Fete de pernă decorative: idei de design și instrucțiuni pentru realizarea unui produs

Conţinut
 1. Metode de fabricare a produsului
 2. Alegerea materialului
 3. Opțiuni de dimensiune
 4. Idei de design
 5. Cum să o faci singur?
 6. Sfaturi utile

Designul modern al casei este reprezentat de diverse tipuri de decor, dar decorarea textilă a spațiilor este foarte populară printre acestea, așa că în multe camere puteți găsi un articol atât de important și multifuncțional ca o pernă decorativă. Pentru ca acest element al interiorului să se potrivească inițial în stilul general și să umple spațiul cu confort, majoritatea proprietarilor de case preferă să facă singuri fețe de pernă. Mobilierul decorativ al produselor moi poate diferi ca textură, poate avea atât culori neutre, cât și luminoase și, de asemenea, poate fi caracterizat printr-o abordare creativă neobișnuită a execuției.

Metode de fabricare a produsului

Fețele de pernă decorative bricolaj au un șic deosebit, respiră confort și confort acasă. Astăzi, decorațiunile pentru perne pot fi decorate în diverse moduri, folosind orice material pentru aceasta. Mai multe variante de huse sunt la mare căutare în rândul designerilor.

 • Tricotate. Astfel de produse se caracterizează prin lejeritate și arată perfect în stilul scandinav. Croșetat texturat cu nuanțe neutre este un plus interesant pentru zona de relaxare. Fetele de pernă în culori luminoase vor ajuta la umplerea interiorului cu accentul de culoare dorit, pernele contrastante sunt de obicei plasate pe canapea și fotolii. Decorațiile legate de lână arată deosebit de frumoase. Pernele decorate sub formă de oaie te pot înveseli și pot dilua culorile sumbre ale interiorului.
 • Cusut. Cusutul huselor în acest caz este realizat din țesături de bumbac și in, care sunt decorate cu dantelă delicată sau pompon. Produsele sunt ușor de cusut cu propriile mâini, acest tip de ac este potrivit pentru acele femei care nu trebuie să tricoteze. Tehnica de lucru este simplă, așa că chiar și meșteșugarii începători pot face față. Rezultatul este un decor neobișnuit pentru designul camerei.
 • Brodate. Sunt grozave pentru interiorul camerelor în care este prezentă o anumită temă. În acest caz, fețele de pernă sunt cusute din orice țesătură care servește drept bază. Decorul este realizat folosind broderii cu împletitură, fire, panglici, strasuri și margele. În plus, pe coperți, puteți plasa elemente de aplicație din instrumentele disponibile. De obicei, pentru fețele de pernă decorative, se alege un stil cu imaginea formelor geometrice, florilor, plantelor și modelelor abstracte.

Aplicația cu nasturi merită o atenție deosebită; este considerată cel mai simplu tip de decor care poate fi realizat împreună cu copiii, dezvoltându-le creativitatea. Nasturii sunt de obicei cusuți sau lipiți. Pentru a face fetele de pernă să pară elegante și luxoase, cel mai bine este să le decorați cu paiete colorate, margele și nituri. Astfel de perne sunt folosite doar ca obiecte decorative, deoarece sunt incomod de utilizat.

 • Combinate. Pentru ca fețele de pernă să fie multifuncționale, se recomandă să le coaseți din diferite petice. Această metodă de fabricație este folosită pentru a decora camerele în stil mozaic. Resturile de țesături colorate utilizate în mod rațional vă permit să creați fețe de pernă neobișnuite care completează interiorul cu căldura casei. Cel mai adesea, meșterii preferă să combine țesăturile simple cu dantelă transparentă, arată neutru în orice design.Dacă este necesar să subliniați atmosfera camerei într-un mod original, atunci puteți alege cusutul patchwork cu imprimeu alb-negru.
 • Desenat. Aceste fete de pernă sunt un decor grozav pentru pernele așezate pe mobilierul tapițat din camerele copiilor. Datorită tehnologiei speciale de desen, puteți obține produse exclusive. Imaginile color sunt aplicate textilelor atât manual, cât și tehnic. Serigrafia este foarte populară, timp în care modele și desene interesante sunt aplicate pe spate de țesătură sub formă de cuvinte, cifre, litere și frunze cu flori.
 • Din lucruri vechi. Dacă deschizi șifonierul, vei găsi în el o mulțime de haine demodate. Astfel de lucruri nu trebuie aruncate în grabă, deoarece vor deveni o bază bună pentru coaserea fețelor de pernă decorative. Principalul avantaj al acestui tip de fabricație este că este absolut gratuit, deoarece puteți obține o husă elegantă dintr-un pulover, cămașă sau rochie veche.

Important! Pentru a alege metoda potrivită pentru a crea fețe de pernă frumoase, trebuie să țineți cont de caracteristicile statice ale camerei în care intenționați să plasați elementul de decor, precum și să vă calculați corect abilitățile de calificare.

Alegerea materialului

Pernele decorative pot fi puse în fețe de pernă din diverse materiale, dar pentru ca acestea să completeze armonios interiorul camerei, este important să acordați o atenție deosebită alegerii țesăturilor din care sunt cusute produsele.

 • Pentru proiectarea dormitoarelor, se recomandă realizarea fețe de pernă din in... Aceasta este o țesătură naturală caracterizată prin calitate înaltă și ecologică. De asemenea, husele de in nu provoacă reacții alergice, se spală bine și respiră, dar sunt costisitoare de coasere. Fetele de pernă decorative din satin, calicot și chintz sunt considerate o opțiune mai economică pentru dormitoare; ele sunt adesea decorate cu broderie și aplicații. Această țesătură este ieftină, arată bine, dar se uzează repede.
 • Pentru pernele care vor servi drept funcție decorativă în sufragerie și holuri, se recomandă să alegeți fețe de pernă din țesături dense de tapițerie... Produsele care împodobesc husele de tapiserie arată grozav în zona de recreere. În funcție de designul camerei, acestea pot fi completate cu elemente decorative precum panglici, împletituri, margele și strasuri. În plus, fețele de pernă decorative din piele naturală și blană arată interesant în interiorul camerelor de zi.
 • În ceea ce privește camerele pentru copii, se obișnuiește să le decorezi cu perne luminoase și colorate, deci este bine pentru o decorare elegantă și contrastantă. potrivit pentru bumbac, tricotaje, lână, brocart și blugi... Datorită combinației originale a acestor țesături, pot fi create compoziții neobișnuite.

Important! Atunci când alegeți un material pentru o față de pernă decorativă, ar trebui să țineți cont și de croiala și dimensiunile pernei. Este indicat să selectați materialul în funcție de lățime, ceea ce va evita tunderea.

Opțiuni de dimensiune

Pernele pot avea diferite forme și dimensiuni, așa că atunci când faceți huse decorative pentru ele, trebuie să țineți cont de aceste caracteristici. În multe case, puteți găsi perne uriașe din puf de 60x60 și 70x70 cm, moștenite din vremea sovietică și sunt incluse în setul de pat clasic. De obicei, astfel de produse supradimensionate sunt folosite pentru dormit, dar asta nu înseamnă că ar trebui să aibă un decor modest. În acest caz, se recomandă decorarea fețelor de pernă cu inserții ajurate sau broderii delicate.

Pernele, care sunt folosite ca decor și sunt așezate în zona de relaxare pe canapele și fotolii, sunt de obicei cusute la dimensiuni mici. Astfel de produse pot fi fie pătrate, fie dreptunghiulare. Prin urmare, atunci când creați fețe de pernă pentru produse dreptunghiulare, merită să luați în considerare faptul că acestea vor avea proporții și vor avea o diferență de laturi de 20 cm. Cele mai populare dimensiuni ale unor astfel de perne sunt 40x60 și 50x70 cm.

In ceea ce priveste modelele patrate, acestea pot avea dimensiunile de 40x40, 45x45 si 50x50 cm Aceste perne necesita fete de perna mici si stilate.Husele pentru bunuri moi sunt de obicei proiectate pe diferite teme. Poate fi aplicații cu inscripții romantice ale numelor îndrăgostiților, inserții delicate din satin și dantelă, precum și un imprimeu abstract.

Idei de design

Producția de fețe de pernă decorative implică utilizarea diferitelor modele. Prin urmare, înainte de a începe lucrarea cu ac, este necesar să se decidă stilul compoziției, asigurați-vă că țineți cont de particularitățile interiorului camerei, paleta de culori a finisajelor, materialul de cusut și tehnica de aplicare a decorului. . Recent, fetele de pernă frumoase concepute în stiluri shabby, retro și Provence au devenit foarte populare. Coperțile cu o temă orientală nu arată mai puțin interesante. Baza pentru fețe de pernă este de obicei cusă din țesături naturale, apoi îi dau forma dorită și se decorează cu imagini cu flori, animale sau eroi din basme.

Fetele de perna pentru pernele clasice de canapea sunt disponibile in forme dreptunghiulare si patrate. Dacă interiorul prevede utilizarea geometriei, atunci acestea pot fi înlocuite cu triunghiulare, ovale sau rotunde. Pernele în formă de inimă sunt, de asemenea, considerate o opțiune interesantă; de obicei sunt decorate cu panglici colorate și funde. Pentru sufragerie, ar trebui să alegeți modele de huse cu decor în relief. Fundițele grațioase, pufurile, franjuri și volane vor ajuta la netezirea liniilor stricte din interior. În plus, fețele de pernă pot fi completate cu elemente precum aplicații supradimensionate și țesut. Acest finisaj de pernă are un efect uimitor și orice material la îndemână poate fi folosit pentru a crea o capodoperă exclusivă.

Pentru proprietarii casei care au o fire romantica este potrivit interiorul camerelor, unde vor fi prezente perne decorate cu fete de perna shabby chic. În exterior, decorul poate părea simplu, dar țesăturile brodate fac pernele moi drăguțe și delicate. Aceste fete de pernă adaugă căldură, ușurință și confort real camerei. Cel mai adesea, un design similar este ales pentru decorarea camerelor copiilor în care trăiesc micile prințese. Fetelor adulte le place și acest decor, deoarece este ușor să îl creați cu propriile mâini folosind trandafiri din satin, volane, dantelă și pompon. Pentru a umple camera bebelușului cu o atmosferă de grijă și dragoste, designerii recomandă să coaseți perne sub formă de jucării, acestea vor fi decorate corespunzător cu fețe de pernă luminoase și originale. Pentru modelul materiei, puteți folosi atât modele standard și puteți alege idei, datorită cărora un produs moale se va transforma într-un animal drăguț sau într-un erou de basm. Fetele de pernă decorative, tricotate din fire sub formă de bufnițe, foci și iepurași, arată frumos.

Cum să o faci singur?

Coaserea unei fete de pernă decorativă nu necesită abilități speciale și costuri financiare. Pentru a face un decor frumos, este suficient să decideți asupra stilului și să pregătiți materialul necesar. În plus, mulți psihologi sunt de părere că lucrările de ac în comun poate apropia toți membrii familiei. Prin urmare, se recomandă să coaseți cu copiii. Acest lucru va ajuta la dezvăluirea talentului lor creativ, iar fiica și mama vor putea să comunice îndeaproape și să-și împărtășească secretele în timpul procesului de decorare.

După ce este selectat designul feței de pernă, trebuie să începeți modelul. Pentru a face acest lucru, pregătiți țesătura și toate accesoriile de croitorie. Lucrarea se desfășoară folosind o mașină de cusut, ace și fire și foarfece. Marcajele de pe țesătură se aplică cu o cretă sau un creion special. Înainte de deschiderea țesăturii, se efectuează măsurători ale viitoarei fete de pernă, dimensiunile acesteia sunt transferate pe țesătură, lăsând o mică „marjă” pentru cusături.

Tăierea produselor decorative se realizează de obicei de-a lungul unui fir transversal, dar uneori meșterii o fac și pe un fir comun. Materialul trebuie selectat corect, astfel încât să rămână puține resturi în timpul coaserii. Daca fata de perna este din bumbac trebuie avut in vedere ca se poate micsa in timpul spalarii, prin urmare, dimensiunile sunt usor marite in timpul taierii.Toate detaliile modelului sunt decupate cu grijă, sunt așezate cu partea greșită în sus. Apoi elementele de-a lungul cusăturii sunt fixate cu ace și începe procesul de cusut.

Fetele de pernă decorative sunt cusute cel mai bine cu o mașină de cusut, dar dacă nu este în casă, atunci detaliile sunt cusute cu un ac și un fir. În plus, elementul de fixare este format, atât nasturii, cât și „fermoarul clasic” pot fi potriviti pentru acesta. Dacă intenționați să faceți o față de pernă cu un miros parfumat, atunci trebuie să lăsați o mică cantitate pe una dintre părțile sale. După ce baza este gata, puteți trece în siguranță la cea mai interesantă etapă a acului - decor. Decoratiunile sunt aplicate folosind diverse tehnici, folosind imprimeuri luminoase, margele, aplicatii, margele sau broderii cu panglica.

Sfaturi utile

Recent, multe gospodine preferă să creeze obiecte de decor originale cu propriile mâini, iar fețele de pernă nu fac excepție. Pot fi decorate cu diverse materiale pentru a adăuga stil și șic produsului. Pentru a face procesul de proiectare rapid și ușor, o meșteșugărească începătoare ar trebui să țină cont de câteva recomandări ale specialiștilor.

 • Fețele de pernă tricotate arată spectaculos și frumos, dar adesea se dovedesc a fi impracticabile din cauza firului greșit. Aceste perne se pot întinde în timp și își pot pierde aspectul original. Pentru a evita acest lucru, este necesar să achiziționați fire de înaltă calitate, rezistente la spălare și decolorare. Dacă nu există abilități de tricotat, atunci husele sunt cel mai bine cusute din țesături de mătase.
 • Multe apartamente au animale de companie, cum ar fi pisici și câini. În această situație, pernele trebuie să fie decorate cu țesătură de mobilier durabilă, deoarece pufăturile de la gheare pot rămâne pe fețele de pernă din velur, catifea sau lână.
 • Pentru interiorul spațiilor unde copiii mici se joacă adesea și au loc întâlniri de familie, este recomandabil să coaseți huse de pernă din in, cambric sau satin. Acest material este ieftin, ușor de spălat și nu provoacă reacții alergice. In plus, o fata de perna deteriorata care nu poate fi curatata de pete poate fi inlocuita cu una noua fara regret.
 • Pentru tinerele croitori care nu au experiență în cusut, prima lucrare ar trebui începută cu țesături care „nu se împrăștie”. Deoarece, din cauza lipsei unui overlock de înaltă calitate, marginile produsului se pot dispersa rapid la cusături.
 • Dacă designul pernei prevede aplicarea de aplicații pe țesătură, atunci semifabricatele trebuie spălate în apă caldă cu săpun înainte de decorare. Dacă nu se face acest lucru, aplicația de pe fața de pernă poate trage materialul în jos când ați terminat. Acest lucru este valabil și pentru compozițiile de culori, care după prima spălare vor schimba culorile, ca urmare, o imagine gri murdară poate rămâne din florile roz. Prin urmare, înainte de a începe proiectarea, este necesar să spălați atât baza feței de pernă, cât și toate detaliile aplicațiilor.
 • Fețele de pernă decorative din țesături combinate sunt foarte populare. Dar pentru a le crea, este important să ținem cont de caracteristicile fiecărui material. Pentru bază, cel mai bine este să folosiți țesături tricotate care sunt capabile să se întindă și să alegeți elemente auxiliare din franjuri, velur și panglici ajurate.

Pentru informații despre cum să faci fețe de pernă decorative cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila