Difuzoare de perete: caracteristici, modele și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Modele populare
 3. Cum să alegi?
 4. Cum să atârn?

Muzica în casă are o importanță deosebită. Creează o atmosferă specială, ajută la acordarea dispoziției potrivite și înveselește. Există o anumită tehnică care poate reproduce muzica, dar pentru ca aceasta să sune de înaltă calitate, tare și clar, este de dorit să existe difuzoare bune. O opțiune excelentă pentru casă este acustica peretelui, care poate fi plasată oriunde pe perete. Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile, modelele și sfaturile pentru alegerea difuzoarelor de perete.

Ce este?

Difuzoarele de perete sunt foarte populare astăzi. Sunt preferate în special de cei care au o zonă mică de locuit. Acustica amplasată pe perete are o serie de caracteristici și anume:

 • există o montură specială;
 • vă permite să economisiți mult spațiu liber;
 • sunet de o calitate din ce în ce mai bună, deoarece nu există obstacole în calea sunetului.

Gama de modele montate pe perete este destul de mare, ele pot diferi ca marime si greutate. În ceea ce privește designul, poți alege exact varianta care este ideală pentru interiorul tău.

Modele populare

Pe piața modernă de consum, există multe companii de producție care sunt angajate în fabricarea diferitelor sisteme de difuzoare pentru casă, inclusiv difuzoare montate pe perete. Am dori să vă oferim câteva modele deosebit de populare, calitatea sunetului reprodus prin care este destul de ridicată.

Arată CS-304

Show CS-304 este un difuzor suspendat cu un singur sens. Designul lor este impecabil. Cel mai mare avantaj este că economisesc foarte mult spațiu. Acestea sunt caracterizate de următorii parametri:

 • putere - 100W;
 • presiunea sonoră - 11dTs;
 • interval - 180-18000 Hz.

Modelul se monteaza destul de usor si rapid. Difuzoarele sunt rezistente, deoarece carcasa este realizata din metal de inalta calitate - aluminiu. Dar este de remarcat și faptul că acest difuzor este destul de greu. Poate fi folosit ca un plus la un computer sau home theater.

În afară de 0V05

Apart 0V05 este un sistem de difuzoare montat pe perete, care este recomandabil să fie folosit într-o cameră mică. Acesta este un model cu două benzi, destul de compact, dimensiunea lui este de 11 centimetri. Se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • putere - 80 W;
 • interval - 70–20.000 Hz;
 • presiune maximă - 110 dB.

Microcircuitul difuzorului este ascuns într-o carcasă din plastic rezistentă, care este imună la diferite influențe mecanice. Difuzoarele sunt ușoare, sună bine și curat, fără zgomot și vibrații.

Klipsch RP-402S

Klipsch RP-402S este un fel de difuzor cu claxon. Difuzoarele emit cel mai pur sunet care nu este distorsionat nici la cel mai mare volum datorita unui modul special. Modelul a fost creat ținând cont de tehnologiile noi și moderne. Cu toate acestea, costul său este destul de mare.

Important! Sunt multe alte modele disponibile. Când cumpărați, ar trebui să vă concentrați mai întâi pe producător și model. Este mai bine să alegeți un produs al unui brand mai renumit. Astfel de companii se gândesc la consumator și produc produse de calitate.

Cum să alegi?

Difuzoarele montate pe perete sunt foarte populare astăzi, sunt cumpărate pentru casă, ceea ce este asociat cu o serie de avantaje care sunt inerente atributului. Deci, atunci când alegeți acustica pentru muzică și redați efecte sonore în timp ce vizionați un film, trebuie să acordați atenție următorilor parametri:

 • putere;
 • dimensiuni, greutate;
 • disponibilitatea funcțiilor suplimentare;
 • tipul conexiunii;
 • niveluri maxime și minime ale volumului;
 • cost și producător;
 • deoarece vorbim despre difuzoare montate pe perete, asigurați-vă că țineți cont de informațiile privind metoda de instalare permisă.

Important! Nu toate difuzoarele pot fi montate pe perete. Dacă doriți să cumpărați doar acest tip de acustică, trebuie să verificați cu asistentul de vânzări această oportunitate.

Cum să atârn?

După cum sa menționat mai sus, greutatea, dimensiunea și puterea sunt cele trei criterii principale care diferențiază toate difuzoarele unele de altele. Ele trebuie luate în considerare nu numai la cumpărarea difuzoarelor, ci și la alegerea unei metode de montare pe perete. Deci, există următoarele moduri de a monta difuzoarele pe perete:

 • utilizați paranteze;
 • agățați de balamale;
 • instalați pe șuruburi;
 • montare pe rack.

Important! Esteții speciali construiesc difuzoare direct în pereții din gips-carton, făcând nișe speciale pentru acestea. Efectul devine de neimaginat: se pare că sunetul se revarsă direct de pe pereți.

Fiecare opțiune are propriul set de instrumente și materiale care vor fi necesare în timpul procesului de instalare. Să aruncăm o privire la cea mai populară și fiabilă metodă - montarea suportului. Aceasta este una dintre cele mai durabile metode de instalare. Cel mai adesea este folosit dacă spațiul într-o casă sau apartament este limitat. În acest caz, nu puteți face fără colțuri metalice, șuruburi de ancorare și PAL.

Procesul de instalare este următorul:

 1. reglați colțurile la dimensiune, șlefuiți;
 2. fixați colțurile de perete cu șuruburi de ancorare; este utilizarea șuruburilor de ancorare care întărește structura, o face durabilă;
 3. atașați un raft tăiat din PAL la colțuri; dimensiunea raftului poate fi determinată independent; parametrul depinde de dimensiunile difuzoarelor.

Dacă coloanele pe care urmează să le atârnați pe perete sunt destul de grele, structura trebuie consolidată, de exemplu, cu mortar de ciment. Dar, indiferent de metoda de instalare pe care o alegeți, dacă nu aveți experiență și cunoștințe, este mai bine să nu efectuați singur instalarea, ci să încredințați munca profesioniștilor.

Pentru o prezentare generală a difuzorului de perete B&W FPM 5, consultați mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila