Subtilitățile alegerii unui prosop poncho

Conţinut
 1. Particularități
 2. Cum să coasi cu propriile mâini?
 3. Îngrijirea produsului

Prosopul este poate cel mai solicitat dintre necesitățile de bază. Și câte varietăți există - și baie, și bucătărie și plajă. Acest articol va vorbi despre un alt tip - un prosop poncho.

Aceasta este o inovație foarte convenabilă pentru copii.

Particularități

Un prosop poncho este în esență un prosop cu glugă. După ce a făcut baie sau duș, bebelușul trebuie înfășurat astfel încât saltul de temperatură să nu afecteze bunăstarea bebelușului tău. Iar insasi senzatia de aer rece dupa caldura apei nu este foarte placuta pentru copii. Uneori este nevoie de mai multe cearșafuri pentru a acoperi un copil ud din cap până în picioare. Dar nu funcționează bine să le repari pe copil. Se agită, se mișcă, iar prosoapele se deschid în mod natural.

În această situație, utilizarea unui prosop cu glugă este relevantă. Protejează împotriva saltului de temperatură, absoarbe bine apa din corpul și părul copilului, protejează împotriva curenților de aer, iar țesătura delicată înfășoară confortabil pielea. Când faceți baie în aer curat, va proteja și pielea delicată a copilului dumneavoastră de expunerea excesivă la soare. Crede-mă, înfășurându-ți copilul într-un prosop poncho, și tu însuți vei dori același lucru pentru tine.

În prezent, pe piață există un număr mare de produse pentru toate vârstele. Puteți alege orice design, culoare sau puteți coase un astfel de prosop poncho cu propriile mâini. Crede-mă, nu este nimic dificil în asta.

Cum să coasi cu propriile mâini?

În primul rând, trebuie să decideți cu privire la dimensiunea viitorului produs. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de mai multe măsurători:

 • circumferința capului (OG) - pentru un model de glugă;
 • braț span - pentru lățimea produsului;
 • de la claviculă la gleznă - pentru lungime.

Apoi, selectați țesătura și materialul de margine. Pentru coaserea oricărui prosop, este necesar să selectați țesături naturale, deoarece numai acestea au o capacitate mare de a absorbi apa.

Experții recomandă să optați pentru textile terry cu pilon lung (terry).

Cantitatea de material necesară este determinată simplu - înmulțiți lungimea viitorului produs cu 2 și adăugați jumătate din măsurarea circumferinței capului. Este recomandat să folosiți o împletitură sau o incrustație de satin ca margine (va dura aproximativ 6 m).

Acum să trecem la cusut. Mai întâi, transferați măsurătorile pe o bucată de material. Tăiați două lungimi de îmbrăcăminte dintr-o bucată de pânză. În lățime, modelul ar trebui să fie de dimensiunea distanței brațelor. Dacă rămâne vreun exces, tăiați-l și el. Rotunjiți marginile din spate și din față, adică colțurile dreptunghiului rezultat. Modelul glugăi arată ca 2 pătrate, a căror lungime este de ½ OG.

Pentru a tăia decolteul produsului, îndoiți modelul principal pe lungime și marcați centrul. Din acesta, pe partea din față a viitorului poncho, trageți un semicerc cu o rază egală cu un sfert din OG. Tăiați-o cu grijă.

Coaseți piesele glugă împreună. Tăiați marginile.

Faceți o butoniera cu 5 cm de material de margine. Coaseți-l în mijlocul gulerului din spate. Apoi coaseți gluga și piesa principală. Tăiați marginile prosopului poncho aproape terminat cu bandă sau bandă adezivă.

Coaseți piesele glugă împreună. Tăiați marginile.

Faceți o butoniera cu 5 cm de material pentru margini. Coaseți-l în mijlocul gulerului din spate. Apoi coaseți gluga și piesa principală. Tăiați marginile prosopului poncho aproape terminat cu bandă sau bandă adezivă.

Îngrijirea produsului

Țesătura din bumbac este foarte ușor de întreținut.

 • Nu se micsoreaza, se poate spala atat manual cat si la masina de scris.
 • Prosopul poncho trebuie spălat și călcat înainte de utilizare.
 • Respectați regimurile de spălare necesare (pentru articole colorate și deschise la culoare) pentru a preveni vărsarea produsului.
 • Utilizați balsam înainte de sfârșitul spălării pentru a menține prosopul moale și delicat.
 • Pentru spălarea manuală, adăugați sare de masă în apa de clătire finală și lăsați să stea timp de un sfert de oră. Apoi clătiți-l bine. Acest lucru va permite ca terry să rămână moale pentru o lungă perioadă de timp, în timp ce îl dezinfectați.
 • Este mai bine să uscați produsul la aer proaspăt, la umbră.
 • Călcarea trebuie să fie umedă sau cu abur.

Încercați-l și vedeți singuri că un prosop poncho este o necesitate atât pentru copii, cât și pentru adulți.

O clasă de master despre coaserea prosoapelor poncho în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila