Lenjerie de pat poplin: proprietăți, compoziție și evaluarea producătorilor de țesături

Conţinut
 1. Compoziția și caracteristicile țesăturii
 2. Avantaje și dezavantaje ale materialului
 3. Soiuri de truse
 4. Evaluarea producătorilor de lenjerie de pat
 5. Cum să îngrijești textilele?
 6. Recenziile clienților

Somnul complet depinde nu numai de aspectul unei persoane și de starea sa de spirit, ci și de sănătate. Prin urmare, trebuie să alegeți lenjeria de pat în mod responsabil. Acest lucru este valabil nu numai pentru perne și pături, ci și pentru lenjerie de pat. Materialul acestui produs determină cât de confortabil și plăcut va fi să dormi pe el. De exemplu, una dintre soiurile populare în zilele noastre este așternutul din poplin.

Compoziția și caracteristicile țesăturii

Anterior, materialul era realizat exclusiv din fire de mătase adevărată, dar tehnologiile moderne fac posibilă producerea de țesături din diverse tipuri de materii prime.

 • Bumbac. De îndată ce poplinul a început să fie produs din bumbac, prețul produsului a scăzut semnificativ, dar acest lucru practic nu a afectat calitatea. Atunci când alegeți lenjerie de pat din poplin de bumbac, este mai bine să acordați preferință produselor indiene. În plus, Turcia, China, Indonezia și Pakistan sunt, de asemenea, concurenți puternici în acest sens.
 • Bumbac și sintetice. Un alt nume este polipoplină. Un material frumos și accesibil, totuși, în calitate, desigur, este semnificativ inferior bumbacului 100%: se electrizează ușor, formează pelete, vopselele se estompează rapid.
 • Mătase naturală și lână naturală. Aceasta este o materie primă scumpă și de foarte înaltă calitate. Lenjeria din acest material este de elită.

  În industria textilă, poplinul este țesut folosind metoda inului. O nervură distinctivă este creată prin țeserea unor fibre transversale mai dense în fire subțiri verticale. Produsul este albit sau vopsit, în timp ce producția folosește componente care respectă pe deplin cerințele de mediu. În acest sens, pânza este hipoalergenică, ceea ce o face potrivită pentru paturile pentru copii.

  Veți afla mai multe despre proprietățile țesăturii urmărind următorul videoclip.

  Avantaje și dezavantaje ale materialului

  Lenjeria de pat din poplin este foarte populară în zilele noastre. Cumpărătorii cumpără aceste produse, chiar dacă produsul este destul de scump. Acest lucru se datorează mai multor beneficii ale țesăturii.

  • Popelina este un material foarte plăcut la atingere, moale și neted, este confortabil și confortabil de dormit. În plus, lenjeria poplină se caracterizează printr-o densitate mare, ceea ce îi permite să nu-și piardă forma și, prin urmare, patul va arăta la fel de proaspăt înainte și după somn.
  • Caracteristica poplinului este rezistența la câteva zeci de spălări. Chiar dacă rufele sunt spălate la mașină de aproximativ 200 de ori, aspectul materialului nu se va schimba. Aceasta vorbește despre rezistența la uzură și durabilitatea țesăturii.
  • În timpul somnului, lenjeria de pat din poplin asigură termoreglarea naturală a corpului. În plus, lenjeria absoarbe perfect umezeala, ceea ce este deosebit de important atunci când alegeți un produs pentru un pătuț. Nu este frig sub o pătură de poplin iarna și nici cald vara.
  • S-a menționat deja mai sus că coloranții chimici nu sunt utilizați în producție și, prin urmare, poplina este absolut sigură pentru cei care suferă de alergii și astmatici.
  • Acesta este un material foarte frumos, cu o ușoară strălucire discretă, care conferă interiorului o rafinament deosebită. În plus, popelina nu are cerințe speciale de îngrijire.

  Înainte de a cumpăra lenjerie de pat din poplin, trebuie să vă familiarizați și cu unele dintre dezavantajele acestui produs:

  • dacă compoziția conține lână, atunci este posibilă contracția țesăturii;
  • un produs sintetic se poate pierde foarte mult, iar culorile sale se estompează rapid.

    În general, dezavantajele lenjeriei de poplin sunt caracteristice doar lenjeriei contrafăcute. Procesul de fabricație al acestei țesături este aproape de bijuterii. Pentru țesutul de înaltă calitate a firelor, este necesară abilități speciale, iar dacă nu este respectată tehnologia de producție, atunci se obține o țesătură de calitate scăzută, care are dezavantajele de mai sus. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să cumpărați produse numai de la producători de încredere.

    Soiuri de truse

    Atunci când alegeți lenjerie de pat din poplin în departamentul de textile, cumpărătorul ar trebui să acorde o atenție deosebită dimensiunii produsului. Este important să se potrivească cu patul și așternutul.

    De exemplu, ar trebui să cumpărați un cearșaf cu dimensiuni cu 20 cm mai mare decât salteaua, astfel încât să nu fie dificultăți în a face patul.

    Pentru a nu te confunda cu alegerea, trebuie să știi că lenjeria de pat este împărțită în mai multe dimensiuni.

    • Set de 1,5 paturi. Potrivit pentru un pat de o persoană, pat pliant sau fotoliu. Constă dintr-un cearșaf, o husă de pilota și două fețe de pernă. Este convenabil să iei cu tine o astfel de lenjerie pentru a petrece noaptea în aer liber, folosește-o dacă unul dintre oaspeți a rămas peste noapte. Acest pat este potrivit și pentru un pat pentru copii.
    • Dubla. Constă dintr-un cearșaf, 2-4 fețe de pernă și o husă de pilota. Acest set este conceput pentru dane largi, este convenabil să îl utilizați pe canapele rabatabile.
    • Familie. Setul include 2 cuverturi de pilota, 2-4 fete de perna si un cearceaf.
    • Euro. Relativ vorbind, aceasta este dimensiunea unui pat triplu. Ar trebui să știți că este puțin probabil ca acest set să se potrivească pentru lenjeria de pat standard rusească. Dacă încă găsești fețe de pernă potrivite și pui cearșafurile în exces sub saltea, atunci o pătură standard introdusă într-o husă de pilota uriașă va cauza numai inconveniente noaptea.

     Puteți clasifica lenjeria de pat după designul pe care îl oferă producătorii moderni.

     • Monocromatic. Lenjeria de poplin strălucitoare de culori visiniu sau portocaliu va arăta foarte frumos, dar încă mai des producătorii oferă produse în culori pastelate. Seturile de roz sau piersici arată foarte blând. O anumită poftă este adusă în interior de lenjeria din poplin, care are fețe de pernă și o husă de pilota de diferite culori, dar realizate în același ton.
     • Cu modele. Nu există limită pentru imaginația producătorilor. Materialul vă permite să aplicați imagini misterioase uimitoare. Și acesta nu este doar un tablou standard, ci și imagini fantastice, abstracțiuni bizare, figuri cu forme neregulate. De asemenea, sunt oferite în mare parte culori pastelate, dar dacă doriți, puteți găsi și un set de culori saturate.
     • efect 3D. Este un desen volumetric expresiv luminos. Efectul este creat de o țesătură specială de fire. O varianta foarte frumoasa, impresionanta.
     • Bebelus. Pentru copii sunt oferite truse cu imaginea unor personaje de poveste, personaje de desene animate, jucării moderne. Lenjeria poate fi selectată pentru băieți și fete, pentru bebeluși și adolescenți. Trusele de pătuț pentru nou-născuți se vând și separat.

     Evaluarea producătorilor de lenjerie de pat

     De regulă, un cumpărător autohton face de obicei o alegere în favoarea unui produs fabricat în Rusia. Pentru a nu fi greșit cu alegerea, consultați evaluarea celor mai populari producători autohtoni de lenjerie de pat.

     • "Design de arta". Producător din Ivanovo. Cea mai mare companie care oferă o gamă largă de produse textile. Este renumit pentru calitatea și fiabilitatea sa. Are propriul studio de design, ceea ce face ca produsele să fie foarte accesibile ca preț. În magazine puteți găsi lenjerie de designer.
     • „Vasilisa”. O altă fabrică populară care oferă o mare varietate de kituri personalizabile la un cost accesibil.Avantajul produselor acestei companii este durabilitatea și rezistența la spălare.
     • „Paradisul bumbacului”. Această companie Cheboksary folosește coloranți germani de înaltă calitate în producție, datorită cărora produsul își păstrează culorile strălucitoare și proaspete, chiar și în ciuda spălării repetate în mașină.
     • BegAl. O caracteristică distinctivă a pânzelor acestei companii este absența cusăturilor în centru. Pentru confort, husa pilota este echipata cu fermoar. Compania combină calitatea internă și designul italian și, prin urmare, produsele BegAl sunt ceva mai scumpe.

     Cum să îngrijești textilele?

     Dacă lenjeria de pat achiziționată este poplin și nu este fals, atunci nu are nevoie de îngrijire specială. Avantajul acestui material este că nu este nevoie de călcat, țesătura își poate reînnoi cu ușurință forma singură.

     Dacă calitatea lenjeriei nu este confirmată de nimic, atunci merită să o jucați în siguranță și să urmați câteva reguli simple de îngrijire.

     • Se recomandă spălarea produsului la o temperatură care să nu depășească 60 de grade.
     • Este permisă creșterea temperaturii la 90 de grade dacă sunt necesare pete dificil de îndepărtat.
     • Când spălați manual, rufele trebuie clătite de mai multe ori, iar la mașina de spălat în modul cu o clătire suplimentară.
     • Este mai bine să refuzați să înmuiați rufele. Nu este recomandat să-l fierbeți.
     • Pânza ar trebui să fie uscată într-o cameră ventilată, unde lumina directă a soarelui nu cade, după ce în prealabil au întors toate produsele în partea greșită.
     • Când călcați, este mai bine să puneți fierul de călcat în setarea Bumbac.

     Recenziile clienților

        De obicei, lenjeria de pat din poplin este foarte bine primită de consumatori. Se remarcă moliciunea și netezimea sa, este foarte plăcut să dormi pe această țesătură. Lenjeria servește câțiva ani, iar vopseaua nu se șterge, nu se formează pelete. Recenziile negative sunt lăsate de cumpărătorii care au cumpărat lenjerie intima din polipoplină. În acest caz, produsul și-a pierdut strălucirea după primele spălări, se încrețește rapid și nu se calcă. În general, potrivit cumpărătorilor, popelina este o alternativă excelentă la țesăturile mai scumpe precum satinul, jacquardul sau mătasea.

        fara comentarii

        Comentariul a fost trimis cu succes.

        Bucătărie

        Dormitor

        Mobila