Cum pliez lenjeria de pat?

Cum pliez lenjeria de pat?
 1. Pregătirea
 2. metoda KonMari
 3. Metoda „Ambalare”
 4. Îmbrăcarea
 5. "Raft de cărți"
 6. Coșuri și containere
 7. Pe o bandă elastică
 8. Unde să-l depozitezi?

Ordinea pe rafturile din dulapul cu lenjerie de pat nu este mai puțin plăcută ochiului decât interiorul ordonat al apartamentului. Cu toate acestea, din cauza treburilor casnice, nu fiecare gospodină are suficientă putere și timp pentru a așeza lenjeria de pat pe rafturi. Și apoi într-o zi, deschizând ușa dulapului, îți dai seama că o astfel de mizerie nu mai este bună la nimic, trebuie să începi să sortezi și să aranjezi lucrurile. Acest articol vă va spune cum să vă pliați cu grijă lenjeria de pat.

Pregătirea

În primul rând, scăpați de lucrurile inutile, vechi, uitate de mult și nefolosite de pe rafturi. Ele împrăștie spațiul de dulapuri și dulapuri. În căutarea setului potrivit de lenjerie intimă, trebuie să scotoci printr-un număr mare de lucruri. Nu există întotdeauna timpul și dorința de a pune totul la locul său. Drept urmare, după câteva săptămâni, ordinea din dulap este înlocuită cu un haos total, ceea ce este enervant.

Merită să aveți grijă de starea huselor de pilote, a fețelor de pernă și a cearșafurilor. Este mai convenabil să pliezi hainele călcate, în plus, devin mult mai mici ca volum, pot fi așezate mai compact. Prin urmare, unul dintre principalele puncte de curățare în dulap este călcarea seturi de pat. Multe gospodine folosesc funcția de abur atunci când călcă rufele. Ridurile sunt mai bine îndepărtate astfel. Și dacă adăugați 1-2 picături de ulei parfumat în apă, lenjeria de pat nu numai că va fi netedă și îngrijită, ci și va începe să miroasă literalmente parfumată. Pentru a evita încrețirea lucrurilor, scuturați-le bine înainte de a călca și îndreptați-le bine pe suprafața mesei de călcat.

Pentru a aranja comod kiturile, este indicat să le sortați. Într-adevăr, în sezonul rece și vara, majoritatea oamenilor folosesc așternuturi diferite. Dacă afară este iarnă, atunci veți avea nevoie de seturi de țesături mai dense. Acestea ar trebui puse mai aproape, în timp ce lenjeria ușoară de vară poate fi depozitată adânc în rafturi. În anotimpurile mai calde, lenjeria de pat este sortată în sens invers, deoarece se vor folosi fețe de pernă ușoare și respirabile, cuverturi de pilote și cearșafuri.

metoda KonMari

Pentru a ajuta gospodinele, japoneza KonMari a dezvoltat aproape un întreg sistem de depozitare a lucrurilor în dulapuri sau dulapuri. Metoda ei este foarte populară în ultima vreme; mulți consideră că este cea mai eficientă și convenabilă. Principiile de bază ale acestei metode de stivuire corect a lucrurilor sunt următoarele reguli simple.

 • Trebuie să te străduiești să te asiguri că fiecare lucru ocupă cât mai puțin spațiu posibil. Pentru a face acest lucru, este necesar să se îmbunătățească capacitatea de a plia cu grijă rufele.
 • Orice lucru ar trebui să fie amplasat astfel încât, atunci când este îndepărtat, ordinea generală să nu fie perturbată.
 • Fiecare articol din dulap ar trebui să fie vizibil pentru ochi.

  De asemenea, autorul metodei le sfătuiește insistent pe gospodine să nu întindă curățarea în dulap. Nu trebuie făcut în mai multe etape. Cel mai bine este să rezervați suficient timp și să faceți ordine rafturile dintr-o singură mișcare. Al doilea sfat valoros este recomandarea de a curata singur. Conversațiile sau certuri cu membrii familiei nu fac decât să distragă atenția și să piardă timpul. Iar în etapa de sortare a lucrurilor și de a scăpa de tot ce este inutil, pot apărea dezacorduri sau un adevărat scandal.

  Iată cum KonMari se oferă să acționeze pas cu pas atunci când pune lucrurile în ordine în dulap.

  • Curățarea începe cu golirea raftului. În același timp, sunt selectate lucruri vechi inutile care ar trebui aruncate.
  • Kiturile rămase trebuie dezasamblate în categorii separate.KonMari recomandă depozitarea fețelor de pernă, a huselor de pilote și a cearșafurilor în stive separate.
  • Articolele bine pliate sunt așezate pe rafturi în conformitate cu regulile de bază: fiecare articol este vizibil, scoaterea articolelor din dulap nu trebuie să atingă stivele adiacente de lenjerie.

  Metoda „Ambalare”

  Un alt truc pentru depozitarea comodă a rufelor. Constă în faptul că întregul set este stivuit într-un teanc îngrijit într-o față de pernă. După călcare, pliați husa de pilota și cearceaful și a doua față de pernă, dacă este inclusă, într-un pliu compact. Toate lucrurile sunt plasate într-un „pachet”. Marginile ambalajului feței de pernă sunt pliate frumos, iar întregul teanc este stivuit pe raft. Această metodă este, de asemenea, convenabilă, deoarece trusa este întotdeauna asamblată. Nu este nevoie să căutați articole individuale, revizuind și sortând diferite stive de rufe pe rafturi.

  Îmbrăcarea

  Setul pliat într-o grămadă poate fi legat cu o panglică. Este atât convenabil, cât și frumos. Așezați husa de pilota, cearceaful și fețele de pernă călcate una peste alta. Pentru imbracat puteti folosi panglici decorative sau sfori simple. În orice caz, trusa va fi asamblată. Va fi convenabil să le scoateți din dulap pentru a face patul.

  "Raft de cărți"

  Esența metodei constă în faptul că rufele pliate sau rulate sunt depozitate pe rafturi într-o poziție care nu este tocmai obișnuită pentru noi. Nu se potrivește pe orizontală, ci se așează ca o carte într-un plan vertical. Din punct de vedere vizual, pare neobișnuit. Cu toate acestea, îndepărtarea rufelor dintr-un astfel de rând vertical este mult mai convenabilă.

  Coșuri și containere

  Dacă dimensiunea dulapului permite, puteți depozita fiecare set de rufe într-un coș separat sau un recipient mic. Aspectul raftului devine ordonat și este mult mai convenabil să scoateți rufele. Procesul de îndepărtare a setului de pat necesar nu deranjează în niciun fel lucrurile învecinate și nu face mizerie în dulap.

  Pe o bandă elastică

  Adesea există un cearșaf cu o bandă elastică în setul de pat. Inițial, astfel de textile erau populare în vest, iar gospodinele noastre le-au adoptat relativ recent. Merită să atingeți întrebarea cum să pliați o foaie mare cu o bandă elastică:

  • desfaceți foaia și întindeți-o pe toată lungimea, îndreptați colțurile;
  • conectați colțul superior cu cel inferior situat pe aceeași parte a foii;
  • colțul următor trebuie plasat sub cele două pe care le-ați conectat înainte;
  • al patrulea colț trebuie să fie ascuns în toate cele trei colțuri, într-un mod similar, ar trebui să iasă un dreptunghi;
  • foaia pliată poate fi rulată și legată cu bandă sau elastic.

  Unde să-l depozitezi?

  Trebuie remarcat faptul că în acest moment dulapul și comoda sunt departe de singurele locuri pentru depozitarea seturi de lenjerie de pat. În rufele dens împachetate pe rafturi, moliile pot începe adesea și pot distruge lucrurile. Recent, husele speciale au devenit foarte populare printre gospodine. Vin într-o varietate de dimensiuni, suspendate sau depozitare orizontală.

  O altă inovație convenabilă sunt sacii de vid. În acest fel, poți economisi spațiu, întrucât lucrurile dintr-un astfel de pachet devin mult mai compacte. Sunt convenabile pentru depozitarea truselor de rezervă pentru oaspeți sau lucruri care cu siguranță nu vor fi folosite în viitorul apropiat. Sacii protejează rufele de larvele de molii și de alți factori negativi, cum ar fi umiditatea.

  4 moduri de a plia lenjeria de pat în videoclipul de mai jos.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila