Lenjerie de pat din satin: caracteristici de sortiment și selecție

Conţinut
 1. Descriere produs
 2. Gamă
 3. Avantaje
 4. dezavantaje
 5. Reguli de selecție
 6. Recenziile clienților

Venind acasă după o zi grea de muncă, vrei să cazi într-un pat moale și să uiți de tot ce este în lume. Pentru un somn sănătos și sănătos, calitatea lenjeriei de pat este de mare importanță. Astăzi, producătorii ne prezintă o mulțime de opțiuni. Ele diferă prin preț, rezistență, durabilitate și mulți alți parametri. O opțiune este așternutul din satin. Despre avantajele, dezavantajele și caracteristicile sale vom vorbi în acest articol.

Descriere produs

Imaginați-vă o suprafață perfect plană, cu un luciu lucios și modele frumoase. Acesta va fi satinat. Spre deosebire de mătasea naturală, nu este atât de alunecoasă și rece.

Și-a primit numele datorită țesăturii sale speciale. Dacă comparăm partea cusătoasă și partea din față, atunci acestea au diferențe semnificative. Acesta din urmă este foarte neted și uniform, în timp ce reversul are un model de țesătură clar. Acest lucru se datorează faptului că firele de urzeală sunt împletite neuniform. La exterior formează o suprafață uniformă și se pare că toate se află în aceeași direcție. Acest lucru creează o strălucire specială.

În ceea ce privește compoziția, pentru producerea satinului se folosesc în mod tradițional fibre precum bumbacul, mătasea, bambusul sau sintetice în proporții diferite. Și, deși sintetice sunt incluse în compoziție, procentul acestuia este mic. Este vorba de țesături naturale care sunt denumite în mod obișnuit satin. Datorită acestui fapt, au proprietăți excelente. Costul lor va fi adecvat. Dar lenjeria intimă din satin de înaltă calitate merită cheltuiala, deoarece vă va servi mult mai mult decât un set de calicot obișnuit.

Gamă

La fel ca și alte seturi, lenjeria din satin poate fi clasificată în funcție de mai multe caracteristici principale: dimensiune, compoziție, decor, funcții suplimentare.

La dimensiune

Seturile cu un singur pat sunt cea mai modestă dimensiune care se potrivește pătuțurilor pentru copii. Pachetul include o fata de perna, cearceaf si plapuma. Dimensiuni standard: husă pilotă - 135 * 200 cm, față de pernă (rețineți că doar una este inclusă în kit) - 50 * 70 cm, cearșaf - 110 * 200 cm.

Seturile de unu și jumătate diferă de cele anterioare prin dimensiuni mai mari și prezența unei fețe de pernă suplimentare. Nu toate kiturile au această opțiune, așa că verificați ambalajul pentru lista exactă de articole. În versiunea în limba engleză, inscripția va citi „single” sau „1 bad”. În ceea ce privește grila de dimensiuni, o husă de pilota cu 1,5 paturi are dimensiunea de 150 * 220 cm, aceeași dimensiune va fi și pentru cearșaf. Ambele fețe de pernă au aceeași dimensiune 70 * 70 cm.

Seturile duble sunt concepute pentru paturi mari, deși dimensiunile lor sunt mai modeste decât cele de „euro”. Prin urmare, atunci când alegeți, măsurați parametrii patului dvs. Acest lucru vă va permite să găsiți dimensiunea potrivită. Setul include o husă de pilota (180 * 220 cm), o cearșaf (200 * 220) și o pereche de fețe de pernă (70 * 70 cm).

„Euro” este cea mai populară dimensiune PBC astăzi, deoarece cele mai multe paturi moderne au o saltea înaltă. Dimensiunea foii de 240 * 220 cm vă permite să o umpleți cu ușurință și să nu vă fie teamă că se va mototoli în timpul somnului. Husa de pilota este de asemenea mare ca dimensiune - 200 * 220. Păturile de mărime adecvată sunt mai mult decât suficiente pentru un cuplu căsătorit. În același timp, nu trebuie să îl tragi peste tine, deoarece dimensiunile permit doi adulți să stea confortabil sub el. Fetele de perna au o dimensiune personalizata - 50 * 70 cm.

Dacă obișnuiești să dormi sub o pătură separată, atunci trusa de familie este pentru tine. Include două cuverturi de pilote cu parametri 150 * 220. Există o singură cearșaf (150 * 220 cm), dar fețele de pernă, așa cum era de așteptat, sunt 2 bucăți (70 * 70 cm).

Compoziţie

Seturile din satin pot fi de mai multe tipuri, in functie de materialul din care sunt confectionate.

Satinul satinat combină toate virtuțile mătăsii și bumbacului. Faptul este că partea cusătură a țesăturii are o compoziție de bumbac. Acest lucru îl face plăcut pentru corp și reduce riscul de alunecare. Partea frontală elegantă se remarcă prin frumusețea și strălucirea sa, deoarece este realizată din mătase.

Există, de asemenea, un satin amestecat. Pe de o parte, adăugarea de poliester la țesătură îi reduce compatibilitatea cu mediul. Dar acest lucru conferă materialului mai multă rezistență la uzură. Principalul avantaj al unei astfel de lenjerii este costul redus (comparativ cu satinul natural).

Microsatinul este adesea numit un material de nouă generație. Nu se rostogolește, desenele de pe el nu se estompează și este plăcut pentru corp. Acest lucru se datorează adăugării de poliester în compoziție. Țesătura se pretează bine vopsirii, ceea ce permite producătorilor să facă nu doar printuri luminoase pe ea, ci și imagini 3D.

Jacquard satinat poate avea fie o bază din bumbac, fie o bază amestecată. Se distinge prin modelul său volumetric, care se formează datorită împleterii speciale a firelor. Pentru aceasta se folosesc mașini de țesut care sunt concepute pentru a produce doar acest tip de țesătură.

Funcții suplimentare

Producătorii de lenjerie de pat încearcă să își facă seturile nu numai de înaltă calitate, ci și ușor de utilizat. Prin urmare, atunci când alegeți lenjerie de pat, acordați atenție următoarelor detalii.

 • Fulger. Gândiți-vă la cât de multe probleme poate cauza fanta păturii. Picioarele cad periodic în el (chiar și butoanele nu salvează), pătura în sine se străduiește să se strecoare prin ea. Fulgerul rezolvă toate aceste probleme. Pătura va fi ușor de îndepărtat atunci când trebuie să spălați setul.
 • Elastic... Un cearșaf elastic îl menține în siguranță pe saltea. Dacă ai un somn agitat, atunci este posibil să fi observat de mai multe ori cum se formează pliuri pe cearșaf dimineața sau se mototolește și se îndreaptă complet din toate părțile. Elasticul va împiedica foaia să alunece sau să se șifoneze.
 • Acoperi. Unele seturi sunt echipate suplimentar cu o pătură. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece creează unitatea trusei. Chiar dacă așezi pernele deasupra cuverturii, acestea vor crea un ansamblu coeziv.

Proiecta

Un set de culori uni este o opțiune universală. Pentru a se potrivi perfect în interior, uită-te la culorile în care este făcută camera. Dar puteți achiziționa și un set de culori contrastante luminoase. Acest lucru va crea o culoare suplimentară de accent. În acest caz, camera în sine va fi transformată vizibil.

Combinația a două nuanțe pe lenjerie poate fi fie de natură contrastantă, fie din aceeași schemă de culori. Ce versiune a KPB bicolor se potrivește cu interiorul tău depinde de paleta în care este executat, precum și de preferințele tale personale.

Desenul tipărit este, de asemenea, popular acum. Există două moduri de a o aplica. Primul este reactiv. Pigmentul colorant pătrunde complet în toate fibrele. Acest lucru asigură durabilitatea modelului. Poate fi spălat în siguranță de mai multe ori în mașina de spălat. În a doua metodă - imprimată, modelul va decora doar partea din față. Este logic să presupunem că o astfel de pânză se va estompa și își va pierde mai repede frumusețea originală.

Noile tehnologii permit producătorului să producă adevărate capodopere, cum ar fi desenul 3D. Alegerea modelelor și ornamentelor este nelimitată aici. Orice imagine poate fi transferată pe material. Așa-numitele fotografii arată foarte interesante. Ei în toată gloria lor transmit aranjamente florale, ilustrații de animale și animale sălbatice. De asemenea, copiilor le plac foarte mult personajele amuzante de desene animate și cățelușii și pisoii drăguți.

Strap-satin tradus din engleză înseamnă „dungi”.Firele din diferite secțiuni (dungi) au direcții diferite. Acest lucru creează un decor interesant din material textil.

În ciuda abundenței tehnicilor de desen, broderia este încă populară și relevantă. Utilizarea sa în decorarea unui set de lenjerie de pat face ca produsul să fie șic și respectabil. Trebuie remarcat faptul că costul unei astfel de pânze este mult mai mare (deseori în această versiune există seturi de calitate Lux).

Ar trebui spus despre un material atât de special ca un secerător. La prima vedere, veți înțelege imediat caracteristica sa principală. Pânza pare încrețită. În același timp, estetica sa nu se pierde.

Avantaje

Lenjeria din satin este iubită pentru performanța și frumusețea sa excelentă.

Trusele din satin vor trebui să fie modificate doar după o noapte de ieșire și vor arăta ca și cum tocmai au fost călcate din nou. Dacă le agățați cu grijă după spălare, atunci călcarea obositoare poate fi evitată cu totul.

Satinul are o strălucire plăcută. Nu este la fel de saturat ca mătasea, dar și acest material alunecă mult mai puțin. Netezimea suprafeței arată foarte plăcută și frumoasă din punct de vedere estetic. Datorita tehnologiei speciale de tesut si folosirii fibrelor naturale, lenjeria satinata poate rezista pana la 200 de spalari. Acesta este un indicator solid.

Pentru bebelușii și adulții cu tendință la reacții alergice, indicatorul hipoalergenicității este foarte important. În aceste cazuri, este inacceptabil să se folosească țesături sintetice. Chiar dacă devine destul de cald noaptea, nu vă faceți griji. La urma urmei, lenjeria absoarbe bine umezeala, scutind corpul de senzatiile neplacute.

Când încercați să vă înconjurați cu lucruri care sunt sigure pentru sănătate, o atenție deosebită trebuie acordată lenjeriei de pat. La urma urmei, somnul ne ia aproximativ 8 ore pe zi. Dați preferință producătorilor de încredere, deoarece chiar și fibrele naturale pot fi vopsite cu coloranți inadecvați. Firmele care își prețuiesc numele nu vor permite acest lucru în propria lor producție.

Respirabilitatea rufelor este un factor foarte important. Pe lângă proprietățile bune de reținere a căldurii, trebuie să treacă bine aerul. Acest lucru asigură circulația necesară a aerului în timpul somnului.

dezavantaje

Lenjeria din satin are nu numai plusuri, ci și minusuri. Dar nu sunt atât de multe și multe dintre ele sunt condiționate.

 1. Preț mare. Lenjeria de pat din satin de calitate nu poate fi ieftină. Prin urmare, orice vă promit vânzătorii, păstrați un punct de vedere rațional în această chestiune.
 2. Susceptibil la arsuri solare când este uscat. Desigur, într-un oraș este greu de imaginat că cineva uscă hainele pe stradă. Dar rămân balcoane, care servesc adesea drept loc pentru uscarea hainelor umede și a lenjeriei. Prin urmare, un avertisment despre această caracteristică a satinului nu este deloc de prisos.
 3. Netezime excesivă. Dacă producătorul nu a avut grijă să facă interiorul husei de plapumă mai dur, atunci pătura poate aluneca, iar cearceaful se poate îndrepta și mototoli.

Reguli de selecție

Pentru a evalua calitatea lenjeriei de pat din satin din magazin, acordați atenție următoarelor puncte.

 1. Densitatea firelor - nu mai puțin de 100 pe centimetru pătrat de țesătură.
 2. Examinați cu atenție întreaga suprafață a rufelor. Nu ar trebui să existe o singură pistă. Dacă țesătura este de o calitate suficientă, atunci acestea nu vor apărea în timpul perioadei de funcționare.
 3. Luați un strat de material și priviți prin el la lumină. Densitatea sa ar trebui să fie suficient de mare, nu poate fi vorba de nicio transparență. Privind prin țesătură la lumină, siluetele obiectelor nici nu trebuie ghicite.

Recenziile clienților

   Recenziile despre lenjeria de pat din satin sunt în mare parte pozitive. Utilizatorii iubesc atât luminozitatea nuanțelor, cât și netezimea acestui material. Mai mult, tot mai mulți oameni îl comandă prin site-uri specializate, deoarece sortimentul din acestea este mult mai mare.

   Producători precum Blakit, Tac, Vasilisa au recomandări bune.Calitatea lenjeriei de pat de lux din Turcia este apreciată și de utilizatori, dar producătorii chinezi nu inspiră încredere concetățenilor noștri.

   Veți vedea o prezentare generală a lenjeriei de pat din satin în următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila