Lenjerie de pat de familie: caracteristici și tipuri de seturi

Lenjerie de pat de familie: caracteristici și tipuri de seturi
  1. Caracteristicile și compoziția trusei
  2. Dimensiuni standard
  3. Din ce țesături sunt făcute?
  4. Cum diferă acest set de euro?
  5. Sfaturi de selecție

Aproape toată lumea știe că „vremea” din casă depinde de diverse lucruri mărunte. Unele dintre ele sunt de mare importanță, în timp ce altele sunt aproape invizibile. Cu toate acestea, ei sunt cei care creează atmosfera în casă. Unul dintre aceste lucruri mici este așternutul de familie. La urma urmei, depinde de el cât de confortabil va fi somnul unei persoane.

Caracteristicile și compoziția trusei

O opțiune care permite ambelor jumătăți ale unui cuplu căsătorit să se ascundă separat, dar să rămână totuși în același pat, se numește așternut de familie. Este conceput atât pentru pat, cât și pentru canapea. Este cel mai popular în rândul soților. Un astfel de set de pat se mai numește și în alt mod duet. Echipamentul său este gândit astfel încât toată lumea să fie confortabilă. Cel mai adesea conține de la două până la patru fețe de pernă, care pot fi fie dreptunghiulare, fie pătrate. Setul este completat de o foaie uriașă, a cărei dimensiune nu este mai mică decât modificările euro. Uneori vine cu o bandă elastică, care vă permite să o fixați în siguranță pe pat. Acest set vine cu două cuverturi de pilote. Pot fi fie unul și jumătate, fie singuri.

Acest set de lenjerie de pat permite ambilor soți să se relaxeze confortabil. Într-adevăr, pe vreme rece, nu trebuie să tragi pătura peste tine. În plus, această opțiune de lenjerie permite fiecărui soț să aleagă o pătură sub care se va simți confortabil.

Dimensiuni standard

Fiecare set de lenjerie de pat difera prin dimensiunile sale, care sunt indicate pe pachete. Iată dimensiunile lenjeriei de pat duble de familie.

  • Fețele de pernă în astfel de seturi sunt de 2 x 50x70 centimetri și 2 x 70x70 cm.Acest lucru se face pentru comoditate, deoarece unii dintre soți preferă să doarmă pe perne mici. Alții, dimpotrivă, cred că ar trebui să fie mare. Acest lucru se face și în scopuri de igienă. Într-adevăr, conform standardelor, este necesară schimbarea fețelor de pernă o dată la trei zile.
  • Foaia ar trebui să aibă 200-260 sau 220-260 centimetri lungime și 180-260 sau 175-220 centimetri lățime.
  • Două cuverturi de pilote ar trebui să aibă 160x215 centimetri fiecare.

Din ce țesături sunt făcute?

Atunci când cumpărați lenjerie de pat, trebuie acordată o atenție deosebită calității acesteia. Adică din ce fel de materie este făcută. La urma urmei, va depinde de asta, visul va fi atât de bun. Există o mare varietate de textile bune, cele mai populare merită evidențiate. Acestea includ atât mătasea, cât și satinul sau in. Acestea sunt cele mai potrivite și obișnuite materiale care sunt potrivite pentru cusut seturi de pat.

Bumbac de culoare solidă pentru așternut de familie

Unul dintre cele mai comune materiale în rândul consumatorilor este 100% bumbac. Este mult mai ieftin decât mătasea și mai practic decât inul. Poate fi împărțit în mai multe subtipuri de țesături care pot fi distinse doar prin țesutul fibrelor. Printre acestea se numără chintz și satin. Dacă vorbim despre lenjerie din bumbac, atunci este destul de confortabilă. Spre deosebire de sintetic, nu se lipeste de corp, nu se electrizeaza. În plus, va fi confortabil să dormi pe el în orice moment al anului și să te simți confortabil.

Lenjerie de pat imprimata

Această lenjerie de pat este confecționată din material de bumbac. Este adesea decorat cu o varietate de modele. Cel mai adesea este ieftin și este folosit mai mult zilnic. Cu toate acestea, chintz nu diferă în special în ceea ce privește rezistența la uzură. O astfel de lenjerie este destul de greu de călcat. Pentru a face acest proces puțin mai ușor, trebuie să utilizați un fier de călcat cu un abur.

Lenjerie de pat din satin

Un alt tip de bumbac. Lenjeria intima din satin este destul de placuta la atingere, in plus, cu greu se sifoneaza. Când este spălat, nu își pierde aspectul și rămâne durabil pentru o lungă perioadă de timp. Un astfel de material poate fi folosit de acele persoane care suferă adesea de alergii. Această țesătură constă din fire de țesătură dublă răsucite. Calitatea sa depinde și de gradul de țesere a unui astfel de material. De exemplu, există un lux de satin. Lenjeria de pat realizată din acesta este foarte populară, deoarece poate fi folosită pentru spălat de multe ori. Pentru iarnă, merită să alegeți satinul puțin mai cald și mai dens. Acest material se numește catifea satinată. O astfel de lenjerie vă permite să vă încălziți rapid. Este aproape imposibil să îngheți noaptea sub o astfel de pătură.

Seturi grosiere de calicot

Cel mai adesea, astfel de seturi sunt cumpărate cadou. Cu toate acestea, mulți le folosesc în viața de zi cu zi. Acest material este destul de durabil și poate rezista la multe spălări. Lenjeria este realizată din bumbac cu țesătură simplă. Pe un astfel de material pot fi adesea observate mici sigilii. Calico este puțin mai dur și mai dens decât satinul.

Lenjerie de pat

O astfel de țesătură este pe bună dreptate considerată elită. Acesta este un material destul de durabil care își păstrează aspectul original chiar și după multe spălări. Lenjeria va fi aspră la atingere, dar în timp, dimpotrivă, devine mai moale și mai delicată. Când este crescut, inul în sine nu este tratat cu pesticide, prin urmare este considerat ecologic. În plus, poate trece cu ușurință oxigenul prin sine. Și asta înseamnă că nu va fi cald să dormi pe astfel de așternuturi vara și nici frig iarna. Cu toate acestea, desigur, ca orice material, are unele dezavantaje. Toată lumea știe că un astfel de material nu călcă bine și se încrețește foarte mult. Cu toate acestea, astfel de probleme nu sunt atât de greu de rezolvat.

Seturi de familie din mătase

Aceasta este una dintre cele mai luxoase opțiuni pentru lenjerie. Este foarte placut la atingere si aduce totodata o atmosfera romantica. Prin urmare, este destul de popular în rândul tinerilor. Mătasea este durabilă, dar în același timp necesită îngrijire specială. Pentru a nu-i face rău, trebuie să fii foarte atent cu fețele de pernă și cearșafurile.

Seturi de bambus

Recent, un astfel de material a fost din ce în ce mai folosit tocmai pentru a crea lenjerie de pat. La urma urmei, este foarte plăcut să te odihnești pe el. Bambusul este hipoalergenic, iar lenjeria este moale la atingere. Nu își pierde aspectul nici după un număr mare de spălări. Mulți oameni spun că lenjeria originală de bambus este o versiune îmbunătățită a lenjeriei.

Lenjerie de pat jacquard

Acest material nu este doar moale la atingere, ci și destul de subțire și neted. O astfel de lenjerie este formată din fire de diferite grosimi. Cel mai adesea, lenjeria de pat jacquard nu este ieftină. Dar chiar și după un număr mare de spălări, lenjeria nu își pierde aspectul, rămânând aceeași rezistentă.

Lenjerie de pat Baptist

O astfel de lenjerie este foarte populară printre cumpărători. La urma urmei, este foarte colorat și elegant. Acest material se distinge printr-o țesere interesantă a firelor. Este adesea decorat cu diverse modele. Cu toate acestea, acest material își pierde rapid atractivitatea și se „spală”. Cel mai adesea este cumpărat pentru tinerii căsătoriți.

Cum diferă acest set de euro?

Dacă vorbim despre diferențele dintre așternutul de familie și euro, atunci ele, desigur, există și trebuie luate în considerare pentru a nu greși la alegere. Euronet va permite ca doi soți să doarmă sub aceeași pătură. Setul de familie permite cuplului să doarmă confortabil în toate circumstanțele. Euroset se deosebește de toate seturile de pat prin aceea că dimensiunea cearșafului și a plapumii este puțin mai mare. Deci, dacă o husă de pilota dublă măsoară 180x220 centimetri, atunci euro este de 200x230 centimetri. Cearşaful setului obişnuit este de 200x220 centimetri, iar cearşaful euro este de 220x240 centimetri.

În comparație cu așternuturile de familie, există și diferențe. Principalul lucru este ca setul de familie contine doua cuverturi de pilota ale caror dimensiuni sunt de 150x220 cm.Dar setul euro include o singura husa de pilota. Mărimea sa este în mod corespunzător mai mare. În plus, fețele de pernă diferă. Deci, setul euro include două fețe de pernă dreptunghiulare, ale căror dimensiuni sunt de 50x70 centimetri. Într-adevăr, în țările europene, se preferă pernele mici.

Dar setul de pat de familie include de obicei patru fete de pernă, două dintre ele sunt doar „europene”. Adică dreptunghiular de 70x50 de centimetri. A doua pereche de formă pătrată are dimensiunea obișnuită de 70x70 centimetri.

O altă diferență între euronet este că este potrivit pentru un pat dublu și pentru un euro. Lenjerie de pat de familie se potrivesc numai unui pat dublu obișnuit.

Sfaturi de selecție

Pentru a nu greși la achiziție și pentru a face alegerea corectă, primul lucru de făcut este să găsiți un centimetru și să începeți măsurarea patului. Atât lățimea, cât și lungimea trebuie să corespundă parametrilor lenjeriei. De exemplu, foaia nu trebuie să ajungă direct la podea, dar ar trebui să existe totuși o anumită marjă. Acest lucru este necesar pentru o utilizare confortabilă, astfel încât să nu se rostogolească în timpul somnului.

Alegerea fețelor de pernă și a huselor de pilote este de mare importanță. Dacă o persoană preferă să doarmă pe o pernă mare, atunci dimensiunea ar trebui să corespundă pe deplin cu aceasta. O atenție deosebită trebuie acordată, de asemenea, prezenței a două cuverturi de pilote. În caz contrar, nu va mai fi un set de familie. Cel mai adesea, seturile de familie înfățișează un bărbat și o femeie, precum și un copil între ele. Când cumpărați, nu uitați de calitatea materialului în sine, care a fost folosit pentru a face așternutul de familie. La urma urmei, puteți cumpăra atât lenjerie de corp scumpă, cât și cea ieftină pentru aceiași bani.

Având în vedere toate tipurile de truse, precum și după ce le-ați studiat caracteristicile, puteți merge cu încredere la cumpărături. Singurul lucru care trebuie făcut este să fii mai atent. La urma urmei, sunt destui escroci peste tot. Prin urmare, mulți încearcă să alunece materiale sintetice în loc de mătase sau in scumpe. Nu ezitați să luați în considerare lenjeria atunci când cumpărați, deoarece depinde complet de cât de confortabil va fi șederea dumneavoastră. Și, de asemenea, nu uitați de standardele lenjeriei de familie.

Pentru informații despre cum să alegeți așternutul de familie, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila