Prosoape de bucătărie - chipul gazdei

Prosoape de bucătărie - chipul gazdei
  1. Echipamente
  2. Criterii de alegere
  3. Utilizarea omologilor din hârtie
  4. Producători populari
  5. Cusut bricolaj
  6. Depozitare și utilizare
  7. Reguli de îngrijire

Aproape nicio muncă în bucătărie nu este posibilă fără utilizarea prosoapelor. Țesătura este folosită pentru uscarea vaselor, uscarea mâinilor, șlefuirea plitei sau chiar prelucrarea legumelor. În plus, prosoapele selectate corect vă permit să adăugați completitudine bucătăriei și nu numai să ajute în gospodărie, ci și să vă bucurați de aspect.

Echipamente

Un set de prosoape de bucătărie poate conține de la un prosop până la trei sau mai multe. Un prosop este potrivit în situația în care vasele sunt spălate și uscate în mașina de spălat vase, ceea ce înseamnă că nu necesită uscare suplimentară. În acest caz, se folosește un singur șervețel pentru a șterge mâinile spălate curat. Cel mai adesea, gospodinele folosesc două produse - unul pentru mâini și celălalt pentru vase. Cu toate acestea, un set de trei sau mai multe instanțe are mult mai mult spațiu de aplicare.

De exemplu, puteți selecta o cârpă separată pentru mâini și fructe curate și două șervețele pentru vase: pe prima se pun farfurii umede, iar pe a doua se sterg. O clapă din microfibră va fi de asemenea utilă - cu ajutorul ei se va dovedi că aduce cuțitele, suprafața plăcii vitroceramice și vasele din oțel în stare perfectă. Dacă sunt copii în casă, este mai bine să le pregătiți un prosop separat. În plus, vor fi utile o „cârpă murdară” și o ștergere după o cârpă umedă.

Criterii de alegere

Principala cerință pentru prosoapele de bucătărie este ca acestea să fie de înaltă calitate, să absoarbă tot lichidul și, în mod ideal, să nu lase scame. Pentru multe gospodine, este, de asemenea, important ca acestea să se potrivească și cu interiorul.

Materiale (editare)

De regulă, pentru bucătărie sunt alese două tipuri de prosoape. Primele - terry - sunt folosite pentru a vă șterge mâinile. Pentru vase sunt potrivite șervețele pe bază de bumbac și in. De asemenea, pot fi vafe din bumbac 100%. În cazul în care textilele ușor lavabile sunt importante, sunt preferate prosoape de spongios cu o grămadă mică. De obicei, acestea sunt decorate cu inserții dintr-un material diferit, aplicație sau broderie. Prosoapele de calico și de in arată întotdeauna strălucitoare și atractive și pot fi, de asemenea, îmbogățite cu dantelă și margini. Șervețelele de vafe, la rândul lor, au proprietăți higroscopice bune.

Prosoapele din bumbac vor servi pentru o lungă perioadă de timp, absorbind umiditatea eficient și fără a dăuna sănătății umane. Produsele de lenjerie se pot dovedi a fi prea aspre la atingere, dar unii oameni, dimpotrivă, consideră acest lucru un plus - un fel de masaj apare din contactul cu ele. Inul absoarbe lichidul eficient. Velourul nu este recomandat în special pentru bucătărie, deoarece absorbția lui este mediocră. Prosoapele Terry durează mult să se usuce, dar sunt plăcute la atingere. Recent, prosoapele din bambus au devenit populare. Sunt excelente la colectarea umidității, nu sunt „impregnate” de mirosuri străine și nu sunt expuse mucegaiului sau mucegaiului.

Forme

Șervețelele de bucătărie pot avea orice formă. Desigur, dreptunghiurile sunt considerate clasice, dar un prosop rotund sau oval arată foarte original. Principalul criteriu în această chestiune este comoditatea, așa că dacă gazda nu este dificil să ștergă obiectele cu fragmente rotunjite, atunci ea poate face o alegere atât de originală.

Marimea

Desigur, prosoapele de bucătărie pot fi de diferite dimensiuni, dar țesăturile cu o lățime de 40 de centimetri și o lungime de 70 sau 30 de centimetri lățime și 60 de centimetri înălțime sunt considerate cele mai convenabile margini.

Culoare

Prosoapele simple cu broderie arată cel mai bine în bucătărie. În cazul în care alegerea se face în favoarea textilelor colorate cu numeroase imagini, atunci acestea trebuie neapărat să se „suprapună” cu detaliile interiorului.

Proiecta

Deși prosoapele frumoase sunt de obicei selectate în funcție de interiorul existent și de schema de culori, multe gospodine preferă să cumpere șervețele originale în funcție de sezon. De exemplu, iarna domină decorul festiv de Anul Nou, în primăvară florile „înfloresc” pe prosoape, iar vara și toamna, broderia cu recolta și frunzele colorate devine relevantă. Este important să nu uităm de bucle, care pot fi făcute din șireturi, panglici, nasturi și alte materiale. De regulă, aproape în fiecare sărbătoare apare în familie un nou set de cadou textil, dar dacă nu se potrivește cu designul bucătăriei, nu trebuie să vă „forțați” - este mai bine să-l oferi altcuiva.

Utilizarea omologilor din hârtie

Șervețelele de unică folosință sunt utile în bucătărie de multe ori. De exemplu, cu ajutorul lor, se va uda peștele crud, carnea de pasăre sau carnea înainte de prelucrare ulterioară sau, de exemplu, înmuierea într-o marinadă. Prosoapele sunt indispensabile și atunci când trebuie să eliminați excesul de grăsime. De exemplu, acest lucru se întâmplă atunci când gătiți clătite, clătite, cheesecake sau cotlet. În cele din urmă, șervețelele de hârtie sunt utile pentru unele activități murdare: îndepărtați resturile de mâncare din chiuvetă, ștergeți picăturile pe o farfurie înainte de servire, ridicați o bucată de mâncare care a căzut de pe podea sau pur și simplu ștergeți mâinile murdare. Depozitarea unor astfel de prosoape este convenabilă dacă aveți un suport special.

Producători populari

Un număr mare de firme produc textile de bucătărie, iar mărcile pot fi atât rusești, cât și create în Turcia. Dintre producătorii cunoscuți, Oriflame merită atenție, prezentând linia de produse White Gold cu imprimeuri strălucitoare discrete și o nuanță de bază bogată. Alte mărci celebre de prosoape includ Tac, Vasilisa, Mona Liza, Romance, Fidget, Lyubimy Dom și altele. Apropo, orice producător ar trebui să acorde atenție prosoapelor Nedelka. Sunt un set de șapte șervețele pentru fiecare zi a săptămânii. Profitând de „Săptămâna”, vă veți putea obișnui cu igiena bucătăriei și schimbarea regulată a prosoapelor.

Cusut bricolaj

Chiar și o gazdă începătoare poate coase un prosop cu propriile mâini. Acest lucru necesită doar țesătură, foarfece, o mașină de cusut, ață și un ac. Alegând o bază de in sau de vafe, se va putea realiza orice idei fantezie cu ajutorul ațelor multicolore. Apropo, nu trebuie să cumpărați țesături noi. Fragmente de haine vechi, de exemplu, o rochie chintz, sunt destul de potrivite pentru acest caz.

Coaserea celui mai simplu prosop începe prin tăierea unui dreptunghi din țesătură cu o lungime de 62 de centimetri și o lățime de 32 de centimetri, unde câțiva centimetri vor merge la pliuri. În plus, aproximativ 5 milimetri din margine pot fi netezite cu un fier de călcat pentru a uniformiza marginea. Pliurile sunt fixate cu ace, iar marginile sunt cusute cu o mașină de cusut. În plus, marginile sunt acoperite cu zig-zag.

Depozitare și utilizare

Cel mai convenabil este să depozitați prosoape curate lângă chiuvetă, astfel încât să vă puteți șterge și usca mâinile sau vasele imediat. Dacă folosiți un prosop separat pentru farfurii, va trebui să le așezați în locuri diferite. De exemplu, șinele speciale fixate pe ușile dulapului, sau undeva în apropiere, sunt potrivite pentru depozitare. De asemenea, puteți agăța șervețele pe o varietate de cârlige.Acestea pot fi convenționale, montate pe cuie, autoadezive sau inele plasate pe mânerele dulapului.

De asemenea, este convenabil să atârnați prosoape pe mânerul orizontal al cuptorului, deși, de regulă, va trebui să mergeți mult timp până la chiuvetă. Există și suporturi speciale pentru bucătărie. Este mai bine să îndepărtați resturile de microfibră din interiorul dulapului, precum și șervețelele de lucru „ocazionale”.

Reguli de îngrijire

Merită să începem cu faptul că se recomandă spălarea prosoapelor de bucătărie separat de alte lucruri și chiar a prosoapelor din baie. Faptul este că, absorbind lichid în mod constant, țesătura acumulează o varietate de microbi și bacterii, care nu pot fi tratate printr-un regim de spălare delicat, potrivit, de exemplu, pentru cearșafuri. În cea mai favorabilă situație, prosoapele de bucătărie sunt schimbate la fiecare trei zile, deși această cifră depinde de frecvența de utilizare și de numărul de persoane care folosesc bucătăria. Necesitatea schimbării este determinată în funcție de aromă - mirosul de țesătură murdară apare mai devreme decât un aspect neplăcut.

Se spală cu pulbere obișnuită la o temperatură de 60 până la 90 de grade, în funcție de culoarea țesăturii. Murdăria încăpățânată poate fi preînmuiată în înălbitor sau într-o soluție de săpun și sifon. Dintre rețetele de casă, înmuierea prosoapelor în 20 de grame de sare dizolvată într-un litru de apă rece este considerată cea mai eficientă.

Petele de ulei de floarea soarelui sunt tratate cu o soluție obișnuită de spălat vase înainte de spălare. Cel mai convenabil este să faceți acest lucru seara și dimineața să spălați prosoapele ca de obicei. În plus, merită să încercați să tratați contaminarea cu 72% săpun și să lăsați timp de patru ore. În cazul în care s-a decis să înmuiați în prealabil șervețelele de bucătărie, puteți adăuga oțet de masă în apă. Proporția va fi următoarea: douăzeci de grame de produs pentru câțiva litri de apă. Într-o situație extremă, este permisă utilizarea unui curățător de țevi de apă diluat în apă.

Gospodinele gospodine înălbesc prosoape cu tern de muștar aplicat pe suprafața pătată. Uneori ajută și o soluție de mangan, diluată în apă destinată înmuiării. Cu ajutorul lui, apropo, se va putea distruge aroma înrădăcinată a mâncării care se prepară. Peroxidul de hidrogen adăugat în apă face o treabă bună. Pe lângă dezinfecție, asigură și controlul cu succes al mucegaiului.

Se recomandă să fierbeți șervețele albe de bucătărie. Se toarnă apă într-o cratiță mare. De îndată ce începe să fiarbă, puteți adăuga 40 de grame de înălbitor, 40 de grame de ulei vegetal și 180 de grame de praf de spălat. Lichidul este bine amestecat și în el se pun prosoape. După ce ați fiert conținutul timp de aproximativ zece minute, puteți opri focul, lăsând capacul închis. Această tehnică este extrem de eficientă, dar, din păcate, nu este potrivită pentru prosoape sintetice.

Pentru cum să spălați prosoapele de bucătărie cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila