Dimensiunile lenjeriei pentru copii

Dimensiunile lenjeriei pentru copii
  1. Standarde și tabele de dimensiuni
  2. Pachetul și parametrii
  3. Sfaturi de selecție

Un somn bun, odihnitor este o garanție nu numai a bunei dispoziții, ci și a sănătății. Acest lucru se aplică pe deplin adulților, darămite copiilor, în special celor mai mici. Într-un vis, copilul crește imperceptibil, se odihnește atât fizic, cât și mental de noi impresii vii. Este foarte important să oferi bebelușului tău confort și liniște sufletească în timp ce doarme. Și depind nu numai de hainele bebelușului, de calitatea scutecelor, ci și de așternutul de pe pătuțul lui. Dimensiunile lenjeriei de pat depind de vârsta copilului mic, de dimensiunea pătuțului și de pătura cu pernă. De asemenea, selectați cu atenție materialul și schema de culori a setului.

Standarde și tabele de dimensiuni

Cum să alegi dimensiunea lenjeriei de pat pentru un nou-născut? În primul rând, măsurați cu atenție dimensiunile pătuțului dvs. Setul ar trebui să se potrivească în mod ideal în lungime și lățime cu el. În al doilea rând, nu cumpăra lucruri ca set, pentru că, de exemplu, un bebeluș nu are nevoie de pernă, iar cearșafurile vor trebui înlocuite mult mai des decât cuverturile de pilote. Dacă aveți un pat unificat, dimensiunea medie a articolelor din kit este următoarea.

Producător

Fata de perna

Foaie

Husă de pilota

Saltea

Rusă

40x60

100x150

120x150

115х147

60x120

european

50x70

40x60

30x50

120x170

100x120

56x118

american

40x60

107x183

101x121

71x132

Când coaseți produse acasă, poate exista o diferență de câțiva centimetri. Pe etichetă trebuie indicați parametrii oricărui produs textil. Nu uitați că dimensiunile din Europa sunt ușor diferite față de cele din Rusia. Potrivit GOST, dimensiunile lenjeriei de pat pentru copiii sub 4 ani sunt următoarele.

№1

№2

№3

Husă de pilota

125x120

147х112

147x125

Foaie

117x110

138x100

159x100

Fata de perna

40x40 cm

Tabelul standardelor GOST pentru elementele de așternut pentru copii cu vârsta de 3-4 ani și de la 3 la 11 ani.

De la nastere pana la 3-4 ani

3 până la 10-11 ani

Saltea

60x120 cm.

75x130 cm.

160x80 - 186x90 cm.

Foaie

120x150

120x180, 120x170

150x215, 156x220

Husă de pilota

100x147, 110x140, 115x147, 100x150

140x205, 145x215, 150x200,

Fata de perna

35x45, 40x40, 40x60

40x60, 50x70, 70x70

Pachetul și parametrii

Desigur, seturile de lenjerie intimă pentru copii de diferite vârste sunt diferite. De obicei copilul doarme într-un pat de o persoană separat. Setul casnic de lenjerie de pat pentru bebeluși este format dintr-o față de pernă, un cearșaf și o pătură. Echipamentul european include o saltea, un cearșaf cu bandă elastică, un cearșaf obișnuit, o husă de pilota și o husă de pernă. Dar există adesea cazuri de set complet incomplet - atunci când cumpărați, verificați dacă toate articolele de care aveți nevoie sunt incluse în set.

Producătorii americani produc seturi de lenjerie de pat pentru copii care sunt identice ca compoziție cu cele europene. Dar atunci când faceți cumpărături pentru lenjerie de pat americană, asigurați-vă că este o husă de plapumă completă și nu o cearșaf cu fermoar (sau nasturi) care trebuie atașată la plapumă. Desigur, trusa trebuie selectată în funcție de dimensiunea pernei, a saltelei și a păturii.

Dimensiunea obișnuită a păturii este de 110x140 cm.Dacă copilul s-a născut vara, o pătură de la o bicicletă va fi suficientă, dacă iarna - o plapumă. Dimensiunile standard ale unei saltele pentru bebelusi sunt de 120x60 cm, aceasta trebuie sa se incadreze exact in patut. Pediatrii sfătuiesc, în general, să nu cumpere o pernă pentru copii mici. Dacă aveți și alte recomandări, uitați-vă mai atent la cât de mobil este copilul dumneavoastră. Dimensiunile pernelor variaza: 50x70, 50x50, 40x60, 30x40 cm Grosimea pernei nu trebuie sa fie mai mare de 2 cm Pe baza acestor valori nu este dificil sa alegeti un kit pentru bebelusi pentru pat.

Husa de plapumă ar trebui să fie „lipicioasă” peste pătură, precum și fata de pernă - peste pernă. Creșterea dimensiunii este de 3-5 cm.În caz contrar, țesătura începe să se șifoneze, să se încrețe, ceea ce nu-l va mulțumi deloc pe cel mic. Dimensiunea standard a unei fete de pernă este de 40x60 cm.Dimensiunea obișnuită a cearșafurilor pentru nou-născuți este de 127x146 cm, ceea ce, ca să spunem ușor, este puțin mai mare decât o saltea de 120x60 cm, dar excesul poate fi ascuns cu ușurință sub saltea, astfel încât copilul poate dormi confortabil. Cea mai convenabilă opțiune este o cearșaf întins cu o bandă elastică, care este pur și simplu trasă peste saltea.

Pe piața modernă, este din ce în ce mai posibil să achiziționați seturi extinse de lenjerie de pat pentru copii - un set standard plus o pătură, pernă, saltea, bare de protecție, baldachin și un buzunar pe peretele lateral al pătuțului. Dimensiunile laterale sunt 360x36 cm cu un strat moale, il protejeaza pe micul cercetator de accidentare. Scopul saltelei este de a proteja salteaua de diferiți contaminanți. În timpul somnului, baldachinul servește ca protecție împotriva razelor solare, a prafului și a insectelor. Este convenabil să depozitați lucruri mici în buzunarele laterale de care aveți nevoie în orice moment - sticle, scutece, șervețele, jucării.

Vara, este mai bine să îndepărtați părțile de protecție și baldachinul din pătuț - impiedica miscarea aerului, ceea ce poate afecta negativ calitatea somnului si bunastarea bebelusului. Daca sunteti in cautarea de asternuturi pentru un copil mai mare, consultati-l despre culoarea si designul setului. Adolescenții preferă imaginile de desene animate, modelele strălucitoare etc. Asigurați-vă că întrebați despre calitatea colorării (imprimarii), modurilor de spălare, deoarece dacă rufele începe să se estompeze, nu vă va aduce bucurie ție sau copilului tău.

Dimensiunile seturi de pat pentru copii peste 3-4 ani variază foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că astăzi există destul de multe opțiuni pentru saltele, perne și pături pentru preșcolari și adolescenți. Grădinițelor li se cere adesea să aducă de acasă seturi de lenjerie intimă – realizate din țesături naturale care îndeplinesc cerințele sanitare și igienice. De obicei, nu există probleme cu dimensiunea pentru ei, deoarece pătuțurile din grădini pentru copii sunt standardizate.

Uneori sunt necesare atât un set și jumătate, cât și un set dublu. Se găsesc rar la vânzare, deoarece cererea pentru ele este foarte mică. Un seturi și jumătate sunt de obicei achiziționate pentru copii adolescenți. Dimensiunile standard ale cearșafurilor interne de una și jumătate și ale huselor de pilota sunt 150x120, 150x220 cm. La producătorii americani și europeni, lățimea produselor începe de la 155 cm, de exemplu, 160 pe 80 cm sau 160 pe 190 cm , iar dintre opțiunile turcești puteți alege orice dimensiune - atât mai îngustă, cât și mai lată standard de un metru și jumătate, de exemplu, 140x70 cm.

Setul de lenjerie de pat dublu pentru copii este format din 2 fete de perna, 1 husa de pilota si 1 cearsaf. De obicei, un astfel de kit este cerut de părinții copiilor gemeni sau de același sex. dimensiuni:

  • foaie - 180x260 cm;
  • fețe de pernă - 50x 70 cm;
  • husă pilota - 160x220 cm.

Daca ai un patut personalizat, este destul de greu sa gasesti un set pregatit. In aceasta situatie, varianta ideala ar fi sa coaseti singur asternuturile sau sa comandati. Pentru a determina dimensiunile se adauga 3-5 cm la dimensiunile patutului, saltelei, paturii. Cearceafurile pentru copii, in special pentru bebelusi, trebuie cusute dintr-o bucata de material. Cusăturile, chiar și cele mai îngrijite și invizibile, vor fi simțite perfect de pielea delicată a bebelușului și îi vor provoca disconfort.

Ce țesătură ar trebui să fie făcută din seturi de pat pentru copii? Fabricat din țesături 100% naturale (bumbac, in) care îndeplinesc cerințele de bază pentru orice lenjerie intimă, în special pentru copii:

  • capacitate mare de a absorbi umiditatea (higroscopicitate);
  • respirabilitate - materia ar trebui să permită corpului să respire;
  • hipoalergenic - țesătura nu trebuie să provoace iritații și respingere alergică în pielea delicată a copiilor;
  • nesusceptibilitatea la electrificare (antistatic).

O cerință suplimentară este moliciunea textilelor. Desigur, pentru nou-născuți se ia o țesătură mai delicată la atingere (satin, flanel, percal); pentru copiii mai mari, puteți lua un set de calico sau chintz. Seturile de iarnă sunt din țesătură mai caldă, seturile de vară sunt din țesătură mai ușoară.

Sfaturi de selecție

Nu cumpărați lenjerie de pat cu închidere cu nasturi. Copilul îl poate tăia din neatenție, îl poate înghiți sau se poate răni în orice fel. Cumpărați haine pentru bebeluși de la producători de încredere - cei de a căror calitate sunteți sigur. După cumpărare, trusa bebelușului trebuie spălată, apoi aburită cu un fier de călcat pentru sterilizare, deoarece nou-născuții sunt absolut lipsiți de apărare împotriva infecțiilor. Toate lucrurile (nu doar țesăturile) care intră în contact cu pielea unui bebeluș trebuie să fie sterile.

Pentru spălarea hainelor și a lenjeriei de pat pentru copii, utilizați numai pudre speciale moi, fără parfum (sau cu miros slab). Urmați regimurile de spălare recomandate - multe țesături, chiar și cele care nu sunt vopsite, necesită o manipulare blândă. Ce putem spune despre materialele cu imagini imprimate. Fețele de pernă și husele de pilota trebuie spălate pe dos.

Clătiți bine rufele pentru a îndepărta orice particule de pudră de pe material. Este mai bine să călcați rufele când sunt umede. Prețurile pentru seturile de lenjerie de pat pentru copii depind de materialul din care sunt realizate, de calitatea colorării (imprimare), de țara de origine și de configurația internă (numărul de elemente). Auto-croiala, bineînțeles, va costa mai puțin, plus orice altceva vei alege tu însuți culoarea și materialul.

Pentru informații despre cum să alegeți dimensiunea lenjeriei pentru bebeluși, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila