Sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat pentru fete

Conţinut
  1. Material
  2. Alegerea culorilor

Dacă alegi lenjeria de pat pentru o domnișoară, atunci ar trebui să te ghidezi în primul rând după culoarea acesteia. Nu, desigur, regulile de bază ale alegerii - calitate, hipoalergenicitate, plăcere la atingere - nu au fost anulate, dar fetele (atât mici, cât și adulți) se uită în primul rând la cum arată această lenjerie. Prin urmare, sarcina ta ca părinte este să alegi în avans un magazin cu lenjerie de înaltă calitate, apoi să-ți aduci copilul acolo și să-i dai de ales.

Material

Atunci când alegeți un kit, în primul rând, ar trebui să vă concentrați pe țesătură. Desigur, trebuie să fie natural, deoarece alergenii din organism încep să se acumuleze din copilărie, de ce să le dai o șansă în plus. Sunt adesea folosite mai multe țesături naturale.

Stambă

Așternutul Calico este cel mai dur dintre toate, așa că dacă copilul are pielea normală, atunci puteți lua această opțiune în siguranță. Lenjeria are un efect de masaj usor si stimuleaza bine circulatia sangelui bebelusului. Dar amintiți-vă că calicotul grosier este diferit și comparația dintre țesăturile autohtone și cele importate, din păcate, nu este în favoarea primei. Calico rusesc grosier pierde în fața importului, în primul rând în imprimeuri și senzații tactile. Producătorii străini realizează imprimeuri pentru copii pe țesătură (de la urși obișnuiți până la personaje de desene animate recunoscute pentru fete) și de foarte bună calitate. De asemenea, produc țesături însoțitoare, astfel încât seturile pentru copii arată întotdeauna elegant. Calicoul domestic are în principal imprimeuri florale sau geometrice și își pierde rapid aspectul.

Poplin

Trusele pentru copii din acest material sunt foarte practice, producătorii autohtoni produc o mulțime de culori. Popelina respiră, nu acumulează alergeni, durează mult timp și este mai moale decât calicotul grosier. Cu toate acestea, popelina se micșorează întotdeauna bine după spălare, așa că dacă găsești lenjerie frumoasă dintr-o singură bucată, atunci uită-te în primul rând la dimensiuni. Ar trebui să fie cu cel puțin 5 cm mai mari decât aveți nevoie. Dacă un producător coase rufe fără o marjă de contracție, acesta este un producător prost, după spălare rufele vor trebui aruncate. Desigur, puteți întinde o față de pernă micșorat peste pernă, dar acest lucru va întări perna și va provoca disconfort la nivelul gâtului.

Satin

Aceasta este o lenjerie de elită pentru un pătuț. Prețul diferă foarte mult de celelalte două țesături (pentru comparație, un metru de poplin și calico gros costă de la 220 la 300 de ruble, un metru de satin va costa de la 450 de ruble și mai mult). Cu toate acestea, dacă nu stai în spatele prețului, atunci, în funcție de restul caracteristicilor, satinul câștigă. Are o strălucire care nu se estompează în timp, datorită tipului special de țesut al țesăturii. Este netedă și foarte plăcută pentru piele. Lenjeria din satin este răcoroasă vara și confortabilă iarna. În același timp, materialul nu alunecă, se întinde bine peste saltea și se călcă ușor.

Alegerea culorilor

Fetelor sub 3 ani nu le pasă ce este pus în pătuțul lor. Principalul lucru este că țesăturile sunt culori calme. Culorile strălucitoare și bogate îl fac pe copil nervos și neliniştit. Începând cu vârsta de trei ani, domnișoara se identifică în lume și începe să-și dea seama ce îi place și ce nu. Prin urmare, atunci când alegi un pat cu fiica ta, trebuie să fii pregătit pentru faptul că aceasta va opta pentru imprimeuri cu urși, păsări, câini și alte animale haioase. În cazurile în care o fată este familiarizată cu desenele animate, ea poate alege un model cu un personaj din desene animate, dar în același timp nu este atât de important pentru ea dacă porcul lui Peppa sau personajele de la Paw Patrol vor fi pe husă de pilota.Vor funcționa la fel de bine, deoarece ambele sunt recunoscute.

De la vârsta de 5 ani, copilul are deja desene animate și personaje stabile preferate. Dacă ești sigur că personajul preferat al fiicei tale este pisicuța Caramel, atunci nu ezitați să cumpărați un set cu desenul animat „Trei pisici”, ea se va bucura oricui. De la vârsta de 10 ani, copiii își aleg singuri lenjeria intimă. Chiar dacă ești sigur că fiica ta iubește Monster High, este mai bine să o lași să aleagă ea însăși imprimeul.

Adolescenții sunt cea mai grea categorie. De la vârsta de 13 ani, nu ar trebui să interferați deloc cu alegerea lenjeriei de pat. Oricare dintre sfaturile tale va duce la faptul că fiica poate alege exact opusul. Și asta e în regulă. Dacă insistați pe cont propriu, există riscul să cumpărați ceva care nu-i place adolescentului (dacă nu este ceea ce i-ați sfătuit), și apoi să primiți un refuz categoric de a merge într-un astfel de loc de dormit. Și da, nu critica niciodată alegerea fiicei tale, gustul ei.

Subtilitățile alegerii lenjeriei de pat sunt descrise în detaliu în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila