Reguli pentru calcularea țesăturii pentru așternut

Conţinut
 1. De câți metri aveți nevoie pentru kiturile standard?
 2. Cum se calculează materialul pentru parametrii europeni?
 3. Luăm în considerare tipul de țesătură
 4. Aspect și tăiere pentru cusut cu bricolaj

Pentru fiecare persoană, petrecerea unui minut în plus într-un pat confortabil pe cearșafuri moi sub o pătură caldă este considerată un element de beatitudine. Mai ales dacă lenjeria de pat este realizată din material de calitate. O atingere a corpului te face să uiți de toate necazurile și necazurile, mergând într-o călătorie prin vise plăcute.

De câți metri aveți nevoie pentru kiturile standard?

Pentru ritmul modern al vieții, este foarte important ca o noapte de somn să permită unei persoane să se relaxeze și să se relaxeze. Lenjeria de pat de înaltă calitate joacă un rol important în această problemă. Destul de des, multe gospodine se confruntă cu problema primei spălări. De îndată ce un nou set a fost spălat, țesătura se transformă într-o materie densă, care devine neplăcută la atingere.

Pentru a evita astfel de incidente, gazdele au găsit soluția potrivită și și-au luat producția de lenjerie de pat în propriile mâini. La prima vedere, se pare că procesul de coasere a unei cearșafuri, a unei huse de plapumă și a unei perechi de fețe de pernă nu este complicat. Și nu va dura mult timp. Dar de fapt se dovedește a fi multă muncă grea.

În primul rând, este necesar să se calculeze corect filmările setului de pat. În acest caz, este necesar să se țină cont de creșterea materialului material pentru note de subsol suplimentare.

În al doilea rând, este foarte important să faceți tăierea corect. În caz contrar, pot rămâne bucăți de materie nefolosită sau, dimpotrivă, materialul nu va fi suficient. Pentru a nu căuta în înregistrări vechi dimensiunile elementelor modelului de așternut, se recomandă să se uite la tabel.

Husă de pilota

Foaie

1 dormitor (150 cm)

215*143

120*203

1,5 paturi (150 cm)

215*153

130*214

2 paturi (220 cm)

215*175

230*138-165

În ceea ce privește pernele, va trebui să faceți măsurători independente, deoarece alegerea fiecărei persoane se bazează pe comoditate. Cineva folosește doar forme dreptunghiulare, pentru alții, pernele pătrate clasice sunt considerate cele mai confortabile.

  Pentru a calcula independent țesătura pentru așternut cu o lățime de 220 de centimetri, apropo, dimensiunea europeană și pentru a afla câtă țesătură trebuie să utilizați, trebuie să rezolvați o problemă simplă:

  • husă pilota 220 cm lățime + 0,6 cm pe o parte pe cusătură + 0,6 cm pe cealaltă parte pe cusătură = 221,2 cm lățime pe o parte, 221,2 cm x 2 = 442,4 cm material full size, ținând cont de cusături;
  • cearșaf de pat 240 cm lățime + 0,6 cm pe cusătură + 0,6 cm pe cusătură = 241,2 cm lățime completă a materialului necesar.

  Dubla

  În ciuda existenței unor standarde pentru lenjeria de pat, pe piață sunt disponibile variații de seturi duble de diferite dimensiuni. De exemplu, dimensiunile husei de pilota sunt 200x220, 175x215, 180x210 centimetri. În consecință, lungimea și lățimea foii variază 175x210, 210x230, 220x215 centimetri. Perne in functie de configuratie si forma. Pentru a înțelege cât de mult material este necesar pentru a coase un set dublu, trebuie să luați una dintre dimensiunile enumerate mai jos.

  • Pentru o husă de plapumă este nevoie de 175 cm pentru o parte, a doua față corespunde mărimii primei. Este mai bine să rulați materialul decât să o tăiați. Pentru fabricarea cusăturilor, adăugați 5 cm. În total, 175x2 + 5 = 355 cm de țesătură este necesar pentru coaserea unei huse de pilota.
  • Foaia este mult mai ușor de făcut. La dimensiunea ei de 210 cm, la cusături se adaugă 5 cm. Total 215 centimetri.
  • Fetele de perna de exemplu sunt dreptunghiulare cu dimensiunile 50x70 + cusatura de 5 cm. Filmarea totală este de 105 cm. Două perne, respectiv, vor avea 210 de centimetri.
  • Calculul final al țesutului consumat a fost de 7,8 m.

  Un și jumătate dormind

  Pentru coaserea unui set de lenjerie de pat de una și jumătate, dimensiunile cele mai acceptabile sunt următoarele: husă de pilota 150x210 cm și cearșaf 150x200 cm. În continuare, se calculează cantitatea totală de material.

  • O parte a husei de pilota necesită 155 cm, unde 150 cm este distanța cerută de standard, iar la cusături se adaugă 5 cm. Aceeași imagine arată pentru a doua parte. În general, coaserea unei huse de plapumă va necesita 3,1 m.
  • Foaia este realizată în același mod. Standardul de 150 cm crește cu 5 cm pentru cusătură. Totalul este de 1,55 m.
  • Pentru fetele de pernă, trebuie să știți dimensiunea pernelor disponibile. Daca luam varianta 60x60, atunci se obtin urmatoarele calcule: adaugam a doua latura a fetei de perna pe o latura a fetei de perna de 60 cm si distanta pentru cusaturi de 5 cm Totalul este de 1,25 m per perna.
  • Cantitatea totală de țesătură consumată pentru coaserea unui set de lenjerie de pat de una și jumătate este de 5,9 m.

  Un pat

  Nu există o mare diferență între un set și jumătate și un singur set de lenjerie. Dimensiunile sunt aproape aceleași, singurul lucru este că producătorii pot reduce distanța la lățime cu aproximativ 20 cm, dar nu mai mult. Judecând după schema lor, puteți face un calcul aproximativ.

  • Husa de plapumă are, de asemenea, 150 cm. Adăugați 5 cm la cusături și înmulțiți cu doi pentru a ține cont de a doua latură. Total 3,1 m
  • Cearşaf de pat 130 cm Plus cusături 5 cm. Total 1,35 m.
  • Feta de perna, calculata 60x60, este de 125 cm de stofa, cu inca 5 cm pentru cusaturi.
  • În general, se dovedește 5,7 m.

  Cum se calculează materialul pentru parametrii europeni?

  În viața modernă, seturile de euro sunt considerate cea mai acceptabilă opțiune pentru lenjeria de pat. Ele pot fi achiziționate sau puteți coase cu propriile mâini, alegând un material special. În ceea ce privește dimensiunile, există mai multe standarde aplicabile pentru kiturile Euro. Cea mai frecventa varianta este 220x240 cm.In ceea ce priveste fetele de perna depinde de perne. Poate avea dimensiunea de 50x70 sau 70x70 centimetri. Pentru a înțelege care va fi consumul de țesătură pentru dimensiunea necesară, trebuie să studiați tabelul.

  Euroset

  Marimea

  2,2 m

  2,4 m

  2,8 m

  Husă de pilota

  4,85 m

  4,85 m

  4,85 m

  Foaie

  2,45 m

  2,45 m

  2.45 sau 2.25

  Înfășurați fețe de pernă 50 * 70

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  1,1 m / 0,75 m

  Fete de perna 70*70

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  1,5 m / 1,5 m

  Luăm în considerare tipul de țesătură

  După ce ați luat decizia de a coase singur un set de lenjerie de pat, trebuie mai întâi să alegeți materialul. Trebuie să fie moale, delicat, principalul lucru este că materialul ales pentru fabricare trebuie să fie sigur.

  • Creton. Pentru acest material sunt folosite o mulțime de culori și modele diferite. Calitatea țesăturii este ușoară, atingerea corpului, provoacă senzații plăcute. Dezavantajul constă în finețea țesăturii, așa că nu este nevoie să contați pe mulți ani de serviciu.
  • Stambă. Materialul este destul de dens. Cumpărătorii pot alege dintr-o mare varietate de culori ale acestui tip de țesătură. La spălare, vopseaua modelului nu este spălată, iar cu utilizarea constantă, materialul capătă moliciune, fără a pierde rezistența texturii.
  • Flanel. Acest tip de material este folosit mai ales pentru coaserea scutecelor pentru copii. Din toate punctele de vedere, țesătura de flanel este foarte asemănătoare cu calicotul grosier, așa că poate fi folosită la coaserea lenjeriei de pat.
  • Satin. Acest material diferă doar prin calități pozitive. Este moale, ușor și extrem de durabil. Destul de des, trusele de dormit pentru copii sunt cusute din el. Având în vedere caracteristicile ridicate, costul satinului este destul de mare.
  • Lenjerie. Țesătura este foarte durabilă și aparține tipului de materiale hipoalergenice. În varietatea de culori, inul nu concurează cu alte tipuri de materie, deoarece este foarte dificil de pictat.
  • Mătase. Cel mai faimos tip de țesătură. Caracteristicile sale includ netezimea și rezistența. Paleta de culori nu are limite. Mătasea nu provoacă o reacție alergică și poate dura mult timp.

  Aspect și tăiere pentru cusut cu bricolaj

  Înainte de a începe lucrarea principală, este necesar să efectuați unele manipulări cu țesutul. Trebuie spălat bine, călcat și călcat cu un fier de călcat. După acești pași, materialul se va micșora. În caz contrar, rezultatul va fi disproporționat.

  Pentru a coase foaia, va trebui să faceți o tăietură precisă a țesăturii. Dacă lățimea dorită este de 220 cm, se pune deoparte un spațiu suplimentar pentru cusături, maxim 5 cm. Dacă materialul are margini închise, nu este necesar să se adauge lățimea. Pentru lungimea foii, măsurați 2,4 m și 5 cm pentru alocații pe ambele părți. Pentru început, marginile cu tăieturi deschise sunt suprablocate. Apoi marginile se pliaza 2 cm si se calca pentru a usura munca. În câțiva milimetri, este necesar să se facă o linie de tip decorativ. Conform acestei scheme, foile sunt tăiate cu o lățime de 220 de centimetri.

  Mai este puțin lucru de făcut cu husa pilota. Cu o lățime de 220 de centimetri, conform calculelor preliminare, țesătura a ieșit 4,5 m. Materialul trebuie pliat în jumătate. Pentru confortul utilizării ulterioare, cel mai bine este să coaseți părțile laterale ale husei de plapumă și, pentru a reumple pilota, lăsați o bucată deschisă pe partea mai mică. Cusătura pentru secțiunea deschisă este cel mai bine închisă.

  Tăierea și coaserea fețelor de pernă se efectuează ținând cont de dimensiunile individuale.

  Pentru informații despre cum să calculați țesătura pentru lenjerie de pat, vedeți următorul videoclip.

  5 comentarii
  Croitoreasă 14.02.2020 19:09
  0

  Mulțumiri!

  Totul este clar, multumesc!

  Cum se măsoară o țesătură de 240 cm lățime?

  0

  Totul este foarte simplu și direct. Mulțumiri.

  0

  Toate clare.

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila