Alegerea lenjeriei de pat în stil Provence

Conţinut
 1. Particularități
 2. Folosind această direcție
 3. Caracteristici la alegere

Stilul francez și-a găsit expresia în seturile de pat. Lenjeria de pat în stil Provence este naturalețe, combinată cu rafinament și originalitate, poate oferi confortul și confortul necesar în orice dormitor.

Particularități

Această tendință, originară din satele mici din Franța, a câștigat o popularitate imensă în alte țări. Relația dintre țesăturile naturale și culorile pastelate poate fi urmărită aici. După ce și-a găsit aplicația într-o casă de țară sau în apartamente de oraș, dă senzația de a fi aproape de natură. Provence este potrivit pentru acei oameni care apreciază un sejur confortabil și liniște. Provence se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • culori discrete atenuate;
 • decorul este reprezentat de ornamente florale;
 • materiale naturale fără adaosuri sintetice;
 • obiecte de interior de epocă.

Subtilitățile stilului Provence sunt prezentate în culori pastelate, în armonie cu designul întregii încăperi.

Dintre modele, pe lângă cele florale, pot fi: buline, o celulă, dungi. Imaginile cu copaci sau păsări ciudate arată frumos.

Folosind această direcție

Patul în stil Provence este subiectul principal al dormitorului. Patul poate fi din lemn sau fier forjat. Interiorul este completat de tapet cu modele florale, mobilier în culori deschise, iluminare excelentă și o varietate de țesături.

Culorile sunt atenuate, ca și cum s-ar fi decolorat ușor, acesta este principalul lucru în acest stil. O altă caracteristică importantă sunt țesăturile folosite la decorarea patului. Se folosesc un baldachin, o mulțime de perne, o cuvertură mare.

Caracteristici la alegere

  Atunci când alegeți lenjerie, calitatea țesăturilor și culorile acestora joacă un rol important. Materialele sunt de obicei naturale, iar culorile pot fi orice, chiar și albe.

  Cu cât mai multe tipuri de țesături atunci când decorați un dormitor în stil Provence, cu atât mai bine. Acest lucru este valabil și pentru diferite cuverturi de pat pentru mobilier tapițat, draperii și seturi de lenjerie. Sunt binevenite volanele și volanele care atârnă până la podea, care pot fi realizate din același material ca lenjeria principală, dar pot diferi în compoziție și culori.

  Nu contează de ce fel vor fi, adunați sau absolut chiar, totuși adaugă un șic aparte lenjeriei.

  Tipuri de elemente de fixare

  Sunt disponibile elemente de fixare simple, discrete pentru pernă și plapumă și sunt de obicei durabile. Acestea includ nasturi și panglici.

  Un set de lenjerie poate combina diferite tipuri de ornamente. Fiecare dintre perne poate fi decorată în felul ei, dar culorile trebuie să fie compatibile. De asemenea, opțional, se folosește o combinație de culori într-un singur articol. De exemplu, o față de pernă poate fi realizată în dungi turcoaz și albe, iar cealaltă poate avea un model alb pe un fundal turcoaz.

  Combinația unor culori

  Relația de nuanțe nu trebuie să fie prea pretențioasă:

  • albul este combinat cu roz;
  • albastru - cu o scară verde pal;
  • crema se combina cu bej sau maro pal.

  Combinația de alb cu culori reci va face vizual o cameră mică mai spațioasă, deși prezența volanelor și volanelor grele și voluminoase, dimpotrivă, îi reduce dimensiunea.

  Va fi interesant de proiectat în tehnica cusăturii patchwork sau patchwork. Articolele de somn realizate folosind această tehnică nu vor părea plictisitoare pentru nimeni. Modelele florale pe un fundal dezactivat sunt diluate cu volane din același material sau cu aspect similar.

  Lenjerie albă Provence. Simplitatea și rafinamentul sunt împletite aici.Fetele de perna pot fi completate cu volane in aceeasi culoare.

  Cuvertura de pat, de asemenea albă, ar trebui să fie mare și să coboare pe podea cu volanele ei uriașe. Albul este versatil și poate fi combinat cu aproape toate nuanțele care sunt folosite în stilul provensal.

  Modele de broderie și dantelă

  Trusele brodate sunt simbolul rafinamentului. Pentru broderie se pot folosi fire de diverse culori sau numai fire albe.

  Acesta ar putea fi:

  • monograme;
  • modele florale;
  • elemente ale naturii, brodate cu o cruce;
  • broderie decupată, care arată grozav pe lenjeria de pat.

  Setul poate fi decorat suplimentar cu dantelă, ceea ce îi va conferi un aspect vintage. Broderia se poate face fie la o mașină specială, fie manual.

  Richelieu

  Aceasta este o broderie care se realizează cu fire albe pe o pânză albă, dar uneori se poate face și cu fire colorate. Se realizează fie manual, fie cu ajutorul unei mașini de brodat. Se folosesc motive vegetale.

  Dantelă

  Pentru stilul Provence, dantela este folosita in nuante naturale. Este un fel de plus de decor și poate fi folosit pe fețele de pernă sau pe marginile cuverturii.

  La început, dantelă a fost țesută manual, apoi a apărut puțin mai târziu dantelă de mașină. A fost folosit pentru a decora interiorul în Franța și a devenit o parte integrantă a stilului Provence.

  Lenjerie

  Această lenjerie poate părea prea simplă. Dar aici stilul și comoditatea vin împreună.

  Combinația de in cu culoarea albastră sau gri va însufleți orice cameră care este realizată în stilul Provence.

  Cuverturi de pat

  Atunci când decorați o cameră în stilul Provence, pe lângă lenjeria de pat, cuverturile de pat nu ocupă ultimul loc. Ele pot combina naturalețea și originalitatea. Sunt monocromatice sau compuse din țesături de mai multe nuanțe. Acestea conțin adesea elemente decorative, volane, dantelă și broderie. Cuvertura de pat trebuie să fie foarte mare și să acopere complet întregul pat.

  Lenjeria de pat în stilul Provence este tandrețe și confort, necesară pentru relaxare și este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru naturile romantice și cunoscătorii de naturalețe în produsele din jur.

  Acest stil este perfect pentru decorarea dormitoarelor într-o casă individuală, deoarece în astfel de case există mult mai mult spațiu și lumină naturală decât într-un apartament de oraș.

  Pentru informații despre cum să coaseți lenjeria de pat, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila