Dimensiuni de prosoape: parametri standard și scop

Conţinut
 1. Compoziţie
 2. Densitate
 3. Tabel de dimensiuni

Un prosop nu este doar un accesoriu frumos care poate decora orice interior, ci si un lucru extrem de util si necesar. Creează o anumită confort în baie, menține stilul general și vă permite să simțiți o adevărată căldură și tandrețe după ce ați făcut baie sau duș. Pentru mulți, alegerea unui prosop de înaltă calitate și confortabil este o problemă reală, deoarece mărfurile oferite pe piața modernă a textilelor nu sunt întotdeauna de bună calitate și parametri convenabili. Pentru a alege un set frumos și, cel mai important, confortabil de prosoape pentru corp, față și mâini, trebuie să studiați cu atenție problema.

Compoziţie

Există multe opțiuni pentru compoziția prosoapelor, iar calitatea produsului achiziționat va depinde de aceasta. Experții consideră că bumbacul natural este cel mai bun material pentru un prosop, deoarece își depășește concurenții în multe privințe. Sunt cele mai scumpe, dar cu adevărat de înaltă calitate.

 • Uitați-vă la bumbac terry din Egipt sau Pakistan. Aceste țări au un climat temperat pe tot parcursul anului, crește bumbacul cu capse lungi, din care se obțin prosoape cochete. Sunt potrivite pentru utilizare zilnică și spălări frecvente deoarece conțin fire lungi și puternice. Astfel de opțiuni sunt izbitoare prin moliciunea lor specială și durata lungă de viață, ceea ce justifică pe deplin costul destul de ridicat în comparație cu omologii chinezi și turci.
 • Fire de mătase sunt adesea adăugate la compoziție, dar astfel de produse în majoritatea cazurilor nu sunt de bună calitate. În plus, un prosop mătăsos nu absoarbe bine umezeala, deci nu este potrivit pentru opțiunile de scăldat și poate fi folosit pe cât posibil pentru mâini sau față.
 • Recent, prosoapele din bambus sunt foarte populare. Producătorii susțin că sunt hipoalergenici, absorb ușor umezeala, sunt moi și au o durată de viață lungă. În plus, ciuperca nu începe în astfel de produse. Dacă comparați cu aceleași prosoape de in, atunci acesta este un avantaj serios. De fapt, fibra de bambus este un material fabricat artificial, dar procesul de producție este astfel încât să existe un minim de „chimie” în compoziție, iar structura pânzei este destul de poroasă, ceea ce îi permite să facă față bine umezelii.
 • Jacquard atrage prin calitățile sale exterioare, dar din punct de vedere al confortului nu este atât de bun pe cât ar părea la prima vedere. Trebuie să acordați o atenție deosebită acestui tip de material pentru a găsi o opțiune cu adevărat bună.
 • Pentru sport și drumeții, există prosoape speciale din microfibră hipoalergenică. Sunt compacte, se usucă rapid și absorb bine umezeala. Sunt destul de accesibile la preț.
 • Prosoapele de in sunt folosite în principal în bucătărie. Ele se disting prin compoziția lor naturală și prietenos cu mediul, dar utilizarea unor astfel de prosoape pentru mâini și față este dificilă: structura inului face prosoapele puțin înțepătoare, iar atunci când sunt șters, dau efectul de peeling sau de masaj.

Densitate

O atenție deosebită trebuie acordată densității. Este indicat pe etichetă și vă permite să înțelegeți câtă umiditate va absorbi prosopul înainte de a se uda. Termenul de utilizare depinde și de densitate, prin urmare prosoapele de mână ar trebui să aibă indicatori de la 450-600 g / m 2, 700 g / m 2 vor avea un produs pentru picioare. Dacă nu există astfel de informații pe etichetă, atunci ar trebui să întrebați vânzătorul.

Absorbția și calitatea depind, de asemenea, în mare măsură de lungimea grămezii. Pentru uz casnic, alegeți prosoape cu lungimea grămezii de 3,5 mm, iar produsele cu un pui de somn mai fin sunt potrivite pentru utilizare pe plajă. Produsele cu grămadă lungă se udă rapid, iar din aceasta eșuează mai repede. Lungimea ideală a grămezii este considerată a fi de 5 mm. Un produs cu o grămadă mai mare de 8 mm va arăta neîngrijit după prima spălare.

Pentru a verifica singur calitatea, trebuie să răsuciți puțin firele. Pierderea firelor indică o țesere slabă și este mai bine să refuzați achiziționarea unui astfel de produs. Cusăturile trebuie să fie drepte și cusute cu două fire, iar grosimea cusăturii nu trebuie să depășească 6 mm.

Conform statisticilor și indicatorilor producătorilor, durata de viață tipică a unui prosop atunci când rămâne în stare bună este de trei sau patru ani. Cu toate acestea, urmând toate instrucțiunile pentru spălarea și călcarea produsului, puteți prelungi semnificativ acest timp, mai ales dacă prosopul original de înaltă calitate a fost ales corect.

Tabel de dimensiuni

  Fiecare prosop are propriul său scop: există mai multe tipuri de produse, diferite ca mărime. Puteți alege dimensiuni standard de prosoape pentru femei și bărbați, de exemplu, 140x70, 100x150 sau 180x90 cm Standardul nu este întotdeauna potrivit pentru anumite nevoi. Există prosoape pentru față, mâini, picioare și corp, adesea un prosop separat este folosit pentru igiena intimă.

  • Prosoape pentru oaspeți cel mai mic, parametrii lor sunt 30x30 și 35x35 cm. Dacă vorbim de produse din bumbac pentru față, atunci este mai bine să rămânem la 50x85 și 50x90 cm. Prosoapele de această dimensiune își fac bine treaba, în timp ce nu ocupă mult spațiu , fiind pus pe orice carlig din baie...
  • Opțiuni de saună începe de la 90 la 160 și 100 la 150 cm, în timp ce poate fi mai mult: 80 la 180 cm, iar aici, atunci când alegi, merită să pleci de la preferințele personale. Suprafața mare vă va permite să vă uscați rapid și să o faceți confortabil dacă prosopul este moale și plăcut la atingere. Opțiunile medii sunt considerate 70x140 cm, sunt compacte și destul de convenabile de utilizat după duș.
  • Pentru bucatarie se recomanda alegerea produselor cu parametri 50x70 cm, folosindu-le pentru maini si pentru alte nevoi. Și, de asemenea, produsele cu dimensiuni de 30x30, 30x40, 30x50 cm pot fi atribuite acestei categorii, deoarece sunt convenabile pentru utilizare atât în ​​baie pentru mâini, cât și în bucătărie.

  Veți afla mai multe despre dimensiunile prosoapelor în videoclipul de mai jos.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila