Alegerea unei țesături pentru așternutul pentru copii

Conţinut
 1. Caracteristicile țesuturilor pentru bebeluși
 2. Tipuri de țesături
 3. Culori
 4. Recomandări

Pentru a oferi copilului dvs. un somn de înaltă calitate și sănătos, este necesar să adoptați o abordare responsabilă în alegerea țesăturii pentru coaserea lenjeriei de pat. Trebuie să îndeplinească toate cerințele de siguranță, să fie moale și plăcut la atingere.

Adormind intr-un patut cu asternuturi din astfel de materiale, bebelusul va capata putere si vigoare pentru a invata despre lumea din jurul lui.

Caracteristicile țesuturilor pentru bebeluși

Pentru amenajarea unui pat pentru copii, ar trebui să selectați materiale de înaltă calitate. Ele trebuie să îndeplinească cerințele de bază.

 1. Fii în siguranță pentru copil. Lenjeria de pat nu trebuie să emită substanțe nocive care pot duce la dermatită, erupții alergice, mâncărime și alte probleme. La fabricarea unor astfel de materiale, nu trebuie folosiți coloranți „agresivi” chimic.
 2. Fii higroscopic. Copiii transpira adesea în timpul nopții sau în timpul zilei, așa că țesătura patului ar trebui să absoarbă bine excesul de umiditate și să se usuce rapid.
 3. Este bine să lași aerul să treacă. Circulatia naturala va permite pielii sa "respire", creand astfel conditii favorabile pentru o odihna de calitate.
 4. Contribuie la absența acumulării statice.
 5. Diferă în rezistența culorii. Uneori se întâmplă ca modelele cu o țesătură colorată și vibrantă să rămână pe pielea bebelușului după somn. Nu ar trebui să fie așa.
 6. Fii confortabil. Materialul de așternut ar trebui să creeze o senzație tactilă plăcută atunci când este în contact cu corpul.
 7. Au suficientă rezistență și durabilitate. Faptul este că lenjeria de pat într-un pătuț se murdărește mult mai des decât la un adult. Prin urmare, este important ca materialul să reziste la mai mult de o duzină de spălări, păstrându-și în același timp calitățile originale.
 8. Ușurință de îngrijire. Acesta este un criteriu opțional. Cu toate acestea, orice părinte va aprecia dacă materialul este ușor de curățat, uscat rapid și netezit cu puțin efort.

Un criteriu de selecție important este aspectul țesăturii. Înainte de a adormi, mulți copii se uită la desene de pe o husă de plapumă, o față de pernă sau un cearșaf. Prin urmare, imaginile de pe lenjerie de pat ar trebui să fie discrete, dar atractive pentru bebeluși.

Tipuri de țesături

Pentru coaserea așternutului, țesăturile din fibre naturale sunt cele mai potrivite. Acestea îndeplinesc majoritatea cerințelor privind calitatea lenjeriei pentru copii. Să luăm în considerare caracteristicile, avantajele și dezavantajele unora dintre ele.

Creton

Aceasta este o țesătură subțire de bumbac care nu conține fibre artificiale. Avantajele sale includ siguranță absolută pentru sănătatea bebelușului, ușurință și costuri accesibile. Dezavantajul chintzului este durabilitatea sa slabă, motiv pentru care acest material este capabil să-și „pierde” aspectul după mai multe spălări.

Satin

Un material dens cu o textură mătăsoasă. Nu se „strânge” la spălare și practic nu se șifonează. În plus, avantajele sale includ rezistență ridicată la uzură și calități estetice excelente.

Cu toate acestea, acest material este preferat de puțini din cauza costului ridicat.

Stambă

O astfel de țesătură absoarbe perfect excesul de umiditate, promovează circulația naturală a aerului, „răcorește” pielea în căldura verii și încălzește în răcoare. Din această țesătură este făcută lenjerie de pat frumoasă. O mare varietate de nuanțe și modele vă permite să alegeți un material pentru fiecare gust.Cu toate acestea, această țesătură are și dezavantaje.

Dezavantajele includ rigiditatea și densitatea scăzută, datorită cărora lenjeria poate „eșua” rapid.

Flanel

Este una dintre cele mai plăcute țesături la atingere. Este moale, higroscopic, sigur și durabil. Acest material cald nu va provoca erupții alergice la copil și va contribui la un somn confortabil și sănătos. Dezavantajele acestui material sunt nesemnificative. Acestea includ contracția, uscarea îndelungată și abraziunea grămezii în timpul funcționării.

Bumbac

Acesta este un material extrem de higroscopic, accesibil din punct de vedere financiar și practic. Este usoara si placuta la atingere. Dezavantajele acestei țesături includ posibilitatea de contracție, decolorare rapidă atunci când este expus la lumina soarelui, șifonare.

Un astfel de material nu va dura mult.

Lenjerie

Material natural cu cele mai bune calități igienice. Absoarbe rapid umiditatea rezultată și ajută la menținerea condițiilor optime de temperatură. În plus, inul are proprietăți bactericide. Materialul previne dezvoltarea și reproducerea activă a acarienilor de pat și a altor microorganisme. Are o astfel de țesătură și dezavantaje. Acestea includ rigiditate excesivă și un preț ridicat.

Datorită acestor caracteristici, inul nu este potrivit pentru bebeluși.

Bambus

Materialul natural pe bază de fibre de bambus a câștigat popularitate în ultima vreme. Lenjeria de pat este făcută din el atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii mai mari. Bambusul este renumit pentru proprietățile sale antimicrobiene, higroscopicitate și proprietăți hipoalergenice. Seturile de lenjerie de pat realizate din acest material sunt potrivite pentru bebelusii cu pielea sensibila si delicata. Dezavantajele semnificative ale bambusului includ costul său ridicat.

Unele companii producătoare produc lenjerie de pat pentru copii din țesături amestecate. Astfel de materiale se obțin prin „amestecarea” fibrelor naturale cu cele sintetice. Rezultatul sunt țesături cu aspect frumos care nu se „micșorează” în timpul spălării, practic nu se încrețesc, sunt ușor de spălat și sunt rezistente. Cu toate acestea, aceste țesături sunt slab igienice. De asemenea, acumulează electricitate statică, făcând somnul copilului tău inconfortabil.

Cele mai bune țesături pentru un pat pentru copii sunt complet naturale. Dintre varietatea mare de astfel de materiale, lenjeria, bumbacul și bambusul sunt considerate cele mai bune.

Dacă părinții doresc să ofere o odihnă confortabilă și de cea mai înaltă calitate pentru copilul lor, ar trebui să aleagă lenjerie de pat din aceste țesături naturale.

Culori

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat sau țesătură pentru o husă de plapumă, față de pernă sau cearșaf, ar trebui să luați în considerare culoarea acestuia. Oamenii de știință au demonstrat de mult timp că culorile pot influența psihicul unui copil, starea de spirit și comportamentul acestuia.

Când cumpărați țesături pentru pătuțul unui copil, este mai bine să alegeți produse în culori pastelate delicate. Nuanțele de alb și lăptos vor ajuta la calmarea și relaxarea bebelușului, asigurându-se că acesta se duce rapid la culcare. De asemenea, tonurile de lenjerie de pat albastru pal, roz pal și bej „te vor ajuta să adormi”. Este important să țineți cont de faptul că accesoriile nu trebuie să aibă numeroase imagini luminoase. Este mai bine ca numărul de imagini să fie limitat, iar tonurile lor să fie ușoare.

Culorile strălucitoare precum verde, roșu, portocaliu, albastru pot energiza copiii și le pot da energie. Datorită acestor caracteristici, lenjeria de pat cu astfel de nuanțe este recomandată a fi folosită pentru paturile bebelușilor care încep deja să manifeste interes pentru jocuri.

Atunci când alegeți material pentru un set de dormit pentru bebeluși, ar trebui să refuzați să cumpărați materiale în culori închise. Culorile albastru, negru, violet, maro închis vor face copilul să se simtă anxios.

Lenjeria de pat de astfel de culori nu va permite copilului să se relaxeze și să adoarmă rapid.

Recomandări

  Pentru a alege cea mai bună țesătură pentru husa de pilota, fața de pernă și cearșaf, există o serie de puncte importante de luat în considerare.

  1. Materialul trebuie să fie neted la atingere. Textura neuniformă formată de aplicații și inserții poate fi neplăcută atunci când vine în contact cu pielea delicată a unui copil.
  2. O aromă textilă discretă ar trebui să sufle din țesătură. Dacă miroase urât, trebuie să refuzați să-l cumpărați. În acest caz, există un risc mare de a cumpăra material, în producția căruia s-au folosit coloranți de calitate scăzută.
  3. Înainte de a cumpăra o țesătură, ar trebui să cereți vânzătorului să furnizeze documentația de însoțire, de exemplu, un certificat de calitate. În absența hârtiei, este mai bine să cumpărați materialul într-un alt magazin.
  4. Cel mai bine este să achiziționați țesături pentru lenjerie de pat de la magazinele mari de vânzare cu amănuntul specializate în vânzarea de textile pentru copii.
  5. Materialele poloneze, turcești și rusești sunt considerate una dintre cele mai bune în ceea ce privește calitatea și raportul de cost.

  Respectând toate recomandările de mai sus, puteți achiziționa cu ușurință țesături frumoase și de înaltă calitate pentru un set elegant de lenjerie de pat pentru bebeluși.

  Pentru sfaturi despre alegerea așternutului pentru copii, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila