Lenjerie de pat: tipuri, evaluarea celor mai buni producători, sfaturi pentru alegere

Lenjerie de pat: tipuri, evaluarea celor mai buni producători, sfaturi pentru alegere
 1. Caracteristici și echipamente
 2. Din ce țesături sunt făcute seturile de dormit?
 3. Ce design și culoare ar trebui să alegi?
 4. Evaluarea celor mai buni producători
 5. Recenzii
 6. Sfaturi pentru alegerea produselor

În zilele noastre, în cel mai bogat sortiment de diverse lenjerii de pat, te poți „rătăci” cu ușurință. Un număr mare de opțiuni diferite sunt prezentate la alegerea cumpărătorilor. Merită să luați în considerare ce tipuri de lenjerie de pat există și cum să alegeți produsul potrivit pentru dvs.

Caracteristici și echipamente

O persoană își petrece o treime din viață într-un vis, așa că amenajarea unui loc de dormit joacă un rol destul de important. Lenjeria de pat achiziționată trebuie să fie cât mai confortabilă, moale, confortabilă și, desigur, atractivă din punct de vedere al designului. Nu trebuie să uităm că astfel de detalii reprezintă adesea una dintre componentele decorative ale interiorului, așa că trebuie alese cu grijă și în mod deliberat, ținând cont de toate nuanțele și caracteristicile. Anterior, sortimentul de lenjerie de pat nu era cel mai larg, dar astăzi se va putea alege opțiunea ideală pentru fiecare gust, culoare și buget. Înainte de a merge la magazin sau de a comanda un exemplar care vă place, ar trebui să aflați ce este inclus în kit-ul acestuia. Cele mai comune astăzi sunt seturile de una și jumătate (single), duble, euro și de familie.

În ceea ce privește conținutul direct al unui set de lenjerie de pat, acesta include de obicei componente precum:

 • unu și jumătate - include un cearșaf, 2 fețe de pernă și o husă de pilota;
 • dublu - include si cearceaf, plapuma si 2 fete de perna;
 • euro - în setul de astfel de lenjerie există un cearșaf, 2 fețe de pernă și o husă de pilota;
 • familie - aici setul este mai bogat si include un cearceaf, 2 cuverturi de pilota si 2 fete de perna.

Din ce țesături sunt făcute seturile de dormit?

Tipurile moderne de lenjerie de pat sunt realizate dintr-o mare varietate de materiale diferite. Cele mai populare merită luate în considerare.

Stambă

Astăzi, în multe magazine de vânzare cu amănuntul, puteți găsi lenjerie grosieră de calicot. Firele groase sunt vizibile în material, precum și țesutura lor cruciformă. Calico grosier în sine este nepretențios și nu necesită întreținere complexă. Lenjeria realizată din astfel de materii prime este considerată una dintre cele mai practice. Produsele Calico sunt mai dense decât opțiunile cambrice, dar nu au o strălucire caracteristică, cum ar fi satinul. Potrivit proprietarilor unor astfel de produse, lenjeria grosieră poate suporta cu ușurință un număr foarte mare de spălări fără a-și pierde nici forma, nici prezentarea. În plus, mulți cumpărători sunt atrași de costul democratic al produselor calico grosiere și de utilizarea lor pe scară largă - se găsesc în multe magazine.

Calico grosier face atât seturi de dormit ceremoniale, cât și de zi cu zi. Această caracteristică este direct proporțională cu densitatea directă de țesere a materialului. Așadar, în timpul nostru, trusele de calicot grosiere de zi cu zi sunt la mare căutare, deoarece sunt considerate foarte practice și durabile. Multe gospodine preferă să aibă în casă o astfel de lenjerie necapricioasă, dar atractivă. În ceea ce privește caracterul practic și durabilitatea, numai produsele din bumbac și poliester pot concura cu articolele grosiere de calicot.

Batist

Acest material popular și răspândit se caracterizează printr-o țesătură specială de fir care este greu de confundat cu așa ceva.Produsele Batiste sunt ușoare, aerisite și transparente, ceea ce le face foarte atractive și delicate. Cu toate acestea, lenjeria de pat cambric are un dezavantaj serios - nu se poate lăuda cu uzura mare. După aproximativ 50–70 de spălări, firele vor începe să se acumuleze în mașina de spălat și vor apărea goluri vizibile în textile, prin care se vor observa bazele firelor ale cârpei. De aceea, lenjeria cambric este scumpă și nu este concepută pentru uz zilnic.

Bambus

Bambusul este unul dintre cele mai durabile materiale naturale care crește fără probleme fără a utiliza pesticide și alte substanțe chimice. Astfel de materii prime sunt cultivate în ferme private speciale, în conformitate cu tradițiile vechi. Astăzi, bambusul este folosit pentru a produce fire și țesături de înaltă calitate. Lenjeria de pat din bambus se laudă cu lejeritate, textura delicată unică și strălucire atractivă discretă. Calitatea unor astfel de produse seamănă cu mătasea luxoasă sau cașmirul. De asemenea, este de remarcat faptul că lenjeria de pat din bambus este hipoalergenică și are proprietăți antifungice eficiente, motiv pentru care este extrem de populară.

Satin

Materialele textile cu fir de satin pot fi realizate din bumbac sau fibre sintetice. Satinul se caracterizează prin prezența unei părți frontale netede, cu o suprafață mătăsoasă, pe care există fire fine. Acest material este dens și strălucitor. Versiunile cu păr neted, imprimate și decolorate sunt disponibile în cantități mari. Lenjeria de pat din satin este de invidiat nu numai pentru textura sa placuta, ci si pentru caracterul practic ridicat. Astfel de produse sunt capabile să reziste la 200-300 de spălări fără a-și pierde proprietățile pozitive.

Potrivit cumpărătorilor, lenjeria intimă din satin este foarte plăcută la atingere și nu provoacă senzații neplăcute la contactul cu corpul. Dar după mult timp, astfel de produse încep să-și piardă saturația anterioară a culorii. Lenjeria din satin este mai ieftină decât mătasea, dar mai scumpă decât alte țesături din bumbac. Din aceste materii prime, seturile sunt produse într-o varietate de stiluri și culori. De regulă, lenjeria fabricată este folosită pentru uzul zilnic.

Mătase

Lenjeria de pat din mătase frumoasă este luxoasă. Astfel de produse sunt ușor reci și au un efect pozitiv asupra corpului uman. Mătasea în sine este un material solid și rafinat, dar în același timp capricios și pretențios. El trebuie îngrijit cu atenție. Lenjeria de mătase trebuie spălată cu mare atenție și este mai bine să folosiți cu totul serviciile de curățătorie chimică. Acolo, produsul va fi spalat si calcat conform tuturor regulilor. Îngrijirea necorespunzătoare poate deteriora materialul.

raion

Lenjeria de pat din materii prime similare arată foarte asemănătoare cu produsele din mătase naturală, care sunt mult mai scumpe. Mătasea artificială poate fi vopsită cu ușurință într-o mare varietate de culori, absoarbe umiditatea eficient și se mândrește cu o conductivitate termică ridicată.

Percale

Acesta este un material textil din bumbac cu țesătură simplă. Percalul în sine este un material dens, cu o suprafață catifelată cu o textură mată. Astfel de pânze păstrează căldura, „respiră” și contribuie la formarea unei atmosfere confortabile. Lenjeria este realizată din percal tratat special. Astfel de materii prime sunt dense, dar în același timp rămân moi. Potrivit cumpărătorilor, produsele din percal sunt foarte plăcute pentru organism. În plus, astfel de seturi de lenjerie intimă sunt rezistente la uzură, durabilitate și ușurință.

Flanel

Așternutul de flanel economisește căldura, foarte moale. Suprafața unor astfel de produse are un puf ușor, care o deosebește de alte materiale similare. Produsele din aceste materii prime sunt perfecte pentru utilizare în extrasezon, când sezonul de încălzire nu a sosit încă.Dar lenjeria de flanel are un dezavantaj serios - dacă o folosiți prea des, peletele vor apărea inevitabil pe suprafața ei.

Țesătură de in

Acest material textil este antic. I s-a adresat în zilele Egiptului Antic. Lenjeria de in în zilele noastre este ieftină și ecologică. Nu provoacă reacții alergice sau iritații ale pielii. Totuși, trebuie avut în vedere că inul pur este un material care se încrețește foarte ușor și este greu de netezit. În magazine, se găsesc mai des produse în care inul este combinat cu alte materii prime, de exemplu, bumbacul. Astfel de exemplare sunt extrem de plăcute pentru corp și se călcă ușor în caz de încrețire.

Bumbac

Bumbacul este poate una dintre cele mai populare țesături folosite în lenjerie de pat. Este atât ieftin și poate servi foarte mult timp. Principala proprietate a bumbacului este higroscopicitatea sa ridicată. Mulți cumpărători aleg seturi din bumbac, pentru că este cald să dormi cu ele iarna și nu foarte cald vara. Cu toate acestea, există o diferență între bumbac și bumbac. Deci, produsele din materii prime scumpe de înaltă calitate vor servi cu siguranță mult timp. Dacă vorbim despre o versiune ieftină, atunci se poate micșora după prima spălare, iar culoarea sa va începe în curând să-și piardă strălucirea anterioară.

Tencel

Aceste textile sunt realizate din fibre de eucalipt. Se caracterizează printr-o textură moale și textura catifelată. Când atingeți lenjeria Tencel, se simte ca și cum ați atinge o piersică delicată. Țesătura în sine este netedă. În aparență, are un luciu lucios plăcut. Tencel combină toate caracteristicile pozitive ale țesăturilor naturale, dar nu are dezavantajele acestora. Produsele realizate din această materie primă servesc mult timp, sunt rezistente la uzură, nu se încrețesc și nu se micșorează după spălare.

Ce design și culoare ar trebui să alegi?

După cum am menționat mai devreme, opțiunile moderne de lenjerie de pat vin într-o gamă largă. Ele diferă nu numai prin materialele de fabricație și performanță, ci și prin design. Pe rafturi puteți găsi atât produse monocromatice în culori diferite, cât și articole mai interesante și „vii” cu imprimeuri, desene și diverse modele. Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat potrivit, trebuie acordată o atenție deosebită culorii acestuia. Produsele selectate cu competență de culoare potrivită pot deveni o componentă decorativă a interiorului, după ce l-au finalizat cu succes.

Alegerea nuanțelor ideale depinde de următoarele puncte:

 • preferințele personale și de gust ale proprietarilor (se recomandă să se concentreze asupra aspectelor psihologice);
 • direct designul interiorului existent și spațiul înconjurător (de exemplu, pe fundalul unor imagini de fundal prea variate cu multe modele și imprimeuri, este mai bine să plasați lenjerie calmă simplă decât opțiuni atrăgătoare cu flori, pisici, bufnițe și alte imagini populare) ;
 • tipul de țesătură pe care producătorul l-a folosit pentru realizarea lenjeriei.

Trusele neutre realizate într-un singur ton sunt considerate universale. Desenul este, de asemenea, permis, dar este indicat să acordați preferință elementelor nu prea îndrăznețe și atrăgătoare de tonuri aproximative. O astfel de lenjerie va dura mai mult și își va păstra prezentarea mult timp. Vopselele prea intense de obicei „se estompează”, ceea ce afectează negativ designul accesoriilor. Atunci când alegeți o culoare potrivită, luați în considerare următoarele caracteristici:

 • albastru - lenjeria de această culoare va crea o atmosferă armonioasă în cameră și va ajuta, de asemenea, la calmarea gospodăriei;
 • rozul este culoarea calmului și a tandreței, a iubirii reciproce, a romantismului;
 • verdele este o culoare calmantă care are un efect pozitiv asupra stării de spirit și a bunăstării generale a unei persoane;
 • nuanțe roșii și portocalii - au un efect pozitiv asupra fanteziei sexuale, eliberează utilizatorii, au un efect tonic asupra psihicului uman, ajută la trezirea cât mai curând posibil;
 • galben - o culoare energică care dezvăluie potențialul creativ al utilizatorilor;
 • tonuri de violet pal și liliac - contribuie la asimilarea informațiilor primite de o persoană în timpul zilei;
 • albastru, negru, gri, violet închis - cu o astfel de lenjerie intimă poți adormi instantaneu și te liniști, îndepărtându-te de gândurile inutile.

Dacă doriți să achiziționați un set mai creativ decât un laconic monocolor sau bicolor, atunci ar trebui să aruncați o privire mai atentă la următoarele soluții:

 • o versiune rafinată cu dantelă (sunt adesea folosite ca așternut de nuntă sau sunt prezentate tinerilor pentru o nuntă);
 • produse cu imprimeuri mici sau mari (desenele pot fi foarte diferite, de la flori la animale);
 • truse de vacanță (de exemplu, trusele de Revelion pot fi completate cu desene de fulgi de zăpadă, căprioare geometrice și alte elemente tematice);
 • opțiuni cu imagini 3D mari (de exemplu, pot fi peisaje spațiale, o împrăștiere de petale de trandafiri, un cer albastru în nori și alte motive interesante).

Evaluarea celor mai buni producători

Dacă doriți să cumpărați lenjerie de pat cu adevărat de înaltă calitate și frumoasă, care va dura mult timp și nu își va pierde prezentarea după prima spălare, atunci ar trebui să apelați la produse fabricate de mărci cunoscute și populare. Merită să vă familiarizați cu o mică evaluare a celor mai buni producători, care oferă kituri de cea mai înaltă calitate pentru ca consumatorii să aleagă.

Blakit

Cunoscutul producător belarus „Blakit” deschide lista noastră de companii verificate. Întreprinderea în sine are sediul în orașul Baranovichi și este angajată în producția nu numai de lenjerie de pat de înaltă calitate, ci și de îmbrăcăminte specială, fire, accesorii țesute pentru masă, precum și bandaje și tifon. Seturile de lenjerie de pat de la „Blakit” au următoarele avantaje:

 • reprezentat de un sortiment mare - la vânzare puteți găsi atât opțiuni laconice, cât și modele cu desene într-o mare varietate de culori;
 • sunt realizate în diferite dimensiuni, de la mic la „regal”;
 • nu pierdeți saturația culorii, nu se estompează;
 • pliază la minim și călcă fără probleme;
 • rezistent la uzură.

În ceea ce privește dezavantajele, acestea pot fi puse doar pe seama faptului că unele modele de lenjerie de pat sunt echipate cu agrafe nu foarte confortabile, așa cum spun mulți cumpărători.

Monolit

Următorul pe listă este un producător rus numit Monolit. Compania produce nu numai seturi de lenjerie de pat, ci și vesela textilă pentru baruri și restaurante. Sortimentul de „Monolith” include atât lenjerie de corp ieftină, cât și de lux, scumpă, pentru fiecare gust și culoare. Principalele avantaje ale produselor de marcă de la „Monolit” sunt următoarele:

 • culori luminoase și stabile;
 • țesăturile sunt realizate din bumbac 100%;
 • prezentat atât de modele scumpe, cât și de ieftine;
 • durabil;
 • rezistent la uzura;
 • frumos ambalate.

Dintre minusuri, se poate observa doar că la unele modele etichetele sunt cusute pe partea din față.

Tac

Este cel mai mare producător turc de lenjerie de pat. El produce nu numai lenjerie de pat, ci și multe alte textile pentru casă, precum prosoape, fețe de masă, perdele și alte produse similare. Produsele au urmatoarele avantaje:

 • prezența printuri luminoase;
 • nu se micsoreaza dupa spalare;
 • moale la atingere;
 • executat cu grijă;
 • durabil.

Dintre minusuri, merită subliniat faptul că produsele companiei turcești sunt destul de scumpe.

Asabella

Acest producător chinez produce lenjerii de pat cu adevărat luxoase din mătase, jacquard, ranfors și alte textile de înaltă calitate. În acest caz, filiala italiană a companiei este responsabilă de proiectare și echipare. Lenjeria de pat Asabella are astfel de avantaje precum:

 • design frumos și bogat;
 • manopera de cea mai inalta calitate;
 • durabilitate și rezistență la uzură;
 • nu se rupe, nu se estompează.

Cu toate acestea, produsele Asabella sunt scumpe și necesită o atitudine adecvată față de ei înșiși - nu este recomandat să spălați hainele la mașina de scris. Trebuie să mergi la curățătorie.

Le Vele

Cunoscuta companie franceză Le Vele închide micul nostru rating, oferind consumatorilor lenjerie de pat din care să aleagă, depășind orice așteptări. Produsele acestui producător sunt cunoscute în întreaga lume pentru cea mai înaltă calitate și design minunat. Principalele avantaje ale lenjeriei de pat Le Vele sunt următoarele:

 • utilizarea materialelor ecologice;
 • design original și frumos;
 • sortiment mare;
 • durabilitate;
 • prezența țesuturilor moi și delicate.

Cu toate acestea, multe modele Le Vele sunt destul de scumpe.

Recenzii

Cumpărătorii lasă recenzii diferite despre produse de la diferiți producători. Câteva exemple merită luate în considerare.

 • Lenjeria de la „Blakit” mulțumește clienții cu cea mai înaltă calitate a croitoriei, croiala uniformă, lipsa teșiturii, precum și durabilitatea și prețurile accesibile. Unii oameni nu le-au plăcut elementele de fixare dintr-un număr de modele.
 • Produsele „Monolit” au mulțumit clienții cu durata de viață lungă, absența contracției, păstrarea culorii și calitatea ireproșabilă a croitului. Oamenii nu au observat niciun dezavantaj special, cuiva pur și simplu nu i-a plăcut designul produselor.
 • Potrivit consumatorilor, lenjeria Tac este cel mai bun raport calitate-preț. Unii cumpărători sunt supărați doar de prețul ridicat al produselor turcești.
 • Cumpărătorii au fost mulțumiți de designul și cusutul lenjeriei de la Asabella. In plus, aproape ca nu se sifoneaza si este placut organismului. Oamenilor nu le-a plăcut singurul lucru că lenjeria este capricioasă și se deteriorează după spălarea la mașină și este scumpă.
 • Produsele Le Vele au impresionat clienții prin ambalaj elegant, design frumos, textile de înaltă calitate, durabilitate și o gamă largă. Dintre minusuri, oamenii au observat o pierdere rapidă a unor modele, precum și un cost ridicat.

Sfaturi pentru alegerea produselor

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat, este recomandat să vă bazați pe următoarele criterii.

 • Marimea. Trusa selectată trebuie să se potrivească zonei dvs. de dormit în ceea ce privește dimensiunile acesteia, altfel nu va fi foarte convenabil să-l utilizați.
 • Calitate de cusut. Rufele nu trebuie să aibă fire proeminente, zone deteriorate, pete decolorate sau cusături în mijloc. Dacă există cel puțin unul dintre defectele enumerate, este mai bine să refuzați achiziționarea - un astfel de produs nu va dura mult.
 • Material. Este recomandabil să alegeți material de înaltă calitate, natural și hipoalergenic sau artificial, dar fiabil și nu prea ieftin.
 • Culoare. Lenjeria trebuie să se potrivească cu culoarea împrejurimilor.
 • Producător. Cumpărați lenjerie de marcă, în ciuda costului ridicat. Astfel de produse servesc mult timp și nu sunt o bătaie de cap.

Pentru informații despre cum să alegeți așternutul, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila