Yandex.Station: caracteristici și capacități

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Specificații
 3. Echipamente
 4. Principiul de funcționare
 5. Ce poate face?
 6. Modele și design
 7. Accesorii
 8. Analogii
 9. Sfaturi de selecție
 10. Manual de utilizare
 11. Indicaţie
 12. Funcțiile lui Alice
 13. Reporniți și resetați

O prezentare generală a dispozitivului Yandex.Station (un difuzor inteligent cu Alice de la Yandex) vă permite să obțineți o imagine completă a cât de largi pot fi capabilitățile unui astfel de dispozitiv. Faptul că dispozitivul poate face este deja legendar, iar utilizatorii înșiși adaugă în mod regulat abilități neobișnuite asistentului vocal. Negru, roșu și alte opțiuni de culoare ale stației sunt la vânzare, iar caracteristicile sale par promițătoare - merită să aflați mai multe despre ele înainte de a alege un astfel de dispozitiv „inteligent” pentru casa dvs.

Ce este?

Yandex.Station este un dispozitiv compact care poate deveni baza pentru un sistem de casă inteligentă. Este complet integrat cu serviciile Yandex, acceptă căutarea de date pe Internet, ascultarea muzicii. Descrierea acestui model de difuzor „inteligent” cu „Alice” vă permite să apreciați designul și dotarea sa tehnică. Yandex.Station este o platformă multimedia cu drepturi depline cu control vocal.

Asistentul vocal încorporat transformă cu ușurință dispozitivul într-un centru de divertisment pentru jocuri, comunicare și regăsire informații.

Spre deosebire de coloanele „inteligente” mai simple, Yandex.Station acceptă lucrul cu servicii video... Atunci când este conectat la un televizor, un echipament de proiecție, un monitor, puteți utiliza liber accesul la cinematografele online și la alte resurse. Difuzorul „inteligent” este fabricat la comandă Yandex în China și este complet rusificat.

Specificații

O prezentare generală a capabilităților coloanei „Yandex.Station” nu poate fi prezentată fără o descriere detaliată. Important pentru utilizatori putere, tipuri de wireless acceptate - Bluetooth, Wi-Fi disponibil „la bord” dispozitivului conectori... Producătorul nu ascunde informații despre acest lucru.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile difuzorului „inteligent” de la Yandex sunt destul de compacte. Are dimensiunile carcasei de 14,1 × 23,1 × 14,1 cm și cântărește 2,9 kg.

Sunet

Cinci difuzoare cu o putere totală de 50 de wați sunt responsabile pentru asigurarea sunetului de înaltă calitate. Dintre ei:

 • 1 woofer activ de 8,5 cm;
 • 2 woofer-uri pasive frontale cu diametrul de 9,5 cm;
 • 2 tweetere frontale de 2 cm fiecare.

Difuzorul „inteligent” are o gamă destul de largă de frecvențe de operare - de la 50 la 20.000 Hz, ceea ce este suficient pentru a asculta muzică și pentru comunicarea vocală. Include 7 microfoane, amplificator digital. Raza efectivă de recunoaștere a comenzii este de până la 7 m.

Conexiune

Există doar 2 porturi pe corpul dispozitivului, situate pe panoul din spate. Unul dintre ele este pentru conectarea la un cablu de rețea. Al doilea - HDMI - pentru conectarea la un televizor, monitor, computer. Unitatea de control este situată pe marginea superioară a paralelipipedului, pe o margine rotunjită înconjurată de un inel luminos. Există 2 butoane aici: activați și opriți microfonul.

Funcții suplimentare

Yandex.Station este echipat cu un modul Bluetooth încorporat pentru conexiune fără fir cu alte dispozitive. Această opțiune este folosită pentru a reda muzică de pe medii externe fără a vă conecta la Wi-Fi. Versiunea Bluetooth acceptată 4.1. Modulul Wi-Fi funcționează la o frecvență de 2,4 sau 5 GHz, ceea ce face comodă conectarea la routere cu caracteristici diferite.

Dispozitivul este alimentat de la o sursă de alimentare convențională de 220 V. Tensiunea de alimentare în adaptorul DC este de 20 V. Stația acceptă controlul de pe smartphone-uri cu sistem de operare Android nu mai mic de 5.0 și cea mai recentă serie iOS.

Echipamente

În interiorul cutiei Yandex.Station se află difuzorul în sine, un adaptor cu un cablu de alimentare, un cablu HDMI și documentele însoțitoare. În spatele carcasei se află un radiator responsabil cu răcirea pasivă. Difuzorul are o carcasă detașabilă, sub care sunt amplasate difuzoarele. Bateria nu este inclusă - dispozitivul acceptă doar conexiune prin cablu.

Principiul de funcționare

Yandex.Station este un dispozitiv portabil cu capacități multimedia excelente. Principiul funcționării sale este următorul: după conectarea la serviciile Yandex, dispozitivul acționează ca un asistent vocal și un centru de control pentru „casa inteligentă”.

De asemenea, poate acționa ca difuzor atunci când ascultați muzică, redând-o de pe un dispozitiv asociat prin Bluetooth.

În modul de control vocal, „Alice” urmează comenzile utilizatorului, poate interacționa cu acesta în timp real sau poate îndeplini sarcinile atribuite cu întârziere.

Ce poate face?

Capacitățile și funcțiile dispozitivului Yandex.Station sunt destul de diverse. Printre cele mai relevante dintre ele, utilizatorii evidențiază următoarele.

 • Funcționalitate pentru casă inteligentă... Coloana poate interacționa cu alte dispozitive inteligente conectate la o rețea comună. Opriți și porniți aparatele electrice conectate la priza „inteligentă”, trimiteți mesaje altor locuitori ai casei, adunați familia la micul dejun. Până acum, rubrica nu face mare lucru în această direcție, dar are perspective bune.
 • Aplicație în tandem cu Yandex.Module... În acest caz, difuzorul va oferi sunet surround suplimentar, iar „Alice” va putea executa comenzi prin modul. Porniți muzica, măriți volumul, afișați o selecție de filme în genurile dorite.
 • Asistent vocal... Toate funcțiile „Alice” sunt disponibile - procesarea cererilor de căutare de informații, sunetul prognozei meteo, date despre blocajele în trafic, cursurile de schimb, citirea fluxului de știri. Asistentul vocal poate „spune” un basm unui copil, poate găsi muzica de care are nevoie în propria bibliotecă muzicală a serviciului Yandex și poate sprijini jocurile de cuvinte și comunicarea cu utilizatorul. Setarea unui ceas cu alarmă, cronometru sau crearea mementourilor se face și prin comandă pentru „Alice”.
 • Redarea și gestionarea pieselor muzicale. Puteți alege o compoziție aleatorie sau specifică, puteți stabili genul sau autorul. Cu comenzi vocale, puteți întrerupe piesa sau continua redarea. Disponibil „derulare” și întoarcere pentru un anumit număr de minute, secunde.
 • Reproducerea radioului și TV terestre. A doua funcție este posibilă numai atunci când este conectată la un monitor sau un ecran TV. Toate lucrările sunt efectuate prin serviciile Yandex.
 • Lucrul cu video... Difuzorul de dimensiune completă poate fi integrat cu ușurință cu un televizor sau un monitor, ajută la utilizarea catalogului de filme ale cinematografului ivi, „Kinopoisk”, „Amediateka” (ca parte a unui abonament plătit sau gratuit). Navigarea poate fi, de asemenea, căutată, selectată, pornită și întreruptă, derulată înapoi prin comenzi vocale. Mini-difuzorul nu are o astfel de funcționalitate.
 • Lansați abilități suplimentare. Acestea sunt create de utilizatori înșiși și sunt prezentate într-o bază de date generală specială „Yandex.Dialogi”, care este actualizată în mod regulat. Când lansați abilități suplimentare, puteți efectua plăți prin serviciul Sberbank, puteți apela un taxi, puteți comanda pizza sau alimente acasă și puteți apela livrarea de la restaurante.

Acestea sunt doar caracteristicile principale ale dispozitivelor din seria Yandex.Station. Lista lor se extinde constant, proprietarii unor astfel de dispozitive au șansa de a extinde și mai mult funcționalitatea echipamentului achiziționat.

Modele și design

Yandex.Station este disponibil în format full-size (mare) și mini-versiune. Compararea modelelor vă permite să le apreciați pe fiecare dintre ele. Versiunea full-size este disponibilă în negru, argintiu (gri) și violet. Ediția limitată a fost produsă cu o carcasă în roșu.

Modelul portabil are un design mai minimalist, dimensiuni ultra-compacte, suportă control vocal și gestual. Versiunea mini Yandex.Station este prezentată în următoarele culori de caroserie: alb și negru. Arată cât se poate de futurist, ocupă puțin spațiu.

Accesorii

Pentru dispozitivele din seria Yandex.Station, sunt produse accesorii suplimentare care sunt cele mai compatibile cu acest dispozitiv popular. Ar putea fi capac înlocuibil pentru carcasă, precum și dispozitive „inteligente” compatibile. De exemplu, prize, ceainice, aparate de cafea, ceasuri cu alarmă, pe care dispozitivul multimedia le poate controla.

Puteți conecta suplimentar acustica externă cu fir la versiunea mini, difuzoarele vor trebui și ele achiziționate separat.

Analogii

Printre alte dispozitive din seria de difuzoare „inteligente” cu „Alice”, se pot distinge o serie de modele lansate după apariția „Yandex.Station”. Comparându-le cu dispozitivul emblematic de la Yandex, puteți aprecia toate capacitățile acestuia. Printre propunerile concurenților care merită atenție se numără următoarele.

 • LG XBOOM Al ThinQ WK7Y. Difuzor „inteligent”, în versiunea rusă, echipat cu „Alice”. Modelul are forma unui cilindru, ușor inferioară Yandex.Station în dimensiunea și puterea difuzoarelor. La bordul dispozitivului există un modul Bluetooth, Wi-Fi, portul HDMI lipsește.
 • Elari Smartbeat. O boxa „inteligenta” de marimea unei cutii de sifon, cu un difuzor nu prea puternic de 5W. Printre avantajele sale se numără prezența unei baterii încorporate pentru funcționare autonomă și a unei mufe jack de 3,5 mm pentru conectarea la un smartphone prin cablu în loc de căști.
 • DEXP Smartbox. Acest dispozitiv a fost creat folosind serviciile Yandex pentru rețeaua de retail DNS. Calitatea scăzută a componentelor electronice de aici este compensată de stabilitatea și designul interesant al dispozitivului. Difuzorul este destul de slab, nu există porturi pentru conexiuni externe, dar există un buton suplimentar pentru controlul redării muzicii.
 • Irbis A. Un produs comun al Yandex și M. Video". Acesta este un dispozitiv compact care cântărește doar 164 g. Difuzorul nu are HDMI, calitatea sunetului este mult inferioară Yandex.Station, dar există o mufă jack de 3,5 mm pentru conectarea surselor externe de sunet. Dispozitivul poate fi privit ca un caz de testare pentru evaluarea funcțiilor lui Alice.

Sfaturi de selecție

Atunci când alegeți Yandex.Station, este important să înțelegeți acest lucru este un dispozitiv cu fir cu un nivel scăzut de protecție împotriva umezelii. Nu îl veți putea folosi în afara casei. Restul funcționalității difuzorului „inteligent” de dimensiune completă nu are concurenți.

Puteți cumpăra mini-versiunea dacă doriți să încercați controlul vocal și prin gesturi cu drepturi depline, obțineți un centru de divertisment pentru copii și adulți.

Funcționalitatea trunchiată și difuzoarele mai slabe, raza scurtă de recepție, recunoașterea slabă a vocii fac din această versiune compactă Yandex.Station să nu fie cea mai bună alegere. Cu toate acestea, prețul său este, de asemenea, semnificativ mai mic decât costul versiunii full-size.

Manual de utilizare

Pentru a începe să utilizați Yandex.Station, vă puteți conecta la rețeaua Wi-Fi de acasă sau mobilă creată ca punct de acces. A avea un televizor sau un monitor în apropiere va fi un avantaj - conectarea la acesta prin HDMI vă va permite să primiți mesaje text de pe ecran la prima pornire a difuzorului. Când utilizați o rețea Wi-Fi de acasă, procedați după cum urmează.

 1. Porniți smartphone-ul sau tableta, descărcați Yandex.
 2. Conectați dispozitivul la aceeași rețea care va fi folosită ulterior de difuzorul „inteligent”.
 3. Deconectați-vă la contul Yandex din aplicație. Dacă este necesar, porniți-l.
 4. Conectați coloana la rețea.
 5. În meniul aplicației, selectați „Dispozitive”, apoi „Station”.
 6. Selectați elementul cu numele rețelei. Introduceți parola pentru ea.
 7. Aduceți dispozitivul direct în coloană pentru a executa comanda de activare. Faceți clic pe Redare sunet. Conexiunea poate dura câteva minute. Dacă totul merge bine, asistentul vocal „Alice” vă va informa despre asta.

  Activarea cu distribuirea unui semnal wireless de la un smartphone implică faptul că difuzorul „inteligent” va fi deja conectat la rețea. Inițial, în timp ce descărcarea este în curs, inelul de iluminare violet va afișa indicația acestuia. După pregătire, „Alice” își va transmite salutul. Apoi, trebuie să activați modul punct de acces pe smartphone, să vă conectați la contul dvs. prin aplicație.

  Ca sursă de semnal, este selectată „conexiune la o rețea ascunsă”, trebuie să introduceți numele și parola acesteia, apoi finalizați conexiunea conform schemei standard.

  Este important de reținut că difuzorul este foarte reticent să se conecteze la protocolul Wi-Fi mai rapid al routerului de 5 GHz.... Dacă conexiunea inițială nu reușește, cel mai bine este să alegeți o opțiune mai accesibilă. Dispozitivul se va conecta la rețeaua de 2,4 GHz fără probleme.

  Coloana „Yandex.Station” acceptă controlul de la telefon în stadiul inițial. După găsirea rețelei, dispozitivul va descărca actualizarea firmware-ului. Dacă există un semnal de la un computer, televizor sau monitor prin HDMI, puteți monitoriza procesul. De obicei, durează câteva minute pentru a instala cel mai recent software. În acest moment, dispozitivul nu poate fi deconectat de la rețea, conexiunea nu trebuie întreruptă.

  După finalizarea conexiunii, utilizatorul nu mai are nevoie de un smartphone. Toate funcțiile pot fi controlate prin voce, iar din butoane nu poți activa decât microfonul și difuzorul în sine. În mod implicit, dispozitivul vine cu un abonament la serviciile proprii și ale partenerilor Yandex. Dacă există o tehnologie în apropiere cu un modul Bluetooth, puteți detecta dispozitivele care funcționează și puteți stabili asocierea cu acestea prin comanda dată lui „Alice”.

  Indicaţie

  Indicația luminoasă în difuzorul „inteligent” de la Yandex este reprezentată de un inel pe marginea superioară a dispozitivului. Schimbarea sa semnalează exact ce procese au loc în interiorul dispozitivului.

  1. Inel de iluminare de fundal stins. Stația este inactivă. Trebuie să dați o comandă vocală sau să o porniți cu un buton special de pe corpul dispozitivului.
  2. Ilumina de fundal are o nuanță violet și se rotește într-un cerc. Această indicație corespunde perioadei în care dispozitivul a fost pornit. În plus, la procesarea comenzilor utilizatorului, semnalul va fi același.
  3. Lumina de fundal este mov, este aprinsă permanent. Un astfel de semnal indică activitatea stației. Alice este pregătită pentru interacțiunea cu utilizatorul.
  4. Lumina de fundal este violet, semnalul clipește. Aceasta indică faptul că a fost declanșat un memento setat anterior.
  5. Lumina de fundal este albastră, clipește. Stația instalează o conexiune Bluetooth sau Wi-Fi.
  6. Lumina de fundal este albastră, este aprinsă permanent... Este stabilită o conexiune Bluetooth, transmisia trece prin ea.
  7. Lumina de fundal este verde, clipește. Așa arată o alarmă declanșată.
  8. Inelul luminos este roșu, este aprins constant... Dispozitivul și-a pierdut conexiunea la internet. Trebuie să reporniți dispozitivul, verificați conexiunea.

  Iluminarea de fundal participă și la modificarea nivelului volumului.

  Prin rotirea inelului luminos de pe marginea superioară a carcasei, puteți crește sau micșora volumul - atingerea nivelului maxim va fi indicată de o schimbare pe termen scurt a culorii indicației la roșu.

   Controlul vocal este, de asemenea, disponibil. Volumul este măsurat pe o scară de la 1 la 10, îl puteți seta cerând lui „Alice” să o facă.

   Funcțiile lui Alice

   Asistentul vocal încorporat în difuzorul Yandex este capabil să memoreze vocea proprietarului, să ia în considerare comenzile și recomandările acestuia ca prioritate față de ceilalți. Implicit, se considera ca proprietarul contului la care este conectat este controlat de echipament. Toate comenzile trebuie să fie precedate de adresa: „Alice”. Apoi puteți folosi frazele recomandate pentru a obține rezultatul dorit.

   În timpul funcționării, Yandex.Station nu este de obicei o bătaie de cap. Este suficient să studiezi recomandările în detaliu, să folosești comenzile corecte pentru asistentul vocal.

   Reporniți și resetați

   Uneori, difuzorul inteligent trebuie repornit. Pentru a face acest lucru, deconectați dispozitivul de la adaptorul de alimentare timp de 5 minute. Apoi îl puteți reconecta. Yandex.Station îl va descărca din nou.

   Pentru a reseta dispozitivul la starea din fabrică, trebuie să deconectați și să reconectați alimentarea ținând apăsat butonul de apel „Alice” de pe carcasă. După 5 secunde, îl puteți elibera. După 5-7 minute, inelul luminos se va aprinde din nou, începând descărcarea. Dispozitivul poate fi utilizat și configurat.

   Despre ce este „Yandex.Station”, vezi mai jos.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila