Dimensiuni de lenjerie de pat cu 1,5 paturi conform standardelor diferitelor țări

Dimensiuni de lenjerie de pat cu 1,5 paturi conform standardelor diferitelor țări
 1. Particularități
 2. standardele rusești
 3. variante europene
 4. truse chinezești
 5. Sfaturi de selecție
 6. Cum să alegi mărimea potrivită?

A dormi în pat a fost confortabil și confortabil, merită să alegeți dimensiunea potrivită a setului de pat. La urma urmei, dimensiunile mici pot duce la faptul că perna devine tare, pătura se transformă într-un bulgăre, iar salteaua devine goală și murdară. Prin urmare, cu siguranță nu vei putea dormi pe un astfel de pat, iar încărcătura energetică pentru întreaga zi depinde de asta. Merită să luați în considerare mai detaliat dimensiunile lenjeriei de pat și jumătate conform standardelor diferitelor țări, precum și sfaturi pentru alegerea lor.

Particularități

Patul semidublu poate fi folosit de o persoană sau două, lucru care trebuie luat în considerare atunci când alegeți lenjeria de pat. Producătorii moderni oferă o gamă largă de dimensiuni, deși există un anumit standard pentru un astfel de kit. Mulți producători o iau ca bază, făcând în același timp propriile ajustări pentru a oferi cumpărătorului libertatea de alegere. Această abordare se aplică nu numai dimensiunilor, ci și materialului, culorii și culorii. Dintre sortimentul prezentat, fiecare client isi poate alege culoarea preferata, da preferinta materialelor naturale sau sintetice, iar unele produse sunt realizate dintr-un amestec de fire naturale si sintetice.

Lenjeria de pat de una și jumătate are anumite standarde, care depind în principal de companiile producătoare, deoarece unele dintre ele respectă criterii personale atunci când aleg o anumită mărime.

Dacă luăm în considerare această problemă în general, atunci este de remarcat faptul că dimensiunile minime ale unei foi standard sunt de 150x200 cm, desigur, lungimea și lățimea acesteia pot fi puțin mai mari. Dacă vorbim despre dimensiunea huselor de pilote, atunci lungimea acestora ajunge la 220 cm, iar lățimea variază de obicei de la 145 la 160 cm. Setul include de obicei și două fețe de pernă, care pot fi sub formă de dreptunghi sau pătrat. În același timp, modelele dreptunghiulare au dimensiuni de 50x70 cm, iar cele pătrate - 70x70 cm.

standardele rusești

Producătorii ruși respectă următoarele standarde:

 • foaie - 155x220 cm;
 • husă pilota - 140x205 cm;
 • fețe de pernă - 70x70 cm.

Unii producători din Rusia pot găsi lenjerie de pat de 1,5 dimensiuni de următoarele dimensiuni:

 • foaie - 150x210 sau 150x215 cm;
 • husă pilota - 150x210 sau 150x215 cm;
 • fata de perna - 70x70 sau 60x60 cm.

variante europene

În Europa, ca și în America, lenjeria de pat una si jumatate are urmatoarele dimensiuni:

 • foaie - 200x220 cm;
 • husă pilota - 210x150 cm;
 • fata de perna - 50x70 cm.
 • Conform standardului european, un set de lenjerie de pat pentru un pat semidublu este cusut conform următoarelor dimensiuni:

 • foaie - 183x274 cm;
 • husă pilota - 145x200 cm;
 • fata de perna - 51x76 sau 65x65cm.

Producătorii americani respectă parametri ușor diferiți în fabricarea unui set de 1,5 paturi, și anume:

 • foaie - 168x244 cm;
 • husă pilota - 170x220 cm;
 • fata de perna - 51x76 cm.

Merită să acordați atenție informațiilor furnizate pe kit de la producător.

Dacă este scris pe etichetă de la un producător străin 1 pat sau Single, înseamnă că setul include doar o singură față de pernă. Această opțiune este potrivită doar pentru a dormi o singură persoană. Seturile de la producători austrieci și germani nu conțin niciodată foi. Dar producătorii italieni oferă huse de pilote, a căror lățime nu depășește niciodată 140 cm.

truse chinezești

Astăzi, pe piața internă există multe produse fabricate în China.Aceste truse coincid destul de des ca dimensiune cu cele rusești, deoarece companiile chineze încearcă să le adapteze cât mai mult posibil la nevoile cumpărătorului rus.

Cele mai multe dintre seturile de 1,5 dormitoare au următorii parametri:

 • foaie - 220x155, 210x160, 215x150, 210x160 cm;
 • husă pilota - 205x140, 210x150, 214x146, 220x150 cm;
 • fețe de pernă - 70x70 (mai des), 50x70 și 60x60 cm (mai rar).

Dar chiar și cu dimensiunile specificate, trusa poate să nu corespundă cu valorile declarate. Dimensiunile lor sunt oarecum „de plimbare”, adică pot avea câțiva centimetri mai mult sau mai puțin, ceea ce ar trebui luat în considerare atunci când alegeți un kit de la un producător chinez.

Sfaturi de selecție

Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru așternutul cu 1,5 paturi, ar trebui să acordați atenție mai multor criterii.

 • Calitate. Acest parametru este foarte important, deoarece numai lenjeria de pat de înaltă calitate vă poate asigura un somn bun. Somnul sănătos depinde de calitatea trusei. Merită să acordați preferință materialelor naturale. Produsele de la producătorii germani și polonezi sunt la mare căutare, deși merită să luați în considerare produsele de la alte companii. Mulți cumpărători laudă produsele de la mărci rusești. Principalul lucru este să alegeți un producător bun care oferă produse din țesături naturale.
 • Numărul de persoane care vor dormi în pat. Dacă doar o persoană va dormi în pat, atunci setul poate fi selectat într-o dimensiune mică, dar pentru două persoane merită să alegeți opțiuni cu cele mai mari dimensiuni posibile.
 • Dimensiunile patului. Acest criteriu joacă un rol decisiv în alegerea dimensiunii foii. Dacă patul este proiectat pentru o singură persoană, atunci, în consecință, dimensiunea cearșafului ar trebui să fie mică. Merită să acordați atenție dimensiunilor păturii, pernelor și saltelei. La urma urmei, unii oameni preferă să doarmă pe perne mari și acoperite cu pături mari, așa că dimensiunea husei de pilota și a feței de pernă ar trebui să fie adecvată. Depinde de preferințele personale.
 • Design și culori. Aspectul trusei joacă, de asemenea, un rol important atunci când alegeți un set de unu și jumătate. Experții recomandă să se acorde preferință opțiunilor monocromatice, acordând în același timp atenție versiunilor ușoare. De obicei, lenjeria de pat de culoare deschisă este realizată din țesături de calitate superioară.
 • Preț. Mulți cumpărători se bazează pe prețul unui set de lenjerie de pat. Desigur, trebuie să plătiți pentru o calitate excelentă. Nu merită să cumpărați lenjerie de pat foarte ieftină, deoarece poate fi de proastă calitate sau falsă. Nu ar trebui să te zgarci la confort.

Cum să alegi mărimea potrivită?

Deci, merită să luați în considerare mai detaliat cum să determinați dimensiunea necesară a unui set de unu și jumătate, în funcție de un anumit pat.

 • Foaie. Poate fi obișnuit sau întins, realizat cu o bandă elastică. Pentru a determina dimensiunile unui cearșaf obișnuit, ar trebui să măsurați lățimea patului și înălțimea saltelei, adăugând în același timp 5 centimetri la aceste dimensiuni. Dacă cearceaful este mai mult decât acești indicatori, care pot fi, de asemenea, deoarece cu cât este mai mare, cu atât mai netedă se va întinde pe pat. Atunci când alegeți o cearșaf cu bandă elastică, merită să plecați de la informațiile prezentate pe etichetă. De exemplu, setul contine parametrii 140x200 cm, ceea ce inseamna ca dimensiunile saltelei trebuie sa fie identice. Desigur, lenjeria de pat cu un astfel de cearșaf este mai scumpă, dar această opțiune se caracterizează prin ușurință de a pune, ușurință de fixare.
 • Husă de pilota. Acest element al trusei ar trebui să se potrivească perfect pe pătură, apoi utilizarea sa va fi convenabilă și confortabilă. Deoarece modelele de in și bumbac se micșorează ușor după prima spălare, merită să adăugați încă 5 sau 7 centimetri la dimensiunile păturii. Dacă husa de pilota este din material sintetic, atunci trei centimetri vor fi de ajuns.
 • Fata de perna. Acest element de lenjerie de pat de la producătorii ruși și chinezi are dimensiuni de 70x70 cm, dar mărcile europene produc modele de 50x70 cm. Pentru a fixa ferm fata de pernă pe pernă, supapa trebuie să fie adâncă - lungimea sa trebuie să fie de cel puțin 20 cm. fermoare sau nasturi. Dar lungimea clapei nu poate fi găsită fără tipărirea trusei, deoarece eticheta oferă doar informații despre prezența unei clapete sau a unui dispozitiv de fixare.

Pentru informații despre dimensiunile lenjeriei de pat cu 1,5 paturi, vedeți videoclipul de mai jos.

1 Comentariu

Caut de mult un set mic de pat de 1,5 si doar pe acest site am gasit unul de care am nevoie, precum si o descriere a tuturor tipurilor de produse. Mulțumiri!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila