Prosoape: soiuri, caracteristici, linii directoare pentru selecție

Prosoape: soiuri, caracteristici, linii directoare pentru selecție
 1. Tipuri după scop cu dimensiuni
 2. Revizuirea materialelor cu argumente pro și contra
 3. Culori și modele
 4. Proprietăți calitative
 5. Criterii de alegere
 6. Producătorii
 7. Sfaturi pentru utilizare și îngrijire

În fiecare casă există o serie de obiecte și lucruri de care nu te poți lipsi în viața de zi cu zi. Prosopul ocupă primul loc în această listă. Fiecare persoană se confruntă cu nevoia de a achiziționa acest obiect de uz casnic, dar nu toată lumea știe că alegerea lui este o sarcină foarte dificilă.

Tipuri după scop cu dimensiuni

În anii trecuți, când orice produs era considerat un deficit, nimeni nu a acordat atenție calității produsului, prosoapele erau cumpărate în funcție de disponibilitate. Dar astăzi, această achiziție poate dura destul de mult. Ajunși la magazin, este foarte important să aveți cunoștințe despre tipurile de prosoape și dimensiunile acestora, pentru a nu confunda accidental modelele pentru mâini și păr.

Bannoe

Prezența unui prosop de baie în baie este standard în fiecare casă. Acest produs este familiar oricărei persoane, precum și scopul său principal. Un material textil de baie este o cârpă mare din țesătură. Dimensiunea sa vă permite să înfășurați complet corpul uman după efectuarea procedurilor de apă. Particularitatea textilelor de baie este capacitatea de a absorbi umezeala fără a pierde moliciunea atingerii pielii.

Țesătura de înaltă calitate a produsului este capabilă să-și servească proprietarul pentru o lungă perioadă de timp. Iar pentru sexul frumos, producătorii de prosoape de baie au făcut un cadou frumos lansând un halat de baie pentru femei.

Pentru dus

În cea mai mare parte, seamănă cu un prosop de baie cu singura diferență de dimensiune - produsul de duș este puțin mai mic. În caz contrar, este în întregime în concordanță cu fratele său. Modelele moderne de prosoape de duș sunt echipate cu o fixare specială cu Velcro. Femeile își acoperă corpul de la piept, iar bărbații - de la centură.

Pentru mâini

Acest tip de prosop este prezentat la dimensiuni mici. Folosit mai ales în baie. Practic, un prosop de mână este atârnat lângă chiuvetă, mai rar lângă duș sau cadă. Puțini oameni știu, dar țesătura acestui tip de prosoape este echipată cu o suprafață ondulată, astfel încât la ștergere, pielea mâinilor nu numai că se usucă, dar primește și un mic masaj.

Pentru picioare

Acest tip de prosop este identic ca dimensiune cu omologul său pentru mâini. Doar dacă prosopul de mână poate fi folosit de toți membrii familiei, atunci produsul pentru picioare este cel mai bine utilizat individual.

Pentru fata

Astăzi, este aproape imposibil să găsești un prosop separat pentru față în baie. Este foarte convenabil pentru o persoană să efectueze procedurile de apă dimineața și să folosească un produs textil pentru mâini, deoarece este situat mai aproape din cauza utilizării frecvente. Doar nu o face. Prosopul de față, în ciuda dimensiunilor sale mici, este confecționat din pânză moale și delicată. Atingerea unei astfel de țesături te face să te bucuri și să zâmbești.

O caracteristică importantă a acestui tip de prosoape este absorbția imediată a umezelii.

Pentru cap

Părul este o parte importantă a oricărui look și stil. Îngrijirea corespunzătoare a acestora depinde nu numai de șampoanele, balsamurile și măștile folosite. Prosopul joacă un rol important. Funcția sa principală este de a usca la maximum părul și scalpul.

Pentru bărbați, producătorii produc o linie specială de prosoape de dimensiuni mici, cu peri moi. Modele pentru cap cu nasture sunt oferite sexului frumos cu par lung.

plajă

Plecarea la mare trezește întotdeauna o mulțime de emoții pozitive. Colectarea lucrurilor începe cu o săptămână înainte de călătorie. Și atunci apare întrebarea despre alegerea unui prosop. Baia, prin urmare, nu este potrivită pentru astfel de aventuri, dar cea de plajă este pe măsură.

O calitate importantă a unui model de plajă este absorbția bună și dimensiunea mare. În plus, textilele de plajă pot fi întinse pe nisip și pentru plajă.

Ustensile de bucătărie

Într-o cameră în care visele de capodopere culinare devin realitate, este foarte important să ai câteva prosoape. Proprietatea simplă de absorbție a umidității a ustensilelor de bucătărie nu este suficientă. Este foarte important ca produsele să fie dense și durabile.

Pentru uscarea vaselor, este mai bine să alegeți un prosop din material de vafe.

Recent, prosoapele din hârtie au intrat în vogă, utilizarea lor este de unică folosință, ceea ce, pe de o parte, este bun, dar, pe de altă parte, tind să se termine rapid.

Nuntă

Destul de des, în ziua nunții, tinerilor căsătoriți li se oferă seturi de lenjerie de pat, articole de uz casnic și un set de prosoape. Pe de o parte, este considerată o tradiție, iar pe de altă parte, o contribuție la bagajele familiei.

Vorbind despre tradiție, merită să ne amintim că în secolele trecute, în timpul nunților, tinerii stăteau pe prosoape special brodate, care apoi au rămas în familie pentru totdeauna. Lumea modernă a încetat să mai folosească acest obicei, dar un prosop decorat este un cadou de nuntă foarte semnificativ.

Îmbrăcarea

Acest tip de material textil este destinat exclusiv igienei intime. În consecință, trebuie să îl utilizați individual.

Dimensiunile sale sunt nesemnificative - jumătate din dimensiunea unui prosop de mână. Țesătura în sine este confecționată dintr-un material super moale, hipoalergenic care, la contactul cu pielea, provoacă o senzație plăcută.

Bebelus

Acest tip de prosoape diferă de omologii lor prin moliciune și sensibilitate deosebită. Și totul datorită țesuturii speciale a firelor terry. În plus, prosoapele pentru bebeluși sunt cu uscare rapidă, ceea ce elimină posibilitatea de a răci. Copiii mici sunt fericiți să se învelească în prosoape calde după o baie de seară. Modelele moderne oferă tinerilor consumatori un halat de baie cu glugă. Designul său conține imagini cu personajele tale de desene animate preferate; în plus, halatul pentru copii în sine poate avea urechi și coadă.

Atunci când alegeți o mărime, este foarte important să țineți cont de înălțimea copilului, deși gama de modele este concepută pentru categoria de vârstă de la 0+.

Revizuirea materialelor cu argumente pro și contra

Pentru a face prosoapele moi și delicate, producătorii folosesc nu numai materiale naturale, ci și sintetice. Pentru a înțelege avantajele și dezavantajele fiecărui material, este necesar să le studiem în detaliu caracteristicile.

Bumbac

Acest material este familiar oricărei persoane. În fiecare zi, toată lumea se confruntă cu bumbacul în orice articol, în haine, în textile și multe altele. De aici rezultă că acest tip de țesut nu este capabil să dăuneze sănătății umane. Materialul din bumbac are o densitate mare, astfel încât durata sa de viață este foarte lungă.

În ceea ce privește prețul, bumbacul este o țesătură general disponibilă, iar produsele realizate din acest material nu diferă în ceea ce privește costul ridicat. Dezavantajul este că materialul se usucă lent.

Apropo, dacă nu sunt respectate regulile de îngrijire a materialului, țesăturile de bumbac se micșorează imediat după prima spălare.

Lenjerie

Diferă printr-un nivel crescut de absorbție a umidității, nu provoacă reacții alergice. Aici sunt doar produse de in, în special prosoape, au o textură aspră. Dar pentru masaj, produsele de lenjerie sunt pur și simplu de neînlocuit.

Velours

În ceea ce privește caracteristicile sale, țesătura de prosoape velur este mai potrivită pentru decorarea produselor decât pentru un anumit scop. Ca material velurul este foarte frumos, dar absoarbe foarte slab umezeala.

Material de napolitană

Un tip foarte comun de țesătură pentru prosoape de bucătărie. Nu are scame, ceea ce vă permite să ștergeți în siguranță vasele curate. Absorbția umidității este de sută la sută, ceea ce este o calitate pozitivă a materialului.

Mahra

Pentru a face un prosop de înaltă calitate, producătorii folosesc mai multe tipuri de materiale - bumbac, in, bambus, uneori se adaugă fibre sintetice. Această combinație neobișnuită este folosită pentru a face o țesătură pufoasă, cu bucle moi.

Prin structura sa, Makhra se distinge prin puterea sa, care are un efect pozitiv asupra duratei sale de viață. Dezavantajul este timpul lung de uscare al țesăturii, mai ales la umezirea intensă.

Bambus

În producția de produse textile, bambusul este considerat un nou venit. Datorită tehnologiilor moderne, lucrurile pe bază de bambus se pot lăuda cu proprietăți bactericide ridicate. Densitatea materialului din bambus este medie, din cauza căreia greutatea produselor se simte în bagajul de mână. Este foarte important ca prosoapele din bambus să absoarbă umiditatea excelentă. Sunt puternice și durabile.

Spre deosebire de multe alte materiale, bambusul nu absoarbe mirosurile, iar dacă este depozitat mult timp pe raftul îndepărtat, nu va fi acoperit cu ciuperci sau mucegai. Dezavantajele includ costul prosoapelor din bambus și dificultatea îngrijirii acestui material.

Modal

Acest material nu este deosebit de popular în societate și nu se vorbește des despre el cu urechea. Dar, în ciuda acestui fapt, prosoapele minunate sunt făcute din modal. Baza țesăturii este lemnul - poate fi pin, eucalipt sau fag. Tehnologia specială de țesut a firelor conferă prosoapelor o moliciune deosebită.

Produsele finite se remarcă prin caracterul practic în utilizare, sunt foarte ușoare, rezistente la uzură, ceea ce vorbește despre durabilitatea lor. Dar modalul are încă un dezavantaj - poate provoca o reacție alergică.

Tencel

Acest tip de material este fabricat din fibră de celuloză de eucalipt, ceea ce indică naturalețea țesăturii.

Utilizarea Tencel este recomandată tuturor persoanelor, indiferent de tipul de piele, cu excepția copiilor mici și a celor care suferă de alergii.

Prosopul Tencel are o serie de avantaje, de exemplu, durabilitatea. Nu provoacă o reacție alergică. În plus, chiar și după mai multe spălări, materialul nu își pierde moliciunea și aspectul.

Poliamidă

La producerea acestei țesături se folosesc fibre sintetice, prelucrate din produse petroliere. În consecință, produsele din poliamidă sunt de asemenea sintetice. Dar, în ciuda acestui fapt, astfel de produse sunt căutate în întreaga lume.

Caracteristicile materialului din poliamidă includ calități precum rezistența, durabilitatea, uscare rapidă, rezistența la deteriorări minore. Pe de alta parte, poliamida nu absoarbe bine umezeala.

Poliester

Acest material aparține și grupului de țesături sintetice. Baza sa este făcută din uleiuri uzate. Calitățile sale pozitive includ ușurința produselor fabricate, caracterul practic și prețul. Se consideră negativ higroscopicitate scăzută.

Microfibră

Produsele din microfibră au devenit populare în urmă cu câțiva ani. Materialul în sine se absoarbe rapid și se usucă. După spălare, nu necesită îngrijire suplimentară. Singurul dezavantaj este pierderea iminentă a aspectului ideal.

Jacquard

Acest tip de material este realizat pe mașini speciale. Tehnologia sa de producție constă dintr-un fir dublu, care servește drept bază pentru buclele cu două fețe. Calitatea țesăturii depinde în principal de tipul de bumbac folosit și de apropierea buclei.În orice caz, prosoapele jacquard sunt moi, delicate și foarte absorbante.

Culori și modele

În trecutul îndepărtat, când pe piață era o lipsă de produse textile, oamenii cumpărau ceea ce era disponibil. În același timp, nimeni nu s-a uitat la culoarea prosoapelor, la designul lor. Astăzi, acești doi factori joacă un rol important.

Modelele de prosoape realizate în contrast au câștigat o popularitate imensă - acesta este un produs alb-negru... Practic, o astfel de soluție de design este destinată stilului high-tech, dar acest lucru nu îi împiedică pe cei care doresc să facă o distincție între ustensilele de bucătărie.

Destul de des, în familiile numeroase, puteți găsi prosoape personalizate. Acest articol se referă la igiena personală, iar pentru a nu se încurca, unde se află produsul cui se află, în colțul produsului textil fac un plasture cu numele.

Se obișnuiește să dai un prosop brodat pentru o nuntă. Aderând la tradițiile slave, un produs simplu poate fi transformat într-un cadou extraordinar, memorabil, pe care tinerii îl vor păstra în familie toată viața.

Prosoapele de Revelion sunt cel mai luminos și mai colorat accesoriu de masă festivă. Șervețelele standard au încetat de mult să mai încânte ochiul, dar o pânză mică cu o temă de Anul Nou te face să te arunci cu capul în magia sărbătorii și să crezi din nou în Moș Crăciun.

După ce se stabilește într-un hotel, primul lucru pe care o persoană merge la baie să se spele pe mâini. Și acolo este întâmpinat de diferite tipuri de prosoape cu sigla hotelului. Poate fi doar numele din colț sau poate fi o copie mică a semnului cu toate micile detalii. În orice caz, nu orice întreprindere își poate permite o astfel de soluție de design, ci doar companiile de elită.

Proprietăți calitative

După ce ați studiat caracteristicile materialelor utilizate pentru producția de prosoape, trebuie să acordați atenție unor factori suplimentari. Mai exact, asupra uniformității vopselei, asupra durabilității acesteia, asupra prelucrării marginilor. Și numai în ultimul moment ar trebui să acordați atenție moliciunii și proprietăților tactile ale modelelor textile de interes.

Higroscopicitate

Aceasta este poate cea mai importantă calitate pentru orice tip de prosop. Aceste produse sunt concepute în primul rând pentru a maximiza absorbția umidității.

În consecință, cu cât este mai mare higroscopicitatea prosopului care vă place, cu atât mai bine va elimina apa.

Densitate

Pe etichetele fiecărui model de prosop, există câteva denumiri, printre care este indicată densitatea materialului. Această valoare este indicată în raportul de grame pe metru pătrat de produs. Pentru fiecare tip de prosop, densitatea individuală este calculată corespunzător. Deci, de exemplu, pe eticheta prosoapelor de bucătărie sunt indicate 150-200 g / m². Aceasta înseamnă că densitatea țesăturii variază de la 150 la 200 de grame pe metru pătrat.

Lungimea grămezii

Înălțimea grămezii, care se găsește în principal în prosoape de spongios, ar trebui, de asemenea, să fie de un anumit standard. Dimensiunea cea mai optimă este considerată a fi de cinci milimetri.... Un astfel de material absoarbe bine umezeala, este moale și delicat la atingere și își va servi proprietarul pentru o lungă perioadă de timp. Dacă lungimea grămezii este mai mare de cinci milimetri, atunci pot apărea probleme. După câteva spălări, capetele neclare vor începe să se țese, creând încurcături.

Un mic pui de somn dintr-un prosop nu este o propoziție. Astfel de produse sunt considerate a fi de înaltă calitate, capabile să servească mulți ani, dar absorbția unui astfel de produs este destul de scăzută.

Gradul de duritate

Daca modelul de prosop care iti place este prea moale la atingere inseamna ca in procesul de productie au fost folosite fibre sintetice, care reduc nivelul de higroscopicitate.

Criterii de alegere

Nu este un secret pentru nimeni că prosoapele aparțin listei de lucruri necesare care pot fi achiziționate pentru uz personal sau cadou. Pentru nunta sau ziua de nastere, este mai bine sa alegi cele mai frumoase modele de cadouri cu broderie.Și pentru a face ceva frumos pentru o persoană dragă, este suficient să achiziționați un set de prosoape de bucătărie.

Atunci când faceți o alegere în favoarea unui anumit model de prosoape, ar trebui să acordați atenție unor parametri.

 • Mai întâi trebuie să inspectați marginile. Fiecare cusătură trebuie făcută cu precizie și exactitate, nu ar trebui să existe reziduuri de fir.
 • Verificați vopseaua de pe prosoape. Este suficient să ștergeți suprafața modelului selectat cu o cârpă albă umedă sau o batistă. Dacă materialul este vopsit de proastă calitate, atunci vor rămâne urme colorate pe șervețel.
 • Atunci când alegeți un prosop de baie, trebuie să atașați produsul de mână. Senzațiile moi și calde vorbesc pentru calitatea produsului.

Producătorii

Astăzi există multe companii și întreprinderi care sunt angajate în producția de textile pentru casă, inclusiv prosoape. Dar nu toată lumea se poate lăuda cu un nume mondial și cu o gamă largă de sortimente.

 • Arya Este un producător turc de textile care a pătruns pe piața mondială și este la mare căutare datorită naturaleței materialului folosit. O atenție deosebită a consumatorilor este îndreptată către prosoapele din bumbac.
 • Curățenie este un producător rus de produse textile. Sortimentul companiei are ca scop furnizarea bunurilor necesare nu numai acasă, ci și în birouri. Produsele cu marca Cleanelly pot fi achiziționate nu numai pentru igiena personală, ci și pentru activități în aer liber.
 • De la mare până la vârf Este un brand australian care produce produse de lux de îngrijire personală și echipamente de călătorie. Compania acordă o importanță deosebită producției de prosoape ultra-subțiri care pot absorbi de 10 ori propriul volum de lichid.
 • "Săptămână" Este un brand binecunoscut care își are originea pe teritoriul Federației Ruse. Sortimentul acestui producător este plin cu o varietate de produse textile. Prosoapele de la compania Nedelka sunt la mare căutare și toate datorită materialelor de înaltă calitate și tehnologiilor moderne de croitorie.

Sfaturi pentru utilizare și îngrijire

Pentru fiecare prosop, producătorul face semne speciale pe eticheta produsului. Ele indică reguli generale de îngrijire, caracteristici principale și posibile caracteristici distinctive.

Cu toate acestea, merită să cunoașteți dinainte câteva recomandări care pot preveni deteriorarea produselor textile.

 • Prosopul trebuie spălat înainte de prima utilizare. Spălarea trebuie efectuată ținând cont de caracteristicile materialului, temperatura apei trebuie să fie între 28-60 de grade.
 • Prosoapele simple trebuie spălate separat de țesăturile colorate, iar prosoapele naturale trebuie spălate separat de materialele sintetice.
 • Nu folosiți diferite balsamuri în timpul spălării. Ele afectează negativ absorbția prosoapelor.
 • Este foarte important ca prosopul spălat să se usuce în mod natural, fără ajutoare pentru uscare.
 • Pufurile care apar pe suprafața terry pot fi îndepărtate cu foarfecele de unghii.

Pentru informații despre cum să spălați prosoapele din țesătură și să le faceți moi, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila