Sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat din mătase naturală

Conţinut
 1. Caracteristicile seturi de mătase
 2. Soiuri de țesături pentru seturi de pat
 3. Îngrijire

Piața modernă de textile prezintă o gamă largă de seturi de pat din mătase naturală care pot satisface cel mai pretențios client.

Caracteristicile seturi de mătase

Pentru a face alegerea corectă, cumpărătorul ar trebui să acorde atenție unora dintre proprietățile materialului. Prima este densitatea mătăsii din care este făcută lenjeria de pat. Este definită în valoarea Mamii, în această valoare greutatea pânzei este măsurată pe 1 mp. m. Cu cât Mommi este mai mare, cu atât este mai mare calitatea țesăturii și, în consecință, lenjeria de pat realizată din ea este mai durabilă (optimul în ceea ce privește prețul și caracteristicile de calitate este considerat a fi un indicator de 16-20).

Să notăm principalele avantaje.

 • Unul dintre principalele avantaje este hipoalergenicitatea. O astfel de lenjerie de corp este potrivită pentru copii, persoanele cu piele sensibilă și chiar și pentru cei cu astm bronșic, deoarece este imposibil ca acarienii de praf și alte microorganisme să se înmulțească în ea.
 • Seturile de lenjerie din mătase naturală se caracterizează prin conductivitate termică ridicată și higroscopicitate. Iarna se încălzește rapid, iar vara, dimpotrivă, dă răcoare. Fibrele de mătase absorb perfect umezeala și se usucă rapid, această proprietate este deosebit de importantă la căldură.
 • Lenjeria de pat poate fi un decor interior de lux. Mătasea strălucitoare se drapează frumos, este moale și delicată, cu îngrijire adecvată, modelul de pe ea nu se estompează. Pânza naturală este practică - este un material durabil, rezistent, care nu se micșorează și nu se întinde.
 • O caracteristică importantă a lenjeriei de pat de mătase este capacitatea de a avea un efect de vindecare asupra corpului uman. Mătasea este capabilă să îmbunătățească calitatea somnului, să întărească sistemul imunitar și să afecteze pozitiv metabolismul și sistemul nervos. Dormitul pe o astfel de față de pernă este benefic pentru orice femeie, deoarece contactul pielii cu o țesătură netedă reduce aspectul liniilor de expresie.
 • Lenjeria de pat, din matase 100%, nu electrizeaza, spre deosebire de seturile din material artificial mai ieftin.

Nu se poate să nu remarcă o altă caracteristică a lucrurilor din mătase naturală - un preț foarte mare.

Lenjeria de pat realizată din material 100% mătase costă de aproximativ cinci ori mai mult decât bumbacul și este un articol de lux care vorbește despre gustul rafinat al proprietarului său.

Soiuri de țesături pentru seturi de pat

Există mai multe tipuri de pânză de mătase, diferă în modul de țesere a firelor:

 • atlasul este o țesătură destul de grea pe două fețe și densă;
 • ducesă - o pânză cu o țesătură satinată de fire;
 • jacquard - o țesătură pe care se obțin modele în relief;
 • popelina este un material de mătase cu o țesătură simplă de fire.

În plus, calitatea lenjeriei este influențată de originea materiei prime, adică „rasa” viermilor de mătase, ale cărui larve produc firele.

Alimentația acestor larve este, de asemenea, foarte importantă. În funcție de acești factori, se disting următoarele tipuri de mătase:

 • Dudul este produs de viermele domesticit de mătase Mori, cel mai scump material este obținut din coconii larvelor sale;
 • tussarul se obține din coconii unei insecte sălbatice, este mult mai ieftin și de calitate inferioară;
 • firele eri se obțin prin răsucirea fibrelor din mai multe coconi deodată;
 • Muga este făcută din fibrele viermelui de mătase assamez și se distinge prin subtilitate, rezistență sporită și o culoare deosebită.

Îngrijire

Atunci când alegeți seturile din mătase naturală, ar trebui să acordați atenție regulilor de îngrijire a acestora. Acest material necesită respectarea strictă a tuturor recomandărilor privind spălarea, uscarea și călcarea.

Spălarea manuală este potrivită pentru spălarea rufelor cu înmuiere la o temperatură care nu depășește 40 de grade. În acest caz, stresul mecanic crescut, răsucirea în timpul filarii este nedorită. Înmuierea recomandată este de 15 minute. Pentru spălare, cel mai bine este să alegeți săpun sau detergent lichid care se dizolvă complet în apă.

Este important de reținut că orice înălbitor nu trebuie utilizat. Apa de clătire trebuie schimbată de mai multe ori pentru a vă asigura că nu mai există detergent.

  Pentru a-și păstra aspectul, uscați lenjeria de pat departe de aparatele de încălzire și într-un loc întunecat, evitând lumina directă a soarelui. Călcarea se face în modul „mătase” din partea greșită și într-o stare ușor umedă. Este necesar să depozitați lenjeria în spații ventilate în pungi de lenjerie sau de hârtie. Un pat de mătase este solicitant de îngrijit, dar dacă respecți toate regulile, va dura mult și îți va oferi o mulțime de impresii plăcute.

  Un set de lenjerie de pat din mătase naturală este o alegere excelentă pentru un cadou scump, chiar de elită, de exemplu, pentru o nuntă, pentru o aniversare, este potrivit și pentru o altă ocazie specială. Un astfel de cadou va fi apreciat și nu va trece neobservat. Cei mai exigenți cumpărători lasă recenzii extrem de pozitive.

  Pentru sfaturi despre alegerea lenjeriei de pat, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila