Lenjerie de pat Terry: avantaje și dezavantaje, subtilități ale alegerii

Conţinut
 1. Specificații
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Cum să alegi?
 4. Sfaturi de îngrijire
 5. Analizele utilizatorului

Mulți oameni asociază lenjeria de pat terry cu un nor pufos, care este foarte moale și confortabil de dormit. Pe o astfel de lenjerie se pot face vise bune, iar corpul se relaxează și se odihnește perfect. După ce a cumpărat un set de terry, o persoană are doar recenzii pozitive despre el.

Specificații

Pânză Terry (frotte) este o țesătură pe bază naturală, cu o grămadă lungă de fir formată prin tragere de bucle. Densitatea și gradul țesăturii terry depind de lungimea grămezii. Cu cât grămada este mai lungă, cu atât produsul original este mai pufos. Frotte poate avea grămadă cu o singură față sau cu două fețe. Țesătura cu țesătură pe două fețe este adesea găsită în viața de zi cu zi. Folosit pentru cusut prosoape, halate de baie, pijamale si pantofi pentru camere. Lenjeria de pat se caracterizează printr-o țesătură terry pe o singură față. Baza este de obicei din țesături naturale și sintetice.

 • Bumbac. Lider în producția de textile pentru așternut. Are o mulțime de avantaje: este ecologic, hipoalergenic, absoarbe perfect umezeala și are o durată de viață lungă. Cu toate acestea, produsele din bumbac sunt destul de grele.
 • Lenjerie. Are toate beneficiile bumbacului, dar inul este foarte ușor.
 • Bambus. La prima vedere, este foarte dificil să distingem de bumbac. Așternutul din bambus Terry este aproape lipsit de greutate, se usucă rapid și are efect antibacterian.
 • Microfibră. Recent a devenit foarte popular. Ușor respirabil, nu se estompează, este ușor de curățat și nu se șifonează. Dar are dezavantaje, microfibra tinde să atragă praful și nu tolerează temperaturile ridicate. Prin urmare, nu se produce lenjerie de pat din microfibră pură.

Astăzi, lenjeria de pat terry este rar făcută dintr-un singur tip de țesătură. Cel mai adesea constă dintr-un amestec de fire naturale și sintetice. Utilizarea diferitelor tipuri de materiale în producția de textile de pat se bazează pe mai multe motive. Țesăturile naturale permit spălarea lenjeriei de pat din țesătură la temperaturi ridicate fără a o deteriora. Și sinteticele prelungesc durata de viață a produsului, oferindu-i calitățile și proprietățile necesare.

Pânză Terry se distinge prin înălțimea sa, densitatea structurii, precum și prin răsucirea firului de grămadă. Acești indicatori nu afectează calitatea produsului, ci doar schimbă aspectul. Producătorii moderni produc cearșafuri calde europene și clasice. Avantajul versiunii clasice fără elastic este capacitatea de a folosi cearceaful ca cuvertură de pat sau pătură ușoară.

Grila dimensională a lenjeriei de pat terry nu diferă de cea obișnuită. Există dimensiuni standard de lenjerie de pat.

Trebuie să alegeți o opțiune caldă pentru un pat pentru copii în funcție de dimensiunile individuale, deoarece grila de dimensiuni pentru copii nu este reglementată.

Avantaje și dezavantaje

Textile Terry pot fi găsite în aproape orice casă. Trusele de somn pufoase sunt populare printre gospodine din mai multe motive.

 • Durabilitate în comparație cu seturile din satin sau satin.
 • Practicitate. Mahra are o rezistență ridicată la uzură. Fibrele își păstrează aspectul inițial pentru o lungă perioadă de timp.
 • Produsele nu sunt pretentioase la ingrijire. Nu trebuie să fie călcate, ceea ce economisește foarte mult timp.
 • Au proprietăți absorbante bune. Acest lucru permite ca cearșafurile din tery să fie folosite ca prosoape mari de baie.
 • Frumos la atingere și confortabil pentru corp.
 • Nu provoacă alergii, deoarece sunt de obicei compuse din fibre naturale 80%.
 • Sunt colorate doar cu coloranți naturali, ceea ce nu afectează sănătatea umană.
 • Versatil. Au o gamă largă de utilizare.
 • Se încălzesc foarte bine. În același timp, aerul este trecut.
 • Au un efect de masaj care vă permite să vă relaxați și să vă acordați un somn profund.

Lenjeria de pat Terry nu are practic niciun dezavantaj. Pot fi remarcate doar câteva dezavantaje. Astfel de produse se usucă foarte mult timp.

Și cu o utilizare neglijentă, pot apărea pufături urâte.

Cum să alegi?

Atunci când cumpărați materiale textile terry, acordați atenție datelor indicate pe eticheta produsului. Compoziția și caracteristicile dimensionale sunt de obicei indicate aici. Dacă nu există astfel de informații pe etichetă, nu ar trebui să luați așa ceva. Este mai bine să cumpărați seturi de pat în magazine de încredere. Densitatea grămezii este de asemenea indicată pe eticheta produsului. Durata de viață a produsului depinde de acest indicator. Media este de 500 g/m². Lenjeria de pat trebuie făcută din materiale naturale. Cu toate acestea, prezența unei cantități mici de fibre sintetice va completa doar materialul textil cu proprietăți bune, cum ar fi rezistența și elasticitatea.

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea adecvată va păstra proprietățile funcționale și aspectul produsului. Lenjeria de pat Terry se poate spăla foarte bine la mașină. Puteți să-l spălați manual, dar merită să rețineți că, atunci când este înmuiat, setul de terry își va crește foarte mult greutatea. Respectați temperatura de spălare indicată pe eticheta produsului. Pentru spălarea la mașină, setați viteza minimă posibilă pentru a evita apariția pufurilor.

Lenjeria de pat tery poate fi înmuiată în avans, dacă este necesar. Pânza Terry nu trebuie călcată, acest lucru va distruge structura grămezii. Datorită temperaturilor ridicate, aspectul produsului se deteriorează, iar durata de viață este scurtată. Textile Terry trebuie depozitate pliate în dulap.

Este interzisă depozitarea în pungi de plastic, deoarece produsul trebuie să „respire”.

Analizele utilizatorului

Aproape toate recenziile despre lenjeria de pat terry sunt pozitive. Oamenii notează că astfel de truse sunt foarte blânde și plăcute. Este ușor să ai grijă de ei. Nu este atât de cald să dormi sub ele vara. Iar iarna, aceste cearșafuri se încălzesc bine. Acestea servesc mult timp și își păstrează aspectul frumos.

Lenjeria de pat Terry a devenit un atribut permanent al dormitorului pentru mulți. El este sfătuit rudelor și prietenilor. Puține recenzii negative sugerează că corpul mâncărime foarte mult de la trusele de terry, așa că este incomod să dormi pe ele. Dar acestea sunt mai degrabă sentimente subiective ale indivizilor decât un fel de regularitate.

Veți afla mai multe despre lenjeria de pat terry în următorul videoclip.

1 Comentariu

Un articol foarte interesant și util.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila