complet. Depozitarea prosoapelor umede poate duce la mirosuri neplăcute și mucegai. Sporii de mucegai nu numai că vor începe să se răspândească în întregul produs, ci se pot răspândi și pe alte rafturi. Pentru ca lucrurile tale preferate nu numai să aibă o perioadă lungă de utilizare, dar și să nu dăuneze sănătății tale, gospodinele cu experiență recomandă să urmeze câteva reguli simple:

  • spălați produsele de baie după șase ori de utilizare;
  • se recomanda schimbarea fata si textilele de bucatarie de trei ori pe saptamana;
  • folosiți un prosop pentru picioare nu mai mult de patru zile;
  • pentru a preveni formarea unui miros neplăcut, experții recomandă ventilarea încăperii și controlul nivelului de umiditate;
  • utilizarea constantă a balsamului de rufe la clătire reduce absorbția țesăturii;
  • utilizarea bilelor de plastic va da produsului moliciune și aerisire;
  • clătirea cu apă sărată va îndrepta vilozitățile și va face suprafața plăcută și delicată;
  • sortarea produselor după culoare este o procedură obligatorie înainte de spălare;
  • pulberea lichidă este cel mai potrivit detergent pentru spălarea textilelor de casă;
  • ai grijă de lucruri în conformitate cu recomandările producătorului aflate pe eticheta produsului;
  • pentru utilizarea rațională a zonei apartamentului, puteți depozita prosoape nu numai în dulapuri, ci și utilizați cârlige, organizatoare fixate pe perete, coșuri din lemn sau plastic și rafturi sub chiuvetă.

  Menajul zilnic este o muncă grea care cade pe umerii femeilor. A face casa curată, confortabilă și confortabilă este sarcina principală a tuturor gospodinelor. Menajul rațional este transmis de la mamă la fiică, dar tendințele moderne dictează reguli noi.Tinerii gospodine știu nu numai să plieze corect lucrurile în dulapuri, ci și să le dea diverse forme decorative cu ajutorul tuturor tipurilor de trucuri de viață.

  Acest lucru decorează, fără îndoială, interiorul și face casa confortabilă și unică. Aspectul estetic al produselor decorative depinde nu numai de priceperea tehnică a gazdei, ci și de modul de îngrijire a prosoapelor de uz casnic și de calitatea spălării. Figurile, realizate din textile bine îngrijite, cu o paletă de culori vibrante, vor decora baia și dormitorul.

  Pentru informații despre cum să împăturiți prosoapele, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila