Seceră lenjerie de pat: caracteristici, tipuri și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Caracteristică
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Cum să ai grijă de el în mod corespunzător?
 4. Cum să alegi?

În căutarea originalității și a cererii clienților, producătorii trebuie să lanseze produse din ce în ce mai extraordinare. Una dintre acestea a fost lenjeria de pat pentru secerător, concepută pentru a le ușura viața gospodinelor și pentru a le decora casa. De asemenea, se știe că lenjeria are proprietăți care sunt benefice pentru sănătate.

Caracteristică

Setul de lenjerie de pat fara riduri, caracterizat prin rezistenta ridicata, este realizat din diverse materiale: fibre de vascoza, fire de bumbac si poliester. Pe diverse tipuri de țesături, fie că este crep, satin sau in, un model volumetric distinct apare cu ajutorul unor manipulări tehnologice speciale. În acest proces, se pot distinge următoarele câteva etape:

 • tratarea termică a țesăturilor;
 • fire de răsucire;
 • amestecarea firelor din diferite materiale într-o țesătură după preîncălzire.

Un secerător se numește atât producția de țesătură, cât și trusa finită în sine. Există două moduri de a imprima în relief lenjerie. Modelul pe o singură față este cel mai adesea dezvoltat pe țesături de bumbac, iar modelul pe două fețe este cel mai adesea dezvoltat pe pânze mixte. Opțiuni din ce în ce mai populare cu un top de mătase și o parte cusătură din bumbac.Acum pe piața de mărfuri oferă lenjerie de pat mototolită nu numai în nuanțe naturale: alb și crem, dar și cu un model aplicat folosind o tehnică specială.

Producătorul asigură că, cu îngrijirea corespunzătoare, țesătura nu va pierde sau pierde luminozitatea culorii.

Avantaje și dezavantaje

Un avantaj clar al unei astfel de lenjerii de pat este că nu trebuie călcată, ceea ce a câștigat inima gospodinelor moderne. Un desen simplu și nepretențios creează o atmosferă specială în dormitor și decorează interiorul. Acest kit are o mulțime de calități pozitive:

 • originalitatea aspectului datorită modelului în relief, capacității de a crea un interior într-un stil vechi autentic;
 • puterea web-ului, creată în procesul de prelucrare tehnologică;
 • capacitatea de a menține aspectul după o utilizare prelungită, sub rezerva regulilor;
 • nu se sifoneaza;
 • păstrează durabilitatea și strălucirea culorii țesăturii;
 • nu necesită îngrijire specială și curățare chimică.

În plus, se remarcă efectele benefice ale materialului asupra sănătății. Textura aspră a lenjeriei are un ușor efect de masaj și îmbunătățește circulația sângelui, care este unul dintre factorii de menținere a tinereții și sănătății pielii. Cu toate acestea, recenziile negative vin și la material. O trusa prost facuta isi pierde forma si poate provoca disconfort in timpul somnului. De aceea, merită să acordați o atenție deosebită compoziției lenjeriei, conștiinciozității producătorului.

Adesea, îngrijirea necorespunzătoare poate duce la consecințe neplăcute sub formă de pierdere a modelului sau contracție a țesăturii.

Cum să ai grijă de el în mod corespunzător?

Atât spălarea la mașină, cât și centrifugarea nu vor fi înfricoșătoare pentru un set de lenjerie șifonată. Cu toate acestea, merită să ne amintim că fibrele naturale necesită un tratament delicat. Temperatura optimă pentru spălare nu este mai mare de 30-40 de grade pentru a menține textura țesăturii. Detergenții cu gel se vor descurca mai bine pe lenjerie. Dacă materialul este prea solicitant, de exemplu, cum ar fi mătasea, este mai bine să-l spălați manual în apă rece. Strângerea mâinii trebuie făcută în direcția imaginii.

Uscarea unei astfel de lenjerii este necesară la temperatură naturală și evitând lumina soarelui. Nu necesită călcare. După o utilizare prelungită, materialul poate pierde o parte din relief și se poate netezi, dar acest lucru se poate repara după spălare.Umiditatea redă textura și se pliază pe pânză.

Dacă, după spălare, haina se micșorează, puteți aplica aburirea și întinderea țesăturii. Această procedură se efectuează din partea cusăturii. Nu exagerați în procesul de întindere a pânzei pentru a preveni deteriorarea sau pierderea formei. După aceea, ar trebui să umeziți țesătura și să o lăsați desfășurată să se usuce complet pentru a returna modelul.

Dacă textura pare prea tare și incomodă, rufele pot fi spălate într-o mașină de spălat la o temperatură de 60 de grade. Țesătura se va înmuia și se va netezi puțin și va fi mult mai confortabil să dormi.

Este mai bine să depozitați setul șifonat nu pliat, ci mai întâi răsucindu-l într-un mănunchi sau legându-l în mai multe noduri pentru a păstra modelul de pe țesătură pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să alegi?

Trebuie acordată preferință materialelor dense, naturale, cum ar fi mătasea, bumbacul și inul, cu un model pronunțat. Este mai bine să alegeți truse în culori naturale: alb, gri și crem, pentru a evita cu exactitate pierderea culorii în timpul spălării. În plus, aceste nuanțe se potrivesc cel mai bine în orice interior. Atunci când alegeți un produs, ar trebui să studiați cu atenție compoziția fibrelor, proprietățile și recomandările de îngrijire. Reputația producătorului joacă, de asemenea, un rol important, este mai bine să aveți încredere în fabricile mari cu recenzii pozitive și experiență îndelungată de producție.

O prezentare generală a secerătorului de așternut vă așteaptă în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila