Caracteristicile și caracteristicile lenjeriei de pat din microfibră

Caracteristicile și caracteristicile lenjeriei de pat din microfibră
 1. Ce este această țesătură?
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Reguli de selecție
 4. Îngrijire
 5. Recenziile clienților

Seturile de pat sunt realizate din diverse țesături: atât naturale, cât și sintetice. Toate au anumite avantaje și dezavantaje. Oamenii care prețuiesc durabilitatea, caracterul practic și estetica lenjeriei de pat aleg adesea seturi din microfibră. Acest material are o calitate excelentă, o performanță excelentă și un cost accesibil.

Ce este această țesătură?

Microfibra este un material format din cele mai fine fibre polimerice. În alt fel, se mai numește și microfibră. La producerea acestei țesături se folosesc polimeri, poliesteri și poliamidă. Ca urmare a împleterii acestor componente, se obțin fire sintetice subțiri, dar puternice. Microfibra a fost creată pentru prima dată în Japonia la sfârșitul anilor 70 ai secolului trecut, distribuția sa în masă a început 10 ani mai târziu. Astăzi, această țesătură este fabricată din diverse materii prime. Unele tipuri de materiale includ bumbacul, dar este extrem de dificil să găsești microfibră de bumbac pe piața internă.

Multe produse sunt fabricate din microfibră. Acestea pot fi articole de garderobă sau textile de casă. Acest material poate fi vopsit în diferite nuanțe de culoare, oferindu-i un aspect grațios. Seturile de dormit din această țesătură au numeroase avantaje, datorită cărora tot mai mulți consumatori le preferă în fiecare an.

Avantaje și dezavantaje

Lenjeria de pat din microfibră are o varietate de culori, astfel încât chiar și cel mai pretențios client va putea achiziționa lenjerie în conformitate cu preferințele sale. În plus, următoarele avantaje sunt inerente unor astfel de seturi de dormit:

 • cost favorabil - produsele din materiale sintetice sunt de câteva ori mai ieftine decât din materii prime naturale;
 • catifelare si netezime - microfibra este placuta corpului datorita texturii sale matasoase si netede;
 • permeabilitate bună la aer - lenjeria de pat din microfibră promovează circulația naturală a aerului;
 • rezistență la deformare - chiar și la utilizare îndelungată și intensivă, lenjeria nu se va întinde sau „strânge” în timpul spălării;
 • cută slabă - datorită acestei proprietăți, lenjeria de pat practic nu se șifonează atunci când este folosită; in plus, nu trebuie calcat dupa spalare;
 • higroscopicitate - fibrele subțiri ale materialului au o structură poroasă, datorită căreia țesătura absoarbe rapid excesul de umiditate și o evaporă;
 • îngrijire ușoară - orice murdărie este spălată rapid de microfibră, după ce s-a udat materialul se usucă rapid;
 • materialul este foarte rezistent la rupere; în plus, pe acesta nu se formează pufături, bobine și indicii care pot strica instantaneu aspectul setului de dormit;
 • rezistența culorii - lenjeria de pat din microfibră nu se estompează sau se estompează; este capabil să mențină culorile luminoase și bogate, în ciuda numeroaselor spălări;
 • un obstacol în calea formării și dezvoltării microorganismelor patogene, care devin adesea cauza diferitelor boli și reacții alergice.

Dezavantajele microfibrei sunt „teama” sa de temperaturi ridicate, motiv pentru care seturile de pat nu pot fi spălate în apă prea fierbinte sau uscate pe diverse surse de căldură, de exemplu, o baterie, bobină, încălzitor. Când călcați hainele, ar trebui să alegeți modurile „blând”. Un alt dezavantaj al țesăturii este capacitatea sa de a acumula electricitate statică.In plus, microfibra acumuleaza grasime in timp, motiv pentru care isi poate pierde calitatile declarate de producator. Durata de viață a truselor din microfibră este de 2 până la 5 ani.

Reguli de selecție

Atunci când alegeți un set de dormit pentru un pat, ar trebui să refuzați să cumpărați produse prea ieftine de la mărci necunoscute. Cert este că producătorii fără scrupule, pentru a reduce costul produselor, pot folosi nu microfibre, ci alte fibre sintetice în care nu există pori. Drept urmare, astfel de truse vor fi lipsite de netezimea și moliciunea pe care microfibrele le sunt inerente. Și, de asemenea, în producția de textile de calitate scăzută, pot fi folosiți coloranți toxici. Trebuie remarcat faptul că realizarea de seturi de pat din microfibră de înaltă calitate în condiții artizanale este imposibilă. Achiziționând produse ieftine de origine necunoscută, consumatorul riscă să se confrunte cu o serie de probleme:

 • rufele emană un miros neplăcut;
 • trusa este colorată inegal;
 • la spălare, produsele se estompează;
 • rufele și-au schimbat forma atunci când au fost spălate într-un regim de temperatură acceptabil;
 • utilizarea unui set de dormit provoacă reacții alergice.

Pentru a evita aceste consecințe, ar trebui să inspectați cu atenție textilele achiziționate. Semnele unui produs de proastă calitate sunt următoarele:

 • model neclar și neclar;
 • cusături neuniforme;
 • fire demontabile.

Atunci când alegeți un produs, trebuie să studiați cu atenție eticheta. Ar trebui să conțină informații detaliate despre compoziția produsului, ambalaj, recomandări de îngrijire și spălare, precum și informații despre producător (informații de contact: numere de telefon, adresă).

Îngrijire

Pentru ca un set de dormit din microfibră să funcționeze mai mult de un an, încântându-și proprietarii cu aspectul său curat, este important să îl îngrijești corespunzător. Pentru a face acest lucru, ar trebui să respectați următoarele recomandări:

 • produsele sunt spălate manual sau în tamburul mașinii de spălat cu un mod preselectat „blând”;
 • temperatura apei nu trebuie să depășească +40 de grade;
 • este recomandabil să se renunțe la utilizarea de balsam și agenți de înălbire, deoarece aceste compoziții sunt capabile să „înfunde” porii materialului;
 • trusa trebuie uscată natural prin agățarea în interior sau în exterior;
 • produsele sunt lăsate să fie călcate la o temperatură minimă.

Dacă sunt respectate recomandările de mai sus, lenjeria își va păstra calitățile originale de consumator timp de 5 ani.

Recenziile clienților

Mulți oameni cumpără seturi de pat din microfibră pentru casa sau grădina lor. Potrivit majorității cumpărătorilor, o astfel de lenjerie de corp are culori strălucitoare și „distractive” și prețuri accesibile. Conform feedback-ului consumatorilor, seturile de dormit din microfibră au următoarele proprietăți:

 • fiabil și durabil;
 • nu se mototoli și nu se estompează;
 • bine ventilat;
 • se usucă rapid;
 • promovează un somn de calitate și sănătos atât la adulți, cât și la copii.

  Unii cumpărători lasă recenzii negative pentru microfibră. Potrivit acestora, seturile din această țesătură se micșorează în timpul spălării, se estompează, se estompează la soare, absorb slab umiditatea formată și practic nu lasă aerul să treacă. Astfel de răspunsuri sunt lăsate de oameni care au achiziționat bunuri substandard produse prin metode artizanale. Microfibrele din fabrică prezintă cele mai bune calități de consum. Pentru a evita falsurile, trebuie să achiziționați truse de la mărci cunoscute în magazine de renume. Următoarele fabrici sunt considerate producători de încredere de lenjerie din microfibră:

  • compania națională „Morpheus”;
  • firmele turcești Dophia și Casabel;
  • Valtery este fabricat în China.

  Potrivit consumatorilor, lenjeria din microfibră nu este inferioară ca caracteristici față de produsele realizate din materiale naturale. Prin urmare, nu ar trebui să urmăriți ieftin. Avarul plătește întotdeauna de două ori, nu uita de asta.

  Puteți afla mai multe despre lenjeria de pat din microfibră din videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila