Lenjerie de pat de elită: soiuri și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Particularități
 2. Cum să alegi?
 3. Materiale (editare)
 4. Branduri populare

Un dormitor este o cameră în care o persoană trebuie să se simtă confortabil pentru a se odihni de calitate. Lenjeria de pat joacă un rol important în acest sens, deoarece o persoană își petrece cea mai mare parte a vieții în pat. Deosebit de populare sunt lenjeria de pat din țesături de elită, care sunt cele mai plăcute pentru corp.

Particularități

Așternuturile de elită sunt considerate inaccesibile pentru multe categorii de oameni. Acest lucru se datorează prețului bunurilor care sunt fabricate din materiale naturale și de înaltă calitate. Cu toate acestea, decoratorii cred că toată lumea ar trebui să aibă cel puțin un set de lenjerie premium atât de scumpă. Cu ajutorul acestuia puteți simți confortul maxim în pat, vă puteți relaxa și puteți obține un somn plăcut.

Majoritatea cred că lenjeria de pat de lux este un produs care a fost realizat de mărci mari și cunoscute, de exemplu, din Italia și Turcia. Alții sunt convinși că orice lenjerie din materiale scumpe poate fi considerată de elită. Ambele au dreptate, deoarece marii producători își prețuiesc reputația și produc lenjerie intimă care atrage atenția nu numai prin modele interesante și multifuncționale, ci și cu țesături de înaltă calitate, care de obicei are o rezistență crescută la abraziune și uzură.

Sortimentul de bunuri de elită diferă în aceeași varietate ca și cea obișnuită. Mai ales recent, modelele cu broderie, praf si dantela sunt relevante. Ele fac aspectul produsului mai interesant și, de asemenea, umplu camera de confort.

Înainte de a cumpăra modele exclusive, trebuie avut în vedere faptul că astfel de produse necesită o atenție deosebită în timpul curățării și spălării. Fiecare țesătură are propriile condiții pentru aceasta, care trebuie luate în considerare pentru a păstra aspectul frumos al lenjeriei pentru o lungă perioadă de timp. În caz contrar, cu o îngrijire necorespunzătoare, pânza își poate pierde calitatea și poate căpăta o textură neplăcută.

Cum să alegi?

Există mai multe puncte de luat în considerare atunci când alegeți lenjerie de lux.

 • Metoda de țesut. De regulă, cu cât țesutura este mai complexă și mai strânsă, cu atât este mai bună. Pentru țesăturile de elită, țesutul percal este cel mai des folosit. Este foarte dens, dar datorită specificului anumitor fibre, țesătura se dovedește a fi ușoară și, în unele cazuri, chiar aerisită. O astfel de pătură este deosebit de plăcută la atingere și va fi confortabil să petreceți timpul în ea.
 • Fibre. În funcție de materialul folosit pentru realizarea pânzei de in, fibrele pot varia ca grosime și textură. Lenjeria exclusivă este realizată în principal din materiale naturale, precum mătasea sau bambusul, sau cu un conținut superior.
 • Producător. De obicei, cu cât un brand este mai faimos și mai popular, cu atât este mai interesant și de înaltă calitate sortimentul pe care îl prezintă. Cu toate acestea, înainte de a face o achiziție, merită să vă familiarizați în avans cu recenziile despre acestea și să alegeți pentru dvs. producătorul care este optim din toate punctele de vedere. Astfel, se va putea evita consecințele neplăcute ale achiziției perfecte.

Toate aceste conditii pot fi discutate cu un consultant sau prin examinarea etichetei produsului care iti place.

Veți învăța cum să alegeți lenjerie de pat de înaltă calitate din videoclip.

Materiale (editare)

Principalul criteriu prin care se distinge lenjeria de elită este materialul din care este confecționată. Cele mai populare sunt următoarele țesături.

Mătase

Fibra de mătase este obținută din coconul de viermi de mătase.Cele mai remarcabile sunt țesăturile de mătase fără impurități. Datorită fibrei triunghiulare, produsele arată extrem de impresionant datorită transfuziei frumoase în lumină. La atingere, această țesătură este foarte ușoară și netedă, prin urmare este capabilă să învăluie ușor corpul pentru un somn confortabil. Mătasea naturală este neelectrizantă și foarte rezistentă la murdărie.

Producătorii mari suplimentează adesea produsele din mătase cu proprietăți de termoreglare. Din acest motiv, lenjeria intimă te menține răcoros pe vreme caldă și cald în anotimpurile reci.

Lenjerie

O opțiune excelentă pentru cei cu piele sensibilă. Această țesătură naturală este hipoalergenică și ecologică. Lenjeria de pat confecționată dintr-un astfel de material îi va oferi proprietarului un somn confortabil și odihnitor.

Avantajele unui astfel de material includ și un grad ridicat de rezistență, datorită căruia este mai puțin susceptibil la uzură decât alte tipuri de pânze. Și, de asemenea, permite aerului să treacă bine, dar se încrețește foarte mult.

Bambus

Țesătură nețesută mătăsoasă, care a apărut pe piață relativ recent, dar a căpătat deja suficientă atenție pentru a intra pe lista de elită. Are o textură moale și aerisită care conferă un farmec aparte somnului.

De cele mai multe ori este ales pentru sezonul rece, deoarece reține bine căldura, dar în același timp respiră. În plus, are proprietăți antibacteriene și este rezistent la uzură.

bumbac egiptean

O țesătură ușoară care este considerată un analog mai durabil al mătăsii. Este excelent pentru permeabilitatea aerului și răcorește corpul în perioadele calde. Interesant este că în timp, această țesătură devine și mai plăcută la atingere și nu formează pastile. Aspectul amintește oarecum de mătase - aceeași netedă și strălucitoare.

Dar și cumpărătorul autohton acordă atenție lenjeriei de pat realizate din următoarele materiale:

 • batist;
 • calicot grosier;
 • satin;
 • flanel;
 • percal.

Fiecare dintre aceste țesături se află în segmentul de preț mediu și ridicat, așa că înainte de a cumpăra merită să găsești în avans o opțiune pentru bugetul tău.

Branduri populare

 • Isimo. producator turc. Gama mărcii se distinge prin modele elegante care vor aduce confort și confort camerei. Produsele sale sunt realizate numai din țesături naturale de înaltă calitate. Produsele Issimo sunt foarte populare în multe țări majore din întreaga lume.
 • Opera Prima. Brandul este originar din Italia și oferă clienților săi o gamă largă de lenjerie de pat din bumbac egiptean de primă clasă. Produsele se disting printr-o varietate bogată de culori cu broderie și diverse pulverizări.
 • Asabella. Un brand chinezesc care oferă produse din țesături premium. Designul lor sofisticat este capabil să adauge lux interiorului camerei și să asigure un somn confortabil și plăcut proprietarului lor.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila