Caracteristici ale lenjeriei de pat din bambus

Conţinut
 1. Tehnologia de producție
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Îngrijire
 4. Depozitare
 5. Alegere
 6. Recenzii

Cerinte pentru o lenjerie de pat ideala: trebuie sa fie cusuta din material natural, placuta la atingere si practica in utilizare activa. Trusele din fibre de bambus combină toate aceste calități la maximum. Singurul dezavantaj al unor astfel de produse este costul lor ridicat.

Dar o noapte petrecută pe un cearșaf de bambus te va convinge de alegerea corectă și nu te va face să regreti nici măcar un minut banii cheltuiți.

Tehnologia de producție

Bambusul este planta cu cea mai rapidă creștere din lume: crește în înălțime de la 20 la 40 de metri într-o lună. Cultivarea gigantului asiatic nu necesită utilizarea îngrășămintelor, ceea ce are un efect benefic asupra proprietăților sale și asupra mediului.

Această cultură valoroasă crește exclusiv în condițiile naturale ale tropicelor și subtropicalelor. Nu necesită udare suplimentară și întreținere. Are caracteristici sub formă de creștere accelerată și apariția unei noi tulpini în locul tăieturii. Nu există analogi cu această plantă în natură.

În Orient, bambusul a simbolizat de multă vreme tinerețea veșnică și energia nestăpânită. Demonstrează o rezistență extraordinară, care se reflectă în caracteristicile de calitate ale țesăturii de bambus finisate.

Lemnul de bambus ecologic este folosit pentru a crea fibre naturale. În industria textilă, este folosit la egalitate cu bumbacul, lâna, mătasea și inul.

Pentru coaserea lenjeriei de pat, aveți nevoie de material luat din lăstari tineri de bambus, care este larg răspândit în Asia. Pe baza rezultatului dorit, materia primă suferă un anumit tip de prelucrare: o metodă simplă mecanică sau de recuperare.

Într-un proces mecanic, bambusul brut este împărțit în fibre foarte fine. Ele fac cel mai subțire, dar dens și puternic fir.

Tratamentul prin metoda de reducere implică măcinarea lemnului cu adăugarea ulterioară a unei soluții alcaline pentru a obține o compoziție de textură asemănătoare lipiciului. Se stoarce într-un mediu acid prin sitări speciale cu micro-găuri, apoi se usucă. Ca urmare, pulpa de bambus este recuperată și se creează un fir de bambus lipit.

OProcesele de producție descrise sunt ecologice și au loc fără utilizarea de aditivi chimici nocivi și periculoși.

Țesătura în sine pentru tăierea și coaserea lenjeriei de pat constă din fibre elastice subțiri, adesea și dens împletite. Cu cât structura firului este mai fină, cu atât materialul finit se simte mai moale. Și datorită densității țesăturii fibrelor, țesătura de bambus se caracterizează printr-o suprafață netedă și strălucitoare a părții frontale.

În plus, planta asiatică este un antiseptic natural, în fibrele căreia mor majoritatea bacteriilor.

Avantaje și dezavantaje

Materialul din fibre de bambus are avantaje incontestabile, deosebindu-l favorabil de alte țesături:

 • compoziție hipoalergenică;
 • proprietăți antibacteriene. Capacitatea de a regenera pielea în timpul proceselor inflamatorii;
 • efect benefic asupra activității corpului în ansamblu;
 • nu este un depozit de electricitate statică;
 • absoarbe un procent mare de umiditate;
 • diferă prin permeabilitatea crescută la vapori;
 • fibra poroasă asigură circulația liberă a aerului în țesătură;
 • compoziția sa este utilă datorită prezenței mierii de bambus, aminoacizilor, pectinei și vitaminei E;
 • termoreglare excelentă;
 • asemănarea țesăturii cu mătasea naturală în ceea ce privește senzațiile tactile și indicatorii externi.

Fibra de bambus este considerată cel mai sănătos și mai promițător material al secolului actual. Lenjeria nu își pierde proprietățile unice nici după sute de spălări. De aceea, singurul dezavantaj al țesăturii este costul ridicat, care este pe deplin justificat în procesul de utilizare a lenjeriei de pat în scopul propus.

Îngrijire

Fibra de bambus are o capacitate excelentă de a absorbi umezeala, dar acumulează și mirosuri. Prin urmare, lenjeria de pat trebuie spălată regulat și corect. Înainte de a începe spălarea, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de îngrijire de pe ambalajul produsului. Un kit de fabricație de înaltă calitate va conține cu siguranță toate informațiile importante care vă vor ajuta să vă dați seama cum să vă îngrijiți rufele. Fibra de bambus are nevoie de o spălare delicată de mână, de preferință în apă rece. Dar mașinile de spălat moderne au o funcție de mod blând și posibilitatea unei centrifugare minime sau a opri opțiunea finală a ciclului de proces.

Seturile moderne de bambus sunt spălate perfect la o temperatură de 30 de grade C și centrifugă într-un tambur la 400 rpm.

Înainte de începerea spălării în modul automat, rufele sunt plasate în tambur întoarse pe dos. Toți nasturii și fermoarele existenți trebuie să fie prinși pentru a nu deteriora materialul și pentru a menține setul intact pentru o lungă perioadă de timp. Nu umpleți tamburul mașinii de spălat prea strâns. Este mai bine să-l lăsați pe jumătate liber pentru o mai bună spălare și clătire a rufelor. Pulberile nu trebuie să conțină agenți de albire și să fie agresive ca compoziție. Un detergent delicat pentru articole colorate va funcționa cel mai bine. Acest lucru va păstra modelul de pe țesătură și saturația nuanțelor.

Țesătura de bambus nu este absolut potrivită pentru uscare cu rufe! După scoaterea din tambur, o astfel de lenjerie de pat trebuie agățată imediat. Dacă este posibil, se recomandă să se usuce orizontal departe de lumina directă a soarelui. Înainte de aceasta, lenjeria trebuie întoarsă în partea dreaptă. Așternutul din bambus nu se călcă! Călcarea la temperaturi calde afectează negativ respirabilitatea fibrei poroase.

Respectand aceste recomandari, la spalarea trusei o data pe saptamana, acesta isi va pastra calitatile unice ideale pentru un somn confortabil pentru o perioada indelungata.

Depozitare

Este mai bine să depozitați lenjeria de pat pe rafturile superioare din dulap. Este foarte convenabil să pliați fiecare set individual folosind una dintre fetele de pernă. Acest lucru va preveni blocarea cearșafurilor și va exista mult spațiu liber pentru alte lenjerie de pat. O soluție bună ar fi să depozitați rufele cu un fel de aromă, deoarece fibra de bambus absoarbe perfect mirosurile. Mirosul plăcut de prospețime te va ajuta să te relaxezi în pat înainte de culcare. Puteți profita de proprietățile deodorante ale ingredientelor naturale. De exemplu, folosește lavandă, crenguțe de ienupăr, coajă de portocală, batoane de scorțișoară pentru parfum.

Respectarea regulilor de îngrijire a lenjeriei o va ajuta să-și păstreze culoarea, netezimea și moliciunea pentru mulți ani.

Alegere

Nu cu mult timp în urmă, lenjeria de pat din bambus era prezentată pe piața textilă exclusiv în culori naturale: gri, măsliniu, bej și nuanțele acestora. Dar industria modernă crește la fel de repede pe cât crește bambusul la tropice. Prin urmare, astăzi producătorii oferă seturi de tot felul de culori, cu modele și modele diferite în stiluri diferite. Printre altele, clienții pot achiziționa un set de lenjerie de pat cu imagini în tehnici 3D și 5D. Mai mult, luminozitatea culorilor rămâne pe țesătură în forma sa originală după numeroase spălări și uscări.

Recenzii

Trusele de bambus sunt prima alegere pentru persoanele care suferă de alergii și persoanele predispuse la boli inflamatorii ale pielii. Un antiseptic natural are un efect benefic asupra stării pielii și nu este contraindicat nimănui, nici măcar copiilor mici.Oamenii cu reacții sensibile la materialele artificiale iubesc lenjeriile de pat din bambus pentru somnul fără griji și sănătos. Mulți dintre cei care și-au cumpărat odată un set de lenjerie de bambus tind să cumpere o pătură și o pernă suplimentară cu o umplutură similară. Acest set este foarte ușor, higroscopic și ocupă puțin spațiu de depozitare.

În plus, sub o husă de pilota din țesătură de bambus, nu vei îngheța și transpira. Termoregularea excelentă a țesăturii oferă confort corpului la orice temperatură.

În practică, la prima vedere, este dificil să aveți grijă de așternutul făcut din fibre ale unei plante asiatice, se dovedește a fi ușor. Trebuie doar să alegeți modurile potrivite de spălare și centrifugare. Și nu uitați să vă închideți fețele de pernă și husele de pilota dacă au încuietori. Cadou, un set de astfel de lenjerie intimă este ideal și practic. Să te răsfeți cu el este un lucru foarte recunoscător! Prin urmare, nu ezitați să adăugați la coloana de cheltuieli completarea arsenalului de pat cu astfel de seturi. Este o contribuție valoroasă la un somn sănătos și la beneficii pentru sănătate.

Proprietățile țesăturii de bambus sunt descrise în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila