Lenjerie de pat standard european: caracteristici și dimensiuni

Lenjerie de pat standard european: caracteristici și dimensiuni
 1. Ce este un Euroset?
 2. Diferențele față de alte standarde
 3. Conținutul setului
 4. Vizualizări
 5. Parametrii produsului
 6. Cum să-l alegi pe cel potrivit?

În zilele noastre, sortimentul de lenjerie de pat este atât de larg încât te poți „rătăci” cu ușurință în ea. Astăzi, seturile de produse standard europene sunt deosebit de populare și solicitate. Astfel de modele sunt renumite pentru confortul lor și parametrii dimensionali optimi, ceea ce le-a făcut atât de populare. Astăzi ne vom familiariza cu astfel de lenjerie de pat și vom afla care sunt caracteristicile sale.

Ce este un Euroset?

Cu siguranță toată lumea a auzit măcar o dată în viață această combinație - un set euro de lenjerie de pat. Mulți au auzit de el, dar nu toată lumea știe ce este. Unii oameni cred în mod eronat că cuvântul „euro” înseamnă un indicator al calității unui produs, dar în acest caz are o altă semnificație. În ceea ce privește așternutul, denumirea „euro” indică anumiți parametri dimensionali ai produselor, precum și caracteristicile de performanță ale acestora.

Trebuie remarcat faptul că Euro-setul de lenjerie de pat se caracterizează prin dimensiuni crescute. Astfel de produse sunt foarte diferite de seturile standard în lungime și lățime.

Diferențele față de alte standarde

Lenjeria, realizată în conformitate cu standardul european, diferă în multe privințe de alte tipuri de produse similare. De exemplu, principala diferență dintre seturile eurobed și seturile duble standard este dimensiunea cearșafurilor și a huselor de pilote incluse în set. În versiunile europene, aceste lucruri sunt mai lungi și mai largi.

Există o diferență în numărul de fețe de pernă care sunt incluse în setul de pat. Deci, în configurația standardului „euro”, pot fi mai mult de două dintre ele, iar aceste piese pot fi realizate în culori diferite, iar dimensiunile lor pot varia. În seturile duble standard, există de obicei doar două fețe de pernă identice cu aceiași parametri. Când există 4 fețe de pernă în setul cu cască simultan, atunci o pereche dintre ele are o formă pătrată simplă, dimensiuni și culoare egale (culoarea corespunde cu culoarea cearșafului din set), iar cealaltă pereche este reprezentată prin fețe de pernă dreptunghiulare care au un design mai elegant și de elită (aceste detalii repetă de obicei designul husei de pilota).

Lenjeria intima euro poate fi comparată și cu seturile de familie populare astăzi. Acestea din urmă sunt de obicei furnizate cu două cuverturi de pilote de una și jumătate, dar există întotdeauna o singură cearșaf. Dimensiunea minimă a acestuia într-un set de familie este de cel puțin 220x240 cm.După utilizatori și experți, seturile de familie pot fi folosite ca o alternativă bună la Euroblanks, deoarece au și dimensiuni impresionante.

Conținutul setului

Nu te grăbi să mergi la magazin să cumperi lenjerie de pat până nu știi ce este inclus în set. Produsele standard europene sunt nebun de populare astăzi și sunt alese de mulți consumatori. Ele diferă în seturi bune. De exemplu, kiturile standard Euro conțin următoarele componente:

 • husă de pilota;
 • un cearșaf de aceeași dimensiune ca și husa de pilota;
 • număr diferit de fețe de pernă (de la 2 la 4 bucăți).

Vizualizări

Lenjeria de pat standard europeană este diferită. Diverse modificări au propriile lor caracteristici distinctive. Să facem cunoștință cu ei.

Standard și mini

Se obișnuiește să se determine dimensiunile lenjeriei de pat din clasa „euro” după dimensiunile husei de pilota.Deci, produsele din categoria „standard” sunt concepute pentru pături, ai căror parametri dimensionali (în conformitate cu tabelul de dimensiuni) sunt 195x215 cm (exemplar optim), 200x200, 200x220 cm. În ceea ce privește parametrii foilor, acestea pot fi diferit. Se va putea alege varianta potrivita pentru aproape orice pat, pana la modele rare cu dimensiuni de 200x220 cm.

Trusele, în care parametrul lățimii pieselor specificate este mai modest (nu mai mult de 220x230, 220x240 cm), sunt clasificate drept „mini euro”. În acest caz, numele vorbește de la sine - astfel de produse sunt puțin mai mici decât opțiunile standard.

Maxi

Lenjeria euro din această categorie este o versiune extinsă a opțiunilor standard. În multe cazuri, numărul „2” este folosit în locul semnului „maxi” de pe pachetele de rufe. La noi nu se produc astfel de exemplare, ele pot fi găsite extrem de rar pe rafturi. De regulă, astfel de produse sunt fabricate de producători din Turcia, China și Europa. Poate că absența unor astfel de produse în magazinele rusești se datorează popularității și cererii lor scăzute, deoarece paturile de dimensiunile corespunzătoare nu se găsesc aproape niciodată în magazinele noastre.

Parametrii produsului

Nivelul de somn și confort de odihnă pe pat depinde direct de alegerea lenjeriei de pat potrivite. Trusele realizate conform standardului european sunt foarte populare astăzi. Cel mai adesea, există opțiuni la vânzare, ale căror dimensiuni sunt următoarele:

 • husă pilota - 200x200 cm;
 • foaie euro (poate fi simplă sau elastică) - 220x250 cm;
 • fețe de pernă - 50x70 sau 70x70 cm.

O astfel de lenjerie de pat este realizată dintr-o varietate de materiale. Costul final al kit-ului depinde de acest parametru. Iată cele mai populare tipuri de țesături utilizate în producția de lenjerie de corp Euro.

 • Bambus. Material ecologic și sigur cu proprietăți antibacteriene. Produce in foarte moale si delicat, placut pentru corp. În exterior, bambusul arată ca mătase sau cașmir mai scump.
 • Satin. Material format din fibre sintetice sau CB. Lenjeria euro satinată este foarte populară, deoarece este suficient de densă și are o strălucire plăcută. Produsele din satin sunt una dintre cele mai practice și nu se tem de spălările frecvente.
 • Stambă. Una dintre cele mai populare țesături în producția de lenjerie de pat. Este folosit pentru a face atât seturi de lenjerie de zi cu zi, cât și formale euro. Materialul în sine este practic și durabil, arată elegant și scump.
 • Batist. Material textil cu o țesătură unică de fire. Lenjeria Batiste este usoara si aerisita. Are un aspect atractiv și translucid. Cu toate acestea, lenjeria euro cambric nu este foarte purtabilă. În curând, pe material vor apărea „pete chele” vizibile, așa că nu ar trebui să utilizați astfel de produse în fiecare zi. Și prețul este destul de mare.
 • Percale. Aceasta este o țesătură de bumbac cu țesătură simplă. Are o suprafață mată și catifelată. Lenjeria euro percală poate menține căldura, dar în același timp este capabilă să „respire”, creând astfel o atmosferă foarte confortabilă. Seturile de percal sunt rezistente la uzură și durabile.
 • Bumbac. Cel mai popular material folosit în producția atât a lenjeriei standard, cât și a lenjeriei euro. Produsele din bumbac sunt accesibile. Iarna, dormitul cu astfel de modele nu este rece, iar vara nu este cald. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că bumbacul de înaltă calitate va dura mult timp, dar materialul ieftin se va micșora după prima spălare, așa că nu ar trebui să economisiți la cumpărarea de lenjerie euro din bumbac.
 • Mătase. Unul dintre cele mai scumpe și luxoase sunt seturile europene de elită din mătase naturală. Arată imbatabil, dar sunt destul de capricioase. Nu este recomandat să spălați astfel de produse într-o mașină de spălat obișnuită - este mai bine să apelați la servicii de curățătorie chimică. Dacă neglijezi această regulă, lucrul va deveni rapid inutilizabil și va primi daune vizibile.
 • raion. Lenjeria euro realizată din această materie primă arată la fel ca opțiunile de mătase naturală, dar costă de câteva ori mai ieftin și este mai puțin solicitantă în ceea ce privește îngrijirea. De aceea majoritatea cumpărătorilor apelează la astfel de modele, și nu la cele naturale.

În ceea ce privește parametrii de culoare ai lenjeriei euro, opțiunile monocromatice sunt mai frecvente aici. Poate fi o varietate de culori, de la deschis și delicat la întunecat și brutal. Găsirea celei mai bune opțiuni va funcționa pentru medii realizate în orice stil și schemă de culori. De asemenea, puteți găsi opțiuni cu imprimeuri discrete. Pot fi motive florale, tot felul de forme geometrice, modele în carouri, imagini 3D, animale și multe alte elemente.

Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Setul de pat standard european trebuie ales corect. Să fim atenți la o serie de criterii importante care ar trebui luate în considerare atunci când alegem produsul potrivit.

 • Dimensiuni. Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra lenjerie euro, ar trebui să măsurați parametrii lungimii și lățimii patului. Pe baza parametrilor identificați, se selectează un produs. Lenjeria nu trebuie să fie prea mare sau prea mică, altfel va fi incomod să dormi pe ea.
 • Calitate de cusut. Acordați atenție calității articolului și ambalajului acestuia. Produsul nu trebuie să prezinte daune sau orice alte defecte. Dacă acestea au intrat în câmpul dumneavoastră vizual, atunci este mai bine să refuzați achiziția. Un produs de calitate scăzută nu va rezista mult și va trebui să cumpărați un alt set, iar acesta este o risipă în plus.
 • Material. Căutați truse de calitate realizate din materiale durabile și sigure.
 • Proiecta. Chiar dacă este așternut, culoarea și stilul ar trebui să se potrivească cu decorul. Nu uitați de această nuanță atunci când alegeți kitul potrivit. De exemplu, pe fundalul imaginilor de fundal pestrițe cu imprimeuri mici bogate, este mai bine să aranjați o lenjerie euro monocromatică în tonuri calme. Dacă, pe fundalul patului, există un finisaj plictisitor și minimalist, atunci lenjeria poate fi ridicată și mai strălucitoare - cu imprimeuri și modele.
 • Punct comercial. Cumpărați seturi de lenjerie intimă mărimea euro în magazine de încredere, cu o bună reputație. Nu ar trebui să cumpărați astfel de lucruri în piețe sau magazine stradale.
 • Producător. În ciuda faptului că produsele de marcă sunt de obicei destul de scumpe, experții recomandă să le contactați. Atunci când alegeți un set de lenjerie Euro de înaltă calitate, nu trebuie să aveți încredere în prețuri inutil de mici și mărci de neînțeles. Aceste produse nu durează mult. Consultați produsele de marcă. Nu vă zgâriți în cumpărarea unui kit de încredere.

Pentru informații despre cum să alegeți lenjeria de pat standard europeană, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila