Prosop de vafe: caracteristici, aplicare și subtilități de îngrijire

Conţinut
 1. Istoricul aspectului produsului
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Varietăți de țesături
 4. Proprietăți de bază
 5. Culori și modele
 6. Aplicație și dimensiuni
 7. Subtilitățile îngrijirii

În viața de zi cu zi, se folosesc o varietate de produse, inclusiv prosoape. Gama de aplicații și materialele utilizate pentru fabricarea lor sunt destul de diverse. Cu toate acestea, printre sortimente, prosoapele de vafe sunt deosebit de populare.

Istoricul aspectului produsului

Astăzi este destul de dificil să întâlnești un adult care nu știe ce este un prosop de vafe, deoarece un astfel de produs, cel puțin într-un singur exemplar, poate fi găsit în orice casă. Și acum prosoapele din acest material sunt prezente în apartamente, complexe hoteliere, cluburi de fitness și saloane de înfrumusețare. Această cerere se datorează numeroaselor proprietăți pozitive ale țesăturii, care au fost apreciate de maeștri în timpurile străvechi.

Țesătura pentru prosoape își datorează numele asemănării cu delicatețea preferată a copiilor, dar materialul nu a purtat întotdeauna acest nume. La început, produsele de vafe au fost numite „prosop turcesc”, deoarece în est a fost folosită pentru prima dată o tehnică similară de țesut pânzei. Meșteșugarii și țesătorii turci erau renumiți în întreaga lume pentru măiestria lor, dar textilele de vafe dintre ei au devenit cele mai căutate timp de multe secole.

La început, pânza a fost realizată de meșteri manual, fără a folosi mașini., prin urmare, oamenii instruiți în acest meșteșug puteau realiza un număr foarte limitat de produse într-o singură zi, ceea ce a dus la costul ridicat de producție. Prin urmare, prosoapele de vafe erau considerate un semn de lux și bogăție și nu toată lumea își permitea să cumpere o astfel de cârpă. Această tendință a persistat destul de mult timp, astfel încât astfel de articole au fost considerate o opțiune foarte bună pentru un cadou.

De-a lungul timpului și datorită dezvoltării rapide a tehnologiei, situația s-a schimbat dramatic, prosoapele turcești au devenit disponibile cu un cost pentru toată lumea, ceea ce nu le-a afectat popularitatea, ci dimpotrivă, tot mai mulți producători au început să producă produse textile. Ca urmare, pe piață au apărut produse diferite ca mărime, design de culoare, densitate și scop.

Avantaje și dezavantaje

Cererea de prosoape de vafe pentru bucătărie, baie, plajă și alte nevoi datorită unui număr de caracteristici pozitive ale produsului.

 • Principalul avantaj al textilelor este compoziția sa, deoarece produsele napolitane sunt fabricate din materii prime naturale și ecologice, care sunt bumbacul.
 • Datorită texturii specifice a materialului, acesta poate fi folosit pentru nevoi casnice și poate lucra cu orice suprafață. După procesarea cu un șervețel de vafe, nu rămân scame și dungi pe sticlă, oglindă sau orice altă bază.
 • Produsele waffle sunt produse universale, prin urmare și-au găsit aplicația ca ustensile de bucătărie, accesorii practice pentru băi, căzi sau saune, pentru curățare, decor etc.
 • Prosoapele turcești sunt destul de plăcute la atingere, prin urmare sunt adesea folosite ca accesorii pentru baie pentru bebeluși.
 • Materialul este hipoalergenic.
 • Materiile prime se disting prin durabilitate, datorită căreia tolerează perfect numeroasele spălări, contactul cu substanțe chimice de uz casnic, precum și expunerea la temperaturi ridicate în timpul fierberii.
 • Prosoapele waffle sunt remarcabile prin absorbția lor excelentă, motiv pentru care sunt populare ca seturi de baie, ca prosoape de plajă, precum și pentru bucătărie și uz casnic.
 • Gama moderna de produse este prezentata intr-o mare varietate de culori, prin urmare, in functie de scop, puteti achizitiona produse la dimensiuni uni sau colorate, mari si mici, cu sau fara model.
 • Produsele de vafe sunt destul de ușor de coase pe cont propriu. Pânzele din acest material sunt vândute în rulouri, astfel încât să puteți face un prosop în conformitate cu preferințele dvs. de gust și să selectați cu precizie dimensiunea necesară.

  Cu toate acestea, produsele nu sunt lipsite de unele dezavantaje, care includ următoarele puncte:

  • în comparație cu alte tipuri de prosoape de baie, produsele de vafe nu păstrează foarte bine căldura;
  • Articolele de îmbrăcăminte noi pot fi rigide prima dată când sunt achiziționate, așa că merită să le spălați cu balsam pentru a înmuia materialul.

  Varietăți de țesături

  Produse moderne se obișnuiește să se împartă în mai multe tipuri în funcție de proprietățile exterioare și de metoda de fabricare a materialului.

  • Produse dure de vafe - rigiditatea țesăturii este considerată o proprietate distinctivă. De regulă, astfel de produse nu sunt folosite pentru nevoi casnice și pentru uz casnic.
  • Produs albit - în timpul producției, produsele sunt supuse unei procesări suplimentare, în urma căreia incluziunile străine și resturile sunt îndepărtate din țesătură, iar țesătura în sine este albită.
  • Țesătură netedă - produsele și înălbiți, dar într-o măsură mai mare decât versiunea anterioară. Când sunt terminate, prosoapele sunt moi și plăcute la atingere.
  • Produse tipărite - în timpul producției de prosoape de acest tip, pe suprafața țesăturii se aplică o imagine sau un model. Pentru a o fixa, materialul este rulat între role.

  Judecând după descrierea tipurilor de pânză de vafe, este ușor de ghicit că ultimele două soiuri sunt folosite în viața de zi cu zi. Acest lucru se datorează proprietăților țesăturii, care capătă atractivitate externă și moliciune.

  Sunt solicitate produse severe pentru scopuri industriale. Prosopul alb alb sau ondulat multicolor poate fi găsit acasă și în locurile de catering sau recreere.

  Proprietăți de bază

  Un prosop turc dobândește caracteristici unice în lumina particularităților țeserii firelor de bumbac. Dintre calitățile primordiale ale produselor, trebuie evidențiate următoarele puncte:

  • materialul se remarcă prin higroscopicitatea sa excelentă;
  • țesătura permite aerului să treacă bine, ceea ce contribuie la uscarea rapidă a produselor;
  • prosoapele de vafe sunt realizate exclusiv din materiale naturale;
  • țesătura are o durată de viață lungă;
  • produsele după procesare capătă un aspect atractiv;
  • produsele nu provoacă o reacție alergică la contactul cu pielea.

  Textura ondulată a țesăturii oferă produse cu un nivel ridicat de durabilitate, ceea ce vă permite să spălați frecvent prosoapele fără a compromite aspectul și calitatea produselor.

  În plus, o astfel de țesut creează un ușor efect de spălare, făcând mult mai ușor pentru un astfel de produs să curețe orice suprafață de murdărie fără riscul de zgârieturi sau alte defecte. Prin umezirea prosopelului pentru vafe, îl puteți face și mai flexibil și mai moale.

  Cu toate acestea, principala calitate care este apreciată cel mai mult de consumatori este capacitatea de a absorbi rapid umiditatea. Chiar și în sortimentul mare de diverse textile de astăzi, este dificil să găsești țesături cu proprietăți absorbante similare.

  Higroscopicitatea produselor napolitane depinde direct de densitatea materialului, unde țesutul joacă un rol important. Densitatea medie a țesăturii variază între 80-240 g/m2. Produsele cu o densitate minimă sunt destul de subțiri, prin urmare au unele asemănări cu tifonul medical.Astfel de prosoape pentru uz casnic sunt rareori folosite, dar costul lor este, de asemenea, scăzut. Un prosop turcesc cu densitatea maximă este considerat produsul de cea mai înaltă calitate, care este principalul indicator care determină valoarea acestuia.

  Astăzi, cele mai căutate sunt prosoapele de vafe cu o densitate de țesut de 120-165 g/m2. De regulă, pânza este furnizată spre vânzare în role de 50-70 de metri sau deja în dimensiunile specificate. Produsele napolitane autohtone sunt produse în conformitate cu TU sau GOST, ceea ce face posibilă asigurarea de înaltă calitate a produselor textile rusești.

  Cu toate acestea, este destul de comun să găsiți produse de calitate scăzută la vânzare. Faptul că produsele au fost realizate cu încălcarea normelor stabilite va fi indicat de mirosul specific al prosoapelor, de neuniformitatea modelului aplicat, precum și de compoziția materialului. O țesătură de înaltă calitate ar trebui să fie 100% bumbac, dar la vânzare puteți găsi produse etichetate „PC”, care încearcă să se vândă ca produse napolitane, dar, de fapt, o astfel de denumire indică faptul că materialul constă din bumbac poliester, adică , include fibre sintetice...

  Culoare și design

  Până acum câteva decenii, prosoapele în relief erau în mare parte alb pur. Acum, producatorii au extins semnificativ gama de culori a produselor lor, astfel incat puteti gasi la vanzare prosoape pentru toate gusturile, de la roz simplu, albastru, galben sau verde pana la produse cu diverse modele si ornamente tematice.

  Producătorii au o serie întreagă de seturi cadou, în care prosoapele pot conține diverse simboluri sau inscripții, imagini multicolore cu obiecte, flori, fructe etc.

  Aplicație și dimensiuni

  Datorită calităților lor unice, produsele din carton ondulat sunt utilizate în diverse domenii. Materialul acționează ca un produs versatil pentru curățarea în case private și instituții publice. Țesătura nu lasă urme în urmă, ceea ce este important pentru lucrul cu suprafețe fragile și scumpe.

  Prosoapele sunt căutate în bucătărie, deoarece absorb bine orice lichid, se spală bine după utilizare și, de asemenea, au un aspect atractiv.

  Țesătura napolitană este solicitată în industrie și producție, deoarece va putea colecta instantaneu nu numai apă, ci și absorbi vopseaua sau benzina, ceea ce este important în industria construcțiilor și în inginerie mecanică.

  Cu toate acestea, în cea mai mare parte, prosoapele de vafe sunt folosite pentru utilizare în baie, băi, piscine etc. Țesătura se usucă foarte repede și nu își pierde forma inițială atunci când este umedă.

  Gama largă de aplicații pentru prosoape de vafe se datorează și gamei diverse de dimensiuni de produse. Dintre sortimentul oferit se pot distinge următoarele foi de napolitană:

  • 40x70 cm;
  • 40x80 cm;
  • 45x100 cm;
  • 50x100 cm;
  • 80x150 cm.

  Subtilitățile îngrijirii

  Ca orice altă țesătură, prosoapele turcești au nevoie de îngrijire care poate prelungi durata de viață a produselor și păstrează, de asemenea, aspectul atractiv al produselor în uz.

  • Este permis să spălați cârpele de napolitană nu numai cu mâinile, ci și în mașina de spălat. Prelucrarea este posibilă la temperaturi cuprinse între 40 și 60 de grade.
  • Produsele textile pot fi călcate, dar în majoritatea cazurilor nu este nevoie urgentă de acest lucru, deoarece după spălare prosoapele își păstrează forma, strălucirea culorilor și aspectul.
  • Prosoapele albe pot fi albite cu mijloace adecvate pentru a menține o nuanță albă, puteți folosi și metode populare, de exemplu, săpun de rufe sau fierbere.
  • În ceea ce privește pânzele colorate, îngrijirea lor ar trebui să fie mai blândă. Acest lucru se aplică temperaturii de spălare și utilizării substanțelor chimice.

  Pentru informații despre cum să spălați un prosop murdar pentru vafe, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila