Caracteristici ale alegerii prosoapelor pentru copii

Caracteristici ale alegerii prosoapelor pentru copii
 1. Diferența dintre prosopul pentru copii și adulți
 2. Alegerea materialului și texturii
 3. Formele și dimensiunile produselor
 4. Proiecta
 5. Caracteristici de îngrijire
 6. Sfaturi utile

Atunci când alegeți prosoape pentru copii, este posibil să întâlniți anumite nuanțe. De exemplu, cu faptul că prosoapele pentru adulți nu sunt potrivite pentru nou-născuți și chiar pentru copiii mai mari. Înainte de a cumpăra, acordați o atenție deosebită materialului de fabricație, texturii și aspectului produsului.

Diferența dintre prosopul pentru copii și adulți

Alegerea textilelor pentru copii trebuie luată cât mai responsabil, deoarece un copil nu poate folosi un prosop obișnuit pentru adulți. Și nici măcar nu este vorba despre diferitele dimensiuni ale accesoriilor. Aceste prosoape sunt adesea destul de dure și pot zgâria pielea delicată a bebelușului.

Pot fi realizate si din material sintetic, la care pielea sensibila a bebelusului va raspunde cu alergii. Mai mult, prosoapele obișnuite sunt foarte des cusute din țesături cu ajutorul coloranților (în special pentru modelele luminoase), ceea ce în general nu este foarte util și chiar și corpul unui copil fragil poate avea un efect dureros.

Alegerea materialului și texturii

Este foarte important să alegeți materialul potrivit și să nu calculați greșit cu textura, 90% din succes depinde de asta. Următoarele țesături sunt considerate cele mai bune materiale pentru realizarea textilelor pentru copii.

 • Bumbac. Pe bună dreptate, se află pe primul loc printre țesăturile pentru realizarea de lucruri pentru copii. Nu provoacă alergii sau iritații și este la fel de inofensiv atât pentru pielea bebelușului, cât și pentru cea adultă. Este un material natural higroscopic care absoarbe bine umezeala și nu se udă. Uneori combinat cu fibre de eucalipt, ceea ce face ca produsele să fie mătăsoase, moi și rezistente la depunerea prafului. Printre deficiențe - bumbacul este șters rapid, așa că trebuie să vă aprovizionați cu prosoape pentru utilizare ulterioară.

Atenţie! Dacă vedeți cuvintele „M bumbac” sau „PC bumbac” pe etichetă, înseamnă că la materialul natural au fost adăugate fibre artificiale sau policoton. Pentru un copil, aceste suplimente vor fi de prisos. Atentie si la producator, este mai bine sa optati pentru bumbac 100% din Egipt sau Pakistan.

 • Bambus. Materialul este mai puțin popular decât bumbacul, dar nu diferă de acesta în majoritatea caracteristicilor. Aceasta este aceeași pânză naturală și hipoalergenică, care devine doar puțin mai umedă. Dar este un material respirabil foarte durabil, cu proprietăți antibacteriene. Un astfel de produs merită în funcție de caracteristici, în plus, necesită o îngrijire mai precisă și se usucă pentru o lungă perioadă de timp. Adesea combinat cu bumbac. Datorita rezistentei lor la temperaturi ridicate si a prezentei unui efect antiseptic natural, este bine sa luati prosoape de bambus la baie.
 • Lenjerie. Pânzele de in „respiră” remarcabil, sunt foarte dense. Acesta este un material ecologic care nu poate dăuna nici unui adult, nici unui copil.
 • Microfibră. Acest material absoarbe perfect umezeala, nu provoacă alergii și funcționează bine. Este durabil, ușor de spălat, deoarece este complet nepretențios de întreținut. De asemenea, merită menționat micromodalul - un alt material inovator care absoarbe perfect umezeala. Dar este mai puțin frecventă decât microfibra.
 • Prosop Terry - cel mai bun prieten al bebelușului. Este pufos, moale, plăcut la atingere, nu poate răni.

Materialele sintetice sunt categoric nepotrivite pentru textilele pentru copii, provoacă alergii și, mai rău, absorb umezeala. Uitați și de prosoapele pentru vafe. Sunt aspre, pot deteriora pielea sensibilă a bebelușului, o zgârie.Proprietăți higroscopice slabe.

Amintiți-vă lungimea grămezii. De exemplu, prosoapele din bumbac au o înălțime optimă a grămezii de 6 mm. Prosoapele cu o grămadă mai mică de 6 mm nu absorb bine umezeala, iar cu una mai lungă își pierd rapid atractivitatea și se rulează. Apropo, este mai bine să optați pentru prosoape mai grele și mai dense la atingere. Durează mai mult, se freacă mai puțin și, în general, se comportă mai puțin capricios.

Formele și dimensiunile produselor

Forma și dimensiunea produsului depind de la ce vrei să-l folosești. Deci, pentru ștergerea obișnuită a bebelușului, este potrivit un prosop în formă de pătrat sau dreptunghi - obișnuit, clasic, de 30 pe 30 de centimetri sau puțin mai mult. Este folosit pentru a șterge fața, mâinile, picioarele. Cu toate acestea, dacă veți folosi prosopul pentru a vă înfășura copilul, acesta ar trebui să fie mai mare și să aibă o formă puțin diferită.

Un prosop mare poate fi de la 75x75 la 100x100 centimetri. Este indicat sa ai acasa doua prosoape mici si doua mari sau sa achizitionezi un set care, pe langa aceste tipuri, va include si prosoape de baie pentru baie si igiena intima.

Soluția ideală ar fi un prosop cu glugă (colț). Poti inveli bebelusul in el dupa baie, sa il duci calm in alta camera pentru a se incalzi si sa nu te sperii de cea mai mica curenta de aer, deoarece prosopul acoperă urechile și capul copilului. Sunt foarte convenabile de utilizat: nu trebuie să vă faceți griji cu privire la marginea prosopului să înfășurați. Mai întâi, puneți o glugă pe cap și apoi înfășurați corpul într-o cârpă liberă.

Prosopul poncho este folosit mai rar, mai ales in vacanta. Este o panza lata cu gaura pentru cap, care ii ofera bebelusului loc de joaca si in acelasi timp il adaposteste de frig. Uneori are și glugă. Dimensiunea standard este de 100x150 centimetri. Modelul este bun prin faptul că vă permite să nu înfășurați și să nu ștergeți copilul pentru o lungă perioadă de timp: pur și simplu își pune un poncho și copilul poate continua să alerge și să se joace.

Uneori este folosit și un halat de baie. Particularitatea sa constă în faptul că, indiferent de modul în care copilul rezistă la înfășurare și slăbește brațele și picioarele, acestea vor fi în continuare ascunse în mod sigur de briza rece în drum spre cameră.

Proiecta

Acordați o atenție deosebită culorii țesăturii. Ar trebui să fie uniform, fără pete chelie și dungi, pete. Aplicațiile, dacă există, trebuie să fie cât mai moi posibil, nu tactile, pentru a nu irita pielea bebelușului. Nici măcar nu merită să vorbim despre mărgele, fundite, nasturi sau mărgele, acestea pot deteriora pielea bebelușului sau, mai mult, ajung în esofagul lui.

Daca vorbim de copii mai mari, atunci poti alege un prosop cu un model frumos sau un model dragut. De exemplu, cu personajele din desenele lor preferate, la această vârstă copiii sunt deja capabili să aprecieze un astfel de accesoriu. Va fi foarte drăguț și prudent din partea ta să cumperi un prosop personalizat pentru bebelușul tău și să-l păstrezi ca amintire. Se poate comanda sau se gaseste in magazinul pentru copii. Când copilul va crește, se va uita cu plăcere la prosopul cu numele lui.

Un prosop cu glugă este foarte adesea decorat cu urechi amuzante care vor atrage copiii de orice vârstă. Culoarea prosopului pentru un nou-născut sau un copil mai mare ar trebui să fie slabă. Nuanțele pastel, nuanțele deschise sau albul funcționează cel mai bine, deoarece aceste produse au cea mai mică cantitate de colorant care poate provoca o reacție alergică.

Caracteristici de îngrijire

Pe lângă faptul că prosopul ar trebui să fie asortat optim, acesta trebuie îngrijit corespunzător. Utilizarea, curățarea sau uscarea necorespunzătoare a prosopului poate duce la apariția unor alergii la bebeluș sau la o reacție excesiv de sensibilă, chiar și la un produs iubit anterior.

 • Înainte de a utiliza prosopul achiziționat pentru prima dată, acesta trebuie spălat. Cel mai bine este să utilizați modul Delicat cu două clătiri acum și în viitor. Setați temperatura apei la 60 de grade, centrifugare la 800 rpm.
 • Utilizați detergenți speciali, geluri și balsam pentru rufe pentru hainele pentru bebeluși. Se găsesc în departamentele pentru copii sau în magazinele de frumusețe. Fiecare pachet spune de la ce vârstă poate fi folosit produsul.
 • Dacă, după prima spălare, prosopul își pierde moliciunea, se estompează, devine aspru sau și-a pierdut culoarea, nu este nevoie să-l folosești.
 • Este imperativ să călcați prosoapele, dar la o temperatură nu mai mare de 150 de grade. Călcarea este cea mai bună modalitate de a dezinfecta lucrurile bebelușului.
 • Prosoapele Terry cu material tricotat în interior se usucă pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât atunci când apare o pată, nu este deloc necesar să spălați imediat întreaga țesătură. Este suficient să spălați pata și să o agățați să se usuce, în cazuri extreme - uscați-o cu un uscător de păr.

Sfaturi utile

Alegerea unui prosop pentru bebeluși, ca orice alt produs pentru un bebeluș, nu se întâmplă rapid. Părinții merg adesea din magazin în magazin pentru a găsi cea mai bună combinație de calitate și preț. Înainte de a cumpăra, este mai bine să iei cu tine la magazin o listă de materiale ideale pentru bebeluși, dar și să nu uiți de propriile sentimente. „Testează” prosopul în magazin: pune-l pe gât, simți-l pentru moliciune, asigură-te că nu se înțeapă sau nu se zgârie. Materialul nu trebuie să se prăbușească și să lase în urmă urme - puf, grămadă etc.

Mirosul de la prosoape trebuie să fie natural, curat, fără impurități chimice. Nu vă recomandăm să cumpărați prosoape de culori strălucitoare: colorantul a fost folosit în producție, iar acest lucru poate provoca alergii la copil.

Un prosop este un element indispensabil pentru îngrijirea unui copil. Este unic în felul său: poate fi folosit în scopul propus (pentru a șterge copilul după baie) sau ca pătură / pătură temporară, în timp ce copilul, de exemplu, se târăște din cameră în cameră. Nu te zgarci la alegerea textilelor pentru bebelușul tău, de asta depinde nu doar confortul și buna dispoziție, ci și sănătatea lui.

Pentru informații despre cum să alegi prosoape pentru copii, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila