Prosoape de lenjerie: soiuri, sfaturi pentru alegere și îngrijire

Conţinut
  1. Beneficiile țesăturii de in
  2. Tipuri de prosoape de lenjerie
  3. Cum să îngrijești inul?
  4. Rolul produselor în interior

Inul, care era foarte comun cu câteva decenii în urmă, se confruntă astăzi cu o creștere a popularității. Din ce în ce mai mult, locuitorii orașelor mari se străduiesc nu numai pentru comoditate, ci și pentru naturalețe, drept urmare aleg astfel de țesături atât pentru îmbrăcăminte, cât și pentru articole de uz casnic. Prosoapele de lenjerie pentru bucătărie și baie sunt plăcute de utilizat și se potrivesc aproape oricărui interior. O varietate de forme și culori vă vor permite să alegeți kitul potrivit chiar și pentru cea mai luminoasă baie sau bucătărie.

Beneficiile țesăturii de in

Inul este o plantă care se cultivă și se recoltează în mod special pentru a obține fibre naturale. Tulpina coaptă nu este smulsă sau tăiată, ci smuls ușor din pământ. Acest lucru vă permite să păstrați lungimea fibrei la maximum, facilitează procesul de separare a acesteia.

Încă din cele mai vechi timpuri în Rusia, pânzele realizate în casă au fost realizate manual din fire de in la mașini speciale. Astăzi se realizează pe echipamente speciale folosind tehnologia „filare umedă”. Producția de mașini permite nu numai să mărească viteza și scara producției, ci și să facă suprafața țesăturilor de in mai netedă și mai moale.

Pe lângă faptul că sunt naturale, prosoapele de in au câteva alte beneficii.

Putere

Prosopul este un articol de uz zilnic. Este utilizat în mod activ, în urma căruia există o deteriorare rapidă a țesăturii. Firul de in este mai puternic decât firul de bumbac, iar țesătura sa în pânză este mai densă.

Acest lucru permite materialului să-și păstreze aspectul original și să rămână moale mai mult timp.

Absorbție

Fibrele naturale absoarbe perfect umezeala, ceea ce este deosebit de important pentru prosoapele de baie mari, care sunt folosite pentru a șterge nu numai corpul, ci și părul.

Viteza de uscare

Prosopul de in este mai subțire decât restul. Din acest motiv, se usucă mai repede și este gata pentru o nouă utilizare.

Hipoalergenic

Pielea sensibilă poate reacționa cu iritații și peeling la contactul cu țesăturile sintetice.

Cu inul natural, o astfel de reacție nu amenință nici măcar bebelușii mici.

Nu acumulează electricitate statică

Mici scântei electrice pot fi generate atunci când fibrele sintetice se freacă de pielea și părul uman. Lenjeria naturală nu acumulează electricitate și nu magnetizează părul.

Prietenia mediului

Cei care sunt preocupați de situația ecologică a țării noastre și a planetei în ansamblu vor aprecia procesul de producție a lenjeriei.

Spre deosebire de alte țesături, inul necesită mai puțină apă și practic elimină utilizarea de substanțe chimice în producție.

Tipuri de prosoape de lenjerie

În funcție de mărimea și metoda de utilizare, prosoapele pot fi împărțite în prosoape de baie și de bucătărie. Primele sunt mult mai mari și sunt folosite pentru întregul corp, în timp ce cele din urmă sunt esențiale pentru operațiunile din bucătărie. Pot șterge vasele și mâinile, pot apuca o oală fierbinte, înfășurându-l cu o astfel de cârpă, șterge picăturile de apă de pe masa din bucătărie. În funcție de modul în care a fost făcută lenjeria, există mai multe tipuri de astfel de prosoape.

Melange

Țesătura pentru ei este făcută din fire vopsite înainte de țesut.

Cel mai adesea acestea sunt pânze simple în culori pastelate moi.

Jacquard

Firele pânzei sunt împletite într-un fel sau altul, datorită cărora se creează un model unic sau un model volumetric. Cel mai adesea în bucătării puteți găsi astfel de prosoape în carouri, care se numesc „vafe”.

Cu căptușeală

Culoarea sau modelul se aplică după ce firele au fost țesute într-o singură țesătură sau chiar pe produsul finit. Culorile acestor prosoape sunt mai strălucitoare, iar modelele sunt de înaltă definiție.

Cu toate acestea, această aplicație are un mare dezavantaj, este ștearsă rapid cu utilizarea frecventă a produsului.

Cum să îngrijești inul?

Baia și bucătăria sunt considerate zone umede. În plus, prosoapele în sine sunt adesea în contact cu diverși detergenți și agenți de curățare. Toate acestea au dus la apariția unor caracteristici pentru îngrijirea și depozitarea produselor din țesături naturale.

Este necesar să alegeți produsul potrivit care va curăța prosoapele la spălare. Ar trebui să îndepărteze chiar și petele grase fără urme și, în același timp, să nu distrugă însăși structura firelor de in. Cel mai bine este să alegeți detergenți de rufe sau geluri fără înălbitor. În același timp, prosoapele de lenjerie pot fi spălate atât manual, cât și cu mașina de spălat.

Nu trebuie să folosiți apă prea fierbinte, 40 de grade vor fi suficiente.

Nu trageți sau răsuciți prea mult prosoapele, storcându-le după spălare. Cel mai bine este să nu stoarceți lenjeria, deoarece acest lucru schimbă și deformează țesutul țesăturii. Cu o mașină de spălat, puteți seta centrifugarea la viteză minimă sau, dacă modelul permite, opriți complet centrifugarea. Cel mai bine este să uscați inul la aer curat sau pe un calorifer cald. Înainte de a agăța un prosop umed, îl puteți agita bine. Acest lucru va ajuta la reducerea ridurilor de pe îmbrăcămintea uscată.

Este necesar să călcați țesătura de in la o temperatură care să nu depășească 200 de grade. Cel mai bine este să nu folosiți un fier de călcat, ci un abur special. Prosoapele fierbinți sunt cel mai bine așezate pe un pat sau o canapea și lăsate să se răcească ușor înainte de a se rula și a le depozita într-un dulap. Acest lucru va reduce cutele care apar în pliurile prosopului de in.

Rolul produselor în interior

Țesătura de in arată cel mai bine într-un interior în care sunt prezente și alte materiale naturale și decor. Acestea includ: decorul peretelui sau ferestrelor; tapițerie de mobilier sau gresie sub formă de piatră naturală. Cel mai simplu mod este să combinați țesătura de prosoape cu o altă țesătură, cum ar fi umbrele ferestrelor sau draperiile de duș. Un set de prosoape de baie, agățate sau așezate în baie, care să se potrivească cu culoarea instalației sanitare sau cu modelul de pe plăci ceramice, va arăta grozav.

Coltarul de bucatarie poate fi decorat cu perne mici, care vor fi cusute din aceeasi tesatura ca si prosoapele de bucatarie.

Abajururile de in pe un candelabru din bucătărie arată grozav dacă se potrivesc în culoare sau model cu prosoape mici suspendate.

Cel mai bine este să cumpărați și să așezați mai multe prosoape de aceeași culoare sau model simultan, deoarece o bucată de material singură pare mai puțin atractivă. Fiecare produs are propriul loc, nu este doar frumos, ci și foarte convenabil. Nu trebuie să folosiți acele prosoape care sunt deja uzate, rupte și și-au pierdut aspectul vizual. Un produs nou nu este atât de scump, iar un mediu confortabil acasă vă poate înveseli chiar și în cea mai înnorată și ploioasă zi.

Vezi următorul videoclip pentru sfaturi de îngrijire a inului.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila